Richie nagrywa
Moderator: Mod's Team
- prezes1
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days i NJ
Re: Richie nagrywa
To chyba ten wywiad:
http://musicfeeds.com.au/features/richi ... c+Feeds%29
22 piosenki warte wydania, Bob Rock, nie wiedzą kiedy wydadzą etc...
http://musicfeeds.com.au/features/richi ... c+Feeds%29
22 piosenki warte wydania, Bob Rock, nie wiedzą kiedy wydadzą etc...
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Dopóki w LA nie zapadnie północ, można z czystym sumieniem świętować 25-lecie od wydania albumu "Stranger in This Town"
Zdrowie Richiego!
[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=esswkduhb0Y[/BBvideo]
Zdrowie Richiego!

[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=esswkduhb0Y[/BBvideo]
-
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: The Circle
- Kontakt:
Richie chyba dawno tej piosenki na żywo nie wykonywał :p nie jest to kawałek ze składanki "On the Lead Guitar" ?
I'm still living, yeah, semper fi!
When you want to give up and your heart's about to break
Remember that you're perfect
God makes no mistakes
When you want to give up and your heart's about to break
Remember that you're perfect
God makes no mistakes
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Co do koncertu w San Diego 1991, to pierwotnie został wydany oficjalnie w bardzo limitowanym nakładzie jako Richie Sambora Stranger in This Town Live!, a później powstało jeszcze kilka bootlegów, które są mniej lub bardziej udanymi kopiami tego materiału. Jedną z nich jest właśnie "On the Lead Guitar".Fromasz1899 pisze:Richie chyba dawno tej piosenki na żywo nie wykonywał :p nie jest to kawałek ze składanki "On the Lead Guitar" ?

- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
- Kontakt:
I nie wykona. Powiedział "pod płotem" podpisując płyty w 2014 po koncercie, że już jej nie wyciągaFromasz1899 pisze:Richie chyba dawno tej piosenki na żywo nie wykonywał :p nie jest to kawałek ze składanki "On the Lead Guitar" ?

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
7-sekundowy fragment piosenki z albumu RSO (od 0:32 do 0:39). Ponoć tytył utworu brzmi "Magic".
https://twitter.com/TheTodayShow/status ... 0403104768
https://twitter.com/TheTodayShow/status ... 0403104768
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Stylistycznie najbliżej do albumu "Lost Highway". Wygląda mi to na podjęcie tematu, za który Richie otrzymał Grammy, czyli best country collaboration. To jedyna nisza, w której mają szansę na spory sukces.
Swoją drogą, ciekawie by się zrobiło, jakby Richie miał 2 statuetki, a JBJ tylko jedną;)
Swoją drogą, ciekawie by się zrobiło, jakby Richie miał 2 statuetki, a JBJ tylko jedną;)
- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
I może być tak, że właśnie w tą stronę uderzą - tym bardziej, że Ori też miewa ciągoty w stronę country. Z tym, że moim zdaniem to będzie taka mieszanka country i bluesa 
- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Nie dość, że króciutki, to jeszcze zagłuszany :/
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Mi się te fragmenty nawet podobają. Głownie z tego powodu, że Orianthi nie brzmi tam tak źle jak sobie to wyobrażałem, a "Magic" jest typem muzyki Country który jestem w stanie słuchać (a nie wszystko potrafię przełknąć).
Co do produkcji. To nie ma różnicy między tym co słyszę a tym co było np na WANow czy Aftermath. Generalnie to co usłyszałem pasuje idealnie do Pop-Rockowej stylistyki która Richie utrzymuje od 2giego solowego albumu, a Bon Jovi od 2000 roku. Myślę, że Ci co liczyli na jakąś "inną" produkcje bo to Bob Rock będą lekko rozczarowani. Ja słyszę współczesną produkcję i utwory które mają trafić do szerokiego grona. Nic czego nie znamy od dawna.
Te 2 fragmenty powodują, że nabrałem sporego zainteresowania odnośnie tego projektu!
Co do produkcji. To nie ma różnicy między tym co słyszę a tym co było np na WANow czy Aftermath. Generalnie to co usłyszałem pasuje idealnie do Pop-Rockowej stylistyki która Richie utrzymuje od 2giego solowego albumu, a Bon Jovi od 2000 roku. Myślę, że Ci co liczyli na jakąś "inną" produkcje bo to Bob Rock będą lekko rozczarowani. Ja słyszę współczesną produkcję i utwory które mają trafić do szerokiego grona. Nic czego nie znamy od dawna.
Te 2 fragmenty powodują, że nabrałem sporego zainteresowania odnośnie tego projektu!
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:
Jestem w szoku, pierwszy fragment to typowe współczesne amerykańskie country, z tego co pamiętam to Ori wspominała coś, że pójdą w te stronę. Mnie się podoba, na ile może się podobać taki krótki fragmencik. Drugi utwór tez balladowy, brzmi obiecująco 
Skoro już mamy fragmenty to może podadzą w końcu te datę wydania płyty...
Skoro już mamy fragmenty to może podadzą w końcu te datę wydania płyty...
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
- prezes1
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days i NJ
Z przytoczonego wywiadu(dałem linka) wynika że są 22 piosenki warte wydania i nie wiedzą co ostatecznie znajdzie się na płycie(a może dwóch cd?). Będą grać te piosenki i obserwować reakcje.
Country to może być singiel ale cytując Rycha: "There’s stadium rock, there’s hit songs, there’s amazing guitar stuff, acoustic stuff, blues, it just depends what we want to give you guys first. "
Więc wstrzymałbym się np. z oceną produkcji Boba Rocka...
Country to może być singiel ale cytując Rycha: "There’s stadium rock, there’s hit songs, there’s amazing guitar stuff, acoustic stuff, blues, it just depends what we want to give you guys first. "
Więc wstrzymałbym się np. z oceną produkcji Boba Rocka...
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
O produkcji z tak krótkich fragmentów wiele powiedzieć nie można więc ja się wstrzymam.
Oba fragmenty obiecujące, What Have We Done zapowiada się naprawdę dobrze. Niedługo pewnie usłyszymy pełne koncertowe wersje kiedy to Richie zacznie te utwory testować. Fajne podejście do sprawy. Oby wreszcie coś się bardziej w tym projekcie ruszyło bo to oczekiwanie spowodowało,że troche złapało mnie na to wszystko zobojętnienie.
Tak w ogóle to skoro te kontakty na lini RS i JBJ robią się coraz lepsze to czuje,że na wspólny występ poczekamy może max z 3 lata i jakis guest appearance się pojawi
Oba fragmenty obiecujące, What Have We Done zapowiada się naprawdę dobrze. Niedługo pewnie usłyszymy pełne koncertowe wersje kiedy to Richie zacznie te utwory testować. Fajne podejście do sprawy. Oby wreszcie coś się bardziej w tym projekcie ruszyło bo to oczekiwanie spowodowało,że troche złapało mnie na to wszystko zobojętnienie.
Tak w ogóle to skoro te kontakty na lini RS i JBJ robią się coraz lepsze to czuje,że na wspólny występ poczekamy może max z 3 lata i jakis guest appearance się pojawi

- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
A za kolejne 3-5 lat - jeśli Bon Jovi będzie dalej działać - wielki powrót