Def Leppard

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Wideo When Love and Hate Collide z koncertu z Belfastu z tego roku. Na klawiszach zagrał w tej piosence Keith Weir z Quireboys. Czemu tego częściej nie grają? Tyko grali chyba 5 razy na tej trasie.. W ogóle na YT jest mało live z ta piosenką, (a piosenkę uwielbiam). Czy tylko mi się zdaję, że w 3:49, Joe powiedział dziękuję po polsku? :D

http://www.youtube.com/watch?v=jOm5JycHiHQ
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2011, o 17:38 przez Smolek, łącznie zmieniany 1 raz.
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Też mi się wydaje, że to było "dziękuję" po polsku. Z mocnym akcentem "amerykańskim" ale było. No chyba, że mi słoń nadepnął na uszy :)
BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Miracle-BJ pisze:Też mi się wydaje, że to było "dziękuję" po polsku. Z mocnym akcentem "amerykańskim" ale było. No chyba, że mi słoń nadepnął na uszy :)
Jak dwie osoby mówią tak samo, wiec musi coś w tym być. ;)
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW

Post autor: michael »

Cholera jak po naszemu... dzienkUje ;)
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Def Leppard - Two Steps Behind (live at Wembley Arena 14/12/2011)

http://www.youtube.com/watch?v=xXYtWtCzPqM

Piękne wykonanie !! TSB zawsze świetnie wychodzi na koncertach. Def Leppard jak zwykle nie zawodzi, wciąż są świetni na koncertach. ;)

Def Leppard - Pour Some Sugar On Me (live at Wembley Arena 14/12/2011)

http://www.youtube.com/watch?v=u3It5gNd ... er&list=UL

Polecam filmiki tego użytkownika, bo są w dobrej jakości, i jeszcze ma kilka innych piosenek z tego koncertu. ;)
APB88
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: APB88 »

Dla mnie koncercik z Sheffield'93 poezja! w sumie od tego zaczeła się moja przygoda z Def Leppard
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

APB88 pisze:Dla mnie koncercik z Sheffield'93 poezja! w sumie od tego zaczeła się moja przygoda z Def Leppard
Dokładnie !! Wykonania Love Bites i Have You Ever Needed Someone So Bad.. cudne. Często wracam do tego koncertu.

Tak w ogóle 8 stycznia będzie 21 rocznica śmierci Steve Clarka. :( Brakuje mi jego.. Miał tylko 30 lat, i niestety odszedł za wcześnie..
APB88
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Właśnie raz na 4Fun tv widziałem teledysk Love Bites i tak potem na necie szukałem wersji live. Pierwsza jaka wpadła mi to właśnie wersja z Sheffield. Oczywiscie potem fascynacja Foolin, Too late for love itd...
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

Smolek pisze:APB88 napisał/a:
Dla mnie koncercik z Sheffield'93 poezja! w sumie od tego zaczeła się moja przygoda z Def Leppard

Dokładnie !! Wykonania Love Bites i Have You Ever Needed Someone So Bad.. cudne. Często wracam do tego koncertu.
Koncowka "Love Bites" Sheffield'93, to po prostu gitarowe niebo dla mnie- przylapalem sie na tym, ze wracam czesciej do tej wersji, anizeli do wykonania z albumu "Hysteria"...

Co do Clarka... Dla mnie, obok Sambory i Collena, to jeden z pierwszych gitarowych idoli, jakich mialem... Ale Campbell wlasnie na Sheffield'93 pokazal, ze nie przez przypadek znalazl sie w Def Leppard... Pewnie- mozna sie spierac, czy teraz zespol gra lepiej lub gorzej (juz zaczynam :P )- Steve wiedzial, jak pisac piosenki- poza tym to byl MISTRZ RIFFOW... Viviam to gitarzysta solowy i wirtuoz z krwi i kosci, wiec zawsze inaczej bedzie patrzyl na strukture danego utworu... Ale jako wspolkompozytor "True", "Paper Sun" czy potem juz prawie wszystkich kawalkow z "X", pokazal, ze MA WIELKIE SERDUCHO do gry ( nie tylko "techniczne")

Czy slyszeliscie kiedykolwiek o zespole Clock- to taki projekt poboczny Viviana... A kawalek "No Matter What" brzmi jak... Def Leppard (przynajmniej dla mnie):

http://www.myspace.com/clockrocks

... to wlasnie z tym zespolem Vivian nagral pierwsze wersje ""To Be Alive"...
APB88
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Skoro już jesteśmy przy koncercie w Sheffield to właśnie słucham go! Let's Get Rocked! ;D
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW

Post autor: michael »

Plan na ten rok wygląda tak:
Leps wydadzą jeden lub dwa nowe utwory (pewnie jako dodatek do boxu który od dawna zapowiadają ;) ). Latem ruszą w trasę.
Prawdopodobnie zostanie również wydany w specjalnym wznowieniu i digipaku album Slang !! Po za tym już w czerwcu zobaczymy na dużym ekranie jak Tom Cruise wykonuje Pour Some Sugar On Me w filmie Rock Of ages (Cóż za znajomy tytuł :P ).
A nowa płyta w 2013 :jupi: . trzymajcie się ciepło. Spadam na urlop :jupi:
P.S
Wszystkie informacje możecie znaleźć na stronach DL - oficjalnej i UK. Strzała.

Let's Get Rocked! i Keep The Faith!
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

michael pisze:Plan na ten rok wygląda tak:
Leps wydadzą jeden lub dwa nowe utwory (pewnie jako dodatek do boxu który od dawna zapowiadają ;) ). Latem ruszą w trasę.
Prawdopodobnie zostanie również wydany w specjalnym wznowieniu i digipaku album Slang !! Po za tym już w czerwcu zobaczymy na dużym ekranie jak Tom Cruise wykonuje Pour Some Sugar On Me w filmie Rock Of ages (Cóż za znajomy tytuł :P ).
A nowa płyta w 2013 :jupi: . trzymajcie się ciepło. Spadam na urlop :jupi:
P.S
Wszystkie informacje możecie znaleźć na stronach DL - oficjalnej i UK. Strzała.

Let's Get Rocked! i Keep The Faith!
Yeah !! !! Nareszcie nowy album studyjny, wreszcie się doczekałem. :) 2013 rok zapowiada się ciekawie - nowa płyta BJ i DL. Tylko pozostaje czekać. ;)
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Oni zawsze w podobnym czasie płyty wydawali :).
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

sobol_77 pisze:Oni zawsze w podobnym czasie płyty wydawali :) .
W tym temacie - najlepszy byl rok 1992 :) "Adrenalize" na wiosne, "Keep The Faith" na jesien ;)
KondZik

Post autor: KondZik »

lata 90 :whoeva: to były czasy...
ahhh
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”