Michael Jackson

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Michael Jackson

Post autor: Agata BJ »

Osobiście bardzo lubię Michaela. Nie znam jego wszystkich płyt, nie znam wszystkich utworów ani tekstów. Może więc nie powinnam nazywać siebie fanką, ale napewno sympatykiem.
Na tyle, na ile znam jego twórczość, mogę bez wahania powiedzieć, że jego muzyka ma w sobie to "coś". Coś jakby magię, która przyciąga mnie do tych piosenek i do samej osoby Jacksona, którą ostatnio dość sporo się interesuję.
Okazuje się, że wiele pogłosek na jego temat (które wszyscy znamy) jest błędnych, zmyślonych, nieprawdziwych. Napewno dotyczy to wielu artystów, ale myślę, że Michael Jackson jest jednym z niewielu, którym pewne sprawy zniszczyły karierę i (w pewnym stopniu) życie. A wcale tak być nie musiało.

Co sądzicie o Królu Popu? Pewnie niewielu z Was nazwałoby siebie jego fanem. Jakoś niekoniecznie Jackson wiąże się z Bon Jovi w jakikolwiek sposób, więc zastanawiam się czy tutaj znajdą się ludzie, którzy sięgają po jego muzykę?!
Dla mnie to sama przyjemność :)
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Jacko uwielbiam od dawna. Jako dzieciak słuchałem jego ballad (siostra miała kasetę z jego najlepszymi balladami). Słyszałem kilka płyt (raczej kaset) gdyż kuzyn uwielbiał Jacksona,
Świetnie śpiewa i niezłe kompozycje mu skomponowano. "Heal The World" to dla mnie jedna z najgenialniejszych piosenek jakie powstały kiedykolwiek.
Do tego Bille Jeane, Beat It, You Are Not Alone, Man In The Mirror i wiele, wiele innych genialnych utworów.

2 Legendy:
. Obrazek
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Bardzo lubie Micheal'a. Szcsególnie płyty Thriller i Bad, w późniejszą twórczość nie zaglębiałem się. Dla mnie najlepszych kawałkim Jacksona zawsze będzie Earth Song. W połączeniu z genialnym teledyskiem zawsze daje piorunujące wrażenie i ma sie to odczucie ze piosenka jest o czymś. Bezwzględnie jedyny Król Popu.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Tatar pisze:Dla mnie najlepszych kawałkim Jacksona zawsze będzie Earth Song. W połączeniu z genialnym teledyskiem zawsze daje piorunujące wrażenie i ma sie to odczucie ze piosenka jest o czymś.
Ja myślę, że to się tyczy wielu jego piosenek w połączeniu z teledyskami. Spójrzmy np. na Heal the World. Nie jest oczywiście podobna do Earth Song, to powolna i spokojna piosenka. Ale gdy oglądasz teledysk i śledzisz słowa...przesłanie czuć od razu. I to nie jest jedyny przykład :)
To właśnie chyba lubię najbardziej. Jego piosenki wchodzą aż pod skórę.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Awatar użytkownika
klaudula
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: klaudula »

Michael Jackson to był pierwszy idol, którego strasznie uwielbiałam. Miałam jego tylko jedną kasetę nawet nie pamiętam jaką, bo jej juź nie mam. W każdym bądź razie uwielbiałam słuchać jego piosenek zwłaszcza Bille Jeane, Beat it,They don't care about us. No ale potem mi się znudził i całkowicie przerzuciłam się na Bon Jovi. Choć jak ostatnio słuchałam stare utwory Michael'a to nadal przechodziły po moich plecach dreszcze.
Race, it’s a race
But i’m gonna win
Yes i’m gonna win
And will light the fuse
I’ll never lose
And i choose to survive
Whatever it takes
Awatar użytkownika
Jovinka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Jovinka »

Obrazek
Bardzo mnie ta fotka zaskoczyła, ale to pewnie dlatego, że nigdy jej na oczy nie widziałam.

A co do jego twórczości to nie będę kłamać- lubię kilka jego piosenek, no i klip do "Thriller'a" ;]
"Sa-su-ke, słyszałem że Ty jesteś homo"----> http://www.youtube.com/watch?v=Vz3gfDaPWAk
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Dzięki za zdjęcie, Adrian :) Przyznam szczerze, że też jeszcze się na nie wcześniej nie natknęłam. Trochę mnie więc ta fotka zaskoczyła. I, wydaje się, zrobiona w takim wspaniałym dla nich obojga czasie...
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Proszę :P Jon ma zdjęcia z wieloma gwiazdami, albo nie inaczej.... wiele gwiazd ma zdjęcie z Jonem ;]
Awatar użytkownika
Jovinka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Jovinka »

To jak jeszcze gdzieś znajdzieś Jonowe zdjęcie z Michaelem to weź je wstaw ;]

[ Dodano: 2009-02-08, 10:59 ]
Ja znalazłam jeszcze jedno zdjęcie Michaela i Jona (praktycznie podobne do tego co Adrian wstawił)
Znajdziecie je pod adresem podanym niżej:

http://willdo.philadelphiaweekly.com/ar ... iandMJ.jpg
"Sa-su-ke, słyszałem że Ty jesteś homo"----> http://www.youtube.com/watch?v=Vz3gfDaPWAk
Awatar użytkownika
Tatiana
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatiana »

Agata, pod wpływem Twojego tematu już drugi dzień siedzę i słucham piosenek Michaela :) Powiem szczerze, że nigdy specjalnie nie interesowałam się jego twórczością, znałam tylko kilka utworów. Teraz jednak im bardziej zagłębiam się w jego twórczość tym częściej dochodzę do wniosku, że niektóre kompozycje są po prostu świetne. Wszystkim polecam, bo naprawdę warto.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Tatiana pisze: Agata, pod wpływem Twojego tematu już drugi dzień siedzę i słucham piosenek Michaela :)
O proszę :)
Tatiana pisze: Powiem szczerze, że nigdy specjalnie nie interesowałam się jego twórczością, znałam tylko kilka utworów. Teraz jednak im bardziej zagłębiam się w jego twórczość tym częściej dochodzę do wniosku, że niektóre kompozycje są po prostu świetne. Wszystkim polecam, bo naprawdę warto.

To prawda. Ja sama zaczęłam go słuchać jakoś "z przypadku". Ale im dłużej słuchałam tym bardziej mi się podobało. Dwupłytową składankę HIStory potrafię przesłuchać nawet kilka razy pod rząd. Naprawdę jest w tym magia, jak już pisałam :)
Polecam czytać teksty piosenek i analizować teledyski. Każdy jest O CZYMŚ i każdy ma w sobie głębię, której brakuje wielu artystom. Podziwiam tego człowieka, w każdym tego słowa znaczeniu :)

[ Dodano: 2010-08-29, 13:19 ]
Dokładnie dziś Michael skończyłby 52 lata. Chciałoby się napisać "Wszystkiego najlepszego, Michael!", tak jak zawsze robimy, gdy nasz idol obchodzi swoje święto. Szkoda, że tym razem życzenia urodzinowe już do niego nie dotrą...
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Aż strach myśleć jak ten czas szybko zleciał. Już wprawdzie Earth Song nie jest moim number one z piosenek Michael'a (bardziej chyba They Don't Care About Us) to wciąż słucham jego albumów, oglądam teledyski i nie mogę odżałować tej ogromnej straty dla muzyki, jaką była jego śmierć. King of Pop.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

Jak byłem dzieciakiem (pierwsze lata podstawówki) to Jackson był moim ulubionym wykonawcą, pamiętam, że pierwsze kasety jakie sobie kupiłem w życiu to była 2 kasetowa składanka z przebojami Michaela. Później jakoś o nim zapomniałem i sam nie wiem czemu nigdy nie wróciłem do jego muzyki aż do dnia śmierci... Prawdziwy geniusz, utwory żadnego innego artysty nie mają "tego czegoś" co towarzyszy niemal każdej z piosenek Michaela. Strasznie żałuję, że zapomniałem o nim na tyle lat, tak jak chyba spora część mojego pokolenia. Król popu, ale z rockową duszą, owoce współpracy ze Slashem czy Van Halenem to rockowe arcydzieła. Od siebie polecam wszystkim oficjalnie wydany koncert z Bukaresztu nagrany bodajże przy współpracy z HBO... kapitalne widowisko, szczególnie Beat It i Black Or White z genialną Jen Batten na gitarze oraz rozbudowana wersja Man In The Mirror na zakończenie.

[ Dodano: 2010-08-29, 17:18 ]
http://www.youtube.com/watch?v=-acAP6Y_Rko - polecam ;)
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Scrooge, to prawda. Strasznie wiele osób zapomniało o Michaelu na całe lata.
Pamiętam, że jak byłam mała to słuchałam z tatą kasety "Heal the world". W ogóle Michael zawsze był gdzieś w moim życiu, jego muzyka często brzmiała w moim domu rodzinnym. A później, sama nie wiem kiedy, po prostu zapomniałam o nim. Przypomniało mi się jakiś rok przed jego śmiercią. Wtedy odkryłam jego twórczość na nowo.
Gdy zmarł, ciężko było się z tym pogodzić. Wielki artysta i człowiek.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

MJ był jedyny w swoim rodzaju, wyjatkowy. Jego sposob spiewania, tanczenia niepowtarzalny.
Na historie muzyki wplynal chyba jak nikt inny.
Osobiscie podobnie jak wiele osob sluchalem jego muzyki w podstawowce :) pamieta mjak pierwsza kasete kupila mi babcia na jakims odpuscie hehe :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”