Because We Can - Styl piosenki

Dyskusje na temat poszczególnych piosenek.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ

Jaki styl będzie miała piosenka "Because We Can"?

Klon It's My Life
13
24%
Piosenka z naleciałościami Country
6
11%
Wesoły numer
8
15%
Wolna ballada
2
4%
Power ballada
5
9%
Mocny rock
15
28%
Inna opcja
5
9%

Liczba głosów: 54

KondZik

Post autor: KondZik »

Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Re: :)

Post autor: Adrian »

TheRock pisze: Przyczyna? what about now brzmi jak klon happy now, dodatkowo jak sami mówili ten album powstał już dawno praktycznie z kółkiem.
Nie widzę żadnej róznicy
TheRock pisze: Z drugiej strony to logiczne, że lepiej się podzielić zyskami z kolesiami z zespołu niż obcymi, i też pewnie chłopaki myśleli tak samo - cóż do stracenia skoro trochę kaski wpadnie, a i pogramy sobie i robota też jest... Znowu będziemy fajnie wyglądać, sie wozić, nosić i lansować.
Dziwne podejście jak na fana. To samo miałeś w czasach Keep The Faith kiedy była taka sama sytuacja?
TheRock pisze: Jeżeli jest tak jak piszecie, że to Jona album, to po ch..a próbuję się podpiąć pod zespół niech se plumka i tańczy żwawo sam. Po co mu robić z chłopaków pajacyki. A to, że w pojedynkę nie udźwignie trasy!? Richie nie myślał w takich kategoriach...
Moment. To nie jest Jona album. To są głównie demówki tworzone przez Jona, a potem opracowywane przez resztę zespołu. To jak rozwinęła się piosenka, gitara, część produkcja itp stoji w dużej mierze po stronie Richiego.

Chciałbyś aby Keep The Faith czy Crush były solowymi albumami Jona bez gitar Richiego? Wyobrażasz sobie Dry County z gitarami Bobbiego? DC to pisoenka pisana tak samo jak duża część piosenek na What About Now.
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Więc chyba Adrian miał rację co do niespodzianki, o 13 będzie można na bj.com odsłuchać piosenkę Because We Can, a o 14 będzie na iTunes. ;)

PS. Z twittera Ryśka: Hey the new @BonJovi single #BecauseWeCan goes to radio today..I love to know what y'all think..let me know after u hear it...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Z ostatnich wycieków wynika, że po wycięciu z piosenki wszystkich Uuch, Yeah, Alright, tekstów live my life, talk boxa zostało 15 sekund piosenki ;) I oczywiście jak na potężnego rockera brak jest w niej solówki ;) Tak mi Riky telefonicznie przekazywał ;)

Oczywiście żartuje. Nastawiam się źle albo neutralnie, ale głęboko wierze, że będzie dobrze ;)
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze:Nastawiam się źle albo neutralnie, ale głęboko wierze, że będzie dobrze ;)
Ja mam tak samo. ;) Ale jak coraz bliżej premiery singla, to emocje biorą górę. Mam nadzieję, że to dobry znak. :)
Przemo30
I Believe
I Believe

Post autor: Przemo30 »

hej. dawno nie byłem tak podekscytowany oczekiwaniem na nowy singiel Bon Jovi chyba od czasu albumu These Days. myślę, że utwór będzie szybki i inny niż ostatnie dokonania. nie mam pojęcia w jakim stylu. musi być ciekawy i chwytliwy, ponieważ mają przed sobą poważną trasę koncertową i utwór musi nosić na stadionach:). oby nie zjadali swojego ogona. okaże się niedługo... i jak tu kurna pracować mam heh:)pierwsza moja opinia od razu po 1 przesłuchania. pozdrawiam
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Moge narzekać, pie%&$#ić różne głupoty ale jak ma wyjść singiel to znowu czuje sie jak dziecko czekające na świętego Mikołaja.
Czego bym wcześniej nie myślał, jakich bym wątpliwości nie miał, koniec końców to ciągle moje Bon Jovi, w takich sytuacjach zdaje sobie z tego sprawe.
Obrazek
adam2311
It's My Life
It's My Life

30 te urodziny

Post autor: adam2311 »

ja dzisiaj mam 30-te urodziny i marze o porzadnym rockerze !!!!chcialbym druga neurotice !a bardziej realniej cieszylbym sie i z singla na miare everyday,ktory wedlug mnie byl najlepszym w XXI wieku(szkoda ze tak pomijanym na koncertach)!Plyta chcialbym zeby byla bouncem tylko wyrzucic ze dwie nudne ballady i dorzucic ze dwa rockery i bede wniebowziety.Moze moja kapela zrobi mi zajebisty prezent,czekam z niecierpliwoącią
kowal
KondZik

Re: 30 te urodziny

Post autor: KondZik »

adam2311 pisze:ja dzisiaj mam 30-te urodziny i marze o porzadnym rockerze !!!!chcialbym druga neurotice !a bardziej realniej cieszylbym sie i z singla na miare everyday,ktory wedlug mnie byl najlepszym w XXI wieku(szkoda ze tak pomijanym na koncertach)!Plyta chcialbym zeby byla bouncem tylko wyrzucic ze dwie nudne ballady i dorzucic ze dwa rockery i bede wniebowziety.Moze moja kapela zrobi mi zajebisty prezent,czekam z niecierpliwoącią
Wszystkiego najlepszego :brawo:
No i powiem szczerze, że widze to identycznie. Oby nie skończyło się to tylko na marzeniach :whoeva:
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Milla »

Faktycznie, What about now brzmi bardzo podobnie do Happy now :whoeva:

Zobaczymy jak będzie z Because we can...
Awatar użytkownika
dobek994
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: dobek994 »

Oj widze że nie tylko ja chciałbym powrotu stylu z Bounce'a :D Ale co by nie było, i tak będe zadowolony... już niedługo, i znowu zapewne złapię faze na jeden kawałek :D
I'll never grow up, and I'll never grow old
Blame it on the love of rock n' roll!

https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Jest wyciek- część wersji instrumentalnej. Jak oceniacie?

http://www.youtube.com/watch?v=z62kIaQL12o
Awatar użytkownika
dobek994
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: dobek994 »

Ale to chyba tylko filmik z informacją o okładce itp, a muzyka nie należy do Bon Jovi ;)
I'll never grow up, and I'll never grow old
Blame it on the love of rock n' roll!

https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Jeszcze 20 minut! Nawet nie patrzę tego niby wycieku.
Ostatnio zmieniony 7 stycznia 2013, o 11:47 przez Smolek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

ja dzisiaj mam 30-te urodziny i marze o porzadnym rockerze !!chcialbym druga neurotice !a bardziej realniej cieszylbym sie i z singla na miare everyday,ktory wedlug mnie byl najlepszym w XXI wieku(szkoda ze tak pomijanym na koncertach)!Plyta chcialbym zeby byla bouncem tylko wyrzucic ze dwie nudne ballady i dorzucic ze dwa rockery i bede wniebowziety.Moze moja kapela zrobi mi zajebisty prezent,czekam z niecierpliwoącią
Jak dla mnie Bounce to najsłąbsze ich dzieło po 2000 roku więc ja podziękuje ;)
Co do singla to zgodzę się na mocny rock ;D

Obecna tracklista
Prayer, IMLife, KTF, BornTBMB, Hand i ... Because We Can ;D
17 minut...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piosenki”