Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Re: Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" (2016

Post autor: Ricky Skywalker »

krissk pisze:na kompie tak ale kto teraz przez kompa ogląda, większość przez apki czy to na smartfonie czy to na tablecie czy na TV a tam jest skopane.
Well... no ja właśnie praktycznie tylko przez kompa ;) Na TV nigdy, na fonie - tylko jak mnie mocno "przyciśnie" potrzeba obejrzenia czegoś "już". Więc nie generalizuj tak bardzo ;)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Ja podobnie oglądałam tylko na kompie, na telefonie jak nie mam dostępu do komputera, nawet nie zauważyłam jakiś błędów. Sprawdzałam czy grano gdzieś singiel w Polsce, ale póki co tylko raz w AntyRadio, może coś się ruszy w najbliższych dniach. Co do łapek w dół to nic specjalnego, ludzie klikają je bezmyślnie, głównie dzieciaki. proponuje jednak poczytać komentarze na FB TerazRocka pod postem z singlem, tam to dopiero ''love&peace'' :D
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

krissk pisze:Wpadka niesamowita, masz rację, nie powinno to się zdarzyć, w piątek 100% było w porządku, od soboty jest źle, a gdzie by napisać żeby poprawili ?
Obawiam się że to nie takie proste. Gdyby wrzucili klip ponownie, stary musieliby skasować, a zatem wszystkie linki w internecie, na Billboardach i innych Teraz Rockach przestałyby w jednej chwili działać. Promocja mocno by na tym oberwała. Tak czy inaczej oberwie. Sam nie wiem co w tym wypadku jest "mniejszym złem". Podejrzewam, że w NYC odbędzie się w tej sprawie narada, albo już się zakończyła, a to znaczyłoby, że zdecydowano pozostawić wadliwą wersję w eterze...

Możesz spróbować napisać do Universal Music Polska, aby zainterweniowali w tej sprawie lub podali jakieś info na temat przyczyn.

Adrian pisze:Mnie cieszy, że bez radiowej światowej premiery jest już ponad 1,2 mln wyświetleń. Jak utwór odniesie jakiś listowy sukces to może szybko "łyknąć" te 13 mln "BWCan".
"This House" powinien łyknąć spokojnie "Because We Can". Nie tylko dlatego, że utwór, ale i teledysk jest lepszy, chętniej się do niego wraca. Pytanie czy łyknie wszystkie 4 wersje BWC? :D
krissk
I Believe
I Believe

Post autor: krissk »

Ciekawe jaka jest przyczyna takiego stanu rzeczy ale jakaś osoba odpowiedzialna pewnie nieźle oberwie za to, zasnatawiające jest to że w piątek było ok czyli jak potem coś się skopało to może da się poprawić, powiem szczerze że dużo oglądam teledysków różnych artystów na apce YouTube i nigdy nie widziałem czegoś takiego. Spróbuję napisać do Universala albo niech ktoś z was kto tam tweetował z Mattem czy Philem X niech napisze, może coś się dowiemy :-)
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Przed chwilą w Superstacji mówiono o nowym singlu i płycie, pokazano teledysk, nie obyło się bez merytorycznych wpadek, ale chociaż tyle :)
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Garść teorii spiskowych na lepszy humor:

Problemy z wyświetlaniem teledysku "This House is Not for Sale" to:
- zemsta wytwórni za haniebne słowa w utworze BB
- atak hakerów powiązanych z zespołem Green Day
- atak hakerów szczerze nienawidzących Ameryki/Europy/Zachodu i wszystkich symboli z nimi związanych
- sprawka Doca McGhee

:drink:
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Damned pisze:Garść teorii spiskowych na lepszy humor:

Problemy z wyświetlaniem teledysku "This House is Not for Sale" to:
- zemsta wytwórni za haniebne słowa w utworze BB
- atak hakerów powiązanych z zespołem Green Day
- atak hakerów szczerze nienawidzących Ameryki/Europy/Zachodu i wszystkich symboli z nimi związanych
- sprawka Doca McGhee

:drink:
??
tjaaa...
a prawda ;) jest taka, że to Donald Trump załatwił to w odwecie za notoryczne wspieranie przez Jona pani Killary Klintonowej.
Plus zemsta Donalda za tekst do We All Fall Down stający się pomału nieformalnym hymnem nielegalnych meksykańskich emigrantów... "Climb every ladder. Keep your back against the wall", co w obliczu planów budowy obronnego muru na granicy z Meksykiem ma oczywisty wydźwięk ;)

P.S. Damned, jest dla Ciebie ciekawsze zajęcie: trzeba poprawić i uzupełnić na Wikipedii hasło BJ... Niedługo pewnie będzie info w tej sprawie na naszym forum. Jakby co to ja mam kandydata do tej roboty ;)
Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misiek_93 »

U mnie na androidzie 6.0 w apce YouTube wydaje się, że nie ma problemu z synchronizacją dźwięku i obrazu. Naprawili to już czy ja mam jakieś inne YouTube? :D
krissk
I Believe
I Believe

Post autor: krissk »

Naprawili :-) a więc jednak dało się bez ponownego wrzucania :-)
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Kurcze szkoda, że już naprawili, miałam jeszcze teorie, że Sambora odtwarza teledysk w kółko i zwyczajnie obciążył serwery B-) No ale dobrze, że wszystko gra tyle stresu po nic :-D
Lodynapatyku

Post autor: Lodynapatyku »

Mi piosenka juz sie znudziła. Niestety to dosc tendencyjne granie. Szkoda... Mam nadzieje jednak, ze na albumie bedzie pare fajnych kawałków. Moze bedzie rowniez choc troche rocka...
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Jak donosi portal odsłuchane.pl, nowy singiel miał dzisiaj o 21:00 swoją premierę w Eska Rock.

Od wtorku singiel regularnie gra Antyradio, o czym wspominał już Dand, a od poniedziałku Polskie Radio Londyn, którzy nadają jak rozumiem z UK. To jak na razie 3 rozgłośnie które grają nowy singiel, co oznacza, że promocja w naszym kraju jeszcze na dobre nie wystartowała.

Singiel został też oznaczony jako Bestseller w Empiku, choć brakuje go w liście TOP100.

[offtopic]
Tomker pisze: prawda ;) jest taka, że to Donald Trump załatwił to w odwecie za notoryczne wspieranie przez Jona pani Killary Klintonowej.

Plus zemsta Donalda za tekst do We All Fall Down stający się pomału nieformalnym hymnem nielegalnych meksykańskich emigrantów... "Climb every ladder. Keep your back against the wall", co w obliczu planów budowy obronnego muru na granicy z Meksykiem ma oczywisty wydźwięk ;)
Kolejny dobry przykład że teksty są uniwersalne. Zwłaszcza, że JBJ pisał ten kawałek zanim Trump ogłosił swoją kandydaturę :D
Tomker pisze: Damned, jest dla Ciebie ciekawsze zajęcie: trzeba poprawić i uzupełnić na Wikipedii hasło BJ... Niedługo pewnie będzie info w tej sprawie na naszym forum. Jakby co to ja mam kandydata do tej roboty ;)
Moglibyśmy coś sklecić wspólnymi siłami. Nie mówię, że koniecznie tylko we dwóch. Bo to jednak sporo roboty...[/offtopic]
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Ponoć 10 piosenek na albumie jest współautorstwa Billy'ego Falcona. Jeżeli to prawda, mogą być to takie piosenki: Born Again Tomorrow, Labor of Love, New Year's Day, Scars On This Guitar, The Devil's in the Temple, Real Love, Color Me In, Goodnight NY, Touch of Gray, i THINFS. Labor of Love, Scars On This Guitar, The Devil's in the Temple, i Real Love brzmi dla mnie bardzo ciekawie.
@newikov: @BonJoviTalk Just received a monthly update from Billy Falcon website. They say Billy co-wrote 10 songs on the new Bon Jovi album
Fromasz1899
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: The Circle
Kontakt:

Post autor: Fromasz1899 »

Tomker pisze: P.S. Damned, jest dla Ciebie ciekawsze zajęcie: trzeba poprawić i uzupełnić na Wikipedii hasło BJ... Niedługo pewnie będzie info w tej sprawie na naszym forum. Jakby co to ja mam kandydata do tej roboty ;)
jakiej roboty? może ja się podejmę :D wszystko dla Bon Jovi :D
I'm still living, yeah, semper fi!

When you want to give up and your heart's about to break
Remember that you're perfect
God makes no mistakes
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Właśnie zbieram szczękę z podłogi Richie i Ori nagrali gratulacje dla Bon Jovi z okazji ich nowego singla :O

https://www.facebook.com/TheRealSambora ... 413040812/

Widać, że starają się pokazać, ze wszystko jest w porządku i nadal się kochają :D Ciekawe ! No nic, czy to tylko oznaka kurtuazji czy faktycznie sprawa tak wygląda pewnie się nie dowiemy, w każdym razie to bardzo fajne ! :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”