Najlepszy album po These Days

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

Najlepszym albumem z wymienionych poniżej jest:

Crush
18
29%
Bounce
16
25%
Have A Nice Day
24
38%
Lost Highway
5
8%

Liczba głosów: 63

Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Grzesiek »

gnjovi pisze:Niezły temacik
Dzięki :))

To jak na razie Bounce prowadzi! Ani bym się nie spodziewał!
Awatar użytkownika
magda01614
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: magda01614 »

Dla mnie najlepsza płta (po td) to jest Crush (może też dlatego, że podługiej przerwie, i nie zapominajny o piosence "it's my life':)) , chociaż Bounce i HANC, też niczego sobie:)
"...On any other day, I'd be blue eyes cryin,
I could tell the world, 'At least I'm tryin',
The clouds are breakin',
The sun is shinin' new for me and you..."
mrok
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: mrok »

Stanowczo Have a nice day . Chodz z poczatku nie byłam nim zachwycona .... :P Teraz bardzo lubie wracac do tego albumu ... Hmm moze dorosłam do niego :whoeva:
...To co najpiękniejsze jest dla oczu niewidoczne ...
Awatar użytkownika
alexz123
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: alexz123 »

have a nice day ma kilka wyjątkowych piosenek, których mogę słuchać godzinami...
Tell me what I got to do
To make my life mean more to you...

Tell me who I got to be
To make you a part of me...
Awatar użytkownika
Tatiana
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatiana »

Wszyscy narzekaja na tworczosc BJ po These Days, a tak naprawde trudno jest wybrac jedna najlepsza plyte, bo na kazdej znajdzie sie kilka perelek. Ja ostatecznie zaglosowalam na Lost Highway. Powod? Ta plytka od poczatku zrobila na mnie pozytywne wrazenie. Z albumu, ktory byl zapowiadany jako country wyszlo naprawde cos niesamowitego. Zachwycily mnie m.in. Whole Lot Of Leavin', Any Other Day, Everybody's Broken czy Till We Ain't Strangers Anymore.
Jeszcze wracajac do innych plyt mysle, ze niektore piosenki z nich nie byly dobrze wypromowane. Mowia tu o takich utworach jak Two Story Town, Just Older, Undivided, Hook Me Up, Bounce, Last Man Standing, I Am. To moglyby byc hity na miare LOP czy YGLABN. Ok moze sie troche rozmarzylam, ale przyznacie, ze to dobry material na przeboj :))
I came here like so many did
To find the better life
To find my piece of easy street
To finally be alive
And I know nothing good comes easy
Awatar użytkownika
Anka29
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Anka29 »

Ja nie mam pojęcia, czemu nie dali na singla Last Man Standing... to mogłby byc niezły hit, chociaz mi bardziej podoba się wersja z boxsetu. Jednak wersja z HAND jest bardziej hmm... rockowa, lepiej spisuje się na koncertach. To samo dotyczy Complicated - mocny, rockowy kawałek, dobry na singla... Cóż, wybór piosenek na single po 2000 roku pozostawia wiele do życzenia.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Cóż, wybór piosenek na single po 2000 roku pozostawia wiele do życzenia.
Ale na wybór singli przed 2000 rokiem też można narzekać.
Np kto wybrał She Don't Know Me zamiast Shot ThroughThe HEart lub Roulette
Kto wybrał Silent Night zamist Secret Dreams
Kto wybrał Wild In The Streets zamiast I'd Die For You
Kto wybrał Blood On Blood zamist Wild Is The Wind (ew Love Is War)
Kto wybrał I'll Sleep WID zamiast Woman IL lub IIWYMother
Kto wybrał (o zgrozo) SFTPain zamiast Hearts BEvem, MGLBIMArms, STBelieve In

Jest sporo do narzekania.
Po 2000 roku na single wybierano najbardziej charakterystyczne piosenki na , któe mogły coś zdziałać (SIISo, WTWYAre, WSYCGHome, OWNight, MAMemory). Piosenki oryginalne których na rynku nie można było spotkać.
Nad tym co ma być na singlu pracuje sztab fachowców którzy badają rynek.
Universalowi zależy na tym aby zgarnąc jak najwięcej kasy więc wybierają single które mają największy potencjał na sukces.

Przykład...
Pamiętacie petycie o to aby WSYCGHOme nie było singlem ? Ja pamiętam. Co ta piosenka osiągnęła nie muszę przypominać bo jest to jeden z ich największych sukcesów (owszem głównie w USA).

Oczywiście, ze my jako fani mamy inne podejście do muzyki BJ i najchętniej widzielibyśmy AODay i WLOALeaving na singlu, ale poczytajcie sobie recenzje . AODay jest określana jako "TYPOWA" piosenka Bon JOvi a jedna recenzji określiła WLOALeaving jako udrękę dla uszu (w sensie tego nie da się słuchać).

Wybierając single Universal kieruje sie chęcią zysku i głos fanów BJ jest jednym z wielu, ale liczy sie to jak rynek może przyjąc daną piosenkę.
np Lost Highway prawie w każdej recenzji było określane jako jedna z najlepszych kompozycji na płycie w przeciwieństwie do AODay czy WLOALeaving.

A co do wcześniejszych czasów. Nie było aż takich problemów bo wcześniej robiło sie o wiele wiecej singli i teledysków -> BJ (2) / Fahrenheit (4) / SWW (5) / NJ (5) / KTF (6 + teledysk IIWYMOther) / TDays (5)

Czyli wydając po 5 singli popartych teledyskami zawsze trafiła się jedna z tych ulubionych piosenek. Teraz jak są 3 single to jest dobrze i szanse aby w tych 3 singlach trafiło sie to AOD czy WLOAL są minimalne.

Po 2000 mieliśmy
Crush - 3 single & Video
OWNL - 2 single & Video
Bounce - 3 single & Video + 2 single nie poparte teledyskiem (Bounce i Distance)
TLFRight - Hmm byle jaki singiel i byle jakie video. Ta promocja mnie dobiła.
Box-set - limitowany secik - też dobijające
HAND - 3 single & Video + 2 dodatkowe teledyski dla WSYCGHome (dla ludzi nie lubiących tej piosenki to udręka) + singiel bez teledysku IWBLoved (czemu bez teledysku).

Wiem, że można sie denerwować, ze tak mało singli/teledysków i porządnej promocji no , ale nie my tutaj decydujemy i nie decyduje o tym zespół Bon Jovi.
Inne znane zespoły mają taki sam problem. Singiel promujący odniesie sukces to dadzą 2 następne porządne single/video. Jeśłi nie odniesie to koniec marzeń o dalszej promocji.

O dalszej promocji Lost Highway można zapomnieć. W sensie AOD czy WLOALeaving nie będa singlami popartymi teledyskiem i promocją. Małe (ale jakieś są) szanse na sukces i teledysk ma TWNSAnymore które weszło na Billboard i jeśli odniesie sukces to zrobią teledysk i wydadzą na singlu.

Nie ma się co załamywać. Można zrobić akcje zbierania kasy na teledysk do AODay i jak uzbieramy ze 100 tys dolarów to możemy im go zrobić.
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Widzisz Adrian, z tymi singlami jest jak ze wszystkim w muzyce - wybór jest jaki jest i nie każdemu musi on odpowiadać.
Kto wybrał Blood On Blood zamiast Wild Is The Wind - hm... dla mnie to dobry wybór podobnie jak I'll Sleep WID zamiast Woman IL - choć If I Was... mogłoby nieźle powymiatać.
A Twoja uwaga - Kto wybrał (o zgrozo) SFTPain - mnie zaskoczyła dość mocno, bo ten kawałek to jeden z moich ulubionych z TD.
Podsumowując wybory były niezłe, mogły być lepsze - tyle że dla każdego to "lepsze" będzie wyglądać zupełnie inaczej. Taki urok muzyki hehe...
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
alexz123
Keep The Faith
Keep The Faith

Nie możemy winić BJ za to, że nie mogą nagrać teledysków do wszystkich naszych ulubionych piosenek. I tak dobrze, że zwykle nagrywają przynajmniej 3 klipy, bo są zespoły, które mają problem z tym, jeśli pierwsza piosenka nie odniesie sukcesu. BJ jest na tyle wpływowym zespołem, że mogą jeszcze w bardzo małej mierze decydować, co chcą mieć jako singiel. Mam nadzieję, że kolejnym singlem będzie "Till we ain't strangers anymore", bo piosenka jest naprawdę fajna i warto ją porządnie wypromować.

A co do poprzednich wyborów, to STHForThePain jest jedną z lepszych piosenek na These Days według mnie, ale mogłoby być też HeartsBreakingEven. ale było minęło, nie ma co rozpaczać tylk trzymać kciuki za to, żeby następny wybór był dobry. :yes:
Tell me what I got to do

Tell me who I got to be
Moonshine

Post autor: Moonshine »

Dla mnie zdecydowanie najlepszyum albumem po wydaniu płyty "These Days" jest album "Have A Nice Day".Jest szybką ,rockową płytą zespołu.Nie ma na niej w przeciwieństwie do "Crush" i "Bounce" zbyt dużej ilości wolnych piosenek.To jest bardzo duża zaleta tej płyty.Lubię ją też z tego powodu iż przypomina mi pod wzgledem brzmieniowym i melodyjności utworów "Keep The Faith".
Awatar użytkownika
alexz123
Keep The Faith
Keep The Faith

Zgadzam się co do świetności HAND, ale Crush i Bounce też mają to "coś" i nie ma w nich za dużo wolnych piosenek.
Tell me what I got to do

Tell me who I got to be
milo2310
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: milo2310 »

Anka29 pisze:Cóż, żadna z nich nie wytrzyma porównania z TD :(
Z wszystkich albumów po 2000 r podobają mi się wybrane utwory, ale jeśli chodzi o całośc to trudno wybrac coś najlepszego.
Postawię na HAND, bo jest jakoś najbardziej spójna i stylowa, no i te bonusy... (szczególnie DLS :D )

[ Dodano: 2008-10-05, 20:59 ]
HAVE A NICE DAY BEST BON JOVI ALBUM SINCE THESE DAYS Bells of freedom great song!!! Bon Jovi rocks! :))
BON JOVI 4EVER
Awatar użytkownika
witw
It's My Life
It's My Life

Post autor: witw »

Moim zdaniem najlepszą płytą jest CRUSH miedzy innymi dlatego ze przypomina mi sie wtedy moje wczesne dziecinstwo(gdy wydali ta płyte miałam 6 lat) i gdy słucham tych piosenek bardzo chce mi sie plakac i dziekuje mojej mamusi ze kupila ta płyte:) 2 płyta w kolejce to Bounce (moja najlepsza song to everyday) :jupi:
'' Lay Your Hands On Me'' ;***
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: ewaika789 »

Ja miała dylemat między Crusch a HAND i wybór padł na HAND bo... hm...
Każda piosenka z każdej płyty jest inna przenosi inne emocje inne odczucia
Te 2 płyty wymienione wyżej są niby inne ale jednak mają coś wspólnego. Tylko 1 piosenka przeważyła że wybrałam HAND mianowicie ''Welcome to wherever you are'' tu na ten temat tej piosenki nie bede sie wypowiadać ona przemawia sama przez siebie CUDNA :))
EVENo

Post autor: EVENo »

Jak dla mnie każda z płyt po These Days była w połowie bardzo dobra, a w połowie bardzo słaba oprócz HAND. Jakbym mial ocenić wszystkie piosenki z HAND osobno to dostały by podobne oceny. Zaś w CRUSH, Bounce i LH połowa dostałaby najwyższe oceny, a połowa najniższe. Tym bardziej Bounce. Gdy słysze Hook Me Up albo Undivided czy też Everyday to chciałbym osobiście podziękować zespołowi za te piosenki, ale jakbym spotkał Jona, a on zaczął by mi śpiewać "Joey'a" to bym go zabił na miejscu.

To samo jest z CRUSHEM. Wiele piosenek spoko (One Wild Night jest genialne), ale kilka troszke takie na jedno kopyto.

O LH to już nie musze chyba mówić: Summertime - niezłe. Make a Memory - genialne. We Got It Going On - nie da sie tego opsiać słowami =]. Ale potem wszystko sie wali, słuchamy piosenek, ktore zniechęcają nas do LH.

Moj wybor to Have a Nice Day, ale mam nadzieję, że po wydaniu nowej płyty BJ wybór ten się zmieni =]

[ Dodano: 2009-02-14, 14:16 ]
Adrian pisze:Kto wybrał Wild In The Streets zamiast I'd Die For You
Kto wybrał Blood On Blood zamist Wild Is The Wind (ew Love Is War
Jeśli chodzi o te piosenki to mam takie zdanie:
piosenki po lewej są bardzo dobre i piosenki po prawej są bardzo dobre, jeżeli miałbym wybierać pomiędzy jedną a drugą to miałbym spory dylemat =] Tym bardziej w przykładzie z NJ. Blood On Blood i WITW (mam na mysli piosenke nie uzytkownika :P) to dwie różne piosenki i każda ma w sobie to "coś"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”