Nicki ;)

Wszystkie sprawy dotyczące fanów nie pasujące do innych kategorii.

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
culles
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: culles »

U mnie rzecz miała się dosyć prosto...

Od wielu lat jestem fanatycznym kibicem klubu piłkarskiego o jakże mrocznej nazwie :P Fc Barcelona... Kiedyś poszukiwałem nicku i na myśl przyszło mi coś związane z Blaugraną >> Cules, tak nazywają się kibice Barcy. Kolejne "l" wzięło się z błędu kiedy konfigurowałem sobie konto pocztowe na wp.pl i tak już zostało, ten nick ma jedną wielką zaletę :idea: nigdzie i nigdy się nie powtarza... Zapytacie... Skąd Culles7... Ano stąd, że wyniknęły drobne kłopoty w rejestracji na forum, heh -apeluję więc do adminów o zdjęcie 7 demki z mojego nicka jeśli to możliwe :)

Dodam tylko, że pod tym samym nickiem występuję na scenie Pro Evolution Soccer.

*EDIT: Wielkie dzięki dla szefów <ukłon>
Ostatnio zmieniony 24 grudnia 2005, o 23:19 przez culles, łącznie zmieniany 1 raz.
Do piachu z tematem: "BON JOVI do piachu??"
"Bon Jovi skonczyli sie na Kill'Em All..." -Haslo roku
.:blog:.
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

W moim przypadku to jest tak - normalnie mam wiele ksyw (np. szczypior, konik, apap, skwaru) ale najstarszą i najpopularniejszą jest szczur:D i taką właśnie ksywą się przedstawiam jak ktoś mnie o nią pyta. Kilku Anglików mnie przechrzciło na Rattie, a w dodatku lubię kapelę Ratt to zostało Rattie (próbuje przestawić ludzi - jak na razie udało mi się przestawić 4 osoby :P ). A co do samego Szczura to ta ksywa jest tak stara że najstarsi górale nie pamiętają jej genezy, więc co dopiero ja :P
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
Beerdrinker
I Believe
I Believe

Post autor: Beerdrinker »

Ja chyba nie musze tłumaczyć zbytnio skąd mój nick? Beeru jest fanem piwa... Heheh. Piwa i RockandRolla
Awatar użytkownika
CRUSHynka
Junior Admin
Junior Admin
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: CRUSHynka »

Stara moja ksywa, jedna z wielu. Jak jeszcze polskie fańskie strony BJ raczkowały ;), a ja raczkowałam w kwestii netu sporo czasu spędzałam na czatach i potrzebowałam jakiegoś nicka, który by mnie skojarzył z BJ. A że wtedy kręciła się u mnie płyta Crush, to z jej połączenia z moją mikrą posturą macie Crushynkę ;).
Proszę państwa, oto pyza :D :
Dadusia
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: Dadusia »

Pochodzenie mojego nicka jest bardzo proste: mam na imię Daria, a zdrobnienie to słodziudkie Dadusia
Awatar użytkownika
michalb
It's My Life
It's My Life

Post autor: michalb »

No podobają mi się sposoby jak powstawały wasze nicki, niestety ja już swój opisałem :( Wspomnę jednak, żę w szkole wołają na mnie owca! :| NIewiem czemu. To taki mały dodatek :D
In The World That Gives You Nothing We Need Something To Believe In....
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Twisted Sister »

A to ciekawe 8) . Ja przez długi czas byłam w kręgach szkolnych Maliną :mrgreen: .
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Hm...moj nick nie ma nic z oryginalnoscia wspolnego :P - troszke nazwiska i rok mojego pojawienia sie na swiecie. To zreszta moj standardowy nick na wszelkiego rodzaju forach, kontach itp...
a sobol wolaja na mnie wszyscy :D
kiedys mialem cos takiego jak handyman, a na bonjovi pl jak sie rejestrowalem za pierwszym razem, chcialem wrzucic cos rock'n'rollowego, ale zostal jednak standardowy nick niestety...
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
culles
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: culles »

Swoją drogą przez moje bluzgi na temat nieudolnych gatunków muzycznych u kumpla dorobiłem się ksywki Bon Tomi :P (Tom od imienia ofkoz)
Do piachu z tematem: "BON JOVI do piachu??"
"Bon Jovi skonczyli sie na Kill'Em All..." -Haslo roku
.:blog:.
99-in-the-shade

Post autor: 99-in-the-shade »

Nah, ja innych ksywek raczej się nie dorobiłam, gdyż znajomi wiedzą, że nawet za zdrabnianie w przeróżny sposób mojego imienia 99% osobników ukręcam różne części wystające. Tak więc zwykle jestem po prostu Doris bądź Dora (99 rzadziej i głównie dla znajomych z sieci), jedynie kumpel z upodobaniem nazywa mnie 69 O_o
ewela
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: ewela »

michalb pisze:No podobają mi się sposoby jak powstawały wasze nicki, niestety ja już swój opisałem :( Wspomnę jednak, żę w szkole wołają na mnie owca! :| NIewiem czemu. To taki mały dodatek :D
Oooo, moją siorkę też nazywają owieczką, a to dlatego, że jej kumpela wymyśliła, że jest podobna do owieczki Beaty z Ulicy Sezamkowej, a że moja siorka ma na imię Beata, no to się przyjęło ;)
Co do mojej ksywki, to tak już od dawna jestem znana w necie :D i nie tylko, to zdrobnienie od Eweliny, wymyślone przez moją koleżankę ;)
I'm gonna live my life everyday
Awatar użytkownika
Ankag
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Ankag »

Mało oryginalne powstanie - imię + pierwsza literka nazwiska...
Charlotte
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: Charlotte »

Zawsze miałam problem z nickiem w sieci. Zazwyczaj brałam moje imię (bardzo ogyginalnie), ale często się powtarzało.
Niedawno miałam w ręku księgę imion, czy coś takiego, i w pamięć mi zapadło francuskie brzmienie mojego imienia. Nie podoba mi się, ale to jedyne, które zapamiętałam, więc zostało :mrgreen:
espena
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: espena »

mój nick wziął się od imienia mojego ulubionego wokalisty norweskiego Espena Lind. do dziś na większości forów egzystuję pod nim, albo ewentualnie Espena Sway :P
Załączniki

[Rozszerzenie jpg zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.]

www.korowiow.mp3.wp.pl

Za doświadczenia trzeba w życiu płacić. Jeżeli mamy szczęście, otrzymujemy rabat - Oskar Kokoschka
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Ja chyba nie musze tłumaczyć skąd jest mój nick.

Kiedyś jak pisaliśmy kartke na zlocie do Sdmsa mieliśmy się podpisać tylko nickami. Wyszło oczywiście tak, że tylko ja się podpisałem nickiem - bywa on pożyteczny.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fanforum”