Czy dalej BJ?

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Czy dalej BJ?

Post autor: Agata BJ »

Otóż to. Czy dalej sięgacie po muzykę BJ z taką samą częstotliwością co na początku? Czy dalej tak bardzo Was ona fascynuje? A może coraz rzadziej zdarza sie Wam ich słuchać, a co ważniejsze - wsłuchiwać się w słowa i w melodię?

Jeśli chodzi o mnie to dalej sięgam po BJ dość często. Może nie codziennie i nie tak "nałogowo" jak kilka lat temu, ale ich muzyka dalej często mi towarzyszy. Magia słów ich piosenek dalej dla mnie nie wygasła i potrafi wciąż podtrzymać mnie na duchu, gdy tego mi potrzeba.

Jak jest z Wami? A może jesteście "fanami" tylko z przyzwyczajenia? Powiedzcie, jak jest na prawdę :)
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Bonjova
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Bonjova »

Dalej, dalej :)) Może już nie z taką częstotliwością jak na samym początku, gdy zaczynałam ich słuchać. BJ ciągle są obecni w moim życiu.
25.05.2008 Leipzig
19.06.2013 Gdańsk
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Ja dalej slucham BJ bo cięzko przestac słuchać zaledwie po roku słuchania heh. Aczkolwiek zacząłem siegać po inne zespoly i utwory gdyz dzięki BJ zrozumiałem, że nie wszystko co uważałem za shit, shitem być musi w całej okazałości. Tak jak ktoś już kiedys powiedziałaj, dzieki BJ zrozumiałem, że piosenki nie wydane jako single mogą być wspaniałe. Bon Jovi jednak jest zespołem, który w sposób największy i najwspanialszy potrafi mnie podnieśc na duchu i poprawic mi humor. Bez niekturych utworow poprostu nie potrafił bym przetrwać dnia i slucham ich każdego dnia.
Awatar użytkownika
nati7777
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: nati7777 »

słuchać,słucham dalej :P
nie tak jak na początku ale dalej ;) mam taki nawyk,że codziennie musze ich posłuchać ;)
Nie wyobrażam sobie dnia bez piosenek BJ ;)
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Wiec ja zdecydowanie mniej niz na początku, niektórepiosenki poprostu mi sie już troche "znudziły", ale choć słucham rzadziej to wciąż ich muzyka ma dla mnie takie samo znaczenie ;)
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

monjovi pisze:Wiec ja zdecydowanie mniej niz na początku, niektórepiosenki poprostu mi sie już troche "znudziły", ale choć słucham rzadziej to wciąż ich muzyka ma dla mnie takie samo znaczenie ;)
Jak możesz słuchać rzadziej?????!!!!!!!! NOwiesz co? :D
Awatar użytkownika
klaudula
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: klaudula »

Ich muzyka nadal jest obecna w moim życiu i nadal jestem ich fanką ale nie jest tak jak kiedyś było, że słucham ich codziennie tylko jak mam ochotę to włączę ich muzykę. Aczkolwiek mała przerwa dobrze mi robi bo potem od nowa odkrywam ich piosenki.
Race, it’s a race
But i’m gonna win
Yes i’m gonna win
And will light the fuse
I’ll never lose
And i choose to survive
Whatever it takes
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

ależ Bartku BJ jest ALWAYS w moim sercu :D i kiedy mam wolną chwile to słucham ;P
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Grzesiek »

Ja słucham Bon Jovi prawie tak często jak na początku (dwa lata temu).
Praktycznie nic się nie zmieniło ;)
Awatar użytkownika
Misiek
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: Misiek »

A mi to przychodzi falami... Najpierw słucham duuużo i dłuuugo, potem trochę mniej ale ostatecznie jest jak z nałogiem- słucham na nowo :P
Ale nie żebym słuchał z przyzwyczajenia, bo gdybym się przyzwyczaił to by mi się znudzili. Lubię czasami wracać do płyt, które gdzieś poszły w małe zapomnienie, a szczególnie ballad, których nie słucham na co dzień, bo wolę szybsze i głośniejsze kawałki. Ale fajnie się czasami w nie zasłuchać...
"If You believe in something,
You can't give up"
R.S.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Mam podobnie jak Ty, Misiek. Czasem jak się wróci do jakichś piosenek po dłuższym czasie to słucha się ich z podwójną przyjemnością i zawsze odkrywa się w nich coś nowego. I za każdym razem wydają się takie "świeże" mimo, że słuchało się ich już dziesiątki razy.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Ja mam podobnie jak wczyscy. Słucham okrągło jak wyjdzie jakaś płyta (szczególnie HANd zabrał mi kilka miesięcy z życia). Tak samo na okrągło sucham jak jakaś piosenka wpadnie mi w ucho. A tak na codzięń słucham innych zespow i poszukuje takich artystów których moge słuchać oprócz BJ.
Jednak BJ nagrali tyle pioseek i tak róznrodnych (Metal-HRock-Rock-Pop-Country) że moge słuchac ich w każdym nastroju. No i często dzięki komuś odkrywa ich piosenki na nowo.

Ostatnio Pippo powiedział mi żebym zwrócił uwage na tekst z Mystery Train i zwróciłem. No i odkryłem, że Jon śpiwa tam kapitalnie niektóre słowa a w szcególności tekst "I'm not in Kansas Anymore". Nie wiedziałem nawet iż jest tam taki tekst bo czesto sie nie wsłuchuje w teksty. Dlatego potem moge piosenki odkrywać n nowo. Tak samo mam z Blood On Blood (If I Got A Call ...) i Just Older (If You See Coach T Tell Him That I Cut My Hair :P ) w których zwróciłem uwage na teksty i z piosenek które były mi obojętne stały się w połaczeniu z tekstem bardzo dobrymi.

Do innych zespłów mnie nie ciągnie aby ich odkrywać na nowo i powrcać jednak do BJ zawsze będe powracał. Zresztą nie można o nich zapomnieć bo wydają co roku nową płyte :)
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
maDZia_14323
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: maDZia_14323 »

Ja słucham ich muzyki tak często, jak i na początku. Tylko teraz coraz częściej wsłuchuje się w tekst w melodie. Sa piosenki, ktrórych słucham codzniennie, dla mnie to jest cos niesamowitego, jak BJ zmienili moje życie
- Bon Jovi? Myślałam że to Ci już przeszło.
- To nigdy nie przechodzi
mrok
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: mrok »

Ja już miałam przyjemnośc powrotu do Bon Jovi bo przez jakieś pól roku nie słuchałam a teraz faza poszła i jak nałóg nie mogę sie oderwać :D bardzo przejmnie zacząc ich na nowo odkrywać i smakować tego wszystkiego po raz drugi w inny sposób ;)
...To co najpiękniejsze jest dla oczu niewidoczne ...
Ptysia
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Ptysia »

Ja jestem z Jaśkiem wiernie i niezmiennie od 1986, czyli... o, matko! 21 lat, dobrze licze? BJ byli ze mną w najważniejszych chwilach mego życia w ten, czy inny sposób. Mam jeszcze jedno takie malutkie marzonko- żeby Jasiek zagrał na moim ślubie do kotleta ;)
Zagraj się takim, jakim nigdy nie byłeś, tak byś mógł zaczać być takim, jakim byś mógł być. Bądź swą własną inspiracją, swym własnym autorem, swym własnym aktorem, swym własnym terapeutą........
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”