Top 10 Love Songs

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

justinebj
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Top 10 Love Songs

Post autor: justinebj »

Znalazlam w na stronie australijskiej dotyczącej ślubów zestawienie 10 popularnych piosenek milosnych idealnych na przyjęcie weselne :

Top 10 Popular Love Songs
Love songs from recent times. Ideal for younger brides wanting something different.
1 One In A Million Aaliyah
2 My Boo Usher and Alisha Keys
3 Put It On Me Ja Rule
4 Underneath It All No Doubt
5 Crazy In Love Beyonce
6 We Belong Together Mariah Carey
7 A Moment Like This Kelly Clarkson
8 On Bended Knee Boyz II Men
9 Thank You (For Loving) Bon Jovi :D
10 I Do (Cherish You) 98 Degrees

Cieszy to 9 miejsce :D

Co o tym sądzicie? A może zamiast Thank You powinna być w to miejsce inna piosenka BJ?

A w zestawieniu Top 100 Love Songs of All Time:

73 Un-break My Heart Toni Braxton
74 I Will The Beatles
75 You're In My Heart Rod Stewart
76 This I Promise You NSYNC
77 Unforgettable Natalie Cole f/ Nat King Cole
78 I'll Be There For You Bon Jovi :D
79 Girl The Beatles
:)
Id love you
Id please you
Id tell you that Id never leave you
And love you till the end of time
If you were in these arms tonight
Jonoda
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Jonoda »

Wedlug mnie BJ ma najlepsze piosenki na slub, ja bym w szczególności dala Diamond Ring
13.08.11 Düsseldorf
19.06.13 Gdańsk
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: ewaika789 »

oo albo Always albo Bed of roses

ohhh jak się rozmarzyłam..... ;]
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Myślę, że jednak TYFLMe jest najlepszą na ślub. Always czy Bed Of Roses to już trochę inna tematyka. IBTFYou też tekstowo dobre na ślub. Cieszy 9te miejsce.
emilka
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: emilka »

Adrian pisze:Myślę, że jednak TYFLMe jest najlepszą na ślub. Always czy Bed Of Roses to już trochę inna tematyka. IBTFYou też tekstowo dobre na ślub. Cieszy 9te miejsce.
Właśnie to miałam napisać. Always i BOR to piękne piosenki, ale teksty raczej nie pasują na ślub. Do ILBTFY i TYFLM dorzucę jeszcze All About Lovin You i może You Had Me From Hello, ale poza I'll Be There For You, nie wybrałabym żadnej z tych piosenek na swoje wesele...
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

ha ale zależy jaki masz ślub czy taki bardziej nowoczesny czy taki bardziej tradycyjny ale mi Always by pasowało na ślub
emilka
Keep The Faith
Keep The Faith

ewaika789 pisze:ha ale zależy jaki masz ślub czy taki bardziej nowoczesny czy taki bardziej tradycyjny ale mi Always by pasowało na ślub
Trochę nie rozumiem Twojego wpisu. Nie wybrałabym tych piosenek, bo po prostu mi się nie podobają, mimo iż tematem przewodnim jest miłość. Z kolei te, które bardzo lubię, jak Bed Of Roses czy Always wg mnie nie pasują na tego typu uroczystość. Szczególnie Always, które opowiada o nieszczęśliwej nieodwzajemnionej miłości i cierpieniu. Rodzaj ślubu nie ma tutaj żadnego znaczenia.
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

ale tam napisałam że MI by pasowało Always. Nie wiem dlaczego BOR nie pasuje ale to też zależy od gustu i jak napisałam MI Always albo BOR by nie przeszkadzało.

To tylko sprawa gustu. Jedni by woleli jakąś polską piosenkę a inni jeszcze coś innego
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

ja jak bym się nie pojawił na swoim weselu to bym kazał komuś zapuścić Wedding Day heheheh

co do always, pasi ale na wesele jak ty nie jesteś panem młodym a cholernie chciałbyś być z tym to wjade jak mi się jakaś panna w ktorej sie zabujam będzie brała ślub :D
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

bartekbb23 pisze:co do always, pasi ale na wesele jak ty nie jesteś panem młodym a cholernie chciałbyś być z tym to wjade jak mi się jakaś panna w ktorej sie zabujam będzie brała ślub :D

Jak jak bo ja do końca nie rozumiem ;]
emilka
Keep The Faith
Keep The Faith

ewaika789 pisze:ale tam napisałam że MI by pasowało Always. Nie wiem dlaczego BOR nie pasuje ale to też zależy od gustu i jak napisałam MI Always albo BOR by nie przeszkadzało.

To tylko sprawa gustu. Jedni by woleli jakąś polską piosenkę a inni jeszcze coś innego
Oczywiście, że to sprawa gustu. Pod moim poprzednim postem napisałaś jednak, że to zależy od rodzaju ślubu. Wg mnie nie zależy i podałam Ci moje powody...

BOR to piosenka o samotności, tęsknocie za domem i najbliższymi, życiu na walizkach, miłości na odległość, itd. - tak w skrócie ją odbieram.
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

A co myślisz że wszyscy rozumieją angielski?? :P To tak dokładne znaczenie piosenki nie ma chyba większego znaczenia.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

A co myślisz że wszyscy rozumieją angielski?? :P To tak dokładne znaczenie piosenki nie ma chyba większego znaczenia.
Wiesz mi się podoba IMLife albo AODay czy WLOLeaving ale za nic nie pasująone na wesele. To samo jest z BORoses czy Always no chyba, że w takim kontekście jak Bartek napisał. Weeding Day też wtedy by pasowało.
emilka
Keep The Faith
Keep The Faith

ewaika789 pisze:A co myślisz że wszyscy rozumieją angielski?? :P
Przepraszam, ale... Jak można słuchać piosenek, nie mając nawet ogólnego rozeznania, o czym one są?
To tak dokładne znaczenie piosenki nie ma chyba większego znaczenia.
Dla kogo nie ma, dla tego nie ma. Kompletnie nie zgadzam się z Twoją wypowiedzą, ale nie wiem, czy jest sens podawać argumenty.
To nie była dokładna interpretacja tekstu Bed Of Roses, tylko ogólne przesłanie. Nawet nie usiłowałam wchodzić w detale.
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

OK już nie bede się z Tobą tu z tym temacie sprzeczać
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”