Tolerancja czy nie?...
Moderator: Mod's Team
- Twisted Sister
- Have A Nice Day
Tolerancja czy nie?...
Czytając topic 'Wyznanie fana' i tym podobne, zaczynam się zastanawiać, jak to jest z fanami rocka (szeroko pojętego) w dzisiejszym brutalnym świecie :mrgreen: . To znaczy-jak u Was w szkole/robocie/gdziekolwiek jeszcze uczęszczacie (w co nie wnikam ofc ^-^) jest z akceptacją Waszych upodobań, jak się tam czujecie z tym, czego słuchacie i, krótko mówiąc, ilu skejtów przypada na ludzi słuchających normalnej muzyki :?:
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
-
- I Believe
- Kontakt:
Cos mi sie wydaje ze na poprzednim forum juz taki temat (tudziez podobny) byl, ale mniejsza o to
U mnie w szkole (szczegolnie w tym roku szkolnym) ROCKA - ogolnie i szeroko pojetego - sluchaja ze 2 osoby - ja i moj kolega Bartek... [Chodzi mi oczywiscie o wiernych fanow takiej muzyki...] TRAGEDIA. Ale my sie tym raczej nie przejmujemy i jakos staramy sie szerzyc nasze zainteresowania, ba, pasje... rock n' rollowe pasje :mrgreen:
U mnie w szkole (szczegolnie w tym roku szkolnym) ROCKA - ogolnie i szeroko pojetego - sluchaja ze 2 osoby - ja i moj kolega Bartek... [Chodzi mi oczywiscie o wiernych fanow takiej muzyki...] TRAGEDIA. Ale my sie tym raczej nie przejmujemy i jakos staramy sie szerzyc nasze zainteresowania, ba, pasje... rock n' rollowe pasje :mrgreen:
- Sandra1988
- It's My Life
ojjj u mnie jest więcej ludzików sluchających muzyki rock'owej... chociaż nie jest ich wiele ale i tak muszą przeżyć moją manie BJ... hehe ja akurat słucham różnej muzyki i jestem otwarta z naciskiem na Rock'a i jakoś nikomu to nie przeszkadza
... by spróbowało 
Be who you want to be,
Be who you are,
Everyone's a hero,
Everyone's a star!!!
Be who you are,
Everyone's a hero,
Everyone's a star!!!
Well, u mnie raczej wszelkiej maści różowe panienki są na straconej pozycji (na szczęście wiele ich nie ma), ale szczerze mówiąc, przechodzi dosłownie wszystko. Osobiście nie spotkałam się z żadnym otwartym czepianiem się moich muzycznych gustów (no, pomijając może jednego gościa z mojej klasy, który czepia się wszystkiego, co się rusza, a już mnie najbardziej, Bóg jeden wielki raczy wiedzieć, czemu, no ale tacy ludzie też się rodzą :mrgreen: ), także dobrze trafiłam 
- Rattie
- Have A Nice Day
- Kontakt:
A więc tak - ja mam to szczęście, że mieszkam w małym spokojnym miasteczku, któe o dziwo jest przez ludziska z całej Polski nazywanę rockową stolicą (nie mam pojęcia czemu, ale podoba mi się określenie
). Co do statystyk (poza sezonem) to na jednego rockmana przypada może 2-3 skejcików (z czego przynajmniej jeden, mimo tego że nie ma nic przeciwko dyskotece, bardzo lubi cięższe brzmienia).
Szkoła - niedawno, wpadłem na kilka minut pozwiedzać swój stary dobry ogólniak i o mało nie zszedłem z wrażenia. Co druga osoba (a szkoła spora
) biegała w glanach, (włoski miała tak za ucho
)i z plecakami wytapetowanymi różnorakiej maści punkowymi naszywkami (potem dowiedziałem się że wsród ludków 14-18 letnich szerzy się moda na punk).
Na studiach jest trochę gorzej - głównie 'lajtowe' klimaty, ale na szczęście nie szerzy się dyskotekowa moda (czytaj - dziewczyny nie biegają w różowych sweterkach itp., o facetach nic nie napisze bo na wszystkich 3 latach na obu kierunkach jest ich całych 20 (na około 200 osób
), ale też jest z nimi spoko), owszem jest kilka osób, które wyglądają mi na słuchaczy lepszej muyzki, ale łąpy se nie dam uciąć bo ich nie znam
Podsumowując - jest super, nie narzekam
Ludziska, przeprowadzajcie się do Zakopca!! (gdyby nie badziewiasta temperatura to tutaj byłaby współczesna Kalifornia lata 80-te
)
Szkoła - niedawno, wpadłem na kilka minut pozwiedzać swój stary dobry ogólniak i o mało nie zszedłem z wrażenia. Co druga osoba (a szkoła spora
Na studiach jest trochę gorzej - głównie 'lajtowe' klimaty, ale na szczęście nie szerzy się dyskotekowa moda (czytaj - dziewczyny nie biegają w różowych sweterkach itp., o facetach nic nie napisze bo na wszystkich 3 latach na obu kierunkach jest ich całych 20 (na około 200 osób
Podsumowując - jest super, nie narzekam
Ludziska, przeprowadzajcie się do Zakopca!! (gdyby nie badziewiasta temperatura to tutaj byłaby współczesna Kalifornia lata 80-te
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
- jovizna
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ja to chyba jestem odosobnionym przypadkiem tutaj
i wcale mi nie jest smutno z tego powodu 
ogolnie ludzie kontaktuja o kogo chodzi ale zdarzaja sie pytania..
to oni jeszcze zyja?

ogolnie ludzie kontaktuja o kogo chodzi ale zdarzaja sie pytania..
to oni jeszcze zyja?
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
12 lipca 2019 - Warszawa
- Agata BJ
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
W szkole, do której uczęszczam ludzi w glanach można policzyć na palcach u obu dłoni
To i tak mało mnie interesuje, bo na towarzystwo nieglanowe jakoś nie narzekam. Różowe panienki też nie królują. Ot zwykli nastolatkowie.
Natomiast jeśli chodzi o moje towarzystwo pozaszkolne to chyba ponad połowa moich znajomych preferuje rockowe klimaty
Jeśli więc o takie upodobania chodzi, to chyba nie mam na co narzekać.
A i jeszcze...jeśli chodzi o moje uwielbienie do BJ. Większość to szanuje i nawet sami czasem coś u mnie posłuchają. Jednak zdażają się odrębne przypadki chamskich odzywek typu "BJ to boysband"![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
Natomiast jeśli chodzi o moje towarzystwo pozaszkolne to chyba ponad połowa moich znajomych preferuje rockowe klimaty
Jeśli więc o takie upodobania chodzi, to chyba nie mam na co narzekać.
A i jeszcze...jeśli chodzi o moje uwielbienie do BJ. Większość to szanuje i nawet sami czasem coś u mnie posłuchają. Jednak zdażają się odrębne przypadki chamskich odzywek typu "BJ to boysband"
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
- Twisted Sister
- Have A Nice Day
To widzę, że nie jest u Was tak źle
. Hmmmm, jeśli o mnie chodzi, w podstawówce bywało ciężko-jako że wiara miała przebrzydły zwyczaj zmieniać idola sezonowo z Ich Troje na Tatu i odwrotnie
. Ale now the years roll on-i w moim gimnazjum sytuacja znaaaacznie się poprawiła. Jakieś dziesięć osób wmojej klasie słucha muzyki rockowej/metalowej, z czego co prawda królują SOAD, Korn i Green Day, ale zawsze to lepiej niż Wiśniewski & spółka XD. Oczywiście nie sposób pominąć tu najlepszej przyjaciółki, którą już od pewnego czasu na hair metal i BJ w szczególności przekabacam :mrgreen: . Nah, gimnazjum moje jest przy liceum, więc dodatkowo zawsze miło sobie na jakichś długowłosych metali z Kopernika popatrzeć :mrgreen: . Skejtów jest trochę, ale w większości to raczej już w mojej szkole zamiera
.
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
alez Agata rzucasz tymi 3/4No to jeśli chodzi o gimnazjum to ja tylko dodam, że jak ja uczęszczałam do niego to 3/4 szkoły było typowymi rockowymi klimatami
C'mon
no ale 5/6 jak to brzmi a 3/4 to wogole nie ma do czego podpiac u mnie w klasie bylo 6/6 facetow i jakos sie im nie przygladalemAgata BJ pisze:Noł łejjovi pisze: alez Agata rzucasz tymi 3/4już ktorys raz
no w koncu napisz z raz 5/6
Moje 3/4 zostanie moimi 3/4
![]()
3/4 mojego gimnazjum to byli długowłosi przystojniacy w podartych jeansachHehe. A nie 5/6
I koniec
C'mon
- jovizna
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
pewnie że nie patrzyłes na dresy od razu przechodziłes do rzeczyklasie bylo 6/6 facetow i jakos sie im nie przygladalem czy maja dresy czy inne glany
biedny chlopiec... nigdy nie mówiłes o tym...
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
12 lipca 2019 - Warszawa
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
12 lipca 2019 - Warszawa
- Sandra1988
- It's My Life
tak czytam wypowiedzi i stwierdzam że dla niektórych muzyki rock'owej czy metalu słuchają tylko osoby noszące wyłącznie glany itp.
ojjj obawiawiam sie że jesteście w duuużym błędzie
sama nie jestem osobą noszącą glany czy jakieś inne wynalazki a słucham tego typu muzyki... myśle że w waszym otoczeniu znajdzie sie jeszcze wiele osób słuchających takiej muzyki jak wy a wcale tak nie wyglądają 
ojjj obawiawiam sie że jesteście w duuużym błędzie
Be who you want to be,
Be who you are,
Everyone's a hero,
Everyone's a star!!!
Be who you are,
Everyone's a hero,
Everyone's a star!!!