...Lordi...

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
M.Ssed
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

...Lordi...

Post autor: M.Ssed »

Jakoś nie spotkałem się z podobnym tematem, a jestem ciekaw Waszego zdania.

Więc po pierwsze - tak jak w opisie tematu "Komercja czy też nie?" ;].

Jeżeli chodzi o mnie, to ja bardzo lubię dokonania Lordi na płycie Get Heavy. Takie piosenki jak tytułowa (get heavy), Devil Is A loser czy Would You Love A Monsterman, będe zawsze uwielbiał ;). Gorzej niestety jest z ich kolejnym albumem, mianowicie - The Monsterican Dream. Ta płyta niestety nie przypadła mi do gustu - jedynie Blood Red Sandman, Haunted Town i Kalmageddon szanuje. Natomiast "The Arockalypse" jest bardzo fajną płytką ;), w sumie nie ma minusów, ale różni się od Get Heavy jednym - Get Heavy było świeże, takie jakby proste, niedopracowane ;) z tą dawką power metalu...W The Arockalypse jest już wplątana komercja.

Co do "Więc po pierwsze", już wygrana w Eurowizji świadczyła o tej komercji w szeregach 'Lordiaków', do tego te wszystkie gadżety :\ i singiel wydany po roku by przedłużyć 'chwałe' The Arockalypsy...

Póki co nowa płyta zapowiada się mniej-więcej na drugą połowe 2008 roku.

A tutaj jeszcze stronka poświęcona Lordi - http://pyromite.dbv.pl
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Lordi lubie a z płyt to podoba mi się "The Arockalypse". Ulubione piosenki: Would You Love a Monsterman?; The Kids who Wanna Play with the Dead; Who's Your Daddy?; czy znane Hard Rock H...

Co jednak do samego zespołu to moim zdaniem kicz i komercja to to co wyróżnia ich z dzisiejszego Hard Rocka . TO jest jednak kicz bardzo przemyślany i bardzo trafny (sprzedający się). Dlatego też treba im to zapisać na plus.

Co do muzyki. To jest dla mnie ten typ muzyki któy bawi przez 2-3 tygodnie (bardzo bawi) ale później sie zapomina o tych piosenkach i wraca się rzadko albo nigdy.

Na plus zapisuje charakterystyczny głos wokalisty chociaż jednak bardzo monotonny na dłuższą metę. No ale taki mają image i nie będzie śpiewał inaczej chyba, że zmieni kapele.

W skali od 1-10 dałbym temu zespołowi solidną 6tke za wokal, pomysł, teksty, melodyjnośc i dążenie do obranego celu .
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Cóż, za wiele do dyskusji nie dorzucę, znam tylko ostatni album Lordi. Komercja czy nie? A co w muzyce nie jest teraz komercją? Każdy inaczej definiuje sobie to pojęcie, każdy inaczej odbiera muzykę i każdy klasyfikuje sobie ją na swój sposób. W pewnym sensie jest to dla mnie komercja, taki ciekawy medialny wizerunek, ale żeby mnie to jakoś specjalnie bolało to raczej nie. Muzyka Lordi z ostatniej płyty może nie jest najwyższych lotów i nie rozpieszcza aż nadto, ale przecież nie tylko o to w muzyce chodzi, prawda? Rock ma bawić i tu robi to przyzwoicie.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Hellion
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul
Kontakt:

Post autor: Hellion »

Mój ulubiony zespół. Dziękuję Ssedowi za zalinkowanie do mojej strony. ;)

Co do zespołu.. Adrian pochwala wokal i teksty.. Oo Ja w nich nie widzę nic takiego, a wokal to już w ogóle porażka. ;) Mr. Lordi ma niemały staż jako wokalista, powinien bardziej się starać. x) Najbardziej lubię perkusistę.. Nie tylko ma fajny strój i jest niezłym bębniarzem, ale i śpiewa niekiepsko, ma bogatą przeszłość wokalną w innych zespołach. x)

Ulubiona płyta? "The Arockalypse"!

Piosenka? Szczerze mówiąc nie wiem, waham się między "It Snows In Hell" a "Hard Rock Hallelujah".
Awatar użytkownika
M.Ssed
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: M.Ssed »

Jak podaje Pyromite.dbv.pl -
Fińskie Sony BMG ogłosiło - nowy singiel Lordi "Beast Loose In Paradise" pojawi się w sprzedaży 19. grudnia! O tym jak i kiedy powstawał utwór oraz jak będzie brzmiał można przeczytać tutaj.

Przypomnijmy, piosenki "Beast Loose In Paradise" oraz "Studs And Leather" powstały na rzecz nadchodzącego filmu "Dark Floors". Jego premiera będzie miała miejsce 8 lutego przyszłego roku.
ale
Portal MonsterDiscoHell.com donosi, że singiel "Beast Loose In Paradise" wyjdzie dopiero 9 stycznia przyszłego roku.

Na singlu pojawią się dwie wersje utworu.

Więc w okolicach 9 stycznia powinniśmy już słyszeć nowe utwory ;)
Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Chyba Lordi nie jest tak bardzo komercyjne jak mogłoby się wydawać, gdyż w komercyjnych telewizjach muzycznych w ogóle nie puszczają ich teledysków, a rozgłośnie radiowe ignorują ich piosenki. Skoro komercyjne media ignorują ten zespół, to znaczy że nie jest super komerchą. Zresztą dzisiaj gitarowa muzyka jest w niełasce, gdyż jest era rapu, techna i muzyki klubowej.
Rokitka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rokitka »

NA MIKOŁAJA W TYM ROKU MAJA KONCERT W pOLSCE KTOŚ SIE WYBIERA?
Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Taki mały offtop. W tym roku pojawiła się młoda wokalistka z Nowej Zelandii, którą niekumaci mogą mylić z tymi "potwornymi" zwycięzcami Eurowizji z 2006 roku. Chodzi mi o Lorde. Zwróćcie uwagę na to że Lordi i Lorde brzmi bardzo podobnie. To takie same pomyłki jak Counting Crows i Cutting Crew, Fear Factory i Fun Factory, Rage Against the Machine i Rise Against oraz Pink Floyd i Pink Freud. Chciałem tylko zwrócić uwagę na to, że podobieństwa nazw różnych wykonawców mogą być bardzo niebezpieczne.

Lordi
Obrazek

Lorde
Obrazek

Nazywają się niemal identycznie, a wyglądają i grają coś absolutnie innego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”