Kto w zespole jest w swoim fachu najlepszy?

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Kto w zespole jest w swoim fachu najlepszy?

Czas głosowania minął 8 kwietnia 2007, o 21:03

Jon
7
39%
Richie
7
39%
Tico
2
11%
Dave
2
11%

Liczba głosów: 18

Awatar użytkownika
Marta
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: Marta »

Ja uważam że w tym zespole każdy jest swoim fachu najlepszy. Gdyby nie każdy z nich pokoleii zespół nie byłby taki dobry i ceniony jak jest dzisiaj. Jon ma świetny i nie powtarzalny głos, Richie jest niezaprzeczalnie jednym z najlepszych gitarzystów na świecie. A co do Tico i Dave'a... Na dowód ich talentu moge dodać chcociażby ten konkretny przykład: Wembley 1995 rok w Londynie. To co Dave wyrabiał z klawiszami, a Tico z perkusją, przed jedną z piosenek (juz nie pamiętam jaką) kiedy Jon i Richie sie przebierali to poprostu dech zapierało w piersiach. Dlatego ja nie wierze ze Bon Jovi było by takie świetne bez tych dwóch panów.
Wpatruję się w okno, to taka długa droga w dół.
Chciałbym wyskoczyć,ale boję się uderzyć o ziemię...
EVENo

Post autor: EVENo »

Jak dla mnie Richie... Jest moim ulubionym gitarzystą i ma fajniejszy głos od Jona czy też Davida. Moja ulubiona piosenka Sambory to One Light Burning, a wasza??
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Grzesiek »

Jak dla mnie Richie... Jest moim ulubionym gitarzystą i ma fajniejszy głos od Jona czy też Davida. Moja ulubiona piosenka Sambory to One Light Burning, a wasza??
Chyba The Answer.
EVENo

Post autor: EVENo »

Ostatnio też częściej słucham od Richiego "Rosie". Ta piosenka też mi się bardzo podoba
Lilit
It's My Life
It's My Life

Post autor: Lilit »

Witajcie!
Z wszystkich piosenek Richiego najbardziej lubię:
Church Of Desire,
Ballad Of Youth,
One Light Burning
:)
Awatar użytkownika
M.Ssed
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: M.Ssed »

Nie chciałbym przeszkadzać, lecz to jest raczej temat "Kto w zespole jest w swoim fachu najlepszy?" a nie o Richim i jego piosenkach :].

Co do tematu (i nieco od niego odchodząc ;) ). Wg. mnie Tico ma najgorzej. Wykonuje kawał bardzo dobrej roboty, a tak naprawde jest nieznany i niedoceniany :|, zresztą tak już jest wśród perkusistów...
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Właśnie nie offtopowć za bardzo bo będzie problem :)) Jak dla mnie każdy ma swój wkład i ciężko jest wyróżnić kogoś z osobna.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Co do tematu (i nieco od niego odchodząc ;) ). Wg. mnie Tico ma najgorzej. Wykonuje kawał bardzo dobrej roboty, a tak naprawde jest nieznany i niedoceniany :|, zresztą tak już jest wśród perkusistów...
Tico... powiem tak. Jak patrze na koncert innych zespołów niż Bon Jovi i zwracam uwagę na perkusistów to mnie aż odechciewa się oglądać taki koncert. Tico na koncertach zachrzania jak mało kto. Co więcej jest wyluzowany a co za tym idzie ekspresyjny. Nie spotkałem innego perkusisty który by mi się bardziej podobał od Tico na perkusji.

ps
Nie chodzi mi o umiejętność robienia jakiś sztuczek na perkusji tylko o całokształt. Wiadomo, że są perkusiści umiejący robić cuda na perkusji (neil peart, Joey Jordison itp) których zapewne Tico nie zrobi bo się nigdy ich nie uczył, ale nie to go czyni takim dobrym tylko to "coś".
Lily_Priscilla

Post autor: Lily_Priscilla »

TICO TORRES!! ;] jest bardzo dobrym perkusistą! Ale nie można nie wspomnieć o JONIE... jak słyszę jego głos ciarki mnie przechodzą... :P
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Postawiłabym na Richiego za NIESAMOWIT? grę na gitarze. Niczego mu w tej sferze nie brakuje. Powiedziałabym nawet, że też śpiewać umie całkiem przyzwoicie do tego wszystkiego :)
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Jovita
It's My Life
It's My Life

Post autor: Jovita »

Każdy z chłopaków jest dobry z w tym co robi (chociaż przodują tu moim zdaniem Richie i Jon;)) i dlatego stworzyli COŚ czego chce się słuchać, słuchać, słuchać...itd ;)
Awatar użytkownika
magda01614
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: magda01614 »

Agata BJ pisze:Postawiłabym na Richiego za NIESAMOWIT? grę na gitarze. Niczego mu w tej sferze nie brakuje. Powiedziałabym nawet, że też śpiewać umie całkiem przyzwoicie do tego wszystkiego ;)
Całkowicie się z tobą zgodzę :) . Jesli chodzi o gitarę jest wirtuozą, czego nie można powiedzień o Jonie :P Po za tym Jon ma już głos nie ten, a Rychu śpiewa dalej nieźle. A Tico jest nalepszy w obracaniu pałeczek w rękach podczas gry :D Czego zapewnie nie potrafi ani Richie, Jon i David... Może Hugh?
"...On any other day, I'd be blue eyes cryin,
I could tell the world, 'At least I'm tryin',
The clouds are breakin',
The sun is shinin' new for me and you..."
Awatar użytkownika
alexz123
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: alexz123 »

Richie jest the best !! Jest jednym z najlepszych gitarzystów świata, ma fajny głos i gdyby go nie było w zespole, brakowało by czegoś. Jon też oczywiście, jako lider i wokalista, świetnie promuje zespół i ma swój wielki wkład w ich karierę.
Tell me what I got to do
To make my life mean more to you...

Tell me who I got to be
To make you a part of me...
Moonshine

Post autor: Moonshine »

Trudno odpowiedzieć na to pytanie.Ponieważ gdyby któregoś z członków zespołu nie było,czegoś by brakowało w zespole.Uważam że każdy z nich jest utaletowany a suma ich talentów tworzy zespół.
Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Dla mnie zdecydowanie Tico, ponieważ jest ostatnim członkiem BJ któremu można byłoby cokolwiek zarzucić. Jego gra w sekcji rytmicznej jest naprawdę bardzo dobra i wyrazista. W niektórych utworach perkusja ma brzmienie, które przypomina trochę Guns n' Roses. Warto też szanować członków zespołu, którzy są trochę bardziej z tyłu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”