Jakie covery w wykonaniu Bon Jovi chcielibyście usłyszeć

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Alicia 478
It's My Life
It's My Life

Re: Jakie covery w wykonaniu Bon Jovi chcielibyście usłyszeć

Post autor: Alicia 478 »

teken020 pisze:każdy cover był by świetny, ale nie z obecnym wokalem Jona, który jest "miękki"
nie każdy, niektórych oryginałów zwyczajnie nie można przebić , nawet z wcześniejszym wokalem :P
obecnie, wiadomo jest jak jest
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

zależy jak dla kogo, dla mnie Jon ma<miał> najlepszą barwę głosu ze wszystkich wokalistów jakich znam...
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
Alicia 478
It's My Life
It's My Life

Dla mnie wprost przeciwnie :)
Awatar użytkownika
kami
It's My Life
It's My Life

Post autor: kami »

Alicia 478 pisze:Dla mnie wprost przeciwnie :)
Aż mnie dziw bierze, że takie rzeczy można wyczytać na tym forum. Forum fanów zespołu gdzie fanom nie podoba się barwa głosu wokalisty. Zastanawiam się czy na innych forach fanowskich jest podobnie.

A z coverów to chętnie usłyszałabym:
Goo Goo Dolls - Name
New Radicals - You get what you give (tak, ja też)
Creed - Rain
A co do Estranged Gunsow to mogłoby być ciekawie..
We need something to believe in
Awatar użytkownika
Alicia 478
It's My Life
It's My Life

kami pisze:
Alicia 478 pisze:Dla mnie wprost przeciwnie :)
Aż mnie dziw bierze, że takie rzeczy można wyczytać na tym forum. Forum fanów zespołu gdzie fanom nie podoba się barwa głosu wokalisty. Zastanawiam się czy na innych forach fanowskich jest podobnie.
Gdzie ja napisałam,że nie podoba mi się głos Jona ? taken napisał,że dla niego Jon ma najlepszą barwę głosu spośród wszystkich wokalistów Ja uważam wprost przeciwnie,że jest wiele rockmanów z lepszym wokalem od Jona ale czy to oznacza, że nie podoba mi się jego głos ?
kami, czytanie ze zrozumieniem :)
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dla jasności dodam ze chodziło mi o jego głos z lat 80 i 90. O barwę/brzmienie głosu, a nie o jego możliwości <skala głosu> bo tu tak średnio się plasuje.
Awatar użytkownika
kami
It's My Life
It's My Life

Post autor: kami »

Schodzimy powoli z tematu, więc tylko napiszę, że dla mnie wprost przeciwnie do najlepszy to najgorszy lub co najmniej nie za dobry . Chyba to w miarę logiczne? :)

Poza tym nie oszukujmy się, co chwilę się tu najeżdża na BJ. Nie mówię o konkretnych osobach, ale musicie przyznać, że czaem to forum wygląda raczej na antyfanowskie.
We need something to believe in
Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Skończmy to offtopowanie na temat głosu Jona, bo moderator może zamknąć ten temat. Jeżeli Bon Jovi ma nagrywać covery, to niech będą to jakieś dłuższe piosenki (od 4:30), bo krótkie i proste utwory w stylu The Ramones nie pasują do ich stylu. Myślałem też o czymś z repertuaru Korna, jak np: "Thoughtless", ale w utworach tego zespołu są te popularne słowa na "f" i "s", a jak wiemy Jon Bon Jovi nie używa wulgaryzmów.
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Jeżeli Bon Jovi ma nagrywać covery, to niech będą to jakieś dłuższe piosenki (od 4:30), bo krótkie i proste utwory w stylu The Ramones nie pasują do ich stylu. Myślałem też o czymś z repertuaru Korna, jak np: "Thoughtless", ale w utworach tego zespołu są te popularne słowa na "f" i "s", a jak wiemy Jon Bon Jovi nie używa wulgaryzmów.
kilka razy zdarzyło mu się "fucknąć" wpiosenkach. Czy krótkie piosenki nie pasują do ich stylu? takie Fear czy Everyday, mi pasują ;p

Ciekaw też jestem jak by brzmiała jakaś piosenka Europe, w wyk BJ.
Awatar użytkownika
Alicia 478
It's My Life
It's My Life

kami niektórzy użytkownicy tego forum ( w tym ja ) są fanami BJ z lat 80 i 90 i antyfanami współczesnego BJ , wierz mi to da się pogodzić :)

Goo Goo Dolls - Iris też mogłoby być ciekawie
Geminiman019

Czy krótkie piosenki nie pasują do ich stylu? takie Fear czy Everyday, mi pasują ;p
Ale nie o długości niewiele przekraczającej 2 minuty. Bon Jovi nigdy nie miało nic wspólnego z kapelami punkowymi. Utwory tego zespołu to w żadnym wypadku nie są "trzy akordy, darcie mordy", ponieważ są długie, nie mają agresji, mają rozbudowane teksty które Jon normalnie śpiewa a nie wykrzykuje oraz występują u nich solówki gitarowe. Muzycy ponadto potrafią dobrze grać na instrumentach. To wszystko ma się nijak do muzyki punkowej.

Jeżeli chodzi o ZZ Top to też dobrze bym widział utwór "Pincushion", bo ma dość szybkie tempo i dwuczęściową solówkę w środku. Z bardziej szalonych pomysłów, to "Heart-Shaped Box" Nirvany oraz "Closer" Nine Inch Nails.
Dorota
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: Dorota »

Ja najbardziej chciałabym usłyszeć "Bat Out Of Hell" Meat Loaf w wykonaniu Bon Jovi. Ale w takiej normalnej wersji, bez żadnego ucinania czy wplatania w inne piosenki. Ewentualnie "Ain't That a Shame" Fats Domino, ale tak jak to zrobił zespół Cheap Trick, żeby oryginału za bardzo nie przypominało ;)

No i od kiedy zobaczyłam ten filmik

http://www.youtube.com/watch?v=yrebNY0Z ... re=related

chciałam żeby zagrali tak jeszcze z jeden raz. Może kiedyś :))
teken020 pisze:dla mnie Jon ma <miał> najlepszą barwę głosu ze wszystkich wokalistów jakich znam...
Jak dla mnie też. Szczególnie za czasów Keep The Faith. Np. taki "KTF: An Evening With Bon Jovi" to mmm... chyba nigdy mi się nie znudzi :)) A jakoś ostatnio widziałam jak Reckless Love grali "I'll Be There For You" i mimo, że chłopak co tam śpiewa ma całkiem fajny głos, to jak dla mnie z głosem Jona nawet nie ma co porównywać...
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Dorota pisze: No i od kiedy zobaczyłam ten filmik

http://www.youtube.com/watch?v=yrebNY0Z ... re=related

chciałam żeby zagrali tak jeszcze z jeden raz. Może kiedyś :))
Genialne :). Mój kumpel kiedyś powiedział, że Bon Jovi są najlepszym cover bandem na świecie hehe. Trudno polemizować :P .

Uwielbiam w ich wykonaniu bluesowo - rock'n'rollowe standardy, ile to już razy przyłapałem się na tym, że bardziej kręcą mnie live covery zagrane przez BJ niż autorskie numery zespołu... A co bym chciał usłyszeć - oczywiście My Sharona z repertuaru The Knack :). Perełka.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

zawsze powtarzalem ze BJ covery wykonuja lepiej od ich oryginalnych wersji :)
a w ich wykonaniu chetnie uslyszalbym Dancing in the dark - Bossa
Geminiman019

Ostatnimi czasy naszło mnie "She's Just Killing Me" ZZ Top. Była to piosenka promująca film "Od Zmierzchu do Świtu". W ogóle ciekawie by brzmiały ich wersje piosenek tych dwóch sympatycznych brodatych panów. Wszystko zaczęło się od "Breakaway" z albumu "Antenna".
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”