Best Voice In BJ ;)
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- Twisted Sister
- Have A Nice Day
Best Voice In BJ ;)
No cóż, zdaję sobie sprawę, że zdania będą w tym temacie podzielone, ale.... który z Jovisów Waszym zdaniem lepiej śpiewa, ma lepszy, bardziej ekspresyjny głos? Czyich piosenek aż chce się słuchać? Kto jest 'najlepszym głosem' w BJ? Jon, Richie czy David? :mrgreen:
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
- Kontakt:
A to zależy. Każdy z nich ma świetny głos. A Jon musi mieć najlepszy - inaczej nie byłby wokalistą
I na niego zagłosuję - szczególnie, jeśli brać pod uwagę dokonania z lat 1980-95
Ale Ryśka i Dave'a (choć tego ostatniego rzadko mam okazję) też lubię słuchać 
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
- Agata BJ
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
A ja na razie nie zagłosuję, bo tak na prawdę to nie wiem na kogo miałabym. Każdy z nich ma niezły głos. W zasadzie to wahałabym się w tym głosowaniu między Jaśkiem a Ryśkiem. Jak by nie było, Jon ma dobry wokal, aczkolwiek wszyscy wiemy, że już nie tak genialny jak kiedyś. Richie ma bardzo mocny, donośny głos i bardzo dobrze prezentuje go zarówno w tle piosenek wykonywanych z BJ, jak i na solowych projektach.
Co do Davida...ja wolę posłuchać jego spokonych utworów wykonywanych na pianinie
Głos, owszem może i niezły, ale jednak do większych popisów zaliczę te na pianinie 
Co do Davida...ja wolę posłuchać jego spokonych utworów wykonywanych na pianinie
- Twisted Sister
- Have A Nice Day
Hmmmm, widzę duże wahanie w temacie :mrgreen: .
Jeśli o mnie chodzi...bardziej odpowiadający mi sposób śpiewania i głos (powodujący przeprowadzję fauny w promieniu kilku metrów :mrgreen: ) ma Ryszard, ale trudno byłoby mi powiedzieć, że Jon nie umie, a zwłaszcza-nie umiał śpiewać (patrz lata 1988-1995). Kiedyś Jon na stanowisku wokalisty był wręcz rewelacyjny, ale teraz, mówiąc szczerze, Ryszard wypada lepiej, być może dlatego, że śpiewał mniej i nie ma u niego 'zmęczenia materiału'
.
Ogólnie ja jestem za Ryszardem, ale kiedy spojrzeć w przeszłość, również doceniam Jona
.
A Dave'a-również wolę za pianinem
.
Jeśli o mnie chodzi...bardziej odpowiadający mi sposób śpiewania i głos (powodujący przeprowadzję fauny w promieniu kilku metrów :mrgreen: ) ma Ryszard, ale trudno byłoby mi powiedzieć, że Jon nie umie, a zwłaszcza-nie umiał śpiewać (patrz lata 1988-1995). Kiedyś Jon na stanowisku wokalisty był wręcz rewelacyjny, ale teraz, mówiąc szczerze, Ryszard wypada lepiej, być może dlatego, że śpiewał mniej i nie ma u niego 'zmęczenia materiału'
Ogólnie ja jestem za Ryszardem, ale kiedy spojrzeć w przeszłość, również doceniam Jona
A Dave'a-również wolę za pianinem
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
Ja zaglosowalam na Jona. Powiem szczerze, ze glos Ryska mi troche nie odpowiada. Jest taki jakis...poprostu nie i tyle, ale to tylko moje zdanie i prosze nie wyskakujcie na mnie z jajkami i co tam jeszcze pod reke wam wpadnie
Uwazam poprostu, iz glos Jona byl kiedys genialny, teraz moze troche sie to zmienilo, ale i tak uwazam, ze jest the best :!: :!:
- Twisted Sister
- Have A Nice Day
?eszfak, całą lodówkę przeszukałam i jajek nie mamTatiana pisze:Ja zaglosowalam na Jona. Powiem szczerze, ze glos Ryska mi troche nie odpowiada. Jest taki jakis...poprostu nie i tyle, ale to tylko moje zdanie i prosze nie wyskakujcie na mnie z jajkami i co tam jeszcze pod reke wam wpadnie![]()

A poważnie...
Chyba czas już się nauczyć szanować cudze odmienne zdanie
- Bon Joviatko
- It's My Life
- Kontakt:
- Sandra1988
- It's My Life
Zdecydowanie Jon! Ma nasłodszy głos na świecie!
A'propose najsłodszego głosu na świecie: zna ktoś jakiś program, który mógłby w zwykłej mp3 ściszyć gitare i wszystkie instrumenty i zostawić sam głos? :mrgreen:
Kiedyś, jak był na vivie niemieckiej Bon Jovi tag (weedend z BJ) to właśnie byli w studio i Jonny ściszał wszystko po kolei (akurat w Its my life), i został sam głos. To było przed solówką i tak ślicznie zabrzmiało to "Its my liiiife"... ohh. To zna ktoś?
A wracając do głosu, to uwielbiam jego głos, ale taki normalny. Czasem mam wrażenie, że napina się jak przy kupkaniu, albo śpiewa jakby miał zapchany nos... :-| Brrr...
A jeśli chodzi o Ryszarda... "If i cant have your love" to naprawdę śliczna piosenka i ślicznie zaśpiewana, ale to początkowe wysokie i babskie "uuuuuu uuu" mógł sobie darować. Jednak uważam, że nie jest lepszy niż Jonny. Oj nie nie nie!
Są różne gusta, prawda?
A'propose najsłodszego głosu na świecie: zna ktoś jakiś program, który mógłby w zwykłej mp3 ściszyć gitare i wszystkie instrumenty i zostawić sam głos? :mrgreen:
Kiedyś, jak był na vivie niemieckiej Bon Jovi tag (weedend z BJ) to właśnie byli w studio i Jonny ściszał wszystko po kolei (akurat w Its my life), i został sam głos. To było przed solówką i tak ślicznie zabrzmiało to "Its my liiiife"... ohh. To zna ktoś?
A wracając do głosu, to uwielbiam jego głos, ale taki normalny. Czasem mam wrażenie, że napina się jak przy kupkaniu, albo śpiewa jakby miał zapchany nos... :-| Brrr...
A jeśli chodzi o Ryszarda... "If i cant have your love" to naprawdę śliczna piosenka i ślicznie zaśpiewana, ale to początkowe wysokie i babskie "uuuuuu uuu" mógł sobie darować. Jednak uważam, że nie jest lepszy niż Jonny. Oj nie nie nie!
Są różne gusta, prawda?
- Twisted Sister
- Have A Nice Day
Eeee...babskie?... To typowa maniera wokalna Ryszarda, potrafi wyciągać niezłe 'górki wokalne', ale w rzeczywistości ma naprawdę mocny i donośny głos ^-^. Tak więc-dyskutowałabym *-*.
A ściszanie instrumentów byłoby zbrodnią-zwłaszcza przy czterech tak dobrych muzykach *-*. Sam głos Jona nie załatwiłby wszystkiego
.
A ściszanie instrumentów byłoby zbrodnią-zwłaszcza przy czterech tak dobrych muzykach *-*. Sam głos Jona nie załatwiłby wszystkiego
Mówiłam, że są różne gusty. Mnie na przykład nie podobają się męskie "górki wokalne". Tak samo jak pióra na głowie (bez gradu butelek! proszę o tolerancjęTwisted Sister pisze:Eeee...babskie?... To typowa maniera wokalna Ryszarda, potrafi wyciągać niezłe 'górki wokalne', ale w rzeczywistości ma naprawdę mocny i donośny głos ^-^. Tak więc-dyskutowałabym *-*..
Nie marudź Twisted!Twisted Sister pisze:A ściszanie instrumentów byłoby zbrodnią-zwłaszcza przy czterech tak dobrych muzykach *-*. Sam głos Jona nie załatwiłby wszystkiego.
Jakby ktoś znał nazwę takowego programu to proszę o wiadomość!