We Weren't Born To Follow

Dyskusje na temat poszczególnych piosenek.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Justysia
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Justysia »

oj milagros :) nie bez przesady, bo gdy usłyszałam pierwszy raz tą piosenkę to mi się po prostu żyć odechciało. A teraz ją bardzo lubię może nawet uwielbiam. Ta solówka jakoś wniosła życie do utworu.

A co do tego co pisał EVENo o narodzie Stanów to ja uważam tak samo, z tym, że skoro chłopaki też do niego należą to jasna sprawa, że uważają za dobry.Inaczej byłoby niepatriotycznie :P

A poza tym to weźcie się już wszyscy odczepcie od rąk Jona :P, bo nie jest tak źle po 100-nym obejrzeniu. No poniosła go fantazja troszkę, ale trzeba mu to wybaczyć. Ja tam jestem zadowolona z tego co mamy i oby tak dalej. Przynajmniej teledysk wywołuje u mnie uśmiech :)
One light burning ...
Awatar użytkownika
BoVi
It's My Life
It's My Life

Post autor: BoVi »

Nie ma co gadać solówka jest świetna, takie jak i kiedyś były. Jak ją słyszę to normalnie :lol: <------- to
jeszcze tylko dodam ocenę... 5, myślę, że ta będzie odpowiednia.

W sumie to te klapki zauważyłam przez przypadek ;D i kilka razy je widać.
..?ycie to nie liczba oddechów, lecz liczba chwil, które zapierają dech w piersiach..
dario_esik
It's My Life
It's My Life

Post autor: dario_esik »

Gdyby nie tek klapki nie mielibyśmy o czym pisać <dzienki Richie za klapki>
Justyna co do Jona ( taki ma styl w końcu amerykanie gestykulacje mają we krwi i nic na to nie poradzimy ) :P
Awatar użytkownika
Anka29
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Anka29 »

EVENo pisze:Ogólnie trochę dziwnie mi się na to patrzy, bo uznaję naród Stanów Zjednoczonych za trochę... niemądry delikatnie mówiąc. Zaś klip pokazuje "Jacy to my, Amerykanie nie jesteśmy"
A Polaków mają na całym świecie za cwaniaków i złodziei... Coś takiego to są stereotypy i dobrze by było, żeby chociaz młodzi ludzie się ich wyzbyli. Może przeciętny Amerykanin nie zna na pamięc tabliczki mnożenia i nie wie, gdzie na mapie znaleźc Bydgoszcz, ale jednocześnie ten naród jako całośc dokonał wielkich rzeczy i o tym również jest ten teledysk. Dobrze jest się nauczyc fajnie i bez kompleksów chwalic własnymi osiagnięciami. Amerykanie to potrafią, a Polacy? Gdyby u nas miał powstac teledysk do takiej piosenki, pewnie byłoby o obrońcach Westerplatte i strajkujących stoczniowcach. Na nic więcej nas nie byłoby stac... :D

Aha! Wałęsy nie ma, bo przecież przeciętny Amerykanin jest niedouczony i jakby zobaczył wąsatego jegomościa, skaczącego przez płot, nie wiedziałby o co chodzi... ;)
Awatar użytkownika
kami
It's My Life
It's My Life

Post autor: kami »

Zgadzam się z większością.
Jon za dużo macha rękami.
Za mało Davida, na jego miejscu poczułabym się trochę urażona, ale może sam tak chciał? Kto wie.
Ale za to swietnie wyglądają i teledysk jest bardzo przyjemny w odbiorze.
We need something to believe in
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Jeszcze co do klipu. Klapki nie przeszkadzają, bo ich nie widać (tzn jakoś nie zwracają szczególnie uwagi). ?apy też mi jakoś nie przeszkadzają, a motyw jak Jon prawie identycznie macha ręką jak Luther King jest super. Dawida widze coraz więcej z każdym oglądnięciem klipu. Najlepszy motyw jak wchodzi refren po solówce, uderza Tico i pokazują się odlatujące rakiety kosmiczne.

Nie jest to ich najepszy klip (do IMLife czy Everyday mu daleko), ale jest dibry i powoduje, że piosenka bardziej mi się podoba.

Ocena: 5/6

Co do braku Polskich elementów. Wiadomo, że są to zdjęcia archiwalne i pewne instytucje mają do nich prawo. O ile dostać pozwolenie na ich użycie od swoich przyjaciół min. Obamy, Gore'a czy Amstronga raczej nie było problemu, to dostać takie pozwolenia od TVP-1 (która blokuje wszystko co się da na ytubie i innych portalach) byłoby chyba większym wyzwaniem.

To raz a drugi fakt, to sami zniszczyliśmy, to co wypracowaliśmy i dzisiaj mur berlinski jest większym symbolem upadku komunizmu niż ruch "Solidarnościowy". Z jednej strony próbujemy go ponownie przypomnieć światu, a z drugiej strony "Solidarnośc" jest wykorzystywana do obrzydliwych kampani wyborczych. Jak dla mnie Solidarnośc powinna być obecnie tylko elementem historycznym bez możliwości wykorzystywania ich do promocji róznych osób. Nawiązuje tutaj do słów Wałęsy o zwinięciu sztandarów i popieram to w 100%.

A co do jechania po Amerykanach, to radziłbym popatrzeć na swój kraj z boku, bo tak głupich krajów jak nasz jest niewiele. Potrafimy zrobić coś dużego, aby jeszcze szybciej to rozpierniczyć. A gdy jedzie się za granice to Polak będzie ostatnią osobą która Ci pomoże. W wielu kwestiach nie dorównujemy Amerykanom do pięt.
Ryszard Perun
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: Ryszard Perun »

Jest dobrze po obejrzeniu widać że Bon Jovi są nadal tacy jacy byli a że Jon macha rekami? co mu zrobić on tak lubi i taki już jest mnie się to podoba fajowo to wygląda nie widziałem jeszcze takiego wokalisty co by tak machał jak Jon on to robi świetnie ma styl.
IT'S MY LIFE
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Onet.pl już zauważył nowy teledysk:
http://muzyka.onet.pl/0,2058266,newsy.html
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

Nie wiem czego się czepiliście że Bon Jovi ma zrobić teledysk o Polsce skoro od kilkunastu lat ignorują nas na mapie.
Teledysk ma świetny montaż. Czegoś takiego jeszcze nie widziałem, wszystkie te wstawki mają jakiś sens. Co do zespołu ... to chyba i tak jest najwazniejsza muzyka a nie to kogo wiecej czy mniej pokazuja :)
C'mon
Awatar użytkownika
kami
It's My Life
It's My Life

Post autor: kami »

jovi pisze: Co do zespołu ... to chyba i tak jest najwazniejsza muzyka a nie to kogo wiecej czy mniej pokazuja :)
No niby tak, ale zawsze był Jon na pierwszym planie, więc kiedy wreszcie pojechali po równo, to fajnie by było żeby rzeczywiście było w miarę po równo dla wszystkich..
Ale to już może rzecywiście czepianie się. Tak ogólnie dla mnie jest i tak super.
We need something to believe in
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

To moźe jeszcze ja się wypowiem. Ogólnie teledysk zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Na plus należy według mnie zapisać przede wszystkim pomysł na realizację teledysku i jego montaż.
Pierwszy raz słyszałem WWBTF z nową solówką Sambory i jestem w pełni zadowolony z efektu. Ten teledysk sprawia, że przesłanie piosenki staje się jeszcze bardziej wyraziste. W skali studenckich ocen przyznaję 4+.
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

dobry montaż, ale teledysk nudny, do mtv itp. się nie nadaje, dobry może na jedno obejrzenie.
ekoper
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: ekoper »

na backstage'u jest nowe bjtv , naprawdę smieszne, a przy okazji pokazuje też urywki kręcone wewnątrz. Faktycznie może troszkę szkoda, że w teledysku nie wymieszali ich z tymi z dachu.
EVENo

Post autor: EVENo »

Cholera! Przez ten teledysk to za każdym razem gdy słyszę WWBTF w radiu to macham rękoma jak Jon :rotfl:
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

robie sobie prawko i miałem dzisiaj jazdy. jadę sobie i na wwbtf w radiu zapuścili. tak sie zdziwiłem, że prawie w czinkłeczento za**bałem. :lol:
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piosenki”