Zespół do likwidacji

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

?ałuję, że mówiłem o uzasadnieniach bo niektóre są po prostu żałosne.....

Cryin:
Iron Maiden - nie rozwijają się. Wiekszość piosenek jest podobna.
Ale fanem BJ jest hehehe
Proszę bardzo :D Death za to bliżej nieokreslone darcie, wycie i jakieś inne nieartykułowane dźwięki. Poprostu jak ich słyszę to aż mi się coś robi. Są fani takiego rodzaju muzyki, ja jednak sie do nich nie zaliczam.
\

A ja powiem coś o BJ to zaraz pyskówa 'nie podoba się nie słuchaj'. Jak Ci się nie podoba tego stylu wokal to nie słuchaj proste, ale nie od razu zespół do likwidacji bo zdaje się, że nawet nie wiesz ile on znaczy dla sceny Death. Tłumaczenie - MNIE się nie podoba to wypierdolić w ogóle z muzyki bo badziewiaste.... super....

Pierdziele ten temat, żałosny jak i uzasadnienia, o które niestety prosiłem....
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
Cryin
I Believe
I Believe

Post autor: Cryin »

Cytat:
?ałuję, że mówiłem o uzasadnieniach bo niektóre są po prostu żałosne...

Dlaczego krytykujesz?? Wyraziłem swoje zdanie!! To, że dla ciebie może to się wydawać żałosne nie znaczy, że tak jest naprawdę :razz: !! Troszke tolerancji, myśłę że wystarczy!! :wink:
We don't need a Civil War!! Let's drink for hard working people!
Bon Jovi - Forever
Awatar użytkownika
Ankag
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Ankag »

Rattie, znalazł się w życiu taki co Ci dogodził ?? :?

Wiesz nie będę sie z Tobą kłóciła, bo to nie ma najmniejszego sensu... a to, że coś jest żałosne... nie będę rozwijała tego zagadnienia, bo nie będę zaśmiecała tematu.

Uważam, że Death ma mnóstwo piosenek, które są na jedno kopyto. Linia melodyczna - gdybym nie wiedziała, że piosenka się skończyła, to bym myślała, ba, byłabym nawet pewna, że leci wciąż jeden i ten sam utwór !! I to niby ma coś wnosić ?? Super, powodzenia w takim razie...
Rokitka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rokitka »

Iron Maiden - nie rozwijają się. Wiekszość piosenek jest podobna.

no cos z tym jest ..wiesz ja to powiem tak " trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym" IM nie wiedza kiedy zejsc....

a co do Bon jovi- kurde to teraz sie zacznie...
Jest tak samo nic nowego ciekawego do muzyki nie wnosza od paru lat graja to samo i juz mi sie mieszaja poszczegolne utwory na plytach ...Chyba tez powini przestac nagrywac takie same albumy albo zajac sie nagraniem czegos nowego i energetycznego a nie takiego samego badziewia...

Temat mial byc ciekawy sorki Szczurku ze cos nie wychodzi hehe najpier zanim ktos napisz eo kapeli niech ja pozna a potem mowi ok?
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Zaparze meliske... przeczekam 10...9...8...7....6..5...4...3..2...1...

uff i juz mi nerw odchodzi 8-)

Pewien post jest tu ni z gruchy ni z pietruchy.
Temat mial byc ciekawy sorki Szczurku ze cos nie wychodzi hehe najpier zanim ktos napisz eo kapeli niech ja pozna a potem mowi ok
Ma sie rozumiec, ze teraz wszyscy maja przeprosic, bo pewnemu uzytkownikowi nie podobają się uzasadnienia ? :)

Jak mozna chciec poznac kapele ktorej sie nie lubi ?? :D wybaczcie ale nie kumam. Nikt nie bierze sobie tutaj przykladow z powietrza, tylko podaje cos co mu kompletnie nei pasuje pod wzgledem lirycznym badz muzycznym...

Nie musze przesluchiwac calej dyskografi Ironow, death red hotow badz tokio hotel przy ktorym wyraz dyskografia jest moooooocnym naduzyciem, by powiedziec czy cos jest dla mnie do kitu czy nie. Bezsensu

Kazdy mial podac zespol do likwidacji a teraz widze ze znow sie żenada zaczyna ;/
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Bardzo proste - spodziewałem się, że będziecie pisać o zespołach jak np. osławione Tokio Hotel, które jest zwykłym komercyjnym jedno sezonowym tworem, które nie wnosi jakiejkolwiek wartości muzycznej, które jest miernej jakości kalką zespołów punk, rock i Bóg wie jakich jeszcze. Zamiast tego czytam 'SOAD - wywalić, bo mi się nie podoba', proszę o uzasadnienie, to co widzę? Posty 'bo wokal/nazwisko/oczy/fryzura kogoś tam mi się nie podoba.
Temat mial byc ciekawy sorki Szczurku ze cos nie wychodzi hehe najpier zanim ktos napisz eo kapeli niech ja pozna a potem mowi ok?
No tu akurat ciężko byłoby coś poznać, skoro się nie lubi.
Uważam, że Death ma mnóstwo piosenek, które są na jedno kopyto. Linia melodyczna - gdybym nie wiedziała, że piosenka się skończyła, to bym myślała, ba, byłabym nawet pewna, że leci wciąż jeden i ten sam utwór !! I to niby ma coś wnosić ?? Super, powodzenia w takim razie...
A ja uważam, że jesteś wielbłądem - muszę przedstawiać argumenty potwierdzające tą opinię? ;)

Możesz podać przykład takich utworów 'na jedno kopyto', bo takimi zarzutami to sobie każdy może rzucać. Kapela ceniona i wielbiona na całym swiecie, ale gdzie tam - dziewczyna rzuciła tekstem i tak zapewne jest.... Aha - fanem Death nie jestem, ale tłumaczenie 'wywalić bo wokal mi się nie podoba' mnie zeźlił.
Dlaczego krytykujesz?? Wyraziłem swoje zdanie!! To, że dla ciebie może to się wydawać żałosne nie znaczy, że tak jest naprawdę :razz: !! Troszke tolerancji, myśłę że wystarczy!! :wink:
IM przestali się rozwijać więc należy ich wywalić - spoko, Twoje zdanie. Wnerwia mnie tylko, że dokładnie tak samo jest z BJ, co wiele osób tutaj potwierdziło, a jakoś nikt nie mówił o likwidacji. Ja wiem, że tutaj forum fanów jest, ale to wcale nie usprawiedliwia, że jeden zespół jest do dupy z jakiegoś powodu, a drugi już nie, mimo że robi dokładnie to samo
Rokitka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

No tu akurat ciężko byłoby coś poznać, skoro się nie lubi.

Mi chodzi o to ze zanim ktos skresli kapele niech chociaz poslucha cos wiecenj niz 1 czy 2 piosenki :)

IM przestali się rozwijać więc należy ich wywalić - spoko, Twoje zdanie. Wnerwia mnie tylko, że dokładnie tak samo jest z BJ, co wiele osób tutaj potwierdziło, a jakoś nikt nie mówił o likwidacji.

nikt? a ja to co Patyk?!! JA jestem za tym by BJ w koncu albo poszli na emeryture,albo sie rozstali i poszli grac osobno moze jak za tesknia za soba pare lat to zrobia cos dobrego jak pare lat temu :P (im rozstania dobrze robia)Na dzienh dzisiejszy czekanie na nastepny nudny album to strata czasu lepiej ich pamietac jako dobra kapele ...
Patison
I Believe
I Believe
Kontakt:

Post autor: Patison »

Mandaryna bo nie lubie jak śpiewała You Give Love A Bad Name W wersji dyskotekowej to tyle jak sobie przypomne to napisze dlaczego inne zespoły np:Depeche Mode :-)
Awatar użytkownika
Ankag
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Ankag »

Rattie pisze:A ja uważam, że jesteś wielbłądem - muszę przedstawiać argumenty potwierdzające tą opinię? ;)
To miało mnie obrazić, czy miało być śmieszne ?? :)

Sama nie wiem, czemu to pisze... Miałam 'przyjemność' przesłuchać jedną płytę Death, nie pamiętam tytułu ani płyty, ani piosenek, poniewż zupełnie mnie nie przyciągły, więc nawet nie sprawdzałam. I wiem jedno - jak dla mnie ten zespół może nie istnieć. Wiem, że ma wielu fanów, tak samo jak wymienione wcześniej Limp Bizkit, Linkin' Park, Rammstein.

Temaz został założony po to, żeby każdy mógł wyrazić swoje osobiste, jak najbardziej subiektywne zdanie.
Wyraziłam swoje Tobie się nie spodobało, więc najłatwiej pojechać po kimś, prawda ??
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Zamiast tego czytam 'SOAD - wywalić, bo mi się nie podoba', proszę o uzasadnienie, to co widzę? Posty 'bo wokal/nazwisko/oczy/fryzura kogoś tam mi się nie podoba.
O ile mogłes trafic z vocalem to resztę wyssałeś sobie z paluszka :)
bo takimi zarzutami to sobie każdy może rzucać. Kapela ceniona i wielbiona na całym swiecie, ale gdzie tam - dziewczyna rzuciła tekstem i tak zapewne jest.... Aha - fanem Death nie jestem, ale tłumaczenie 'wywalić bo wokal mi się nie podoba' mnie zeźlił.
Skoro wszyscy wielbią i cenią to ja też mam się temu poddać? To tylko luzny temat na forum, gdzie mielismy podac czego nie lubimy sluchac a niektorzy zachowuja sie jakby nasze wypowiedzi byly wyrocznią i mialy jutro wstrząsnaą calym swiatem ;] Troche luzu.
Mi chodzi o to ze zanim ktos skresli kapele niech chociaz poslucha cos wiecenj niz 1 czy 2 piosenki
Jasne ;] skoro plasterek pomidora na kanapce mi nie zasmakował to musze zjeśc całą reklamówkę pomidorów by stwierdzić że naprawde ich nie lubie? :D :D :D
nikt? a ja to co Patyk?!! JA jestem za tym by BJ w koncu albo poszli na emeryture,albo sie rozstali i poszli grac osobno moze jak za tesknia za soba pare lat to zrobia cos dobrego jak pare lat temu (im rozstania dobrze robia)Na dzienh dzisiejszy czekanie na nastepny nudny album to strata czasu lepiej ich pamietac jako dobra kapele ...
Rokita... wybacz ale teraz BREDZISZ!! sama idz na emeryture :PPPP

Chodzi o to, ze forum podzielone jest na fanow -bon jovi i na fanow muzyyki lat 80' ,wczesnych 90'( gdzie liczyło sie oczywiscie rowniez bj)
Ja naleze do grupy # 1 a Ty, Ratt Piotrek i wielu innych do grupy # 2 :)
I dlatego tez, nigdy nie bedziemy zgodni :)
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

A ja chetnie postawilbym pod sciana Babylon Zoo......... Zespol jednego przeboju, katastrofa.... Chociaz oni chyba sami poddali sie likwidacji hehe.
Pseudo rockowe granie. Podobnie jak The Rasmus.... A fe....
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Sama nie wiem, czemu to pisze... Miałam 'przyjemność' przesłuchać jedną płytę Death, nie pamiętam tytułu ani płyty, ani piosenek, poniewż zupełnie mnie nie przyciągły, więc nawet nie sprawdzałam. I wiem jedno - jak dla mnie ten zespół może nie istnieć. Wiem, że ma wielu fanów, tak samo jak wymienione wcześniej Limp Bizkit, Linkin' Park, Rammstein.
No i teraz może być - napisałaś czemu kwalifikujesz Death do likwidacji i już jest ok :)
Jasne ;] skoro plasterek pomidora na kanapce mi nie zasmakował to musze zjeśc całą reklamówkę pomidorów by stwierdzić że naprawde ich nie lubie? :D :D :D
Trochę dziwne porównanie - jeśli dobrze pamiętam to był tutaj temat o piosenkach BJ, których nie trawicie (i Ty, Jovizna, też się tam wypowiadałaś). I teraz wyobraźmy sobie sytuację, że osoba, np. TY przesłuchałaś tylko te wspomniane 1-2 piosenki, które Ci się nie podobają. I co? Pisałabyś, że BJ należy zlikwidować bo jest do dupy :) Jaki z tego morał? 1 - 2 cienkie kawałki wcale nie muszą oznaczać, że ich twórcy też są tacy.
Rokita... wybacz ale teraz BREDZISZ!! sama idz na emeryture :PPPP
I właśnie o tym mówię - można zmieszać z błotem inne kapele i nic, ludki się oburzają jak ośmielę się z nimi nie zgodzić, ale IDENTYCZNYCH zarzutów BJ nie można przedstawić bo zaraz takie reakcje :]
Chodzi o to, ze forum podzielone jest na fanow -bon jovi i na fanow muzyyki lat 80' ,wczesnych 90'( gdzie liczyło sie oczywiscie rowniez bj)
Ja naleze do grupy # 1 a Ty, Ratt Piotrek i wielu innych do grupy # 2 :)
I dlatego tez, nigdy nie bedziemy zgodni :)
A myslałem, że moj kumpel jest ograniczony....
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Pozwole sobie jeszcze cos dorzucic :D. Iron Maiden do likwidacji???? Nie rozwijaja sie???????? Naprawde nie rozumiem, ostatni album jest zaprzeczeniem ww. argumentu o brak rozwoju. Zreszta, nie wyobrazam sobie IM grajacych jak BJ w imie rozwoju. Iron Maiden to nie tylko zespol, to juz prawie gatunek muzyczny hehe, wypracowali swoj rozpoznawalny przez wszystkich styl i tyle. Rammstein tez sie nie rozwijaja? Moze niespecjalnie, ale sa zespoly ktore maja cos takiego jak styl, swoj, wlasny, niepowtarzalny. I tyle.

Tokyo Hotel tez bym odstrzelil :D.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Znowu głupi temat i znowu zbędne kłótnie :)

Moge powiedzieć jakie zespoły mnie denerwują (Death, HHopowe, Rapowe, Boysbandy). No ale czemu mają nie istnieć jeśli ludzie ich słuchają ?

A zespół któy mnie wnerwia to taki nowy Boysband który używa muzyki z piosenek Backstreet Boys (bardzo podobne). Nie wiem jak się nazywa, ale jest tam 5ciu pedałków i jak patrze na ich teledysk to mi się nie dobrze robi :). Nie dośc, że wtórne to jeszcze takie pedalskie. No, ale ludzie (dzieci) ich słuchają więc komuś takie zespoły sa potrzebne.

Ten zespoł jednak mnie najbardziej denerwuje. To tyle
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Rokitka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Adrian po pierwsze to nie mialo byc mowy o jakis boysbendach czy cos tu chodzi tylko o muzyke rockowa wszelkiego pochodzenia i to jest wlasnie ciekawe czy ludzie nie lubia podobnych zespolow i dlaczego latwiej stwierdzic dla czego cos innego lubia . Co do IM tak walsny styl i niezmieny od lat tak tylko ze juz sie znudzil kupie fanow co zasuwali na koncerty dzialaja w fanclubach ,bo ile mzona grac tego samego identycznego ,,monotonia to nie jest nic fajnego..
Co do myslenia Szczura wielki plus.. bo ma racje Jovizna masz dziwny styl myslenia ty nie zawsze umiesz odpowiednio cos skrytykowac wybierasz metafory ktore nie maja sensu.(zanim walniesz jakas super mysl to sie zastanow czy wogole ma sen i cie nie osmieszy).Patrz wlasnie na kariere bj .maja pare piosenek co sie ludzia nie podobaja jak kazda kapela ale gdybys tylko je uslyszala nigdy bys nie ruszyla bj do reki, prawda? Wiele ludzi poznaje zespoly i cos im sie nie podoba tak jak na np Wig Wam co na poczatku nie moglam strawic czegos ,ale jak przesluchalam caly album zrozumialam ze ten zespol to nie nastepna kicha co podrabia muzyke z lat 80's.
Ja zawsze jak ktos krytykuje bj kaze przesluchac jakis inny album i wtedy rozumiem jak ktos powie ze uwaza ze sa do dupy. Niesty kariera bj dla mnie sie skonczyala kocham ich ca te wspaniale chwile jakie dali i z super piosenki ale jak kazdy zespol kiedys sie wypala ,ale jak to sie mowi tam gdzie byl pozar zostaja popioly ..:) Czyli zawsze bj jeszcze moze sie rozpalić :razz:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”