Lost Highway - Recenzja

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Od pierwszego przesluchania minelo kilka dni wiec teraz moge sie wypowiedziec bardziej obiektywnie.

ZALETY:
-Whole lot of leaving - kocham ja nadal :) Make a memory zreszta tez :) Moim zdaniem dwie najlepsze piosenki na plycie ! klimatyczne, super teksty!
- Podobnie jak Ptysi bardzo podoba mi sie The Last night, pozatym dobre We Got It Going On, Summertime, no i powiedzmy ze jeszcze Any other day.
- sposób w jaki Jon zaspiewał wers "Standing on the corner of the long goodbye" w One step Closer mnie rozwala! cos pieknego, taki maly szczegół a cieszy :)
- Kolejny szczegół... zakonczenie w Make a memory! W koncu cos oryginalnego!
- Mostek w I love this town, ogolnie cała piosenka spoko.
- Zwrotki w Seat next to you, piosenka ogolnie taka niezyt...
- Ogolnie plyta sprawia wrazenie spojnej...ale czy aby napewno ?...

WADY:
- Najwieksze rozczarowanie to... Any other day, po waszych zachwytach spodziewałem sie niewiadomo czego a tutaj mamy ot taką sobie piosenke, fajną ale zadnych ochów i achów z mojej strony nie bedzie
- wiekszosc piosenek <procz trzech : Any other day, Stranger, MAM> to standartowa konstrukcja - zwrotka refren zwrotka refren solo mostek 2xrefren
- dlaczego mostek to w 70% wyciszenie instrumetow i spokojny spiew Jona przy akompaniamencie gitary ??
- pierwsza połowa płyty znacznie lepsza od drugiej
- za duzo takich zwyklych prostych pioseneczek typu - One step closer, LH, Everybody's broken, Stranger
- zwrotki w wiekszosci piosenek zaśpiewane bez jakiegokolwiek pomysłu! nudne, na jedno kopyto!
- brak na plycie wyrazistego pod kazdym wzgledem Put the boys back in cowboy, w ktorym wszytsko bylo jakies takie nowe, swieże...
- z kazda kolejna płyta zespół schodzi coraz bardziej w kierunku popu. Wiem, wiem, dobry pop nie jest zły, ale... to jest BON JOVI !! !!
- zakonczenia piosenek... po koncowych dwoch zwrotkach (po solówce) piosenki w 85% < procz MAM i Any other day> konczą sie spiewaniem na okrągło tytułu, i to jest sprawa ktora mnie denerwuje na wszystkich płytach od Bounca wzwyż
- W zaletach pisałem o spojnosci...tylko czy aby wrazenie to nie jest spowodowane lekka monotonnościa piosenek, w szczegolnosci w drugiej czesci plyty...

Na razie tyle, wiec jak widac juz nie jest tak rozowo jak bylo na poczatku.
Awatar użytkownika
LoRdI
It's My Life
It's My Life

Post autor: LoRdI »

Grzesiek pisze:Jak czytam od pierdołowatym głosie jaśka to mam ochotę odpowiedzieć czymś na podobnym poziomie...
Głos Jona na całej płycie jest doskonały. Jon pozbierał na tej płycie całe swe doświadczenie, słychać najlepsze cechy z poprzednich płyt - Put The Boy Back... - KTF, Seat Next To You - Bounce, Summertime - Crush, MAM - coś nowego ;) , Whole Lot Of Leaving - przypomina HAND'a.
hehe no widzisz jak ładnie potwierdziłes moje slowa :PPP jest to co na HAND, Crush, Bounce, a Jon głos miał rewelacyjny na BJ, 7800, SWW czy NJ i z tego głosu zostalo bardzo niewiele...

a co do Ciebie Ptysiu to moja wypowiedz moze byc pierdem i nie mam nic przeciwko kazdy ma prawo myslec co chce, a Ty tego nie mozesz zrozumiec, jak dla mnie Twoje wypowiedzi sa przepełnione slepym fanatyzmem i klapkami na oczach.
moje wypowiedzi sa niecenzuralne?? hmmm chyba inaczej rozumiemy to słowo - ostre słowa krytyki a niecenzuralnosc to 2 rozne rzeczy.
Wiecej dystansu i zdrowego podejscia.

ps
tak oglnie to fajnie to wszystko wykładacie teraz BJ nagrywa piosenki, a dawniej to były utwory ;)
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Hehehehe człowieka nie ma pare dni a tu taka impreza :D

Takie osobniki jak te całe ptysie, mroki i inne pomrocznosci jasne mają genialne podejscie (jak to już zauważył bartek) - nie podoba się? Nie jesteś fanem, zamknij się, zmień kapelę (o ile dobrze pamiętam to już nawet o takiej zasadzie wspominałem dawno temu)
A co jest w tym najlepsze? Tak naprawde to nikt z tych co najgłosniej drze twarz nie potrafi uargumentować swojego zdania - pani mrok potrafi tylko wyśmiać (ale żałosnie jej to wychodzi), a Ptysie uczepi się czegoś byleby nie głównej mysli, a przy okazji przypomni jaka to ona nie jest wielka pani muzykoterapeuta, o jakże wielkich umiejętnościach i jeszcze większej wiedzy.
Suuuuper, oby jak najwięcej takich tekstów, jak je czytam to humor momentalnie się poprawia :D
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
LoRdI
It's My Life
It's My Life

Post autor: LoRdI »

hehe czyli wszystko po staremu, a myslałem ze sie cos zmieniło jak widze w avach KISS czy Kane Robertsa, a tu jednak stare klimaty
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

studentmibm pisze:- z kazda kolejna płyta zespół schodzi coraz bardziej w kierunku popu. Wiem, wiem, dobry pop nie jest zły, ale... to jest BON JOVI !! !!
Hmmm, ale czyżby napewno?? Moim zdaniem dużo utwórów z Bounce i HAND to dobre rockowe kawałki.
Awatar użytkownika
M.Ssed
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: M.Ssed »

Może i tak...ale większość to typowe popowe ballady ;|, jest pare utworów rockowych ( a przynajmniej troche rockowych...), ale dużo to takie ballady, nieudane ballady, przez które zbytnio HANDA i BOUNCE nie lubię...Naszczęście, choćby MAM świetnie wyszła, nie wiem jak reszta płyty, bo jeszcze nie słyszałem, ale jak zakupie to się wypowiem :P
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Mam pytanie : Jak mozna tlumaczyc Whole Lot Of Leaving? :D Znam znaczenie tych slow , ale jakosc calosc nie moge zlepic:D
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Grzesiek »

Według tłumacza elektronicznego "Whole Lot Of Leaving" - całe mnóstwo wychodzenia :P . Ja szczerze mówiąc nie wiem jak by to przetłumaczyć.
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

AxeL pisze:Mam pytanie : Jak mozna tlumaczyc Whole Lot Of Leaving? :D Znam znaczenie tych slow , ale jakosc calosc nie moge zlepic:D
Według tłumacza elektronicznego "Whole Lot Of Leaving" - całe mnóstwo wychodzenia . Ja szczerze mówiąc nie wiem jak by to przetłumaczyć.
Oj dzieci dzieci! czego was uczą w tych polskich gimnazjach :P
seems like lately theres a whole lot of leaving going on...
według www.intuicjajovizny.com wychodzi na to, że ostatnio po prostu wiele związków się rozpada, rozstaje whatever. Tak to odbieram, correct me if I'm wrong.
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Oj dzieci dzieci! czego was uczą w tych polskich gimnazjach :P
Wypraszam sobie :P Juz skonczylem , i to bedzie 2 lata temu :O <lol>.
Fajna strona :D Sama robilas czy ktos pomagal?:>
wychodzi na to, że ostatnio po prostu wiele związków się rozpada, rozstaje whatever.
Zeby nie bylo ze jestem zero z ang , prawie kazdy tytul BJ przetlumacze :D
MinisterZdrowia
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: MinisterZdrowia »

Dla ciekawskich tutaj: http://www.infomusic.pl/recenzje_wiecej.php?id_rec=993 znajdziecie opinię o nowej płycie. Praktycznie rzecz biorąc obiektywne podejście.
Awatar użytkownika
Kasiunia
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Kasiunia »

a ja mam takie pytanie... dlaczego wszyscy (no moze prawie) juz maja LH kiedy do premiery zostało jeszcze pare dobrych dni. po co wogole wytwornie mydla oczy jakimis wyssanymi z palca datami skoro co sklep to inna "data premiery"
a ja musze czekac do 13... a potem jeszcze 1-2tyg. zanim (mam nadzieje) dostane w swoje łapki LH... oby opłaciło sie to czekanie
MinisterZdrowia
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: MinisterZdrowia »

Po prostu w wielu przypadkach recenzenci dostaja takie plyty na miesiac przed premiera, czesto w wersji promo lub jako sampler. album jest juz w sprzedazy tylko ze w wersji ogolnej (czytaj pełnej, czyli z grubsza ksiazeczka) zas pod koniec tygodnai trafi do sklepow polsa wersja, czyli ta z ciensza ksiazeczka (wkładką). Pozostałym pozostaje piractwo z sieci, tam Lost highway kula sie od jakiegos czasu.
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

http://www.infomusic.pl/r....php?id_rec=993 no no :D i jaki ładny baner zrobili z promocją LH :D
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Recenzja nie jest zla , ale dziwi mnie to ze mowia o Everybody's Broken dobrze a We Got It Going On jada.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”