Kto w zespole jest w swoim fachu najlepszy?
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- Marta
- It's My Life
- Kontakt:
Ja uważam że w tym zespole każdy jest swoim fachu najlepszy. Gdyby nie każdy z nich pokoleii zespół nie byłby taki dobry i ceniony jak jest dzisiaj. Jon ma świetny i nie powtarzalny głos, Richie jest niezaprzeczalnie jednym z najlepszych gitarzystów na świecie. A co do Tico i Dave'a... Na dowód ich talentu moge dodać chcociażby ten konkretny przykład: Wembley 1995 rok w Londynie. To co Dave wyrabiał z klawiszami, a Tico z perkusją, przed jedną z piosenek (juz nie pamiętam jaką) kiedy Jon i Richie sie przebierali to poprostu dech zapierało w piersiach. Dlatego ja nie wierze ze Bon Jovi było by takie świetne bez tych dwóch panów.
Wpatruję się w okno, to taka długa droga w dół.
Chciałbym wyskoczyć,ale boję się uderzyć o ziemię...
Chciałbym wyskoczyć,ale boję się uderzyć o ziemię...
- M.Ssed
- Have A Nice Day
- Kontakt:
Nie chciałbym przeszkadzać, lecz to jest raczej temat "Kto w zespole jest w swoim fachu najlepszy?" a nie o Richim i jego piosenkach :].
Co do tematu (i nieco od niego odchodząc
). Wg. mnie Tico ma najgorzej. Wykonuje kawał bardzo dobrej roboty, a tak naprawde jest nieznany i niedoceniany :|, zresztą tak już jest wśród perkusistów...
Co do tematu (i nieco od niego odchodząc
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Tico... powiem tak. Jak patrze na koncert innych zespołów niż Bon Jovi i zwracam uwagę na perkusistów to mnie aż odechciewa się oglądać taki koncert. Tico na koncertach zachrzania jak mało kto. Co więcej jest wyluzowany a co za tym idzie ekspresyjny. Nie spotkałem innego perkusisty który by mi się bardziej podobał od Tico na perkusji.Co do tematu (i nieco od niego odchodząc). Wg. mnie Tico ma najgorzej. Wykonuje kawał bardzo dobrej roboty, a tak naprawde jest nieznany i niedoceniany :|, zresztą tak już jest wśród perkusistów...
ps
Nie chodzi mi o umiejętność robienia jakiś sztuczek na perkusji tylko o całokształt. Wiadomo, że są perkusiści umiejący robić cuda na perkusji (neil peart, Joey Jordison itp) których zapewne Tico nie zrobi bo się nigdy ich nie uczył, ale nie to go czyni takim dobrym tylko to "coś".
- magda01614
- Have A Nice Day
Całkowicie się z tobą zgodzęAgata BJ pisze:Postawiłabym na Richiego za NIESAMOWIT? grę na gitarze. Niczego mu w tej sferze nie brakuje. Powiedziałabym nawet, że też śpiewać umie całkiem przyzwoicie do tego wszystkiego![]()
"...On any other day, I'd be blue eyes cryin,
I could tell the world, 'At least I'm tryin',
The clouds are breakin',
The sun is shinin' new for me and you..."
I could tell the world, 'At least I'm tryin',
The clouds are breakin',
The sun is shinin' new for me and you..."
Richie jest the best
Jest jednym z najlepszych gitarzystów świata, ma fajny głos i gdyby go nie było w zespole, brakowało by czegoś. Jon też oczywiście, jako lider i wokalista, świetnie promuje zespół i ma swój wielki wkład w ich karierę.

Tell me what I got to do
To make my life mean more to you...
Tell me who I got to be
To make you a part of me...
To make my life mean more to you...
Tell me who I got to be
To make you a part of me...
Dla mnie zdecydowanie Tico, ponieważ jest ostatnim członkiem BJ któremu można byłoby cokolwiek zarzucić. Jego gra w sekcji rytmicznej jest naprawdę bardzo dobra i wyrazista. W niektórych utworach perkusja ma brzmienie, które przypomina trochę Guns n' Roses. Warto też szanować członków zespołu, którzy są trochę bardziej z tyłu.