Newsy, różności, ploteczki...

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
yanni
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Re: Newsy, różności, ploteczki...

Post autor: yanni »

Pewnie intencją Jona było aby rzeczywiście Richie się ogarnął. Przecież nie chciał wywalac go z zespołu. I napewno nie było to twarde ultimatum ... albo sie ogarniesz albo nie przyjeżdżasz na koncert... Być może Jon w swojej bezsilności powiedział kilka słów za dużo Richiemu, ale wydaje mi się ze jezeli tak było to napewno nie chciał usunąć go z zespołu... ja rozumiem rozgoryczenie Jona.
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/

22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Dand pisze:Jeśli by się okazało, że Richie dostał ultimatum to JBJ by wyszedł na kretyna z tym całym swoim cierpieniem "bo Richie odszedł i nas nagle zostawił". Ja rozumiem takie ultimatum i też bym był zmęczony na miejscu Jona by ciągle się zmagać z takimi problemami ale po co później płakać w mediach,że go to tak zaskoczyło i zabolało bo nagle się Sambora nie pojawił w pracy.
Wybrać alkohol zamiast przyjaźni. Nie zabolałoby Cię to??
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

I tak i nie. Alkoholizm to choroba więc trudno być o to złym. Ja bym był po prostu rozczarowany.
Obrazek
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Wywiad ciekawy ale są fragmenty dość kontrowersyjne. Nie podoba mi się arogancja i buta oraz kłamstwo.
Wg artykułu źródła twierdzą że Richie miał się ogarnąć albo odejść. Więc odszedł. Sytuacja identyczna jak z Alecem("did he quit or he was pushed? - a little bit of both'' - legendarna odpowiedź Jona). Zadziwiające że Jon który sam miał problem z alkoholem nie wiedział(Alec) i nie wie(Richie) jak postępować z alkoholikiem. I sorry ale co to za przyjaciele? Pojechali do Californii aby z nim pogadać? Ktokolwiek? Zaoferowali pomoc? A może trasa była tym lekarstwem na alkoholizm kolegi hehe?
co to za klasa jak się rysuje w powietrzu butelkę i mówi z cynizmem o 'issues'? co to za poziom?
jak można z taką butą wypowiadać się kto zawsze tworzył piosenki? Rozumiem Richiego jak tak robi(bo samoocena nie ta, kompleksy, zawsze w cieniu) ale Jon?
Dlaczego kłamie mówiąc że mu przez myśl nie przeszło aby dalej ciągnąć wózek zwany BJ? Skoro wszyscy wiemy że miał doła i myślał o zakończeniu kariery z zespołem?
I teraz co? Dał mu ultimatum a więc de facto go wywalił jak Aleca? I płacze jak to go załatwił, miał przez niego depresję, pisze o nim piosenkę etc. Cynizm, hipokryzja i obłuda! A wszystko dla promocji albumu. Bardzo się zawiodłem...
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Bardzo celnie prezes. Mam te same wnioski i mówiąc szczerze jest mi po prostu przykro.
Obrazek
Awatar użytkownika
mst
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: mst »

A ja zupełnie nie rozumiem nagonki na Jona. Piszecie w takim stylu, jakby problemy z używkami RS miał po raz pierwszy od 2013 roku, kiedy odszedł z zespołu. A to nieprawda, bo już wcześniej był zastępowany przez Bandierę/Phila X. To wcale nie był "nowy problem", a coś, co się ciągnęło długimi latami i każdy w zespole już to z Richiem przerabiał. Każdy wiedział jaki jest problem, o co chodzi i mogę się założyć, że przerobili temat używek u RS od góry do dołu i od dołu do góry. Dlatego dostał ultimatum, bo ileż można chlać i ileż można mieć kolejnych problemów, bo komuś odbija znowu szajba i woli pochlać, niż koncertować z ludźmi, których zna 30 lat? Jon ma rację. Dał wybór - RS wybrał świadomie. Nie został wywalony. To była jego decyzja i jego wybór. Mnie jest przykro, że wybrał alkohol, a nie chłopaków - wręcz rodzinę, braci. Usprawiedliwienie?! Dla alkoholika? Jakie? Skoro po raz dwudziesty wybiera flaszkę? Jon nigdy nie był odpowiedzialny za decyzje Richiego - nigdy nikt nie jest odpowiedzialny za nikogo: dlatego RS miał wybór. I wybrał %%%%%%. :dokitu:

Problemy alkoholowe JBJ? A kiedy to JBJ nie wyszedł na scenę, jeździł po pijaku i po narkotykach samochodem? Kiedy Jon opuścił zespół i olał ciepłym moczem chłopaków?
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Żadnej nagonki na Jona nie ma. Są fakty z artykułu.
I nie ma sensu dyskutować bo trzeba najpierw wiedzieć czym jest alkoholizm i jak się to leczy etc. A nie bredzić że alkoholik wybrał flaszkę a nie chłopaków etc...
Kiedy Jon miał problemy alkoholowe to Ciebie mst nie było jeszcze na świecie prawdopodobnie... :)
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Na 'prywatnej linii' dyskutowałem z innym forumowiczem na temat tego dziwnego wywiadu i padło słowo 'manipulacja' lub 'nadinterpretacja'. Tak może być. Tylko że Adrian pisał o drugim wywiadzie(nie słyszałem i nie czytałem).
Czy będzie dementi? Chyba nie a przynajmniej nie teraz przed premierą albumu(no i jeśli był drugi wywiad to dementi jest niepotrzebne). Ciekawe też kiedy Richie się wypowie(jeśli w ogóle...)
Robi się coraz ciekawiej, szkoda tylko że w takich okolicznościach...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

prezes1 pisze:Żadnej nagonki na Jona nie ma. Są fakty z artykułu.
I nie ma sensu dyskutować bo trzeba najpierw wiedzieć czym jest alkoholizm i jak się to leczy etc. A nie bredzić że alkoholik wybrał flaszkę a nie chłopaków etc...
Kiedy Jon miał problemy alkoholowe to Ciebie mst nie było jeszcze na świecie prawdopodobnie... :)
Zarzut do Jona że nie tolerował grania na banii/proszkach Ryśka i dał mu ultimatum wylecz się lub odejdź i pij uważam że jest niesprawiedliwą nagonką na Jona.

Rysiek mógł pójść na leczenie zamiast jechać na plaże. Mogłoby się leczenie przedłużyć i po raz któryś tam Phil by zastąpił na ten czas Ryśka.

Gadamy tu o końcówce sporu. Ja tylko przypominam że trasa WAN była 2krotnue przekładana na późniejszy termin przez Ryśka. Później Richie miał się nie stawić na próbe zespołu. Myśle że konflikt narastał i był moment eskalacji. Kiedys to było podczas nagrywania Mtv Unplugged a przy WAN po występie bodaj u Ellen gdzie Rysiek wyraźnie był w swoim świecie.

Istnieją artyści grający na bombie. Zazwyczaj podrzędni a ich gra ma niewiele wspólnego z dobrym artystycznym show.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

uuu szok... Nie chce mi się wierzyć, żeby Jon grał tak cynicznie...
Czy celowa manipulacja autorki? Nie wiem, mam nadzieję, że żadne z powyższych. Jeśli okaże się, że artykuł tej pani jest w całości autoryzowany przez Jona, to szkoda gadać... Ale pewnie nie będzie ani autoryzacji, ani zaprzeczenia i przez kolejne lata spekulacje. Słabo.
Przejrzałem artykuł na szybko, nie analizowałem dokładnie, ale tam jest mało cytatów, a dużo jej autorskiej narracji. Po pierwszym przeczytaniu mam nadzieję, że to bałagan stworzony przez autorkę tekstu, a nie Jona... Skacząc do różnych lat mogła pomieszać sprawy, ale ... No właśnie, ale. Pytanie czy Jon to autoryzował...
Awatar użytkownika
mst
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: mst »

prezes1 pisze:I nie ma sensu dyskutować bo trzeba najpierw wiedzieć czym jest alkoholizm i jak się to leczy etc.
Trochę podstaw psychologii też wypada znać. Jon w ani 1% nie jest odpowiedzialny za jakiekolwiek problemy (tutaj alkoholowe...) RS. Za to RS tak - i to w 100%.
prezes1 pisze: Kiedy Jon miał problemy alkoholowe to Ciebie mst nie było jeszcze na świecie prawdopodobnie... :)
Nie ma to jak rzeczowy i merytoryczny argument :)
Lodynapatyku

Post autor: Lodynapatyku »

mst pisze:
prezes1 pisze:I nie ma sensu dyskutować bo trzeba najpierw wiedzieć czym jest alkoholizm i jak się to leczy etc.
Trochę podstaw psychologii też wypada znać. Jon w ani 1% nie jest odpowiedzialny za jakiekolwiek problemy (tutaj alkoholowe...) RS. Za to RS tak - i to w 100%.
mst, co Ty wypisujesz? Nie wiesz sam(a) o czym piszesz... Pracowałeś/aś kiedykolwiek z ćpunami (narkomanami) czy alkoholikami? Dzień w dzień... Takie pisanie tylko po to BY WYSZŁO NA MOJE...

Jak chcesz to możemy popisać o "podstawach psychologii" i "pracy z ludźmi z uzależnieniami" albo samymi "uzależnieniami".

Wqrwia mnie robienie z Sambory ścierwa i wybielanie Jona, który próbuje ubić interes "na tragedii bandu", który paradoksalnie sam zarżnął... Gdyby jeszcze z tymi "pięknymi" słowami szła JAKAKOLWIEK muzyka, a nie takie wypocone gnioty z tysiącem nałożonych na siebie filtrów/efektów to OK... Ani w tym kopa, ani liryki. Ale olać to - BJ nie musi zbawiać świata. Grunt, żeby stadiony były pełne...

Wiele słów Jona w podanym przez Monikę artykule zasługuje jednie na pogardę. Ktoś może powinien go wreszcie w dup.ko kopnąć. Razem tyle dobrej muzyki... Tyle hitów... Brak słów.

Sambory nie zamierzam bronić za wszelką cenę bo to też mija się z celem. Wszystko wskazuje na to, że On etap Bon Jovi ma już za sobą. Mam nadzieję, że upora się z własnymi demonami i wreszcie nagra swoją płytę. Z gitarową liryką, z tą artykulacją za jaką wielu z Nas pokochało Bon Jovi. Z tym co można kupić ale nie jest na sprzedaż...
Lodynapatyku

Post autor: Lodynapatyku »

mst pisze: Problemy alkoholowe JBJ? A kiedy to JBJ nie wyszedł na scenę, jeździł po pijaku i po narkotykach samochodem? Kiedy Jon opuścił zespół i olał ciepłym moczem chłopaków?
Przede wszystkim Jon NIGDY nie był rockmanem w myśl zasady "sex, drugs and rock'n'roll". Daleko mu do Hetfieldów, Axl'ów, Kiedisów, Cobainów czy innych Tylerów, którzy stali się synonimem rockmana. Bon Jovi jest bardziej grzeczne niż The Kelly Family ;)

No ale - jakkolwiek to nie zabrzmi - córki nie wychował ;)
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

mst pisze:
1. Trochę podstaw psychologii też wypada znać. Jon w ani 1% nie jest odpowiedzialny za jakiekolwiek problemy (tutaj alkoholowe...) RS. Za to RS tak - i to w 100%.
prezes1 pisze: Kiedy Jon miał problemy alkoholowe to Ciebie mst nie było jeszcze na świecie prawdopodobnie... :)
2.Nie ma to jak rzeczowy i merytoryczny argument :)
1.Jako ekspert od psychologii zapewne wiesz że nic tak nie pogłębia choroby alkoholowej u rockmana jak nieustanne życie w trasie a następnie powrót do pustego domu i kontynuowanie picia w samotności. W tym kontekście ten 1% winy to troszkę za mało... ;)
2.Jest to rzeczowy argument bo w prosty sposób pokazuje jak dawno to było, nie pamiętasz tego a ja tak. Ale ponieważ wiesz lepiej nie potrzebujesz zadać mi dodatkowych pytań. ;)

Wracając do tematu: nie idzie o to aby atakować Jona. Jeśli ktoś robi nagonkę to tylko dziennikarze. Ale jeśli takie słowa padły to mamy prawo być zszokowani i rozczarowani. Promocji albumu nie można robić na alkoholizmie i problemach byłego członka zespołu.
Awatar użytkownika
ts
It's My Life
It's My Life
Ulubiona płyta: Crush

Post autor: ts »

Nie uważam że Jon robi promocję albumu na problemach Sambory, widać przecież że miał inny plan na ten album, a to że wszyscy dziennikarze pytają go praktycznie tylko o Richiego to już nie jest jego wina ;) pytają to odpowiada, nie pytaliby to myślę że nigdy byśmy nie widzieli korelacji między albumem a problemami Ryśka, bo dziennikarze pytali i pytać będą cały czas a to że w miedzy czasie trafi się promocja płyty to nie znaczy że jest ona oparta na Richiem ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”