Because We Can - Styl piosenki

Dyskusje na temat poszczególnych piosenek.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ

Jaki styl będzie miała piosenka "Because We Can"?

Klon It's My Life
13
24%
Piosenka z naleciałościami Country
6
11%
Wesoły numer
8
15%
Wolna ballada
2
4%
Power ballada
5
9%
Mocny rock
15
28%
Inna opcja
5
9%

Liczba głosów: 54

Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Ja bardzo lubie Fun - Some Nights i ni chu chu nie czuje porówniania do tej piosenki. Tam czuć charakter, przejęcie a tutaj jest tylko klepanie tekstu.
Bardziej widze porówniania do singla Nickelback WWSTogether. Tam płyta była zupełnie inna od singla, może i tu będzie podobnie ? No ale nie chce juz zadnych oczekiwan sobie robic.

Swoją drogą bardzo sie boje teledysku do BWCan...nie, nie chce go nawet oglądać. Czuje, że będzie przesłodzony,milusi i żałosny...
Obrazek
Awatar użytkownika
agajoov
It's My Life
It's My Life

Post autor: agajoov »

Właśnie słucham 3. raz. Moje odczucia, podobnie jak Wasze, są mieszane... Moim zdaniem, początek jest tragiczny, ale potem coraz lepiej. Zwrotki są bardzo fajne, refren w wykonaniu całego zespołu całkiem ok, wpada w ucho. Ogólne brzmienie za bardzo popowe, jak większość spodziewałam się rockowego kawałka. A kojarzy mi się trochę z WWBTF i LH. Niemniej jednak bardziej do mnie przemawia, niż WWBTF, za którym średnio przepadam.

Może bez wygórowanych oczekiwań, ale jednak nadal mam nadzieję, że na płycie będą dobre kawałki ;) Nie przekreślajmy ich jeszcze!
because we can !
19.06.2013 - Gdańsk
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

Dokładnie, rzadko jeden singiel oddaje cały charakter krążka. Mam nadzieję że i tym razem tak będzie.
A co do teledysku - pewnie będzie podobny do tego z WWBTF - o miłości, jednoczeniu, pokonywaniu barier itd
Hey I’m walkin’ wounded but I still believe
Learning how to fly with a broken wing...
Cerise
I Believe
I Believe

Post autor: Cerise »

Dand pisze: Bardziej widze porówniania do singla Nickelback WWSTogether. Tam płyta była zupełnie inna od singla, może i tu będzie podobnie ?
Oby. :) Pamiętam, że jak pierwszy raz usłyszałam When We Stand Together to się lekko załamałam. Z czasem było coraz lepiej. A piosenka odniosła duży sukces w stacjach radiowych.

Po dwukrotnym przesłuchaniu BWC stwierdzam, że nie jest najgorzej. ;) Można posłuchać, pobujać się, taka lekka piosenka. Szkoda, że nie jest to coś, co nas najbardziej urzeka w BJ.
Maxi
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Maxi »

Hihi! Mam wrażenie, że za każdym razem, gdy przesłuchuję nowy materiał formacji BJ(od Crush włącznie), od razu mam ochotę wrócić do poprzednich dokonań :D Kochani! Co "to" w ogóle ma być? Jakiś soundtrack do 11 odsłony American Pie? Idealnie też "to coś" tworzyłoby podkład do obrazu machającego rękoma Baracka :P Solówka...Hm, można to określić mianem solówki? Chłopaki z przedszkola byłyby w stanie zagrać coś ciekawszego na swoich mleczakach, przy użyciu grzebienia!
Awatar użytkownika
harriet
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: harriet »

Utwór nie jest genialny, spodziewałam się po chłopakach czegoś więcej. Trafi do radia, będzie przez dwa tygodnie a potem każdy zapomni o piosence. Czuję, że szybko mi się znudzi. Oby płyta była zupełnie inaczej skomponowana.
We wszystkim co warto robić, warto przesadzać.
Awatar użytkownika
Magnolia
It's My Life
It's My Life

Post autor: Magnolia »

i jeszcze po kolejnym przesłuchaniu nr x.... brzmi jak piosenka sezonowego wykonawcy.. melodyjka ze słowami... takie tam la la la tup tup chwytliwe dla ucha, bez polotu, bez wysiłku... na sprzedaż :(

a teraz w dobie promocji koncertu.. wg mnie ta piosenka to nie jest dobra reklama BJ niestety

Może powinni zrobić sobie przerwę jak przed Crush, wrócą po jakimś czasie i nagrają coś świeżego...

heh ;) widzę rozdźwięk między piosenką a okładką singla ;P chociaż...sztylet w serce... no, jakby nie patrzeć ;P
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Magnolia pisze:i jeszcze po kolejnym przesłuchaniu nr x.... brzmi jak piosenka sezonowego wykonawcy.. melodyjka ze słowami... takie tam la la la tup tup chwytliwe dla ucha, bez polotu, bez wysiłku... na sprzedaż :(

a teraz w dobie promocji koncertu.. wg mnie ta piosenka to nie jest dobra reklama BJ niestety

Może powinni zrobić sobie przerwę jak przed Crush, wrócą po jakimś czasie i nagrają coś świeżego...

heh ;) widzę rozdźwięk między piosenką a okładką singla ;P chociaż...sztylet w serce... no, jakby nie patrzeć ;P
No tak zrobią przerwe i powróca z popowymi piosenkami z udziałem raperów.

Bo dla wielu Crush (po 5 letniej przerwie) był taką zmianą, zresztą podobnie w 1992 KTFaith.

Niekoniecznie przerwa musi oznaczać granie tego czego od nich oczekujesz ;)
Awatar użytkownika
Magnolia
It's My Life
It's My Life

Post autor: Magnolia »

racja, może by wrócili z czymś gorszym... albo nie wrócili już w ogóle jako zespół... ale kto wie, tonący brzytwy się chwyta, wiec miałabym cichą nadzieję na coś świeżego :)
Crush nie było już takie rockowe, ale świeże, zabawne, wesołe, różnorodne i dopracowane wg mnie :)

nie powiem, z roku na rok boję się, że ogłoszą, znaczy Jon ogłosi, koniec. Tym bardziej po historii ze Steph... Tak na marginesie
Ostatnio zmieniony 7 stycznia 2013, o 13:50 przez Magnolia, łącznie zmieniany 1 raz.
EVENo

Post autor: EVENo »

Ok, to ja może pokuszę się o ocenę pierwszych singli albumów "nowego" Bon Jovi, aby na ich tle pokazać, jak bardzo Because We Can mi się nie podoba.

It's My Life - 6/10
Everyday - 7/10
Have A Nice Day - 6/10
(You Want To) Make a Memory - 9/10
We Weren't Born To Follow - 4/10
What Do You Got? - 6/10
Because We Can - 3/10

[ Dodano: 2013-01-07, 14:54 ]
A właśnie, czy jakieś radio w Polsce jest patronem medialnym koncertu w Gdańsku? Wtedy należy się spodziewać, że piosenka podbije listy przebojów. Ale i bez tego powinien być sukces podobny do tego, jaki miał WWBTF.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Najdziwniejsze w BWCan jest to,że nie moge przestać jej słuchać. Z czego raz słucham by sie na siłe przekonać, drugi bo wydaje mi sie całkiem fajne, kolejny uznaje to za gówno, zaraz znowu pojawia sie przyjemna myśl a potem niemal dostaje wrzodów...
Follow podobało mi sie znacznie bardziej ale o dziwo nie słuchałem tego tyle razu w dniu wydania.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

Ma już ktoś mp3? :P
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

RMF fm jest patronem koncertu ;P
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

EVENo pisze: A właśnie, czy jakieś radio w Polsce jest patronem medialnym koncertu w Gdańsku? Wtedy należy się spodziewać, że piosenka podbije listy przebojów. Ale i bez tego powinien być sukces podobny do tego, jaki miał WWBTF.
RMF FM. Ja w odróżnieniu od Adriana, idę w odwrotną stronę, i z każdym odsłuchaniem pisoenka coraz mniej mi się podoba. Co z tego, że będą 4 wersje teledysku? Jak piosenka jest słaba.. Chyba zamiast Ryśka grał Bobby.. Ciężko mi o tym mówić, po prostu odechciało mi się wszystkiego.. Na szczęście to tylko jedna piosenka, reszta mam nadzieję, że będzie lepsza.
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

hahahahhahahahahahahahhah ahhahahahahahahhah ahhahahahahahah hahahahahahahahahhahahahahahha hahahhahahahahha no nie mogę :D taka moja reakcja przez cały utwór. Od początku do końca, aż do teraz i pewnie do końca życia.

Dzień dobry. Mam na imię Because We Can i jestem hybrydą piosenek, We weren't Born to follow i Lost Highway. Powinnam się nazywać Beacause I Can bo stworzył mnie Jon Bon Jovi, bo nasłuchał się piosenki L.O. 27 MOGĘ WSZYSTKO.... chyba, że brać pod uwagę Johna Shanksa drugiego tatusia to wtedy We Can, chodź dwóch panów to nie bardzo, chyba, że jestem adoptowana, ale i tak jestem niedorobiona, albo zbyt przerobiona bo mam dwóch ojców, w tym jednego kapciowatego i drugiego który był kiedyś wielkim rockerem. Tak się kończą dziwne związki homoseksualne, ale i tak lofciam swoich tatusiów. Mam dwie takie same solówki, w środku i na końcu, zagrałby je inteligentny 10 latek, taki w miarę inteligentny bo paru godzinach ćwiczeń. Jestem jednostajna, żeby nie być zbyt trudna w odbiorze, nie mam jaj, nie mam też tego co mają kobiety, jestem obojniakiem postawionym za ścianą instrumentów wraz z głosem taty Jona, aby nie było słychać jak 'dobrze' 'śpiewa' :) Świetnie się nadaję na Piknik Country w Morągu :))

A tak na poważnie..... W moim mniemaniu, to najgorszy utwór Bon Jovi EVER. Lost Highway i We weren;t born to follow to przy tym kawałku znakomitości. A The More Things Change, było nie dość, że ciekawe muzycznie, z ciekawszym pomysłem, z jajem, zabawne, gdzie dało się to zagrać nawet na koncercie i w trakcie pośmiać z Madonny czy Biebera... a to.... ja nie rozumiem, nie rozumiem już tego człowieka serio :)) Jak go lubię tak go coraz mniej rozumiem. Wiem, że może i w ogóle, ale no... Jeszcze nigdy, aż tak się chyba nie zawiodłem, mimo, że specjalnie się nie nastawiałem. Jeżeli wiem jak wygląda to, wiem jak mniej więcej wygląda What about now i na albumie znajdzie się Not Runnig Anymore( choć nie jest złe) to mamy najdziwniejszy album Ever.

Beacause We Can- Jak będę miał żonę i dzieci, to będziemy się przy tym skakać na sylwestra wraz z Picollo. Taki pop punk dla dzieci 2-8 lat.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piosenki”