Jestem za WHAT THE HELL SO LONG!!
Organizacja na PGE Arenie
Moderator: Mod's Team
- Mkwiatek93
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Mkwiatek93
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- myszorkowa
- Keep The Faith
- Kama97
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
dobreRokitka pisze:fajne te ozdóbki...
wiadomość mi się nie wpisała..
w pracy dziś poruszyłam ten temat i zboczki pracownicze wymyśliły tak
1) Przy "Lay Your Hands on Me" cały stadion ściąga bluzki a panie też staniczki i machają czym popadnie..!
2:) na przywitanie cały stadion klęka i krzyczy dziękujemy coś w tym stylu...tego nie było nigdzie:d pomysł mego dyrektora.
3).wielkidruk na szerokość stadionu okładki z SWW tej pierwszej zakazanej:D który się od tyłu do przodu przenosi....
4) czerwone serca kartki jak A4 do góry
[ Dodano: 2012-11-15, 21:44 ]
noo, takie stink eye pozytywne, byłoby dla nas super nagrodą : DMkwiatek93 pisze:Mina w stylu Dafq?![]()
mógły zrobić stinky eye, ale takie pozytywnew sensie że jesteśmy super
-
Have A Nice Day
Przepraszam, że się wtryniam... pracuję na co dzień między innymi z językiem angielskim, więc pozwolę sobie rozwiać kilka wątpliwości i zaproponować od siebie kilka haseł na flagi, kartoniki czy inne banery
Proszę, nie kamieniujcie.
Why so long - "dlaczego tak długo" też w znaczeniu "dlaczego to tak długo trwa" (to nasuwa czas teraźniejszy - why did it take so long czas przeszły)
What so long - tego się nie tłumaczy jako polskie "co tak długo"... To pytanie jest niepoprawne gramatycznie, przykro mi. Tak samo "what the hell so long", raczej "why the hell so long"... może slangowo, może... amerykańskich slangów nie znam
Przyznaję bez bicia, pracuję na brytyjskim angielskim.
Ewentualnie może być "what took you so long" jako "co robiliście przez te wszystkie lata, że nie graliście TU"
Pytanie "why so long" nie podaje informacji o tym co trwało długo i jest niezrozumiałe dla ludzi anglojęzycznych bez jakiegoś uzupełnienia (np. w filmach we wcześniejszym dialogu). Równie dobrze zrozumieją, że za późno tego dnia wyszli na scenę, a jeśli zobaczą to później niż na początku, to mogą zrozumieć, że za długo grają
Ja bym to sobie na wszelki wypadek darowała...
Inne wersje:
What took you so long?
Why did we have to wait so long?
Z krótszych pytań:
Why so late?
Why not eariler?
Ewentualnie:
We've waited...
So you DO know about us!
Finally!
We've waited 13 years!
At last!
You found us!
13 years has passed...
Eeer... i tak i nie.KondZik pisze:Wydaje mi się że obie formy są poprawne, Why dokładniej określa ale What znaczy Co tak długo (do cholery)
Why so long - "dlaczego tak długo" też w znaczeniu "dlaczego to tak długo trwa" (to nasuwa czas teraźniejszy - why did it take so long czas przeszły)
What so long - tego się nie tłumaczy jako polskie "co tak długo"... To pytanie jest niepoprawne gramatycznie, przykro mi. Tak samo "what the hell so long", raczej "why the hell so long"... może slangowo, może... amerykańskich slangów nie znam

Ewentualnie może być "what took you so long" jako "co robiliście przez te wszystkie lata, że nie graliście TU"
Pytanie "why so long" nie podaje informacji o tym co trwało długo i jest niezrozumiałe dla ludzi anglojęzycznych bez jakiegoś uzupełnienia (np. w filmach we wcześniejszym dialogu). Równie dobrze zrozumieją, że za późno tego dnia wyszli na scenę, a jeśli zobaczą to później niż na początku, to mogą zrozumieć, że za długo grają
Inne wersje:
What took you so long?
Z krótszych pytań:
Why so late?
Why not eariler?
Ewentualnie:
We've waited...
So you DO know about us!
Finally!
We've waited 13 years!
At last!
You found us!
13 years has passed...
11 VI 2008, Southampton
19 VI 2013, Gdańsk
If there is no future, there must be no past...
19 VI 2013, Gdańsk
- Thalion
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Dlatego daję kilka propozycji bez takich pytań 
A czekaliśmy tak długo, bo uważali, że u nas nie ma dobrych miejsc na koncerty - to był powód dla którego w końcu tamten osławiony czerwiec nie wypalił. Inni co prawda znaleźli miejsce - Stones, Iron Maiden, U2 i kilka innych osób, ale Bon Jovi stwierdzili, że infrastruktura nie ta... nevermind, dla mnie ważne, że w końcu tu grają
A czekaliśmy tak długo, bo uważali, że u nas nie ma dobrych miejsc na koncerty - to był powód dla którego w końcu tamten osławiony czerwiec nie wypalił. Inni co prawda znaleźli miejsce - Stones, Iron Maiden, U2 i kilka innych osób, ale Bon Jovi stwierdzili, że infrastruktura nie ta... nevermind, dla mnie ważne, że w końcu tu grają
11 VI 2008, Southampton
19 VI 2013, Gdańsk
19 VI 2013, Gdańsk
- Thalion
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
LOL, ja też nie, ale szczerze powiedziawszy, to troszkę się im należyjoanna pisze:dokładnie cieszmy sie ze przyjezdzajaale jednak na miejsce zespołu bedac na scenie nie chcialabym zoabczyc kartki a napisaem"co tak długo" yyy....

11 VI 2008, Southampton
19 VI 2013, Gdańsk
19 VI 2013, Gdańsk
-
- I Believe
Wydaje mi się, że główka każdego z nas, obecnego tutaj na forum, pracuje nad wymyśleniem czegoś oryginalnego, czego nie mieli jeszcze nigdzie, ale cholernie ciężko jest coś takiego znaleźć - po tylu latach koncertów chyba mało rzeczy ich zaskoczy
Co nie zmienia faktu, że ja staram się bardzo intensywnie myśleć, a może któregoś dnia wpadnie mi coś genialnego do głowy!

- Gloria
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Niby tak ale nie wiem jak Wy, ja mimo wszystko nie mam sumienia wyskakiwać z takimi napisamiThalion pisze:LOL, ja też nie, ale szczerze powiedziawszy, to troszkę się im należyjoanna pisze:dokładnie cieszmy sie ze przyjezdzajaale jednak na miejsce zespołu bedac na scenie nie chcialabym zoabczyc kartki a napisaem"co tak długo" yyy....
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Oj nie, nie i jeszcze raz nieThalion pisze:Dlatego daję kilka propozycji bez takich pytań
I od razu odpowiadam.. to nie Jon ustala stawki chociaż może mieć na to wpływ. Dzisiaj w muzyce zarabia się najwięcej właśnie na koncertach.
Prób ściągnięcia BJ do PL było sporo.. ja sam wiem o 4 czy 5. Wszystkie ostatnie 3 rozbiły się o kasę. Dlatego mój wielki szacunek dla Prestige.
Od razu mi się skojarzyło i powiedziałem sobie... jakie to PolskieInne wersje:
What took you so long?
Chyba jestesmy jedynym narodem który jak dostaje prezent pod gwiazdkę to zamiast "Dziękuje" odpowiada.. dlaczego taki tani prezent, po co mi to?, tylko 1? a czemu nie dostałem tamtego czy... dlaczego tak późno..
Ja owszem byłbym za tekstem mówiącym o naszym długim oczekiwaniu, ale w tym pozytywnym świetle czyli np
Good things come fot those who wait - czy jakoś tak to leci.
albo jakiś żart z tego czerwca 13 lat później.
ale nic w stylu - czekaliśmy 30 lat i żądamy za to setlisty z 30 piosenkami itp.