When we were beautiful

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
angela
It's My Life
It's My Life

Post autor: angela »

Dajcie już spokój. Po pierwsze nikt nikogo nie chce okradać - gdyby płyta była już na rynku - miałabym ją pierwsza. A tak będą ją i tak miała - tylko jak się pojawi. podobo kopię dla siebie można mieć jeśli się ma oryginał.... Koniec tematu.
Po drugie - to nie jest powód do kolejnych nieporozumień. Wiele osób twierdzi że już widzieli - ja nie - więc co do okradania - trzeba by pogadać z tymi, co się tak chwalą że już mają.......
Sorki za wywołanie tematu.
W Monachium było cudownie, ale w Gdańsku.... damy czadu!
Scrooge

Post autor: Scrooge »

Wszystko OK, chodzi po prostu o to, że to forum nie jest odpowiednim miejscem, a gdybyśmy zaczęli sobie podawać tutaj linki do tego typu stuffu to strona mogłaby utracić autoryzację... a chyba tego nie chcecie?
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Myślę, że w kwestii takich linków wszystko jest już jasne :) Dlatego powróćmy do głównego wątku. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pytania/wątpliwości to polecam założyć oddzielny temat.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

When we were beautiful

Post autor: teken020 »

skoro jest to autoryzowane forum to ok, nie powinno się podawać linków.

wracając do tematu pytam jeszcze raz. czy wszystkie wersje filmu są ocenzurowane?
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Gdzieś czytałem, że film dostał kategorię Pg 13 co by oznaczało, że został odpowiednio "wygładzony".
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
Awatar użytkownika
Kasiunia
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Kasiunia »

Frankie pisze:Gdzieś czytałem, że film dostał kategorię Pg 13 co by oznaczało, że został odpowiednio "wygładzony".
jak wszystko co ostatnio wychodzi pod szyldem BJ ;)
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

When we were beautiful

Post autor: teken020 »

taak. jeśli porównać muzyke Jona do filmów to grają PG13
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Skoro to leciało na Showtime to był bym bardzo zaskoczony gdyby na tej stacji "pikowali" bluzgi...
Obrazek
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:)

Post autor: TheRock »

Cze ja już mam wersję deluxe, wiec WWWB juz ogladałem.
Film jest fajny, fakt, ze jest duzo o Jonie, ale to głównie Tico Richie i David sie o nim wypowiadają, a nie sa to suche wywody odoby trzeciej-wszystko i tak zostaje w zespole.
Sporo jest tez o Richiem o jego problemach. Jest tez krotki bonus o kolekcji Tica.
Ten film mnie nie zawiodl, ale trzeba go obejrzec kilka razy, zeby wylapac wszystkie niuanse.
Najbardziej mi sie podoba ze wstawili krotki filmik z lat 80 - wanted dead robi to fajne wrazenie bo calosc tez jest czrno-biala.
...and just only rock...
Awatar użytkownika
Bonjova
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Bonjova »

Oglądałam 2 wersje i mogę powiedzieć, że na Showtime nie ocenzurowali filmu. Z kolei dokument dołączony do płyty jest jak to ujął Dandi "wypikowany"
25.05.2008 Leipzig
19.06.2013 Gdańsk
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Obejrzałem już dokument i nie żałuję, że kupiłem wersję The Circle deluxe. Fajny pomysł z tą biało - czarną tonacją. Identyczny pomysł z menu zastosowany w Live at MSG.
Dostajemy możliwość zobaczenia tego, co dzieje się za kulisami. Dokument rysuje zespół jako wspólnotę braci, których łączy szczególna więź i którzy właśnie dzięki unikalnym, wzajemnym relacjom przetrwali muzycznie 25 lat. Zespół Bon Jovi to jego lider, który jest określany przez innych członków zespołu, jako silny i zdecydowany człowiek i pozostali, realizujący wizję lidera. W zespole nie ma demokracji. Jest wizja lidera. Czy jednak innym to przeszkadza? Jak mówi David Bryan - nie. Bon Jovi jako zespół/organizacja odniósł ogromny sukces i jest ok. Warte jest jednak by podkreślić, że nie daje się odczuć jakoby Richiemu, Davidowi czy Tico przeszkadzało, że to lider jest najważniejszy. Nie jest jednak tak, że Jon nie docenia pozostałych. Używa porównania zespołu/organizacji Bon Jovi do terminologii futbolu amerykańskiego (Jon jest quarterbackiem czyli rozgrywającym, który rzuca futbolówkę do partnerów. Jednak zdobycie punktów nie byłoby możliwe bez świetnych odbierających). Ponadto oczywiście odpowiedni czas został poświęcony problemom przez jakie ostatnio przechodził Richie (napomknął o tym, że kocha wydawać płyty - czyżby nowy solowy projekt na horyzoncie?) oraz alkoholowym uzależnieniu Tico. Mamy też materiały bonusowe (w tym m.in. pokaz kolekcji dla dzieci autorstwa Tico).
Dla mnie najbardziej uderzającym momentem był kontrast piszczących i krzyczących tysięcy ludzi podczas koncertu i kompletnej ciszy podczas, gdy Jon wsiadał po zakończonym show do samochodu i jechał do hotelu. To rzeczywiście nie może być fajne uczucie. Najbardziej rozśmieszyła mnie sekwencja przed rozpoczęciem koncertu w Abu Dhabi, gdy Jon wypalił:"jeśli coś pójdzie nie tak, poświećcie dziewczynę (Lorenzę) :)
Bon Jovi to ludzie (nie tylko muzycy) tworzący jedną wielką rodzinę, w której panuje unikalna atmosfera. Polecam wszystkim ten dokument.
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
maurycynaj
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: maurycynaj »

A czy ten film jest dostępny w języku polskim?
Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misiek_93 »

maurycynaj pisze:A czy ten film jest dostępny w języku polskim?
Tak, BBC HD pokazywało ten film z napisami 28 września tego roku jako "Bon Jovi: W trasie", ale z tego co widzę po ich ramówce niestety nie jest planowana retransmisja.
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

Też to oglądałam, szału nie było, wolałam wersję bez tłumaczenia :D
Hey I’m walkin’ wounded but I still believe
Learning how to fly with a broken wing...
Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misiek_93 »

Co prawda to prawda. Niekiedy napisy w ogóle nie pokrywały się z tym co dany wypowiadający się chciał przekazać :P Jakbym był świeżo po projekcji to bym pewnie podał jakieś przykłady, ale teraz już nie pamiętam ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”