Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016
Moderator: Mod's Team
-
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
Re: Nowy album Bon Jovi (2016)
A mnie dziwiła ta Wasza ekscytacja na kilka miesięcy przed. Nawet jeśli zmieniliby wytwórnie to nie znaczy, że nagrają album po Waszej myśli.
Słuchacie tego zespołu tyle lat i niczego się nie nauczyliście.
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:
Mnie nie chodziło o to, żeby nagrywali po mojej myśli, tylko po swojej, a nie robili wszystko tak jak chce wytwórnia. I pierwotnie odejście od Island miało zagwarantować im wolność,kikusia28 pisze:A mnie dziwiła ta Wasza ekscytacja na kilka miesięcy przed. Nawet jeśli zmieniliby wytwórnie to nie znaczy, że nagrają album po Waszej myśli.
wolność od ograniczeń i dyktowania warunków przez wytwórnie. A teraz po wszystkich deklaracjach, wracają tam gdzie było im podobno źle... To jest najgorsze.
Ale generalnie na ile to wszystko będzie miało wpływ przekonamy się dopiero po wydaniu płyty, jeśli ustąpili Jonowi i poszli na ugodę to zapewne da się to wyczuć w nowym
wydawnictwie, jeśli przywrócą stary układ to będzie faktycznie WAN II.
Ostatnio zmieniony 20 marca 2016, o 15:35 przez monjovi, łącznie zmieniany 1 raz.
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
a skad wiecie ,ze wytwornia nie ustąpiła i daje im więcej swobody,dlatego Jona namówili na powrót.Przecież to tez ludzie i mogą się dogadac
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Też nie kumam skąd pomysł jakoby Jon wrócił do UMG na warunkach przez które z UMG odszedł??
Odchodząc Jon tłumaczył, że potrzebna jest nowa formuła z promocją i wydawaniem płyty, bo dotychczasowa reguła się nie sprawdziła.
W BBridges Jon mocno określił jakoby wytwórnia ich nie wspierała tak jak to sobie Jon założył i jak na to zasługują. No i pozwalają im sobie wykopać grób.
Powrót Jona jest dla mnie jasnym przesłaniem, że UMG poszło na rękę Jonowi. Jon pewnie też poszedł na jakieś ustępstwa, ale raczej nie na duże. Możliwe, że Irving Aznoff miał tutaj duże pole do popisu i przekonał UMG, że pozwolenie na odejście Bon Jovi to duży błąd. Podejrzewam, że Aznoff przedstawił cały plan wydawniczo/artystyczno/promocyjno/koncertowy i UMG to przyjęło.
A co do albumu to myślę, że Jon zdecydowanie więcej ma do powiedzenia na temat albumu teraz niż przy poprzednich albumach. Jedynie mogą ucierpieć na tym utwory które były skierowane w stronę UMG, ale myślę, że Jon poprawi teksty i będziemy mieć B-sidey.
Ja tam dalej mam nadzieję, że ten album będzie przełomowy bo musi być.
Odchodząc Jon tłumaczył, że potrzebna jest nowa formuła z promocją i wydawaniem płyty, bo dotychczasowa reguła się nie sprawdziła.
W BBridges Jon mocno określił jakoby wytwórnia ich nie wspierała tak jak to sobie Jon założył i jak na to zasługują. No i pozwalają im sobie wykopać grób.
Powrót Jona jest dla mnie jasnym przesłaniem, że UMG poszło na rękę Jonowi. Jon pewnie też poszedł na jakieś ustępstwa, ale raczej nie na duże. Możliwe, że Irving Aznoff miał tutaj duże pole do popisu i przekonał UMG, że pozwolenie na odejście Bon Jovi to duży błąd. Podejrzewam, że Aznoff przedstawił cały plan wydawniczo/artystyczno/promocyjno/koncertowy i UMG to przyjęło.
A co do albumu to myślę, że Jon zdecydowanie więcej ma do powiedzenia na temat albumu teraz niż przy poprzednich albumach. Jedynie mogą ucierpieć na tym utwory które były skierowane w stronę UMG, ale myślę, że Jon poprawi teksty i będziemy mieć B-sidey.
Ja tam dalej mam nadzieję, że ten album będzie przełomowy bo musi być.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Mamy video, oczywiście wszystko będzie fantastic itd. I jest bardzo szczęśliwy z powodu tego wydawnictwa i nadal będzie to o integralności.
https://www.facebook.com/BonJoviUpdates ... 7506363834
I chyba czyta czasami opinie w internecie
To tez pewnie dlatego jovitalk nagle zaczął popierać powrót do Island, hehe jak chorągiewki
Ale dobrze, że JBJ nie zna polskiego.
https://www.facebook.com/BonJoviUpdates ... 7506363834
I chyba czyta czasami opinie w internecie
Ale dobrze, że JBJ nie zna polskiego.
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:

2015.03.19 - Cannery Ballroom, Nashville, TN
01. With These Two Hands
02. Who Says You Can’t Go Home
03. Lost Highway
04. Blind Love
05. Superman Tonight
06. You Give Love a Bad Name
07. It’s My Life
08. Whole Lot of Leavin'
09. Destination Anywhere
10. Seat Next to You
11. Someday I’ll Be Saturday Night
12. Because We Can
13. Livin on a Prayer
14. Love For Sale
15. Joey
16. Wanted
+ Album / tour question
-
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: The Circle
- Kontakt:
tego chcieliście po ostatnich waszych postach WAN II będzie spoko
noo, zobaczymy co z tego powortu do starej wytwórni będzie bo miało być tak dobrze w nowej
(tak czytałem tu na forum że ponoć ma być dobrze, bo nowa jakość)
I'm still living, yeah, semper fi!
When you want to give up and your heart's about to break
Remember that you're perfect
God makes no mistakes
God makes no mistakes
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Bardzo subtelne potwierdzenie pojednania z wytwórnią Island
Czyżby butelka szampana z okazji zakończenia pracy nad albumem ?

- Badmotorfinger
- It's My Life
Smutne, że ten cały Shanks to prawa ręka Jona i drugi najważniejszy "członek" zespołu.
"It's a bitch, but life's a roller coaster ride
The ups and downs will make you scream sometimes"
The ups and downs will make you scream sometimes"
Według Shanksa, album "This House Is Not For Sale" jest lepszy od "The Circle". 
@harrystamper98: hi john, is the new bon jovi album "this house is not for sale" better than the circle? It would be great!!!
@johnshanks1: yes!!!! It's gonna be awesome.im excited.
@harrystamper98: hi john, is the new bon jovi album "this house is not for sale" better than the circle? It would be great!!!
@johnshanks1: yes!!!! It's gonna be awesome.im excited.
-
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: The Circle
- Kontakt:
lepszy nie lepszy :p ja jestem fanem The Circle i każdy album Bon Jovi ma swoją własną duszę 
I'm still living, yeah, semper fi!
God makes no mistakes
God makes no mistakes
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
No to album gotowy 

THE ALBUM IS DONE!
Left to Right - Hugh McDonald, David Bryan, Tico Torres, John Shanks producer, Jon Bon Jovi, Phil X.
Photo by David Bergman
Phil X oficjalnie z zespołem

THE ALBUM IS DONE!
Left to Right - Hugh McDonald, David Bryan, Tico Torres, John Shanks producer, Jon Bon Jovi, Phil X.
Photo by David Bergman
Fajnie, że High załapał się na oficjalną fotkę.monjovi pisze:No to album gotowy
THE ALBUM IS DONE!
Photo by David Bergman
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Same dobre wieści. Wreszcie możemy oficjalnie napisać, że nowy album (nowego) Bon Jovi był nagrywany w legendarnym Electric Lady Studios. Szkoda tylko, że na tą chwilę musieliśmy czekać do odejścia Sambory. Słodko-gorzka rozkosz. Nie mniej jednak, to studio to dobra prognoza... w tym miejscu powstawały arcydzieła... Jeżeli ktoś oglądał serial Foo Fighters "Sonic Highways", bodajże 8. odcinek (Nowy Jork), to pewnie pamięta, że według wielu artystów, pewne studia nagraniowe mają swoją duszę i wbrew pozorom, to gdzie album był nagrywany ma duże znacznie.
Nie oglądałem, ale czytałem wywiad z Davem, w którym o tym mówił i bardzo się ucieszyłem, gdy powiedział, że proces powstawania kolejnego krążka Foo Fighters będzie niemal identyczny, co Sonic Highways. Jeśli to studio jest w stanie wyciągnąć potencjał Bon Jovi (który nadal gdzieś tam drzemie), możemy dostać coś naprawdę dobrego.Damned pisze:Same dobre wieści. Wreszcie możemy oficjalnie napisać, że nowy album (nowego) Bon Jovi był nagrywany w legendarnym Electric Lady Studios. Szkoda tylko, że na tą chwilę musieliśmy czekać do odejścia Sambory. Słodko-gorzka rozkosz. Nie mniej jednak, to studio to dobra prognoza... w tym miejscu powstawały arcydzieła... Jeżeli ktoś oglądał serial Foo Fighters "Sonic Highways", bodajże 8. odcinek (Nowy Jork), to pewnie pamięta, że według wielu artystów, pewne studia nagraniowe mają swoją duszę i wbrew pozorom, to gdzie album był nagrywany ma duże znacznie.