Richie nagrywa

Twórczość Richiego

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Re: Richie nagrywa

Post autor: Ricky Skywalker »

monjovi pisze:Co do naleciałości country, jednak też skłaniam się ku temu, że to nie ''podlizanie się'' danej gazecie, a rzeczywistość. Jasne, nie będzie to Lost Highway, ale zapewne wpływy da się to odczuć. RSO promują się pełną parą, ich fanpage są wyjątkowo aktywne. Ciekawe czy usłyszmy na płycie jakieś covery (I got you babe?).
Myślę, że jak już coś, to będzie raczej takie country/soutnern rock, coś idącego w stronę takiego Zakka Wylde'a solo - a nie Lost Highway 2.0 ;) Chociaż... cholera ich tam wie :P
monjovi pisze:Ponownie bitwa bojówek na forum ? Już się nie mogę doczekać chyba dla urozmaicenia będę zmieniać drużynę co 24 godziny ;) :D
Najgorsze, że nawet ja nie jestem pewien, czy nadal będę w bojówce RSO :P
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Ricky Skywalker pisze: Myślę, że jak już coś, to będzie raczej takie country/soutnern rock, coś idącego w stronę takiego Zakka Wylde'a solo - a nie Lost Highway 2.0 ;) Chociaż... cholera ich tam wie :P

Najgorsze, że nawet ja nie jestem pewien, czy nadal będę w bojówce RSO :P

Pewnie tak, jeśli byłoby podobne do Zakka to jestem za, jego solowe projekty są świetne. Bardziej obawiam się typowych countrowych songów, próba pobicia hitu Who Says... itd.

Oj Ricky widzę, że coraz większe wątpliwości u Ciebie, nastąpiła kolosalna zmiana w porównaniu z tym co było kilka lat temu :) To nie wróży dobrze!

Zobaczymy, którego wydawnictwa trzeba będzie bronić, a które się samo obroni :)
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

No i mamy pierwszy od dawna bardzo dobry news od Richiego! (ostatnim był powrót do współpracy z Bobem Rockiem). Jedynym minusem tych występów będzie czas ich trwania, bo to raczej mało realne, aby wykonawca rozgrzewający publiczność występował dłużej niż godzinę.. Tym nie mniej, zobaczyć Richiego solo w O2 Arena? Taka okazja może się szybko nie powtórzyć...

Ciekawe czy Sambora dołączy do Paula Rodgersa i kolegów podczas wykonania "Shooting Star". Przypomnę, że w 1996 roku nagrał z nimi "odświeżoną" wersję tego utworu. Co ciekawsze, dotychczas nie było okazji, aby Bad Company i Richie połączyli siły na jednej scenie...

[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=RPFP3qoB6ZY[/BBvideo]
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

monjovi pisze:Oj Ricky widzę, że coraz większe wątpliwości u Ciebie, nastąpiła kolosalna zmiana w porównaniu z tym co było kilka lat temu :) To nie wróży dobrze!

Zobaczymy, którego wydawnictwa trzeba będzie bronić, a które się samo obroni :)
Wiesz co, ja Ci chyba już kiedyś mówiłem (albo i nie... :P ) - trochę mi trasa z 2014 negatywnie w pamięci zapadła: mam poczucie, że o ile Richie i Ori z osobna byli po prostu cudownymi ludźmi, o tyle jako parka tworzą specyficzne towarzystwo wzajemnej adoracji ;) A jeśli do tego dodamy skłonność Richiego do różnych odpałów i otaczania się "wspaniałymi doradcami" - to z biegiem czasu zaczynam doceniać te cechy Jona, tę jego "autorytatywność", dzięki której zespół trzymał się w kupie przez 30 lat :)

Ale zobaczymy, co z tych płyt BJ i RSO się zrodzi - obie przechodziły już tyle dziwnych zawirowań (RSO: zmiany składu, producentów, prawie 2,5 roku nagrywania; BJ: odejście z wytwórni, powrót do wytwórni, znowu Shanks...), że staram się do obu podchodzić bez większych oczekiwań - a może mile się zaskoczę... :)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Dzięki temu zdjęciu od Richiego (na którym jest z Bobem) znamy fragment tekstu jakiejś piosenki z albumu. Z JT:

never been out ____
got lost inside my ____
far beyond my words
i trust my my heart to ________

you know i'd climb the ____
who was raining beautiful ______
i keep dreaming on of what our ____
i wanna paint you mine
my masterpiece

Obrazek
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

daliby sobie już spokój z fotkami. Przydałyby się w końcu chociaż niewielkie wycieki dźwięku...
ale słowa fajne ;)

never been out of Jon's control
got lost inside my joint venture band
far beyond my words of my soul
i trust my heart to play with RSO stand
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

A może:

never been out with your dogs
got lost inside my basement
far beyond my words
i trust my heart to make a good placement

you know i'd climb the Iron Throne
who was raining beautiful like a dragonstone
i keep dreaming on of what our Seven Kingdoms would look like
i wanna paint you mine
my masterpiece

:P
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

a w międzyczasie Richie strzela sobie nowy tatuaż, chyba na dłoni ? :

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Ricky Skywalker pisze:Wiesz co, ja Ci chyba już kiedyś mówiłem (albo i nie... :P ) - trochę mi trasa z 2014 negatywnie w pamięci zapadła: mam poczucie, że o ile Richie i Ori z osobna byli po prostu cudownymi ludźmi, o tyle jako parka tworzą specyficzne towarzystwo wzajemnej adoracji ;) A jeśli do tego dodamy skłonność Richiego do różnych odpałów i otaczania się "wspaniałymi doradcami" - to z biegiem czasu zaczynam doceniać te cechy Jona, tę jego "autorytatywność", dzięki której zespół trzymał się w kupie przez 30 lat :)
Tak faktycznie rozmawialiśmy na ten temat i zaczynam też to powoli dostrzegać. Niby RS odszedł z zespołu aby się uwolnić i grać to co zawsze chciał, w pełni niezależnie. A teraz
widząc jak ogromny wpływ ma na niego Ori i to, że prawdopodobnie uzależnił się od niej... Ciekawe ile w tej muzyce będzie samego Ryśka a ile będzie tam realizacji marzeń i zachcianek Orianthi. Chyba nie tak miało być...
Oczywiście niczego nie przesądzam, ale jednak to Sambora, facet z dużym bagażem i problemami. Boje się, że ona jedynie chce wywindować swoja karierę poprzez kolaboracje z RS. Zobaczymy.

Tatuaże już powstały

Obrazek

Gwiazdka... Mało oryginalne ;)

Obrazek
Ostatnio zmieniony 4 czerwca 2016, o 01:15 przez monjovi, łącznie zmieniany 1 raz.
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kikusia28 »

Oby Ori nie okazała się drugą Amber od J.Deppa :D Baby dla kasy są zdolne do wszystkiego ;)
Czuję, że nowa płyta Rycha może mnie bardziej zaskoczyć niż BJ!
Dla mnie to akurat plus, że nagrywa ten album z nią, nawet lubię tę kobietę. Ciekawe co stworzą po tych 3 latach.
Czekam z niecierpliwością!
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Wiadomo, co to będzie - "Sonny i Cher na sterydach" :lol: cokolwiek by to miało oznaczać... :cfaniak:
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Z Instagramu Orianthi:

@theqof: Last day of mixing today for this batch of tunes ( we have recorded over 20 tunes ) @therealsambora and I can't wait to share .... Please follow @rsomusic for updates !
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Obrazek
Obrazek

Ebbin is back ?

Zdjęcie opublikowane wczoraj na oficjalnym profilu RSO
Obrazek
Brand New EVENo

Post autor: Brand New EVENo »

Oni na pewno robią album muzyczny, a nie ze zdjęciami?
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Damned »

Dand pisze:Obrazek
Obrazek

Ebbin is back ?

Zdjęcie opublikowane wczoraj na oficjalnym profilu RSO
To są zdjęcia sprzed dwóch lat, a dokładniej z 25 lutego 2014 i mini akustycznego setu dla Music Feeds w Australii.
https://www.youtube.com/watch?v=3xGnCQhdgls
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka i płyty”