Richie nagrywa

Twórczość Richiego

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Brand New EVENo

Re: Richie nagrywa

Post autor: Brand New EVENo »

Prawdę mówiąc podziwiam Was, że potraficie w tych nagraniach wyłapać jakąś muzykę. Ja tam słyszę tylko Prayera gdzieś pod koniec.
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

fragment Magic brzmi świetnie jeśli pominąć, że wokal Orianthi jest paskudny. To wielki, wielki, ogromny, megagalaktyczny pech, że Richie musi robić wokalne duety akurat z panną O... No, szkoda, bo gdyby to zaśpiewała kobieta z charyzmą wokalna, byłoby świetnie!

W What Have We Done jak wchodzi wokal Ryśka też jest świetnie, ale początek snippetu :whoeva:

Pytanie za 100 punktów: czy na płycie będzie chociaż jedna piosenka z wokalem wyłącznie RS...
Jeśli nie to płyta będzie jak wyśmienite danie polane tanim sosem i czy zdobędzie uznanie krytyków/fanów nie będzie miało dla mnie żadnego znaczenia. Może to zbyt mikroskopijne fragmenty do oceny, ale póki co wokalny duet z O. zupełnie mnie nie przekonuje...
Produkcja wydaje się być ok, słychać wszystkie niuanse, nie ma męczącej ściany dźwięku Shanksia, no ale zdecydowanie zbyt wcześnie na ocenę produkcji po tych kilku sekundach :D
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

nie wiedziałem że rych puka tą ori :D myślałem że dalej lata z tą od mody / ubrań.
Ostatnio zmieniony 6 września 2016, o 19:25 przez teken020, łącznie zmieniany 1 raz.
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
usunięty użytkownik 4858

hehh, Rolo na JT stwierdził, że to może być jedna piosenka, a nie dwie, w sumie nawet fajnie by było :D

poniżej fragmenty Magic i What Have We Done wyciete z reszty wywiadu:
[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=oKgmqlb5iuU[/BBvideo]
usunięty użytkownik 4858

.
uff... :) czyli jest szansa na co najmniej 2 utwory wyłącznie z wokalem Sambory :)

" The album has a lot of duets, songs that Richie sings, songs that I (Ori - przyp. T.) sing. "

źródło: http://www.dailytelegraph.com.au/entert ... 7682c66078
Awatar użytkownika
Bon Jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Cała twórczość

Post autor: Bon Jovi »

U Ori mnie nie razi Jej wokak tylko żucie cały czas gumy na koncertach. Wydaje mi się że przez to duża liczba osób Jej śpiewu nie chce. Mam nadzieje że w studiu nie żuła gumy i całkiem przyzwoicie zaśpiewała.
"Livin' On A Prayer"
-----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
Awatar użytkownika
tribe94
Keep The Faith
Keep The Faith
Ulubiona płyta: Keep The Faith

Post autor: tribe94 »

Bardzo dobre snippety, szczególnie kiedy wchodzi Richie i śpiewa sam. Mógłbym zamknąć oczy i słuchać w nieskończoność. Produkcja biję na głowę Bon Jovi, ale to żadna niespodzianka
;)
"Everybody's got their cross to bear these days..."
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

Bon Jovi pisze:U Ori mnie nie razi Jej wokak tylko żucie cały czas gumy na koncertach. Wydaje mi się że przez to duża liczba osób Jej śpiewu nie chce. Mam nadzieje że w studiu nie żuła gumy i całkiem przyzwoicie zaśpiewała.
Hah. Ile razy z nią rozmawiałem - ona ZAWSZE żuła gumę. Na koncertach to samo. I też mnie to irytowało ;)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
usunięty użytkownik 4858

a mi nigdy nie przeszkadzało to, że Ori notorycznie żuje gumę... Czy to podczas rozmowy, czy podczas występów...
Dla mnie mogłaby żuć korę dębową i po australijsku stać do góry nogami, byleby tylko zmieniła się jej barwa głosu. Ta, którą raczy nas w większości jest nie do zniesienia. Najbardziej podoba mi się gdy próbuje zmienić barwę pod bluesa lub ostatecznie wtedy gdy nie sili się na piosenkarkę i śpiewa prosto jak w koncertowych What's It Gonna Be czy Sex E Bizarre
Awatar użytkownika
medicineman90
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: medicineman90 »

Ja po dwóch singlach Bon Jovi stwierdzam, że pojedyncze snippety RSO brzmią produkcyjnie i "zamyslowo" lepiej, niż wszystko ze stajni Bon Jovi od czasów The Circle.
Ostatnio nawet zastanawialem się, czy nadal powinienem uważać siebie za fana tego zespołu, ale odpaliłem sobie SWW, NJ i KTF i ... jestem fanem :) Sorry za offtop.

Przez to całe oczekiwanie byłem negatywnie nastawiony do tego, co podadzą nam Ori i Rychu, ale snippety napełniają mnie ogromnym optymizmem :)
Harlem rain coming down,
Another shattered soul, in the lost and found.
One more night, on the street of pain,
Getting washed away by the Harlem rain.
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Posłuchałem sobie trochę Ori solo. Ma ograniczenia wokalne ale nie jest tak źle(a w porównaniu do niektórych wokalistek-celebrytek jest lepiej). Może po prostu nie powinna śpiewać niektórych kawałków... Barwy nie zmieni ale kawałki jak Heaven in this hell mogłyby się znaleźć na nowej płycie. :)
a co do gumy - to tylko Rycho może wpłynąć na nią jak mu gdzieś ta guma utkwi hehe ;) (a może się gumami wymieniają, kto wie - zakochani przecież!) :)
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Fromasz1899
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: The Circle
Kontakt:

Post autor: Fromasz1899 »

Ricky Skywalker pisze:
Fromasz1899 pisze:Richie chyba dawno tej piosenki na żywo nie wykonywał :p nie jest to kawałek ze składanki "On the Lead Guitar" ?
I nie wykona. Powiedział "pod płotem" podpisując płyty w 2014 po koncercie, że już jej nie wyciąga :(
szkoda :( bo piosenka jest świetna, ale skoro nei wyciąga to może i lepiej że nie będzie jej kaleczył i pozostanie nam w pamięci to dobre wykonanie :)
I'm still living, yeah, semper fi!

When you want to give up and your heart's about to break
Remember that you're perfect
God makes no mistakes
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Koncert RSO w australijskim Perth zaplanowany na 23 września odwołany. Oto oficjalne stanowisko duetu:
“We are devastated to have to cancel our Perth performance, although we are working on something very special in the studio and can’t wait for you to hear it. We look forward to performing it live when we come back to Australia.”
Fanka z Perth jest przekonana, że główny powód jest nieco inny, a mianowicie fatalna sprzedaż biletów. Jeżeli to prawda, to jakoś szczególnie mnie to nie martwi. Richie powinien skupić się najpierw na ukończeniu albumu, a dopiero później myśleć o trasie w Australii. To wszystko kupy się nie trzyma. Jeden wielki chaos.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Pewne rzeczy się nie zmieniają...
Na poprzedniej trasie odwołał koncerty z powodu niby problemu z wokalem. Jakkolwiek głupio to wtedy brzmiało bo podali to zaraz po świetnym wokalnie koncercie RS tak tłumaczenie że odwołujemy koncert który promowaliśmy w tv, radio itp bo musimy dograć partie ukulele i musi to być w ten piątek chociaż studio nagraniowe mamy w kuchni... No brzmi to niestety smutnie.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Brand New EVENo

Post autor: Brand New EVENo »

Może mój angielski nie jest perfekcyjny, ale w tym poście nie ma podanego powodu odwołania koncertu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka i płyty”