Because We Can - Styl piosenki
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
Oby płyta Nas pozytywnie zaskoczyła... bo chyba wyczerpaliśmy dziś limit narzekań na jakieś pół roku 
I'll never grow up, and I'll never grow old
Blame it on the love of rock n' roll!
https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
- Gloria
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Adrian, generalnie cały Twój post mi się podoba ale za powyższe jesteś moim mistrzem. Czas, perspektywa i porównania wszystko zmienia.Adrian pisze: Dlaczego Bon Jovi mają zmieniać??
A no pewnie z tego samego powodu dlaczego zmienili styl z BJ/Fahrenheit - na Slippery When Wet
Z tego samego dlaczego zmienili z New Jersey na Keep The Faith
Z Keep The Faith na These Days
Z These Days na Crush
Z Bounce na Have A Nice Day
Z Have A Nice Day na Lost Highway
Podążanie za współczesną muzyką, pieniędmi, przebojowością, byciem na czasie itp. Widać to jak nic w CAŁEJ karierze.
Ja tylko żąłuję, że internet nie był dostepny od lat 80tych. Bo dzisiaj przytacząłbym cytaty zawiedzionych fanów muzyką prezentowaną na Keep The Faith czy Singlem This Ain't Love Song.
Dokładnie. Tego porównania mi brakowało.Adrian pisze:Produkcja BWCan jak nic przypomina Fun. - Some Nights.
Wersja z tekstem jak najbardziej wskazana, brzmienie zostało ocenione, teraz pora na znaczenie.
W 1994r. "Always" nazywano clkiwą balladą,
w 2000r. przy "Iy's my life" chłopaki zostali odsądzeni od czci i wiary za współpracę z Maxem Martinem - współtwórcą sukcesów Britney Spears i Backstreet Boys.
A dzisiaj nikt nie wyobraża sobie Bon Jovi bez tych dwóch piosenek

I to tyle w temacie
Aha - mnie Because We Can się podoba, ale ja jestem tylko nawiedzoną psychofanką zespołu
gdzie mi tam do "męskich rockowych wyjadaczy" tego forum

w 2000r. przy "Iy's my life" chłopaki zostali odsądzeni od czci i wiary za współpracę z Maxem Martinem - współtwórcą sukcesów Britney Spears i Backstreet Boys.
A dzisiaj nikt nie wyobraża sobie Bon Jovi bez tych dwóch piosenek
I to tyle w temacie
Aha - mnie Because We Can się podoba, ale ja jestem tylko nawiedzoną psychofanką zespołu
Mi się podoba fragment :
So tired of livin' life in black and white
Right now she's missing those technicolour kisses
So tired of livin' life in black and white
Right now she's missing those technicolour kisses
I'll never grow up, and I'll never grow old
dość histerycznie wygląda te 10 stron zapisanych dzisiaj w tym wątku. Sami mówiliście, że w radiu popularne są prostackie piosenki, to napisali prostacką; że prostackie się wybijają, to się wybiją; że lud lubi prostackie, to ich polubią. Taka ma przynajmniej szansę na puszczanie w polskich rozgłośniach, bo Something To Believe In, szansy nie ma. Może przynajmniej parę gimbów i nastolatek kupi kilka biletów na koncert w Gdańsku. Poza tym to tylko singiel, a nie cała płyta. A jakie by nie było i tak 100 razy lepsze niż no apologies.
Why so serious?
- misstwisted
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- michael
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW
Byłem bardzo pozytywnie nastawiony na nowy song BJ. Naprawdę. Pomyślałem sobie a co tam ... teraz pozytywnie zaskoczą. To jest ta pora. Wybaczcie, ale ten numer to kompletne gówno i wcale nie jest mi miło coś takiego pisać. Nie ma tutaj ani jednej sekundy, która by ten numer obroniła. No może po za dwiema (otwierająca i zamykającą).
Why???????? Do cholery why??????????????????????????????? Sambora ratuj ten zespół!!! Ratuj Jona!!!
Why???????? Do cholery why??????????????????????????????? Sambora ratuj ten zespół!!! Ratuj Jona!!!
Let's get rocked!
Yossarian pisze:dość histerycznie wygląda te 10 stron zapisanych dzisiaj w tym wątku. Sami mówiliście, że w radiu popularne są prostackie piosenki, to napisali prostacką; że prostackie się wybijają, to się wybiją; że lud lubi prostackie, to ich polubią. Taka ma przynajmniej szansę na puszczanie w polskich rozgłośniach, bo Something To Believe In, szansy nie ma. Może przynajmniej parę gimbów i nastolatek kupi kilka biletów na koncert w Gdańsku. Poza tym to tylko singiel, a nie cała płyta. A jakie by nie było i tak 100 razy lepsze niż no apologies.
Ta? Gdzie miałeś sukces radiowy Bon Jovi w ostatnich latach? Można mówić o drobnym sukcesie Have A Nice Day, jeszcze drobniejszym Make a Memory na popliście 2007.
Takie piosenki jak because we can były, najbliższy przykład, We weren;t born, przebiły się? Cały naród śpiewał? Znał? Matko Święta. Co to za argumenty, żę coś ambitniejszego by się nie przebiło. Jakby był odobre to by sie przebiło. Ale to się na pewno nie przebije, chyba, że MJM PRESTIGE I UNIVERSAL zapłącą masę pieniędzy by było puszczane bo muszą promować przed koncertem żeby wyjść na swoje.
- Milla
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Po przeczytaniu komentarzy na fb typu: excellent, brilliant, perfect, awesome, great, fabulous, cool, love it, chłopaki się utwierdzą, że idą dobrą drogą. Trzeba się przyzwyczajać
Ja mam nadzieję, że się wszyscy nie znamy i ta piosenka wyladuje na listach przebojów, bo wszyscy ją pokochają, a my będziemy zachodzić w głowe jakim cudem, skoro jest tyle lepszych piosenek BJ.
Ja mam nadzieję, że się wszyscy nie znamy i ta piosenka wyladuje na listach przebojów, bo wszyscy ją pokochają, a my będziemy zachodzić w głowe jakim cudem, skoro jest tyle lepszych piosenek BJ.