Lost Highways

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Przecież SWW było robione dla masy
O o o!! W końcu się zgodzilismy, że BJ to teraz jeno na napychanie sakiewki się nastawili. Wiedziałem, że w końcu się ze mną zgodzisz:D
Nie prawdziwy <czyt pierwotny> tylko Rock 'N' Roll który ewoluował.
buehehehehehheh to w takim razie mogą nagrać płytke Rap (wszak to też się z rocka wywiodło, więc można by było powiedzieć, że to przecież Rock'n'Roll który ewoluował :P )
Oni robią ta płytke aby się sprawdzić. Czy jako artyści nie mogą mieć swobody w swojej twórczości ? Czy musza robić to co robią przez całe życie ? Dajcie im swobode artystyczną. Niech sobie nawet Hip Hop tworzą. Ja nie musze się przyznawać, ze ich słucham, że mam jakieś płyty itp.
Chooopie.... wyobrażasz sobie jak ludziska z np. KISS wyjeżdżają z tekstem 'Nagrywamy płytke techno bo chcemy się sprawdzić'?? Wyobrażasz sobie coś takiego?? Moim (i jak widać nie tylko) zdaniem kaplea ma nagrywac płyty z jednego konkretnego gatunku, a nie lawirować po wszysytkich.
Widze bardzo was boli, że inni ludzi będa postrzegać Bon Jovi jako nie rockowy zespół i że niszczą swoją legende ?
Więc to, że zniszczą legendą masz w dupie? Faktycznie, wielki fan z Ciebie....

W historii zapiszą się jako zespól który ewoluował z biegiem czasu
Zaraz obok Britney Spears czy Jennifer Lopez itp. 'gwiazd' które również zmieniały styl w zależnosci od potrzeb rynku ;)

Poza tym ogólnie - pieprzysz
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

Adrian aż gadac mi sie nie chce. Ty nie rozumiesz podstawowej rzeczy. Powatarazm to ze sto razy, że wszystkie labumy BJ są komercyjne, tyle tylko, że te stare rzeczywiscie były Rockowe i prezentowały coś sobą. Kazdy zespoł U2, The Rolling Stones, Aerosmith , Pink Floyd to zespoły komercyjne, równie komercyjne. Tyle tylko, że pinują swojej muzyki, klasy, szanują sie........w BJ niestety tego nie ma od jakiegoś czasu kompletnie.
Mówisz o SWW czy NJ ? Oba najbardziej komercyjne gówna uwielbiam
A jak one mają się do HAND i reszty :| Jon twierdzi że to rock n'roll wszytsko. chłopie, co ty gadasz :| !!

A słowo ideał nie jest moze do końca na miejscu. Tyle tylko, ze muzyka BJ rzeczywiście ewoluowała kiedyś i tak można to było nazwać z całkowitą pewnością. Widać to pokolei od BJ do TD. Na "chołdujących pstrokaciźnie lat 80tych" piosenkach zdobyli słuchaczy, a potem zaczeli tworzyć ambitniiejszą muzykę. Obecnie mamy kompletnie ewoluowanie w kierunku kasy!! Ewoluja bez k l a s y !
Akurat od Crusha krytyka się odwruciłą ale w strone pochwał.
Ile razy bedziemy to przerabiać ? Czy to nie krytyka śmiała się z Bon Jovi nazywając ich pierwszym Boysbandem w historii ? Stek bzdur
No wiem, w popcornach i laickich brukowcach. to na tyle !! A Grammy ... <lol2> chłopie podaruj sobie. Panteon gwiazd obok Green Day i innego ścierwa, gdzie muzyke robi sie na kolanie.
Czytałem powazne recenzje płyt KTF i innych. Mówiło sie o "muzycznym olimpie".. oryginalności.. świetnych solówkach.. opisywane były poszczegolne piosenki, bo było co opisywać. Obecnie takich recenzji się nie pisze. Na tle tego, ze muzyka BJ zawsze była chwytliwa, a teraz schyla sie ku popowi, recenzje są do opłakania. Jon dalej twirdzi, ze gra Rock n'roll'a i zachowywuje/ał sie jak snob (głównie epoka Crush i Bounce). Jedno wielkie pośmiewisko. Powie Ci to kazda starsza osoba i młoda ktora troche siedzi w dobrej muzyce rockowej.
Na miare genialnego Save The World ?
jakiś przeskok myslowy?? Czy ja kiedykolwiek twierdziłem, ze to dobra piosenka ?? :| Chyba raz pisałem jedynie, ze w moim mniemaniu ma świetną koncówke w wykonaniu Jona .. to chyba na tyle :|
o to powiem wam, że BJ wśród starszych fanów jest znane jako BJ do 95 roku a nowa fala młodych i tak zna ich tylko z IMLife.
I tak ma wyglądać legenda zespołu rockowego ?? :|
NIE. To dla Ciebie jest zapychac. Dla Ciebie i ludzi z podobnym poglądem. Nie generalizuj.
Czyli dla ludzi z dobrym poglądem. Ja potrafie krytykować mimo, ze uwielbiam muzykę BJ w szeczgolności z okresu....wiadomo. A recenzje TLFR tez sa zenujace, chyba najbardziej uwłaczające, bo ta płyta jest do ku...nędzy tandetna po za może 3 piosenkami :)
Mi zależy na dobrej muzyce.
Dziwne.. jak byś sam przeczył sobie ??
Wiem Presley, SPringsteen to tez idioci bo zdradzili swoje "ideały". Tragedia.
....?
Zaraz obok Britney Spears czy Jennifer Lopez itp. 'gwiazd' które również zmieniały styl w zależnosci od potrzeb rynku
Idealne zakonczenie :)
Powodzenia
Dziekuje [/quote]

[ Dodano: 2006-11-15, 17:23 ]
Co do ideałów. To były i sa. Ale ideałami jest Tworzyć muzyke prawdziwą z głębi serca. Taka tez tworzą. Trudno nagrać 2gie TDays jak się osiąga sukces i jest się docenianym w stylu Country. Są szczęsliwi więc tworzą prawdziwą radosną płyte itp to sa ideały a nie styl muzyki bo one umarły wraz z płytą SWW.
Rozumiesz coś z tego?? Bo ja nie ;/. Jezli ideały to glam rock... to trzymajac się ich z pewnościa o BJ byś nawet nie usłyszał. Miusieli siłą rzeczy coś zmienić. Po TD nie musili tego robić...mogli dalej tworzyc porzadną muzykę rockową o jakiej mówili i jaka robili, budojąc autorytet.
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

tak jak Metallica nigdy nie nagrala plyty country tak BJ nagrywac jej nie powinni.
Ale nagrali płyte z symfonią. Komuś też może się sam pomysł nie podobać. W końcu to Metal a nie peretka czy co innego ...
W końcu się zgodzilismy, że BJ to teraz jeno na napychanie sakiewki się nastawili.
Nie wiem gdzie to przeczytałeś. Ja napisałem, że chcą się sprawdzić w tym gatunku muzycznym. Jako artyści mają do tego prawo.
buehehehehehheh to w takim razie mogą nagrać płytke Rap (wszak to też się z rocka wywiodło, więc można by było powiedzieć, że to przecież Rock'n'Roll który ewoluował Język )
Rap. Hmmm przychodzi mi na myśl Kazik. Mars Atakuje a np Polska to 2 zupełnie inne stylowo piosenki a jednak obie sa super.
Jakoś fani na Kazika nie plują.
Chooopie.... wyobrażasz sobie jak ludziska z np. KISS wyjeżdżają z tekstem 'Nagrywamy płytke techno bo chcemy się sprawdzić'Pytajnik
A co ma techno do Country ?
Moim (i jak widać nie tylko) zdaniem kaplea ma nagrywac płyty z jednego konkretnego gatunku, a nie lawirować po wszysytkich.
I TUTAJ jest sedno sprawy. Ja uważam co innego. Dlatego pop-rockowe DAnywhere i USoul mi się podoba.
Więc to, że zniszczą legendą masz w dupie? Faktycznie, wielki fan z Ciebie....
Nie. Ja uważam, że budują inną wiekszą legende. Historyczne miejsca na listach (Elvis tez był nr z piosenką Country - jakoś mu hańby nie przyniosła) sprzedaż i szacunek ludzi ze środowiska Country sprawiają, że nie przeszkadza mi, że wydają ten JEDEN album.
Poza tym ogólnie - pieprzysz
Akurat używałem soli.
Powatarazm to ze sto razy, że wszystkie labumy BJ są komercyjne, tyle tylko, że te stare rzeczywiscie były Rockowe i prezentowały coś sobą.
Ile razy mam mówić, że reprezentują COŚ dla CIEBIE.
Tyle tylko, że pinują swojej muzyki, klasy, szanują sie.......
?eś walną. Powiedz mi czy słyszałeś o bluesowej płytce Areosmith ? Słyszałeś o tym iż fani wyzywają tak jak wy na płytke Crush na jeden z ich albumuów ten z Jaded.
Jon twierdzi że to rock n'roll wszytsko.
HAND, LMStanding, Complicated, Story OML, IWTBLoved, Last Cigarette. jak najbardziej Rock wywodzący się z RNRolla. Nie wiem czy słyszysc w tych piosenkach Soul, Pop, Disco, Techno, Rap ?
Obecnie mamy kompletnie ewoluowanie w kierunku kasy!! Ewoluja bez k l a s y !
Twoje zdanie. Nie zgadzam się kompletnie
Czytałem powazne recenzje płyt KTF i innych. Mówiło sie o "muzycznym olimpie".. oryginalności.. świetnych solówkach.. opisywane były poszczegolne piosenki, bo było co opisywać.
To akurat w Bravo pisali o OLIMPIE. Nie wiem na jakich gazetach się wzorujesz. Podaj tytuły i numery to poczytam. Ale np "Tylko Rock" Crushowi dał maxa a TDays tlyko 3/6. Ale pewnie powiesz, że TRock to do d... gazeta

Tak samo z Grammy gadasz. Jeśli w MHammerze daliby najlepsze noty dla Crusha to napisałbyś, że MHammer jest do d..y.
Tak to już jest
a teraz schyla sie ku popowi, recenzje są do opłakania.
Podaj te recenzje bo jestem ciekaw. Tylko nie próbuj podawać mi recenzji z gazet typu "Metal Szatan Power", bo mówimy tu o płycie rockowej. Podaj mi z rockowych gazet złe recenzje np o Crushu.
Powie Ci to kazda starsza osoba i młoda ktora troche siedzi w dobrej muzyce rockowej.
Podam Ci kilka osób a Ty ocenisz czy się nadają czy nie ? Dobra ? Powiesz mi czy się znają na muzyce czy nie ? <Wojewódzki i Leszczyński odpadają bo mówią, że KTF to Country :)>
jakiś przeskok myslowy??
Ja mam Ci przytaczać Twoje słowa ? Tym co piszesz udowadniasz, że zmieniasz zdanie jak Ci tylko pasuje. Nie powiem Ci gdzie to napisałeś, ale było tam stwierzenie, że Save The World jest GENIALNE. Później mi się to rzuciło w oczy jak Sobolowi wciskałeś, że to iż końcówka jest dobra nie oznacza, że lubisz ta piosenke.

Cóż może ktos Ci powiedział, że ta piosenka nie jest dobra i zmieniłeś zdanie. Ja tam wole polegac na sobie.
Czyli dla ludzi z dobrym poglądem
To tak jak z Rydzykiem :) Jego fani też mówią, że tlyko oni mają dobry pogląd.
Zaraz obok Britney Spears czy Jennifer Lopez itp. 'gwiazd' które również zmieniały styl w zależnosci od potrzeb rynku
Nie wiem jak chciałbyś ich obok siebie umieścić ? Nie ten gatunek. NIe zespół tylko artystki. Dobra bo to pierdoły.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Ale nagrali płyte z symfonią. Komuś też może się sam pomysł nie podobać. W końcu to Metal a nie peretka czy co innego ...
Pragnę zwrócić uwagę, że to był koncert, a nie płyta studyjna ;)
Nie wiem gdzie to przeczytałeś. Ja napisałem, że chcą się sprawdzić w tym gatunku muzycznym. Jako artyści mają do tego prawo.
Nie. Napisałeś, cytuję: 'Czy robiąc muzyke dla określonej grupy ludzi tylko po to aby się dobrze sprzedała to IDEA?Y !'
Rap. Hmmm przychodzi mi na myśl Kazik. Mars Atakuje a np Polska to 2 zupełnie inne stylowo piosenki a jednak obie sa super.
Jakoś fani na Kazika nie plują.
no i? Zdaje się, że między Kazikiem a BJ jest trochę większa różnica.

A co ma techno do Country ?
Dokładnie to samo co country do rocka.
Nie. Ja uważam, że budują inną wiekszą legende. Historyczne miejsca na listach (Elvis tez był nr z piosenką Country - jakoś mu hańby nie przyniosła) sprzedaż i szacunek ludzi ze środowiska Country sprawiają, że nie przeszkadza mi, że wydają ten JEDEN album.
Z takimi poglądami to uważać to Ty se możesz, ale na lekcjach. Budują wiekszą legendę? heheheheheh udało im się nagrać jeden kawałek country, który sie spodobał i już Ci się wydaje, że z całą płytą to przycmią największe gwiazdy muzyki country. Adrian.... zamilcz... PS. Zdaje się, że Elvis raczej nie grał Hard Rocka wcześniej ;)
?eś walną. Powiedz mi czy słyszałeś o bluesowej płytce Areosmith ? Słyszałeś o tym iż fani wyzywają tak jak wy na płytke Crush na jeden z ich albumuów ten z Jaded.
Hahahahahah o w mordę..... 'Just Push Play' nie był wcale takim stricte bluesowym albumem. To raz. Dwa - co ma wspólnego Aerosmith z BJ? Skoro oni tak zrobili to BJ też muszą? Masz Adrian dziwne podejscie - krytyka, opinie sławnych muzyków są dla BJ przychylne, czyinni podobnir postępują, to to jest dla Ciebie bardzo ważny argument, ale gdy te opinie są negatywne to piszesz, że masz w dupie krytyków, nagrody bla bla bla. i że tym nie należy się kierować

HAND, LMStanding, Complicated, Story OML, IWTBLoved, Last Cigarette. jak najbardziej Rock wywodzący się z RNRolla. Nie wiem czy słyszysc w tych piosenkach Soul, Pop, Disco, Techno, Rap ?
Tyś słyszał coś Rock'n'Rollowego wogóle? W utworach Piotra Rubika też nie ma Popu, Soulu, Disco, Techno czy Rapu, a raczej Rock'n'Rollem bym tego nie nazwał

Twoje zdanie. Nie zgadzam się kompletnie
Chłopie, dwa posty wcześniej piszesz o dostosowywaniu sie do potrzeb rynku, piszesz o wydawaniu płyt dla mas, a teraz sam sobie zaprzeczasz.
Ale np "Tylko Rock" Crushowi dał maxa a TDays tlyko 3/6. Ale pewnie powiesz, że TRock to do d... gazeta
No i? A gdyby dali HANDowi 1/6 to TY byś pyszczył, że magazyn do dupy :]
Nie wiem jak chciałbyś ich obok siebie umieścić ? Nie ten gatunek. NIe zespół tylko artystki. Dobra bo to pierdoły.
No i co z tego, że różne gatunki? Szczycisz się tym, że BJ dostali Grammy, a jeśli się nie mylę to i przedstawiciele innych gatunków ją dostawali.
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dzięki Rattie, bo odwaliłeś za mnie robote, nie żebym sie bratał :P NIe chce mi sie już pisaći powtarzać :)

Ale jest jedna sprawa, jeżeli ja do kur... nedzy ..... :|:|:|:| szkoda gadać W przeciwieńswtie do Ciebie to nie ja zmieniam zdanie w zaleznosci od tematu. A w nawiasie, dziwna zagrywka, bo zdawało mi się, że twierdziłes niedawno, ze jestem "konserwatywnym metalowcem" czy cos takiego. Buahaha i co uwazasz, że w takim wypadku STW by mi sie spodobało.. to apropo zmieniania zdania :)
Ja mam Ci przytaczać Twoje słowa ? Tym co piszesz udowadniasz, że zmieniasz zdanie jak Ci tylko pasuje. Nie powiem Ci gdzie to napisałeś, ale było tam stwierzenie, że Save The World jest GENIALNE. Później mi się to rzuciło w oczy jak Sobolowi wciskałeś, że to iż końcówka jest dobra nie oznacza, że lubisz ta piosenke.
no nic heheh buahahah śmiech na sali, aż zal komentowac.. powalasz mnie z nóg
Nie chce offtopować, ale to jest po prostu śmieszne :)
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Te Adrian... a która to niby płyta Springsteena jest country, co ?
A tak pozatym to... nie kłoćcie sie :)
Awatar użytkownika
Cryin
I Believe
I Believe

Nie chce mi się już czytać tych waszych postów!!

Post autor: Cryin »

Rzadko wypowiadam się na forum, ponieważ czytając wasze odpowiedzi sprzeczki, komentarzeto poprostu odechciewa mi się pisać cokolwiek! Napisze tak: Tyle jest opini ile jest ludzi na świecie. Sprzeczacie się o rzeczy mało istotne! Wchodzicie na stronę swojego ulubionego zespołu (tak myślę że po to) i co robicie?? Najeżdżacie wszystko co związane z nim!!! Jeździcie na koncerty, kupujecie płyty następnie opowiadacie jak to wspaniale było i wszystko jest piękne do momentu wejścia na forum! Czy to ma sens?? Dla mnie kompletnie! Nie moge czytać tekstów np. o ma country do rocka?? Bo osłabiają mnie! Nie rzeba znać dobrze historii, żeby wiedzieć co było pierwsze w muzyce lat '50, '60!! Nie moge też już słuchać nadużywanie słówka "Komercja"!!! Jest to straszne, połowa z was nie zna prawidłowegoznaczenia tego słowa, ale widocznie przypadło ono wam do gustu hehe!! Nikt was do niczego nie zmusza, więc jeżeli ktoś z was nie chce słuchac tego zespołu, nie nie słucha ale myślę, że warto się nawzajem szanować i okazać sobie szacunek!! Najżdżanie nic nikomu nie da!! Zauważyłem tak że, że większośc Polakow krytykuje wszystko co amerykańskie i nie tylko, dlatego też nie robią na mnie wrażenia wasze komentarze! Fakt jest faktem, że Bon Jovi to zespół i muzyka gitarowa, więc śmieszą mnie teksty Techno,HIp HOP, Pop itp. Ale szanuję te osoby, ktore tak postrzegają calą sprawę! Błądzić jest rzeczą ludzką!! Dziwi mnie to, że ten własnie zespół wciąż zyskuje nowych Fanów i chce się Go sluchać!! To chyba tyle z mojej strony!!
We don't need a Civil War!! Let's drink for hard working people!
Bon Jovi - Forever
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Zgubiłąm sie :) i gdybym nie spojrzała na temat u góry to znów do cholery nie wiedzizałabym gdzie jestem.

Powiem,że pobieżnie luknęłam na te wasze posty... i jestem bliższa Adrianowi, chociaż w wielu rzeczach nie podzielam jego zdania.

1. Temat dotyczy płyty, która nawet jeszcze sie nie ukazała a już wszyscy na nią psioczą ;/ to jest chore!
2. Myśle,że wielu ludzi ma zbyt jednoznaczne i wypatrzone samo pojęcie -muzyka country. Hehe za słownikiem :P
Pierwotnie prosta, oparta na trzyakordowym schemacie i instrumentarium składającym się z akustycznej gitary, skrzypiec i prostego zestawu perkusyjnego.Z czasem wypracowała bardziej złożone instrumentarium, a jej forma stała się bardziej wyrafinowana. Zaczęła ulegać wpływom innych gatunków muzyki rozrywkowej takich jak: jazz, rock and roll, (który początkowo wiele czerpał z jej doświadczeń), rock i pop.
Co wy widzicie w tym złego? Ja powiem szczerze,ze NIC!!

3.BON J0VI NIGDY NIE BYLI ZESPO?EM ROCKOWYM!! przestańcie o tym truc bo tak nie było! zespoły rockowe to oni suportowali w 84 i 85 !! a sami ROCKA nie grali!! Chcecie w to wierzyć i sami sobie to wmawiacie! I rajcujecie sie tym że kiedys tak może o nich pisano.. a prawda jest taka ze zawsze wieszano na nich psy :) malo gdzie krytyka na ich temat byla pochlebna, chyba,ze w gazetach typu bravo :] i Adrian ma racje ze duzo krytykow zmienilo zdanie po crush (co dziwne)

4. Jon nigdy nie utozsamial sie z tym,że chce byc rockmanem i tylko to go interesuje. Facet kocha muzyke w szeroko pojetym tego słowa znaczeniu! Czy to rock n roll czy country.

5. Niech mi nikt nie pisze że robia to dla kasy, bo akurat ta kasa im tak potrzebna jak eskimosom śnieg!

SWW..to byla ostatnia deska ratunku i tam liczyly sie pieniadze, wtedy gdy nie mieli za co czynszu zapalcic mieszkajac w 4 czy 5 w jakiejs klitce :P

Po ostatnie -Komercja... ten wątek powinien byc zakazany :)

Nikt nie może zabronić im tworzyc takiej muzyki jaka chcą!
Ja powiem,że z checia przeslucham ten album gdy się ukaże i nie jestem sceptycznie nastawiona. jestem fanką Bon jovi,nie tylko muzyki rock n rollowej, ale fanką ludzi ktorzy dla mnie sa kims wyjatkowym, nie wazne czy nagraja drugą these days czy powielą malo udanego handa..dla mnie zawsze beda jacys :) i nigdy nie powiem że zaprzedaja idealy albo niszcza legende :)

I niektorzy powinni zaparzyc chyba melise bo ich ponosi :)

[ Dodano: 2006-11-15, 10:54 pm ]
Ah i powinnam chyba była powiedzieć ze słowa Adriana przytoczone w pierwszym poscie nie sa textem nowej piosenki, wiec niech nikt nie doszukuje sie w nich livin wanted itp i tego ze wracaja do korzeni :lol:
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

PIOTREK

A co ma jedno do drugiego ? To że lubisz metal nie oznacza, że STWorld może ci się nie podobać.

Dobra Piotrek jeśli masz skleroze czy wolisz zmieniac zdanie tak aby sie przypodobac innym to coś Ci udowodnie.
Ale jest jedna sprawa, jeżeli ja do kur... nedzy ..... :|:|:|:| szkoda gadać W przeciwieńswtie do Ciebie to nie ja zmieniam zdanie w zaleznosci od tematu.
A w nawiasie, dziwna zagrywka, bo zdawało mi się, że twierdziłes niedawno, ze jestem "konserwatywnym metalowcem" czy cos takiego. Buahaha i co uwazasz, że w takim wypadku STW by mi sie spodobało.. to apropo zmieniania zdania Uśmiech...
Takie małe przypomnienie Twoich postów. A teraz to czego nie chcesz pamiętac .
Save The World - znakomita piosenka (ą) .... to mogła by być, ale znów to samo .... , rewelacyjna końcówka ... aż sie włos jeży, geniusz
Zminiasz zdanie Tylko po to aby się podlizać po tym jak Sobol objechał ta poisenke. Ja wole przedstawic swoje zdanie chociaz nie zgadza się ono często z pewnym gronem osób.

Z tym, że Ty mi zarzuciłeś K?AMSTWO a sam okazuje się, że jesteś zwykłym oszustem który przy okazji wyzywa za inne poglądy. Dopóki nie zrobisz coś z tym pomówieniem nie masz co do mnie pisać. Nie odpowiem. Można się kłócić i sprzeczać, ale troche poziomu i szacunku. Z pewnymi osobami po prostu nie warto rozmawiać i jak na razie udowadniasz, ze nalezysz do nich.

To tyle jeśli chodzi o Ciebie. Myśle, że nasze dyskusje sa zakończone ...

RATTIE:
Pragnę zwrócić uwagę, że to był koncert, a nie płyta studyjna Mruga 2
Wydana na płycie ? Tzw wasz zapychacz niszczący dyskografie Metalliki.
Nie. Napisałeś, cytuję: 'Czy robiąc muzyke dla określonej grupy ludzi tylko po to aby się dobrze sprzedała to IDEA?Y !'
O Jezu. Przeczytaj jeszcze raz i spróbuj zrozumiec o co chodzi w tym tekście Rattie. Podpowiedź - nie chodziło o Crush czy Hand.
Dokładnie to samo co country do rocka.
No to proponuje prześledzić historie Rock N Rolla i ewolucje Country. Bo ten teks pokazuje, że jednak ze znajomością RNR troche cienko.
który sie spodobał i już Ci się wydaje, że z całą płytą to przycmią największe gwiazdy muzyki country. Adrian.... zamilcz..
Zakładasz, ze nie przyćmią. Pewnie zakładałeś, że WSYCGHome tez sukcesu nie osiągnie - a jednak.
daje się, że Elvis raczej nie grał Hard Rocka wcześniej
No gadaliśmy o RNRollu. A chyba Elvis jest królem RNRolla i poszedł w Country ?
W utworach Piotra Rubika też nie ma Popu, Soulu, Disco, Techno czy Rapu, a raczej Rock'n'Rollem bym tego nie nazwał
A znasz inne typy muzyki ? Wiesz co to wogóle jest ORATORIUM ? Bo tym tekstem udowadniasz, że znajomośc wogóle muzyki u Ciebie tez nie bardzo.
Chłopie, dwa posty wcześniej piszesz o dostosowywaniu sie do potrzeb rynku, piszesz o wydawaniu płyt dla mas, a teraz sam sobie zaprzeczasz.
Jak sie nie czyta ze zrozumieniem tekstu napisanego czarno na białym to tak jest. Wiem, że potrzeba troche znajomości hitorii BJ aby wiedziec o co chodzi, ale wybacz nie będe Cię dokształcał.
No i? A gdyby dali HANDowi 1/6 to TY byś pyszczył, że magazyn do dupy :]
Nie powiedziałbym, ze się nie zgadzam z opinią. Tak samo jak się nie zgadzam z nominacją Everyday w kategorii pop.
Szczycisz się tym, że BJ dostali Grammy
Ekhm. Nawet nie chce mi się tego komentować.
Te Adrian... a która to niby płyta Springsteena jest country, co ?
Country-Rock.
W 2006 roku angielski miesięcznik Mojo przygotował specjalny dodatkowy numer, w całości poświęcony muzyce Country Rock. Według redakcji czasopisma 30 najlepszych płyt z tego gatunku to:

# 05. Bruce Springsteen "Nebraska"
To chyba tyle z mojej strony!!
Szacunek Cryin. Niektórzy jednak sa zaslepieni jednym gatunkiem i tak jak Piotrek mówi Tylko on wie którzy ludzie mają DOBRY gust . Nie tlyko on tak mówi. Ja tak jak ty twierdze, ze niektórzy powinni przestać interesowac się zespołem bo zawału dostaną. Niektórzy tak jak pewna osoba z innego forum powiedziała zatrzymali się na etapie myslenia o Bon Jovi jako Undergrandowym Hard Rockowym zespołem.
SWW..to byla ostatnia deska ratunku i tam liczyly sie pieniadze, wtedy gdy nie mieli za co czynszu zapalcic mieszkajac w 4 czy 5 w jakiejs klitce

Ale do niektórych to nie dociera, bo to Crush jest komercyjny.
i nigdy nie powiem że zaprzedaja idealy albo niszcza legende
Brawo
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

S
ave The World - znakomita piosenka (ą) .... to mogła by być, ale znów to samo .... , rewelacyjna końcówka ... aż sie włos jeży, geniusz

Zminiasz zdanie Tylko po to aby się podlizać po tym jak Sobol objechał ta poisenke. Ja wole przedstawic swoje zdanie chociaz nie zgadza się ono często z pewnym gronem osób.
Po prostu nie moge, ale Ty jesteś kompletnie po.. muzg w kiblu zostawiłeś?? !!!!!! Inaczej już sie normalnie z Toba nie da !!. Na podstawie jednego (z reszta błednego przykładu) twierdzisz, ze zmieniam zdanie ??

Objasnienie dla normalnych ludzi.... znakomita piosenka (ą) ???????? to mogłaby być ze wzgledu na koncówke, gdyby cała piosenka do niej pasowała i była w tym stylu (stylu, ktory do BJ troche nie pasuje, ale) nie potrzebnie tak to napisałem.
Ale co taaaam, Adrian ma racje, że ja uwielbiam tą piosenke. Powiedz mi co jeszcze lubie ?? A Sobolowi chciałem sie podlizać ?? Zapytaj go czy miał takie odczucie ?? Chłopie ja go nawet nie znam, a w spoarawach stricte rockowych czesto tylko popieram jego zdanie. Skoro lubisz ataki personalne.. chyba za dużo filmów brazylijskich sie naogladałeś :) i układasz kiczowate dramty

A co do Jovizny.. Ja tam nie odnoisze sie w swoich wypowiedziach do poczatków lat 80 wiec to raczej nie od mnie ;] TA muzyka była tandetna zleksza. Ale nie rozdrabniam sie juz.
A co od recenzji, to dla Crusha nie ma takich jakie sa wystawiane Stonsom itd...... zachwalających Crucha jako wspaniały album, opisujacych piosenki itd o to chodzi mi głównie :) Tak samo jest w przypadku B Spears i innych (skrajne porównanie, ale obrazuje co mam na mysli) Ona tez dotaje nagrody :]

[ Dodano: 2006-11-16, 10:56 ]
Szacunek Cryin. Niektórzy jednak sa zaslepieni jednym gatunkiem i tak jak Piotrek mówi Tylko on wie którzy ludzie mają DOBRY gust . Nie tlyko on tak mówi. Ja tak jak ty twierdze, ze niektórzy powinni przestać interesowac się zespołem bo zawału dostaną. Niektórzy tak jak pewna osoba z innego forum powiedziała zatrzymali się na etapie myslenia o Bon Jovi jako Undergrandowym Hard Rockowym zespołem.
CH?PIE ty masz klepki poukładane ?? Ułożyłeś sobie całe zaplacze róznych wersji swojego zdania ( jak dziwnie by to nie brzmiało) Widze, ze próbujesz podzielić forum ?? ładnie robisz :)
W połowie swoich postów pieprzysz, źe BJ to Rock n'roll (np kawałki z HAND) i wykłucasz się o to, a potem jak przyjdzie inna rozmowa to gadsz coś innego... masz zespół podwojnej osobowości ??
Piotrek mówi Tylko on wie którzy ludzie mają DOBRY gust
Czy ty masz choś trochę szacunku nawet do samego siebie ?? Piszesz takie astronowmiczne brednie, ze brakuje słów. Trcohe sobie nakląłem w odpowiedzi na twoje posty, no ale.. musiałem zejsc kilka poziomów niżej do twojego :)

Najlepszy był tekst z Metallicą, ze niby zdradziła ( nie pamiętam kontekstu )chyba Ideały bo zrobiła album z orkiestra symfoniczna. Powalasz na kolana. A tak serio to zrobienie takiego albumu to sztuka !! Wielka sztuka, a im wyszło to bardzo dobrze. Niestety robie muzyki Country (ogolnie pojętego gatunku) nie jest zbyt ambitnym przedsiewziciem, ale co tam :) Masz racje buahahaha
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Piotrek wyluzuj :| bo włacza Ci sie taki agresor ze balabym sie spotkaC Cie gdzies w ciemnym zaulku :P

Oboje powinniscie miec blokade klawiatury na pare dni :P
Jeszcze oberwało sie cryinowi, z ktorym zgadzam sie w 100% !!

Zwracam tylko uwage iż gdybym ja pisala takie rzeczy w postach co wy- na pewno zostalyby usuniete :)
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

PIOTREK - miałem Ci już nie odpisywać, bo widze, ze nie ma sensu a wyzwiska świadcza tylko o twoim niskim poziomi ekultury albo o jego całkowitym braku.
A co od recenzji, to dla Crusha nie ma takich jakie sa wystawiane Stonsom itd...... zachwalających Crucha jako wspaniały album, opisujacych piosenki itd o to chodzi mi głównie Uśmiech... Tak samo jest w przypadku B Spears i innych (skrajne porównanie, ale obrazuje co mam na mysli) Ona tez dotaje nagrody :]
Pierwsza sprawa - nie gadamy o Stonesach tylko o Bon Jovi. Nawet recenzje Stonesów byłyby słabe przy recenzjach np płyt Metheniego. Mówimy tutaj o Bon Jovi i ich płytach więc recenzje ich płyt sprzed Crusha są zdecydowanie gorsze niż po. No chyba, że weźmiesz recenzje z gazet typu Metal Hammer itp ale z całym szacunkiem mógłbyś równie dobrze wziąśc gazetke o Blusie i przeczytac recenzje tego albumu. Rockowe gazety, recenzenci bardzo dobrze pisali o tym albumie.
W połowie swoich postów pieprzysz, źe BJ to Rock n'roll (np kawałki z HAND) i wykłucasz się o to, a potem jak przyjdzie inna rozmowa to gadsz coś innego... masz zespół podwojnej osobowości Pytajnik
Ja myśle, że masz po prosttu czasami problemy z tekstem pisanym. Do matury jednak musisz się podszkolić aby zdać. Nie chce mi się tłumaczyć tego. Poczytaj a nie przeczytasz, że Crush jest Metalowym albumem czy tym podobnym. Przeczytasz np że Last Cigarette jest najbardziej RNR piosenką ostatnich lat, że HAND, LMStanding itp to piosenki jak najbardziej rockowe.

Nie patrz na siebie i nie oceniaj przez ten pryzmat innych. Ja nie zmieniam zdania, by komuś się przypodobać. Twój zabieg odwrócenia kota ogonem nie bardzo się udaje. Fakty i argumenty prosze.

musiałem zejsc kilka poziomów niżej do twojego
Tak Piotrku. Bardzo ładnie potrafisz schodzić do niskiego poziomu, ale niestety nie potrafisz wchodzić na wyższy. Przykro mi.
A tak serio to zrobienie takiego albumu to sztuka Wykrzyknik
Dla kogo sztuka ? chyba tlyko dla orkiestry. No chyba, że panowie z Metalliki sami grali muzyke na trąbkach itp.
Niestety robie muzyki Country (ogolnie pojętego gatunku) nie jest zbyt ambitnym przedsiewziciem,
Hmmm. Moge się zgodzić, ze nie jest to najwyższa półka. Na pewno trudniej jest napisac album pokroju Tdays niż Country. Ale czy nie moga sobie pozwolić na taki artystyczny skok w bok ? Tym bardziej, że z jedną piosenką się udało ?

A tak Piotrek pozatym swoim postem udowadniasz, że troche jeszcze musisz dorosnąc. Przed Tobą matura i sprawdzian Twojeej dojrzałości. Mam nadzieje, że go zdasz, bo źle Ci nie życze. Bądź jednak pewny że z takim poziomem argumentów, językowym itp Polski oblejesz.

Na reszte Twoich ambitnch argumentów popatrych tylko i wyłącznie wyzwiskami nie odpowiadam.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ja po prostu zszedłem na twój poziom, zeby z toba pogadać. Nigdy jeszcze tak nisko nie upadłem, ale zawsze musi byc ten pierwszy taz. A pozatym przewidziałem twoją kolejna chamską odpowiedz wiec napisąłem w poscie wcześniej:
Czy ty masz choś trochę szacunku nawet do samego siebie Piszesz takie astronowmiczne brednie, ze brakuje słów. Trcohe sobie nakląłem w odpowiedzi na twoje posty, no ale.. musiałem zejsc kilka poziomów niżej do twojego
W przciwienstwie do Ciebie wole zwięźle powiedziec co mam do powiedzenia, niż układać dramaty i mówić Ci, że musisz dorosnąć, zdac mature itd. Z reguły z takim wyrachowaną obłudą sie nie spotykam na codzień, ale cuż..... zdobede doświdczenie jakies przynajmniej :)
Twój zabieg odwrócenia kota ogonem nie bardzo się udaje. Fakty i argumenty prosze.
hehe CH?OPIE ejj ale o co Ci chodzi ????????!!!!!!!! Bo zupełnie nie rozumiem :| ??
A co do odwracania kota ogonem, to od długiego czasu w co drugim poście skierowanym do Ciebie ktos tak pisze. Można by stwierdzic, że wpadłes w kompleks i chcesz sie odwinąć buahahaa
A tak Piotrek pozatym swoim postem udowadniasz, że troche jeszcze musisz dorosnąc. Przed Tobą matura i sprawdzian Twojeej dojrzałości. Mam nadzieje, że go zdasz, bo źle Ci nie życze. Bądź jednak pewny że z takim poziomem argumentów, językowym itp Polski oblejesz.
Jestem na biol-chemie, więć Polski mi nie potzrebny :) Na studia też go nie wymagają :) Fajny gość z Ciebie. Raz mnie obrażasz swoimi "wyszukanymi" tekstami, a raz z obłudą życzysz mi powodzenia ?? Kultura ?? Gdzie ??
A dorosnąć nie muszę. Raczej się uwsteczniam chwilowo prowadzaćc dialog z Tąbą, ale dzieki za twoja szczerą troskę :)
Tak Piotrku. Bardzo ładnie potrafisz schodzić do niskiego poziomu, ale niestety nie potrafisz wchodzić na wyższy. Przykro mi.
tyle, ze ja spadam z wysokiego ( na ktorym chyab nie byłeś) na twój, ale szybko sie odbijam. Spadam na taki poziom odpowiadając na twoj post :) Dla mnie to atrakcja, bo nie mam przyjemności rozmaiwać z nikim na takim poziome. Ahhh internet... tu wszystko dzieje się szybko :)
Aha i przypominam, ze to nie ja zszedłem do takiego poziomu :)
Dla kogo sztuka ? chyba tlyko dla orkiestry. No chyba, że panowie z Metalliki sami grali muzyke na trąbkach itp.
:| skomentujmy to minutą ciszy ....................................
Przeczytasz np że Last Cigarette jest najbardziej RNR piosenką ostatnich lat, że HAND, LMStanding itp to piosenki jak najbardziej rockowe
Tylko ostatnich lat :) czyli.. sobie dopowiedz.
Buahahah no fakt.. Last Man Satnding to całe HAND (nie wiem czy wogole załapiesz to co napisałem :) )

A wracając do ortografii.... tez popracuj na błedami, a przede wszytkim nad interpunkcją :)

Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Kruca... koniec!! Temat zaparty do odwołania (czyt. do momentu odstawienia tabletek przez obu panów ;) )
Zablokowany

Wróć do „Dyskusja ogólna”