This Is Our House - Premiera

Dyskusje na temat poszczególnych piosenek.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Ooops, mój błąd. Ale i tak widać że tylko nieukończona wersja wstępna. Jakoś nie kojarzę utworów Bon Jovi trwających w granicach 2:30. BJ przecież nie gra muzyki w stylu The Ramones. Ponadto wstrzymajcie się z tym wyrokowaniem do czasu ukazania się całkowicie ukończonej piosenki.
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:(

Post autor: TheRock »

a ja się obawiam, że to jednak wersja finalna, chyba, że Richie jeszcze nie ułożył solówki i unika sytuacji z innego singla. Tak czy inaczej mógł coś chociaż zaimprowizować, bo to mu na koncertach zajefajnie wychodzi.
Na dzień dzisiejszy GH nie kupuje. Jeżeli oni będą robić takie kawały to na tym albumie raczej nie zarobią. Ludzie pościągają sobie z neta dla wybranych utworów.

This Is Our House - This Is Our End tak to powinno lecieć

jeżeli dojdzie solówka wszystko odszczekam.
...and just only rock...
Awatar użytkownika
Jarek
I Believe
I Believe

Post autor: Jarek »

Rewelacja na spot reklamowy NFL,porywa,zagrzewa do walki,podnosi adrenaline i daje powera.Obłęd!!!tak tylko oni potrafią,nikt inny :D
Oby wydali na GH,nie moge sie doczekac wersji finalnej.
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Ta piosenka fajnie by się komponowała z ujęciami publiki w United Center podczas spotkań Chicago Bulls w nadchodzącym sezonie. W ostatnim sezonie podczas time out można tu było usłyszeć fragmenty LOAP, WDOA, czy I Love This Town.
Oceniać będę finalną, studyjną wersję.
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
Awatar użytkownika
Alicia 478
It's My Life
It's My Life

Post autor: Alicia 478 »

jak na razie nic specjalnego ale trzeba poczekać na wersję studyjną może nie wszystko jeszcze stracone :)
ekoper
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: ekoper »

beznadzieja! bardzo mi się nie podoba! :zly:
ale jak dziś rano włączyłam fragment, ot tak, z ciekawości, to cholercia teraz cały dzień jej się z głowy pozbyć nie mogę, grrr! :zniesmaczony: ;)
Awatar użytkownika
DiamentowaDusza
It's My Life
It's My Life

Post autor: DiamentowaDusza »

Ta piosenka nie jest najgorsza,na pewno lepsza niż połowa z The Circule <moim zdaniem najgorszy album BJ> :whoeva: a znając życie to ta pioseneczka będzie grana w radiach etc bo takie się sprzedają.
Tym bardziej te Yeah Yeah Yeah ;]
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Grzesiek »

Motyw który pojawia się w chórkach jest melodycznie i rytmicznie tożsamy z motywem wprowadzającym w refren Working Man'a. Szkoda że jest chyba najciekawszym motywem piosenki.

Riff, chociaż bardzo zwyczajny, wydaje się dość wciągający.
Myślę że tekst nie świadczy w żaden sposób o "obniżeniu lotów" JBJ i RS, a raczej o szukaniu środków którymi można trafić do masy ludzi. \

Tak czy inaczej trudno mi sobie wyobrazić egzystencję takiego tworu obok najbardziej wybitnych osiągnięć zespołu z ostatnich piętnastu lat. To się nadaje na stadion, lepiej niż "Supermany" które i tak nie brzmią jak powinny.
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Mnie się podoba. Klimat z czasów KTF ma. Dodać solo i będzie cacy.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:)

Post autor: TheRock »

Tatar pisze:Mnie się podoba. Klimat z czasów KTF ma. Dodać solo i będzie cacy.
jeżeli w ogóle będzie solo, bo ja już porzuciłem te nadzieję...

[ Dodano: 2010-08-01, 04:57 ]
DiamentowaDusza pisze:Ta piosenka nie jest najgorsza,na pewno lepsza niż połowa z The Circule <moim zdaniem najgorszy album BJ> :whoeva: a znając życie to ta pioseneczka będzie grana w radiach etc bo takie się sprzedają.
Tym bardziej te Yeah Yeah Yeah ;]
no chyba żarcisz...

Happy Bullet Thorn Working Promiseland Love Rule Fast Cars Born to Follow od tych wszystkich dużo gorsza The Circle z tym czymś to arcydzieło...

póki solówki nie bedzie utwór naganny - solówka się pojawi dobry ale na pewno nie lepszy od Happy Bulleta czy Thorna
...and just only rock...
Awatar użytkownika
DiamentowaDusza
It's My Life
It's My Life

Post autor: DiamentowaDusza »

no chyba żarcisz...
Nie moja wina że mi album The Circule nie podchodzi ;/ w ogóle go nie czuję.Lubię może 2-3 piosenki i na tym koniec.
Awatar użytkownika
AgaBonJovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: AgaBonJovi »

Frankie pisze:Ta piosenka fajnie by się komponowała z ujęciami publiki w United Center podczas spotkań Chicago Bulls w nadchodzącym sezonie. W ostatnim sezonie podczas time out można tu było usłyszeć fragmenty LOAP, WDOA, czy I Love This Town.
Oceniać będę finalną, studyjną wersję.
najlepiej komponowałoby się to z EKG mojego serducha w momencie kiedy One Republic schodziło ze sceny, zgasły światła i usłyszałam pierwsze dźwięki tej piosenki :D
i moimi zdjęciami tuż po koncercie :D Buczuś świadkiem :)
Have a Nice Fuckin' Day
Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Wystarczy tego dobrego. Wy tu robicie jakiś straszny offtop, mieszając się wzajemnie błotem oraz przekrzykując się. Powinniście trochę przystopować, bo to co robicie jest zupełnie pozbawione większego sensu, a Admin może tu zrobić gruntowny przesiew. Lepiej poczekajcie co momentu ukazania się ostatecznej wersji tej piosenki.
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Ale ja nikogo błotem nie obrzucam :). Na temat This Is Our House wypowiedziałem się w miarę pozytywnie, niespecjalnie wierzę w radykalną zmianę tego numeru. Poza tym od udzielania upomnień są tu inne, odpowiedzialne za to osoby...
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Dobra dyskusję na temat tego, czy fan powinien jedynie bezgranicznie wielbić swój ulubiony zespół, czy jednak może krytykować jego muzyczne dokonania przeniosłem do odrębnego tematu.
http://bonjovi.pl/forum/topics1/bezgran ... .htm#45515

Jednocześnie zachęcam do dalszego dzielenia się opiniami na temat This Is Our House.
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piosenki”