Co się dzieje?

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Akurat Filmweb to portal ogólno dostępny, poza tym filmowy, więc ma sie mało do polskiego forum BJ. Teraz przypomniała mi się jedna rzecz. Jeśli nie byłby to problem to na stronie głównej forum powinien znajdować się spis admina, moderatorów itp. żeby było wiadomo do kogo się zgłaszać w razie problemów technicznych czy whateve'. Jak coś jeszcze wymysle to napisze. ;]
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
Bartosz231
It's My Life
It's My Life

Post autor: Bartosz231 »

Tatar bardzo dobry pomysl. Popieram go w 100 %. Ostatnio chcialem zglosic cos adminowi i nie wiedzialem do kogo mam sie zglosic.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Również uważam, że zmiany na naszym forum są niezbędne. Może nie tak rygorystyczne jak napisał Adrian, ale na pewno część z nich dobrze by wpłynęła na losy forum.
Offtopy jednak będą zawsze i nie da się tego wyeliminować - z czasem frekwencja na forum spadłaby bardzo drastycznie, gdyby nie można było napisać czegoś krótkiego i trochę poza tematem. Każdy to robi i robić będzie, na każdym forum :) Wszystko jednak w granicach rozsądku - z tym się zgadzam. Staram się kontrolować tematy, ale czasem jest tego tak dużo, że nie da się usunąć każdego posta nie-na-temat. Myślę, że może przydałaby się większa ilość moderatorów?
Tatar pisze: Jeśli nie byłby to problem to na stronie głównej forum powinien znajdować się spis admina, moderatorów itp. żeby było wiadomo do kogo się zgłaszać w razie problemów technicznych czy whateve'.
Bartosz231 pisze:Tatar bardzo dobry pomysl. Popieram go w 100 %. Ostatnio chcialem zglosic cos adminowi i nie wiedzialem do kogo mam sie zglosic.
Na stronie głównej forum, pod każdym z działów znajdują się odnośniki "Mod's team" a na samym dole strony dział "Osoby odpowiedzialne za forum". Klikając tam można bez problemu dowiedzieć się do kogo zgłaszać się z problemami itd. ;)
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
JoFree
It's My Life
It's My Life

Post autor: JoFree »

Zdarzyło mi się kilkakrotnie urazić kogoś na forum mimo że nie było to moim zamiarem za co oficjalnie przepraszam. Z tego względu postanowiłam w kilku momentach zachować swoje zdanie dla siebie i nie wypowiadać się na forum. Tym razem muszę jednak zabrać głos w waszej dyskusji.

Mam pytanie do "starszych" i "mądrzejszych" forumowiczów:
Dlaczego tak śmiertelnie poważnie podchodzicie do zespołu Bon Jovi?
?ądacie poważnych rozmów na poważne tematy ale zastanawiam się dlaczego?
Bon Jovi tworzą przecież muzykę rozrywkową. Dają ludziom radość, czasem wzruszają ale nie wmówicie mi że oni piszą pięćdziesiątą z rzędu balladę o miłości po to żeby wzbudzić w fanach głębokie refleksje. Jeśli chcecie poważnej muzyki i poważnych dyskusji to chyba jednak filharmonia albo opera są bardziej odpowiednim miejscem. Wydaje mi się że gdyby Jon nie życzył sobie, jak to nazywacie "błahych" dyskusji na swój temat to nie prostowałby sobie po raz kolejny zmarszczek (których i tak nie uniknie), nie farbował regularnie włosów, nie wybielał zębów do poziomu "super extra white" i nie kręcił tyłkiem ubranym w zbyt obcisłe spodnie.
Wszyscy dobrze widzimy że zespól przywiązuje równie dużą uwagę do muzyki jak do wyglądu i nie można się dziwić że znajduje to odzwierciedlenie na forum.

Co do gier i zabaw to zgadzam się że dobrze byłoby na forum zrobić osobne miejsce dla osób które lubią tego rodzaju rozrywkę natomiast ci którzy jej nie lubią niech po prostu tam nie zaglądają a nie ograniczają się do ciągłej krytyki "młodego pokolenia".

Offtopy zostawię bez komentarza bo były, są i będą. Nie można ich uniknąć szczególnie że często trudno stwierdzić czy dana wypowiedź już jest offtopem czy tylko obroną swojego zdania.
When you wanna give up, and your hearts about to break
Remember that you're perfect, God makes no mistakes
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

?ądacie poważnych rozmów na poważne tematy ale zastanawiam się dlaczego?
Myślę, że po prostu niektórzy fani też chcieliby o czymś porozmawiać. Jednak gdy podany jest jakiś konkretniejszy temat to nikt nie odpisuje. Czasami dzieje się tak dlatego, ze te tematy szybko giną gdzieś pod natłokiem tematów zastępczych.
Osobiście chciałbym aby ilość zamieniła się w jakość (oczywiście bez przesady i bez radykalnych środków).
Forum ma być dla wszystkich i dla piszących poważne tematy i dla tych co wchodzą dla zabawy, albo popisać o pierdołach.
Offtopy zostawię bez komentarza bo były, są i będą. Nie można ich uniknąć szczególnie że często trudno stwierdzić czy dana wypowiedź już jest offtopem czy tylko obroną swojego zdania.
Niektóre offtopy są bardzo widoczne. Czasami wywiązywały się kłótnie o byle co nie mającego nic z tematem.
Chodzi raczej o to, aby wprowadzić lekką dyscyplinę wprowadzającą ład i porządek na forum. Dla przykładu na moim nowym temacie "From Bon Jovi to.." podałem kilka drobnych zasad. Popatrz na temat wszystko wygląda w miarę czytelnie i o to chodzi żeby forum zachęcało do uczestnictwa.

Forum przez kilka lat cierpiało przez niekontrolowane kłótnie czy dyskusje o niczym. W momencie jak ktoś dostał bana czy temat został przeniesiony na właściwe miejsce kłótnie ustawały a zastępowały ich miejsce nowe ciekawe tematy.

Co do gier i zabaw to zgadzam się że dobrze byłoby na forum zrobić osobne miejsce dla osób które lubią tego rodzaju rozrywkę natomiast ci którzy jej nie lubią niech po prostu tam nie zaglądają a nie ograniczają się do ciągłej krytyki "młodego pokolenia".
Ja też nie jestem za narzekaniem, bo sam uczestniczę w tych zabawach, ale myślę, że to jest pora na drobne zmiany mające zrobić forum miejscem przyjemniejszym dla starych jak i nowych uczestników.

Nie widzę potrzeby jakiś dużych zmian. Z tych punktów co podałem zrealizujemy 3 albo 4.
1.Zamiana ilości postów na datę przyłączenia już jest. Jak dla mnie dobrze to wygląda a ile kto postów napisał można sprawdzić w profilu.
2.Stworzone zostaną 2 nowe działy. Uważam, zę "Gry i Zabawy" będzie uporządkowującym działem i inne działy przez to będą przejrzystsze.
Natomiast dział "Zadaj pytanie" uważam za niezbędny dla promowania zespołu i poszerzania wiedzy o zespole..
3.Nie będzie żadnych ograniczeń dla ilosci słów w poście itp Zostawię sobie uprawnienia moderatora (zrezygnuje po zmianach z juniora admina) tak, aby trzymać jakiś porządek i interweniować w razie problemów.

Tym ewentualnym 4tym punktem to jest dział Video / Audio który miałby być dostępny na hasło. Dostałyby je osoby które uczestniczą w życiu forum, piszą nowe tematy, odpisują itp.
Zamieszczałbym tam legalne pliki do materiałów z Bon Jovi (koncerty, występy itp).
Myślę, że byłaby to dobra zachęta do uczestnictwa w naszym forum, ale musze o tym porozmawiać z Bodziem.
Awatar użytkownika
Jovinka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Jovinka »

Adrian pisze:Tym ewentualnym 4tym punktem to jest dział Video / Audio który miałby być dostępny na hasło. Dostałyby je osoby które uczestniczą w życiu forum, piszą nowe tematy, odpisują itp.
Zamieszczałbym tam legalne pliki do materiałów z Bon Jovi (koncerty, występy itp).
Myślę, że byłaby to dobra zachęta do uczestnictwa w naszym forum, ale musze o tym porozmawiać z Bodziem.

Myślę, że to byłby dobry pomysł, bo może więcej ludzi by zaczęło się wypowiadać, zaglądać tu itp. Z pomysłem o zamieszczaniu plików do materiału z BJ, byłoby super :) do niedawna materiały oglądałam na youtube, ale niestety teraz to tam normalnie porobiło się tyle zamieszania z tymi prawami autorskimi, że nie wiem co i coraz więcej plików do obejrzenia jest tam trudno dostępniejszych. A takie koncerty, czy występy to by se człowiek chętnie obejrzał :)
"Sa-su-ke, słyszałem że Ty jesteś homo"----> http://www.youtube.com/watch?v=Vz3gfDaPWAk
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian, jeśli to nie problem, chciałbym, żeby wszystkie Sourvivory zostały przeniesione do dzialu Gry/Zabawy.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Już się tym zajęłam ;)
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Bartosz231
It's My Life
It's My Life

Post autor: Bartosz231 »

Chciałbym pomóc w rozwijaniu się strony www o najlepszym zespole świata.
Jeśli trzeba pomóc, jest jakaś robota to piszę się.
Znam się trochę na informatyce więc może moja skromna osoba przydałaby się do czegoś np. jako pomoc moda lub coś w tym stylu.
Oddaję się w ręce "siły wyższej". :))
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ja ofkors tez chetnie pomoge w miare mozliwosci.
Awatar użytkownika
Jovinka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Jovinka »

Ostatnio myślałam nad tym tematem i wpadł mi do głowy pomysł. Nie wiem czy on się przyjmie, ale zaryzykuję. Otóż trafiłam raz na taką stronę, gdzie jak człowiek chciał dołączyć się do fanklubu to musiał odpowiedzieć (raczej uzasadnić) "Dlaczego chcesz do nas należeć?" lub coś w tym stylu. Myślę, że można byłoby na tej stronie zrobić coś takiego, choćby nawet na okres próbny.
"Sa-su-ke, słyszałem że Ty jesteś homo"----> http://www.youtube.com/watch?v=Vz3gfDaPWAk
Awatar użytkownika
Anka29
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Anka29 »

No, tak - jakiś czas nie zaglądałam na forum i temat mi umknął, a jest ważny i cieszę się, że ktoś go podniósł.
Są dwie strony medalu.
Po pierwsze - BJ to zespół rockowy, rock to radośc, zabawa i ta atmosfera powinna istniec też na forum - zabawy, dyskusje o głupotach, włosach Jona - czemu nie? Nie bądźmy na siłę poważni. Nie widze nic złego w powzdychaniu o tym, kiedy Jon miał najfajniejszą fryzurę. Kiedyś w dziale Jona tętnił życiem temat, w którym dziewczyny wklejały fajne zdjęcia Jona i je komentowały. To było miejsce, w którym mogły się poślinic i było bardzo fajnie. Wszystko się skończyło, bo ktoś tam wdepnął i rozpoczął pouczanie , o tym, jakie to niepoważne. Bez przesady - fizyczna atrakcyjnośc wokalistów rockowych jest elementem rock 'n rolla od zawsze i ich oddziaływanie na dziewuchy to nieodłączny element istnienia takich grup. Inna sprawa, że z czasem te komentarze stawały się coraz bardziej infantylne i zabrakło w nich początkowego dystansu i ironii, ale to już kwestia "odmłodnienia" forum.
Po drugie - o wiele bardziej niepokojącą sprawą jest pomijanie w dyskusji poważniejszych tematów, wyplucie z siebie trochę więcej, niż lakoniczne "zgadzam się" lub "super". Ostatnio obserwuję same jednolinijkowce, w których śladu jakiś głębszych przemyśleń nie sposób się doszukac. Istotą forum dyskusyjnego jest dyskusja, a dyskusja polega na prezentowaniu swoich poglądów i argumentowaniu ich. Nie wystarczy napisac "podoba mi się coś" i tyle. Nie wiem, czy to efekt braku jakichkolwiek refleksji wśród młodszych użytkowników ( i wiekiem i stażem forumowym) czy zwykłe lenistwo? Możemy się bawic, wygłupiac, ale jednocześnie warto dodac swój głos w dyskusji na "cięższy" gatunkowo temat. Inaczej wszystko to traci sens, jest jałowe i bezcelowe.
Jakie widzę rozwiązanie takiej sytuacji? Większa aktywnośc moderatorów, którzy powinni bez skrupułów kasowac co głupsze posty, nie wnoszące niczego do dyskusji (czasami składające się tylko z emoty!), jak również podobnie głupie tematy.
Apeluję też do forumowiczów, żeby "dyskusja" nie polegała na uczepieniu się fragmentu wypowiedzi, wyrwanej z kontekstu, odszczekiwaniu sobie nawzajem i dowalaniu , kto tutaj ma "lepszy gust" - robi się wtedy taki sam śmietnik, jak w tematach włosowo-zębowych ;)
Zgadzam się z większością, co do zmiany szaty graficznej. Umówmy się - BJ byli naprawdę wielcy w latach 80 i 90, i chociaż nie powinniśmy się konserwowac w tych czasach, to nawiązanie do tych lat w oprawie graficznej uważam za jak najbardziej pożądane.
I najważniejsze - Szanowy Forumowiczu, jeśli nie masz do powiedzenia na jakiś temat nic więcej niż "zgadzam się" lub "nie zgadzam się" może nie warto, żebyś się fatygował i pisał posta. Może warto wysilic szare komórki i od czasu do czasu spróbowac uargumentowac swoje zdanie? Wszystkim wyszłoby to na dobre.
Benia
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: Benia »

Już to raz powiedziałam,że byłam w szoku jak zobaczyłam niektóre tematy!Zgadzam się z autorem tematu,że płyciutko bywa!Jestem zwami od stycz. A zBJ od 20 lat i trochę ręce opadają !Gdybym zobaczyła temat czy Jon lepiej wygląda w dzinsach czy w skórzanych spodniach to wcale bym się nie zdziwiła!Nikt nie chce zramolic forum ani z patosem mówic o zespole ale na litośc Boską!!!!!Rzadko zaglądam tu,bo mało co mnie może zatrzymac.no i co,popisali my a za chwilę pojawi się Perełka jakaś!!!POzdrawiam WAS!!!!

[ Dodano: 2009-06-10, 13:48 ]
oburzenie mineło,została nuuuda!!!
Moonshine

Post autor: Moonshine »

Jest to forum BJ.Więc każdy może pisać na forum co chce , byle tylko o zespole.Jeśli pisze głupoty, to jego sprawa.Przynajmniej będzie wesoło :D .
Lepsza bowiem wolna amerykanka :lol: niż śmiertelna powaga na forum.
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW

Re: Co się dzieje?

Post autor: michael »

Sobol pisze:
Może ja jestem na to forum już zbyt stary, ale naprawdę wk...wia mnie nabijanie ilości postów gównianymi wypowiedziami, pisanie o niczym, zakładanie tematów czasem tak żenujących w swojej treści aż przeraża...

Robert zapodaj temat i lecimy... :bg:
Let's get rocked!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”