W swojej pracy badam teksty z tematycznego - erotycznego forum i portalu, a także takie z komunikatora (gg i tlen, skype). Zastanawiam się jaka jest różnica w dyskusji w miejscu poniekąd zdeterminowanym ze względu na tematykę jak forum, a zwykłym komunikatorem. Widzisz włączając forum, wiesz mniej więcej co może Cię spotkać, sprośne tematy, zwierzenia dot. seksu itp. Natomiast gdy uruchamiasz rano komunikator, takie np. gg to nie spodziewasz się napalonych rozmówców, proponujących Ci wspólną masturbację lub inne cuda wianki. A czaty z założenia są tematyczne, mnie jednak interesują "miejsca" neutralne, jak właśnie nieszczęsny komunikator. Bo na przykład na takim tlenie, co dziesięć minut piszą do mnie masturbanci spragnieni wrażeń. Nie oszukujmy się każdy głupi wie, że wchodząc na czat, nawet regionalny (jako dowód polecam blog Oli z Warszawy, Męskie Spytki) ma się wrażenie, że weszło się do pomieszczenia pełnego facetów z opuszczonymi spodniami, krzyczących "hej, spójrz na mojego wacka". I sorry, ale według mnie to nie jest w ogóle interesujące, opisywać eksperymenty typu, włączam czat, pojawiam się jako "mokra szesnastka" i prowadzić puste rozmowy z napaleńcami.
Mam nadzieję, że wyjaśniłam co nieco