01.The Killers - Somebody Told Me / When You Were Young / Read My Mind
02.Cinderella - Somebody Save Me / Nobody's Fool / Shake Me
03.Bruce Springsteen - Born In The Usa / Born To Run / Radio Nowhere
04.Alice In Chains - Nutshell / Would / Sludge Factory
05.Temple Of The Dog. - Say Hello 2 Heaven / Hunger Strike / Times Of Trouble
06.The Calling - Adrienne / For You / Stigmatized
07.The Gathering - Saturnine / Alone / Strange Machines
08.Wig Wam - Gonna Get You Someday / Slave To Your Love / Bless The Night
09.Kane Roberts - Dance Little Sister / Rebel Heart / Fighter
10.Manic Street Preachers - A Design For Life / If You Tolerate This Your Children Will Be Next / Masses Against The Classes
11. My Chemical Romance - Famous Last Words / I Don't Love You / Disenchanted
12.Alice Cooper - Poison / House Of Fire / Spark In The Dark
13.Roxette - Sleepin In My Car / Fading Like A Flower / Listen To Your Heart-
14.Limp Bizkit - Break Staff / Livin' It Up / Take A Look Around
15.Pink Cream 69 – Shame / No Way Out / Talk To The Moon
16.Steelheart - Can't Stop Me Lovin' You / She's Gone / Mike Matijevic Screams
17.Babyshambles - Fuck Forever / Delivery / Carry On Up The Morcing
18.Giant
19.Joan Jett And The Blackhearts
20. KISS
21.Paramore
22.THE GOSSIP
23.Emigrate
24.RECKLESS LOVE
25.Steel Panther - Feel The Steel
26.Westworld
--------------------------------------------------------------
Ok. ?eby nie było, że tylko narzekamy na poziom forum zakładam temat, który ma nacelu doszkolenie, zapoznanie i poszerzenie swoich horyzontów muzycznych,
Tytuł tematu specjalny, aby zachęcić to przeczytania. Bon Jovi niech będzie naszym przystankiem początkowym w poszukiwaniu kolejnych wrażeń muzycznych i odkrywaniu czegoś nowego.
Na czym ma to polegać. Ja zaczynam i daje zespół "The Killers" oraz linki do ich 3 piosenek. Osoba która będzie chciała zaprezentować jakiś swój ulubiony lub jakiś ciekawy zespół musi przesłuchać 3 linki poprzednika (w tym wypadku mnie) i ocenić każdą z 3ech piosenek danego artysty (każda z osobna). Po opisaniu każdej z piosenek daje 1 zespół/artystę i jego/ich 3 utwory (nie mniej/nie więcej). I tak każdy następny.
Każda następna osoba musi dać opinie o utworach podanych przez poprzednika, ale może ustosunkować się też do poprzednich piosenek które podane były przez kogoś innego (wcześniej).
Jak ja daje Killersów to nie oznacza, że ktoś nie może dać jeszcze raz tego zespołu i innych 3 piosenek. Może, ale powiedzmy po 10 innych artystach.
Zabawa będzie miała sens tylko jeśli będziemy chcieli poznawać muzykę a nie tylko pokazywać jacy my fajni jesteśmy i kogo my nie słuchamy dlatego warto każdą piosenkę którą chcemy ocenić przesłuchać przynajmniej 2 razy. Jeśli ktoś zna te piosenki co prezentuje to niech sobie odpuści i niech odpowie na mój post osoba która kompletnie nie zna Killersów. Temat ma nas muzycznie edukować.
Będę wywalał posty nie wnoszące nic to tematu.
Oczywiscię mogą być prezentowane tutaj różne muzyczne gatunki od Soulu do Death Metalu. Jeśłi są jakieś niejasności to pytać.
LINK do tematu z dyskusją ogólną:
http://bonjovi.pl/forum/topics25/from-b ... .htm#43617
Zaczynam:
01.THE KILLERS

SOMEBODY TOLD ME:
http://pykass.wrzuta.pl/film/3TZ79vb5CN ... dy_told_me
WHEN YOU WERE YOUNG:
http://www.youtube.com/watch?v=t8Serizg ... re=related
READ MY MIND:
http://w393.wrzuta.pl/audio/5WZws31kpn2 ... ad_my_mind
Macie tutaj 3 rockowe piosenki Killersów (trochę Disco w Somebody). Wszystkie maja świetny klimat (każda inny). Jest to bardzo ceniony zespół na świecie a dla Jona jest to zespół dowodzący, że Rock nie umarł. Somebody Told Me to wielki hit który powinniście znać. Zawiera elementy elektroniki co nie każdemu może przypaść do gustu. WWWYoung to czysty rockowy numer z kapitalnym klimatem. Od niego na poważnie zainteresowałem się tym zespołem.. RMMind to natomiast dla mnie przegenialny nostalgiczny utwór. Mogę go słuchać godzinami. Nie ma w nim nic specjalnego (żadnej wirtuozerii), ale jednak jest to dla mnie utwór szczególny. Mógłbym wymienić dziesiątki innych piosenek (Mr Brightside, World We Live In itp) które również są świetne, ale jeśłi te 3 wam się nie spodobają to reszta pewnie też.
A dla osób którym się jednak spodobają to zapraszam na koncert Killersów w wakacje w Krakowie.
ps.
Osoba która będzie chciała podać zespół/artystę nr 02. to musi najpierw ocenić każdą piosenkę z osobna. Mam nadzieje, ze wszystko jasne.