Because We Can - Styl piosenki

Dyskusje na temat poszczególnych piosenek.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ

Jaki styl będzie miała piosenka "Because We Can"?

Klon It's My Life
13
24%
Piosenka z naleciałościami Country
6
11%
Wesoły numer
8
15%
Wolna ballada
2
4%
Power ballada
5
9%
Mocny rock
15
28%
Inna opcja
5
9%

Liczba głosów: 54

kryha5555

Post autor: kryha5555 »

Ja wrzuciłem, ale UVG (czy jak to tam) blokuje materiał na cały świat. Prawa autorskie w skrócie :D
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Pytanie do osób, które nie lubią What Do You Got? Bardziej podoba wam się WDYGot czy Because We Can. Bo nie powiem ilosć krytyki jest miażdżąco większa niż WDYGot jak ją wydali... albo świadczy to o słabości BWC albo o naszych wysokich i zupełnie innych oczekiwaniach.
what do u got lepsze muszę to niestety stwierdzić, choć nie przepadałem wcześniej.

Tak to jest niestety... Za Mickiewiczem :

'..ty jesteś jak zdrowie;
Ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie,
Kto cię stracił. Dziś piękność twą w całej ozdobie
Widzę i opisuję, bo tęsknię po tobie...'
KondZik

Post autor: KondZik »

No i dobrze że nikt nie wrzuca, wiem że to niemożliwe ale niech ktoś ich w dupe kopnie.
Bo jak się kocha to potrafi się w pore ostrzec swój zespół.
Najgorsze że to singiel i nazwa też od trasy.

Richie Sambora - Learning How to Fly (Broken Wing) i tyle w tym temacie.
Zeo
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Zeo »

A ja po ok. 20 odsłuchaniach piosenki stwierdzam że jest naprawdę świetna, nie wiem dlaczego tak krytykujecie, co prawda nie jest to ich najlepszy utwór ale trzyma poziom, to że nie ma napierdalania po skalach na gitarze to nie znaczy, że to jest złe.
Tekst jest świetny, kompozycja całkiem nie zła.
Jest to typowy utwór przy którym można pośpiewać podczas na koncertu.

Musicie też zwrócić uwagę na to, że bon jovi zawsze tworzyli rock'a takiego jaki był aktualnie w modzie, wyjątkiem tutaj chyba jest tylko LH, więc dla mnie zaskoczenia żadnego nie ma.
adam2311
It's My Life
It's My Life

vv

Post autor: adam2311 »

slucham circla po kolei !!tam wszystko jest lepsze .kurcze co sie dzieje!!ja naprawde wierzylemw ich nowa tworczosc ale to jest tragedia
kowal
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

KondZik pisze: Bo jak się kocha to potrafi się w pore ostrzec swój zespół.
Najgorsze że to singiel i nazwa też od trasy.

Richie Sambora - Learning How to Fly (Broken Wing) i tyle w tym temacie.
No właśnie. Promocja z tym rusza, nic już nie zrobimy. A do tego cztery wersje teledysku.. Co do Richiego podpisuje się pod tym. ;)
KondZik

Re: vv

adam2311 pisze:slucham circla po kolei !!tam wszystko jest lepsze .kurcze co sie dzieje!!ja naprawde wierzylemw ich nowa tworczosc ale to jest tragedia
Dobrze prawisz :))
Ja słucham Aftermath zaczynając od Burn the candle...
To kilka klas wyżej niż nowy singiel.

Fajna płyta ta Aftermath of the Lowdown, kupujta ludzie :o :jupi: :jupi:
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Re: vv

KondZik pisze:Fajna płyta ta Aftermath of the Lowdown, kupujta ludzie :o :jupi: :jupi:
Ja przepłaciłem o połowę, ale warto było. ;) Co do płyty What About Now na 100% miałem kupić, ale teraz zależy do jakości wszystkich piosenek oprócz Because We Can. Ale myślę, że na płycie coś pozytywnego się na pewno znajdzie.. Aby. :) I myślę, że teraz większość już nie kupi płyty bez odsłuchania najpierw piosenek z płyty.. Taka nastąpiła szara rzeczywistość..
Ostatnio zmieniony 7 stycznia 2013, o 16:36 przez Smolek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Magnolia
It's My Life
It's My Life

Post autor: Magnolia »

Aftermath jest świetna. Mocna, żywa i chwytliwa. Dopracowana.
Ciekawe jaka byłaby płyta BJ, gdyby Jon oddał Richiemu, Tico i Davidowi boss'owanie na 1 album.

A wtrącę, że mnie Aftermath przypomina Kenny Wayne Shepherd "The place you're in". To było moje pierwsze skojarzenie po odsłuchaniu Aftermath ;)
Ostatnio zmieniony 7 stycznia 2013, o 16:42 przez Magnolia, łącznie zmieniany 1 raz.
kejt93bub
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kejt93bub »

Ciekawe zjawisko, po przesłuchaniu tej piosenki kilkanaście razy i włączając sobie teraz WWBTF, Fast Cars czy inne kawałki z Cyrkla, które wcześniej mi nie podchodziły, uważam je za muzyczne objawienie. O Brokenpromiseland nie mówię, bo według mnie ta piosenka powinna być singlem, jest świetna. Do What Do U Got nigdy się nie przekonam, fu.
adam2311
It's My Life
It's My Life

cc

Post autor: adam2311 »

powiem tak ze gdyby to nie bylo bon jovi i jadac autem uslyszalbym w radiu nie przelaczylbym!bo taka przyjemna muzyczka!!ale od chlopakow tego nie oczekuje tylko muzy ktora rusza serce,nie musi to byc rocker ale zeby poruszyl moje serce ,glowe. dla mnie richie z ta solowka przesadzil!!sorry nie wierze ze jon mu kazal cos takiego nagrac,nie wierze za cholere!!jakby tu bylo solo takie jak sie pojawiaja na aftermath i na koniec utworu drugie to zupelnie zmieniloby obraz tego utworku!!!mnie bardziej richie zawiodł,jon w miare fajnie zwrotki spiewa a richie to poprostu kpine sobie z nas zrobil
kowal
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Sobol dzisiaj pierwszy raz od wieków się zalogował, ale nic nie napisał o piosence, chyba ręce mu opadły po niej.. Jestem ciekawy reakcji ROCKSTARA, ale raczej ta reakcja jest wiadoma..
KondZik

No ja to widze tak że Jon siedzi z Shanksem, Richie napisał tekst wcześniej z JBJ.
Wchodzą do studia, Shanks puszcza perke elektroniczną i klawisze, gitare gra Jon, a reszta BJ stoi i chyba dłubie w nosie... Za przeproszeniem. Przepraszam jeszcze raz.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

kejt93bub pisze:Ciekawe zjawisko, po przesłuchaniu tej piosenki kilkanaście razy i włączając sobie teraz WWBTF, Fast Cars czy inne kawałki z Cyrkla, które wcześniej mi nie podchodziły, uważam je za muzyczne objawienie.
Hehe ja mam dokładnie tak samo. Nawet sobie pomyślałem,że jest to dobry powód by BJ nadal tworzyli tzn. dzięki każdej kolejnej nowej piosence zaczynam doceniac odpowiednio poprzednią płyte. Np. po Circle coraz bardziej doceniam HAND ( choc nie jest to najlatwiejsze ;p ) no a teraz po BWCan zaczynam cenić Circla (co biorąc pod uwagę co sądziłem ostatnimi czasy o tej płycie jest jeszcze trudniejsze).
Nie jade za bardzo teraz po Because we can bo czuje,że za dwa,trzy lata przy nowym projekcie uznam to za arcydzieło xD
Obrazek
Awatar użytkownika
wiki525
It's My Life
It's My Life

Post autor: wiki525 »

A gdzie można przesłuchać tą piosenke bo nigdzie nie moge znależć? !! I jestem bardzo wściekła z tego :zly: powodu
So I save a prayer
When I need it the most
To the Father,Son
And the Holy Ghost
And sign it from a sinner
With no name
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piosenki”