Scorpions

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

Moonshine

Scorpions

Post autor: Moonshine »

Jako że , na forum , można też pisać o innych zespołach, postanowiłem założyć temat o Skorpionsach.
Zespół został w 1965 w Hannowerze przez gitarzystę Rudolfa Schenakera.Pierwszy album "Lonesome Crow" ,ukazał się w 1972.Sukcesy komercyjne , zaczął notować od 1975 , po wydaniu albumu"In Trance" ( wraz z przyjściem producenta Dietera Dierksa ).Od tej płyty , znakiem rozpoznawczym stały się Hardrockowe utwory a także melodyjne ballady.Warto dodać , iż od 2002 roku , gra na basie Polak, Paweł Mąciwoda.Słucha , ktoś z forumowiczów Scorpionsów ? Co o nich myślicie ?
Scrooge

Post autor: Scrooge »

Przesłuchałem kilka płyt, ale generalnie nie porwali mnie ;) tzn. grają dobrą muzę, ale brakowało tego czegoś co by sprawiło żebym miał ochotę do nich wracać. Jedyną piosenką, którą od czasu do czasu sobie puszczam jest Rock You Like A Hurricane. O nieśmiertelnym Wind Of Change nie będę wspominał... utwór legenda, z sentymentu nawet kupiłem sobie kiedyś singla na Allegro za kilka złociszy ;)
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

A ja nie będę mówił o tym, że ich lubię - to raczej oczywiste... dziś niestety nadeszła smutna wiadomość, płyta, która wyjdzie za 2 miesiące, "Sting In The Tail", będzie tą ostatnią, a w 2012 roku, po 2 letniej trasie, nastąpi koniec kariery Scorpions... :(
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

a jakie są powody?
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Ano takie, że im się znudziło. Ale ciul wie jak to naprawdę wyjdzie. KISSi tez już karierę kończyli ze 20 razy.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Moonshine

Post autor: Moonshine »

Nawet , jeśli Sting In The Tail , będzie ich ostatnim albumem , to zostawią po sobie kawał dobrej muzyki.Cztery dekady grania i koncertowania ( lata 70,08,90,00) , mówią same za siebie.
Awatar użytkownika
Misiek
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: Misiek »

Niektórzy z czasem schodzą ze sceny na stałe, a inni przestają nagrywać od czasu do czasu pojawiając się na koncertach.

Dla mnie Scorpions to zespół niemalże magiczny, z pewnego prostego powodu - wiele ich kawałków po prostu znałem od zawsze... Trochę dziwne, ale tak się czuję. Pamiętam, jak z dobrych 10 lat temu (a może więcej?) oglądałem jeden ich koncert, praktycznie nie znając wówczas nawet jednego tytułu piosenki. Okazało się jednak, że co drugą piosenkę znałem ze słyszenia i byłem w lekkim szoku, że te wszystkie przeboje: Still Lovin' You, Wind of Change, Send me an Angel, Always Somewhere, Tease Me Please Me, Rock You Like a Hurricane, Crazy World nagrała jedna kapela.
Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Ja pierwszy raz świadomą styczność z tym zespołem miałem w 1996 roku, gdy ukazał się album "Pure Instinct" oraz promujący go teledysk "You and I". Wszystko dzięki nieodżałowanej Liście 30 TON. W ogóle to zacząłem na poważnie interesować muzyką w roku olimpiady w Atlancie.
Awatar użytkownika
rockdk
It's My Life
It's My Life

Post autor: rockdk »

Wczoraj kumpel pożyczył mi Sting In The Tail (wcześniej znałem tylko piosenkę tytułową z youtube'a) i muszę przyznać że mnie powaliło... Naprawdę dawno nie słyszałem tak świetnej płyty :D świetny klimat - strasznie szkoda że to już ich ostatnia ;/
For those about to rock - we salute you ;)
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

a mi się średnio podobało. Fajne granie ale bez szaleństw, chociaż balladka 'Lorelei' bardzo mi się spodobała.
Awatar użytkownika
rockdk
It's My Life
It's My Life

Post autor: rockdk »

Mi szczegulnie przypadły do gustu Raised on rock (chociaż ten riff brzmi jakoś znajomo... i do tego talk box :P), Slave me i Sly ;) Lorelei również bardzo przyjemna :)

ogólnie to takie połączenie starego dobrego grania z bardziej "świerzymi" brzmieniami - jak dla mnie wyszło super ;)
For those about to rock - we salute you ;)
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Scorpions

Post autor: teken020 »

całego albumu jeszcze nie przesłuchałem. Na razie bardzo podoba mi się Lorelei i The Good Die Young - świetny klimat.
Ciekaw jestem jaki będzie ostatni album BJ...
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
KondZik

Post autor: KondZik »

Szkoda że coś się konczy Scorpions to bez wątpienia klasa sama w sobie.
Wiele zespołów bardzo znany wzorowało sie na Niemcach i dla mnie są czołówka bez wątpienia a jak słucham Humanity Hour czy Sting in the tail to nachodza mnie mysli ze można. Może nie tak genialnie jak dawniej ale dalej grzać wiosła i nagrywać porządne rockowe albumy. Scorpions na pewno w moim top 5-7 są.
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Zacząłem ich szanować za ta decyzję. Najwidoczniej chłopy doszły do wniosku, że już nie ten łeb (i wątroba) do nagrywania dobrego rocka to lepiej zakończyć działalność w chwale niż ścigać się z Gagą i Bajberem o miejsca na MTV ;)
Sam Bora

Post autor: Sam Bora »

Lubię Scorpionsów , a w szczególności album BLACKOUT.Niemal heavymetalowy.Maine ma kawał głosu i muzyka konkretna.Niesamowity Blackout,porywający Can't Live Without You czy nieśmiertelny When The Smoke Is Going Down.Wielka płyta.Ponadto nieobcy mi jest album Crazy World z kultowym Wind Of Change na czele.

Tak w ogóle to pomyślałem sobie, że być może ktoś powinien rozpocząć temat o zespołach grających podobną muzykę do wczesnego , późniejszego albo współczesnego(obecnego) Bon Jovi.Mam tu na myśli takie formacje jak:
-Guns N'Roses
-KISS
-Aerosmith(nieco naciągane podobieństwo)
-Roxette
-Scorpions
-Skid Row
-Europe
-Ugly Kid Joe

Może coś o tych artystach?Co o nich sądzicie?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”