Nasze jedyne złoto dość niespodziewane. Brawo Marcin! No i oczywiście jeszcze brąz w tym samym biegu na 800m Adama Kszczota.
Brąz Anity Włodarczyk może budzić niedosyt, ale biorąc pod uwagę fakt, że kontuzje się do niej wręcz lepią, przez co mało trenuje, jest to świetny wynik.
W chodzie sięgnęliśmy po srebro. To największy sukces w tej dyscyplinie, po tym jak karierę sportową zakończył Robert Korzeniowski.
Do tego dwa brązowe medale w skoku o tyczce i rzucie dyskiem.
Bez echa zakończył się konkurs pań w skoku o tyczce. Oczywiście z powodu braku Polek i Isimbajewej (nie wiem jak to sie pisze
I jeszcze trochę się wyżalę. Strasznie się wkurzałem oglądając transmisje. TVP zaczynało dopiero od około 19:30, więc początek oglądałem na Eurosporcie (nie mam TVP Sport). A tam... reklama co 5 minut, a główny realizator, zamiast puszczać finały konkurencji "niebiegowych" wolał puszczać eliminacje i półfinały biegów. Na przykład: podczas gdy trwała walka o medale w 2 konkurencjach, główny realizator puszczał bieg eliminacyjny na 5000m -.-. TVP przynajmniej puszczało zawody, w których byli Polacy i wyglądało to znacznie lepiej, ale też było wiele niedociągnięć.
[ Dodano: 2010-08-01, 22:11 ]
Małachowski Mistrzem Europy. Brawo. I do tego brąz w sztafecie kobiet 4x100. Jak dla mnie - Polacy powyżej oczekiwań mimo, że najwięksi faworyci złota nie mają. Dziękujemy za emocje i czekamy na MŚ (niestety w Korei - duża różnica czasu), a przede wszystkim na Igrzyska Olimpijskie w Londynie.