Czego wam brakuje w nowym BJ ?

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Do listy ktora wrzucilem wczesniej, tzn:

1. Basisty członka zespołu - i to z jajami.
2. Pomysłu na kawałki na miarę Dry County, Lay Your Hands On Me, Livin' On A Prayer czy chocby numerow z These Days.
3. Richie'go wymiatającego fajne solówki.
4. Rock'n'rolla.

Dorzuce jeszcze:
5. WOKALISTY!! - to w nawiazaniu do tematu z Jonem wokalista hehe. Niech sie facet wezmie za spiewanie a nie usmiechanie do panienek z pierwszych rzedow. Jon zatracil pewne proporcje, czesciej pajacuje zamiast zajac sie mikrofonem, strzela usmiechami na lewo i prawo i nadstawia tylek do macania... Zenujace....Czasem wstyd mi na to patrzec.........To przeciez kapela rockowa na listosc boska a nie cyrk objazdowy...
That's all.
Ostatnio zmieniony 2 listopada 2006, o 16:26 przez sobol_77, łącznie zmieniany 1 raz.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Misiek
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: Misiek »

Powiedzmy sobie też szczerze, że po tylu latach trudno jest nagrać coś, co osiągnęłoby taki sukces jak np LOAP czy SWW ogólnie. Wydając NJ, KTF i DT potwierdzili, że nie są gwiazdą jednego sezonu. Trudno jest po 20 latach dalej grać z takim samym powerem, z taką samą ilością pomysłów na nowe kawałki... A pisać na siłę piosenkę która ma z założenia być hitem jest kompletnie bez sensu.
Nie będę mówił w jakim stopniu oni sami decydują o trackliście, a jaki wpływ ma na nią wytwórnia, bo nie mam o tym zielonego pojęcia. Ale faktycznie mało jest teraz ich piosenek, które poruszają i trafiają głęboko w serce (nie muszą być tragiczne, aby tam trafiać- umówmy się).
Uważam, że każdy zespół, który gra juz dwie dekady ma po takim czasie problem podobny do tego, o którym tutaj piszemy. Ciężko jest dalej tworzyć coś, co będzie się podobało i będzie takie samo jak na początku. Ale prawda jest taka, że faktycznie takie zaspoły (i BJ też) mają fanów, którzy będą ich nadal słuchać. I płyta nie musi być rewelacyjna aby sprzedano jej spory nakład. To jest przewaga znanych zespołów nad debiutantami.
"If You believe in something,
You can't give up"
R.S.
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Misiek pisze: Uważam, że każdy zespół, który gra juz dwie dekady ma po takim czasie problem podobny do tego, o którym tutaj piszemy. Ciężko jest dalej tworzyć coś, co będzie się podobało i będzie takie samo jak na początku.
Pozwole sie nie zgodzic, bez urazy - to stek bzdur :). Przyklad - Iron Maiden, kapela o dluzszym stazu, zdecydowanie - i nagrala genialny albym, ciezki, jednoczesnie bardzo maidenowy. I Bruce na scenie nie musi swiecic zebami, krecic tylkiem do lasek, a przed wszystkim jak spiewa na zywo :).!! Heh, gdyby Jon tak mogl.......
Do tego moge dodac jeszcze Whitesnake i cudowny wokal Davida Cooverdale'a, coraz lepsze plyty Deep Purple ostatnimi laty, powrot Euroope (na dniach druga plyta po przerwie, juz zbiera rewelacyjne recenzje) - i pewnie jeszcze wiele innych.
Ja sie chce i potrafi - to mozna.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Cytat:
Bounce powistala nie watpliwie dzieki wydarzeniom z 11 wrzesnia . Ale wg mnie zeby powstala plyta tragiczna nie trzeba tragicznych okolicznosci Osobiscie nie chce takiej drugiej plyty :

Mysle ze sformulowanie...dzieki wydarzeniom z 11 wrzesnia..jest nie na miejscu. Po 2... plyta bounce nie jest plyta "tragiczna" czy o tragedi.... Evil or Very Mad

No poprawiam sie z dzieki na zwiazane . a piszac "plyta tragiczna " nie mialem na myli jakosc muzyki , tylko tematyke :| Mozna bylo sie domyslec.

Cytat:
2. Osobiscei taki tragizm spowodowany nieszczesniem milionow ludzi mnie nie sie nie podoba ( tragizm w piosence .... chociaz Undiveded jest GREAT)

Hmmm... jeeeeju zaraz wyjde z siebie. czy ta plyta jest dolujaca? czy miala na celu dobic jeszcze tych ludzi ktorzy w pewien sposob ucierpieli czy podniesc ich na duchu?
Tragizm w undivided jest GREAT Hmmm... powiedz jeszcze ze w pierwszej zwrotce.... :|
TO samo co cytat wyzej . Nie wierze sadzisz ze to co pisze jest doslowne :|
A o tragizm w undivaded nie mowie ze jest GREAT - chodzi mi o piosenke jako muzyke
Jak zmusisc czlowieka ktoremu powodzi sie w kazdej dziedzinie do tego by napisal ten "tragiczny" text Pytajnik Jesli mu sie uda cos takiego to znaczy ze ten tekst to kłamstwo bo autor tak naprawde mało wiedzial o uczuciu o ktorym napisal piosenke.
Wszyscy pragniecie tych dolujacych textow...musicie byc naprawde smutnymi ludzmi
To ze powodzi mu sie w kazdej dziedzinie nie ma nic do rzeczy wg mnie. Moze np zlapac "dola" :P i wtedy moze powstac taki tekst. Moze napsiac piosenka jakis inny artysta albo Riche ktory ma teraz trudny okres w zyciu. Mowisz ze pragniemu dolujacych tekstow , nie do konca prawda , powiedzmy ze mam dosc tekstow mowiacych, ze biale jest biale, a czarne czarne .
Chce poporstu zeby pisali muze taka jak przedtem bardziej zmuszajaca sluchacza do myslenia , refleksji a zarazem przyjemna do sluchania ( czyt. taka jak w TD :) )

[/quote]chodzi o to aby napisali muzyke..... Wy oboje macie jakis kompleks bon jovi? Myslicie ze im po 22 latach grania..sen z powiek spedza to aby trafic do fanow sluchajacych metalici czy pearl jam? dobre sobie. Rotfl2

Ja kompleksu BJ nie mam - zapewniam . A nie mysle ze po 22 latach grania beda chcieli zyskac fanow Pearl Jam czy metalilci , ja tego chce !! Poniewaz sadze ze taka muzyke sluchaja ludzie dorosli do prawdziwego rocka . Rock w ich wykonaniu wg mnie mimo uplywu czasu jest nie komercyjny i wymaga od sluchacza czegos ... A Bon Jovi ostatnio nie wymaga . Tego wlasnie mi brakuje w nowym BJ.
?adnie mnie podsumowałeś Bovi Uśmiech... Język I masz racje. NIe zgodze sie z tym, że jeżeli BJ zagraja duet z ..... (aż przez gardło mi nie przechodzi i nie chce by takie słowa padały na tym forum) to nie słuchałbym tego, bo to byłaby kompletna perwersja Wykrzyknik

Dzieki :P 8) A co do Di... Po... to nie doslownie o tych wykonowacow mi chodzilo tylko o wykonawcow obciachowych w dzisiejszych czasach (czyt . Doda , Tokio Hotel , .... )

PozDro 8)
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Awatar użytkownika
Misiek
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: Misiek »

sobol_77 pisze:Pozwole sie nie zgodzic, bez urazy - to stek bzdur . Przyklad - Iron Maiden
przyznaję, nie słyszałem...
zapytam kumpla, który ich słucha :)
a co do na przykład Europe i wielu innych zespołów- może czasem potrzebna jest przerwa?? Jak widać nagrywanie albumów rok po roku nie zawsze musi oznaczać, że wyjdzie coś świetnego. Osobiście lubię HAND, nie tak jak NJ ale jednak. Ale gdybym wiedział, że po np kilkuletniej przerwie nagrają drugie NJ czy KTF to bym poczekał :D
"If You believe in something,
You can't give up"
R.S.
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

A Bon Jovi ostatnio nie wymaga
i o to chodzi tez

Bovi powaliły Ci się cytaty w twoim poście :P

[ Dodano: 2006-11-02, 17:56 ]
Do tych zepołow można dołozyc jeszcze przykładowo Gunsów i Aerosmith, tez sie trzymią.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Kurde ale się rozpisaliście :)
No i brakuje mi kawałków, które można było poznać przede wszystkim po jakiejś bardzo charakterystycznej melodii, może takiego intro, jak "Wanted...", "Blaze..." albo "Dry county". Bo piosenka to nie tylko słowa,ale i melodia, która musi współgrać w resztą.
Dokłądnie. Richie troche zawodzi ostatnio.
Czytajac to pobieżnie, dochodze do wniosku Adrian, że jednak nie jest tak idealnie jak mówisz i czegoś Ci brakuje w obecnej tworczości zespołu.
No tak.
Bounce powistala nie watpliwie dzieki wydarzeniom z 11 wrzesnia . Ale wg mnie zeby powstala plyta tragiczna nie trzeba tragicznych okolicznosci
No tak :)
Ja chce zeby powstawaly piosenki tworzene z tragizmu wewnetrznego czlowieka jak np my guitar lies bleeding in my arms lub these days.
Chyba się rozumiemy.
1. Basisty członka zespołu - i to z jajami.
Tak. Zgadzam się w 100%. Nie mam nic do Hugha, ale co by było jakby Alec wrócił :)
2. Pomysłu na kawałki na miarę Dry County, Lay Your Hands On Me, Livin' On
Mnie też jedno Last Man Standing nie wystarcza tym bardziej, że tą piosenką Richie udowadnia, że ciągle może.
3. Richie'go wymiatającego fajne solówki.
To też fakt. Troche mało ciekawych i szybkich solówek.
5. WOKALISTY!!
Sobol chyba za dużo pisania na dzisiaj. Zaczynasz mówić herezje :)
Obecna muzyka BJ jest własnie zbyt uniwersalna i zarazem/przez to mało konkurencyjna.
Po częsci sie zgodze.
BJ nie dotrą głeboko do jak to się mowi serc fanów Pearl Jam czy Metalliki,
Tylko nie do fanów Metaliki ...
To ich obecna muzyka może konkurować jedynie z radiowym mix-chłamem lub inną masową muzyką.
Czyli z tym co jest na topie. Dobrze, że rockowy zespół może udanie konkurować :P
A pisać na siłę piosenkę która ma z założenia być hitem jest kompletnie bez sensu.
Kto tu pisze na siłe ? Na siłe było pisane SWW bo była to ich ostatnia szansa i musieli coś porządnego zrobić. Jon jest naładowany pozytywnymi emocjami i stara się je przelac na papier a potem nagrać w studio i umieścic jako demówke na albumie (DLS - :) )
Do tych zepołow można dołozyc jeszcze przykładowo Gunsów i Aerosmith, tez sie trzymią.
Z tym, że Gunsi i Aero mają taki sam problem jak BJ. Ich fani narzekają na współczesną muzyke. Jakiś album (chyba z Jaded) jest czymś takim jak Crush dla BJ. A Gunsi to już nie to (myśle, że to wina iż Slash słabo już wymiata :) -> To był żart) ...
Graja to, co sprawia im przyemnosc...a nam fanom zostaje albo przystosowac sie albo zmienic zamilowanie.
AMEN.
Tak więc zostają 10 osób reszta wyp... No dobra zmienić zespoły które się słucha :)
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Z tym, że Gunsi i Aero mają taki sam problem jak BJ. Ich fani narzekają na współczesną muzyke. Jakiś album (chyba z Jaded) jest czymś takim jak Crush dla BJ. A Gunsi to już nie to (myśle, że to wina iż Slash słabo już wymiata -> To był żart) ...
Tak Jaded Jaded. Tyle tylko, iż mimo takiej zmiany/eksperymentu nie ścieli włosów, nie uzywali ton laklieru i tapety, nie zrobili edowatego teledysku itd. zaraz po tym singlu wrócili do normalnego grania. A żeby nas utwierdzić w tym wydali w 2004 wspaniały album Hoonkin' on Bobo... trzymaja się trzymaja mimo kilku odskoków :) A Gunsi nie zmieniali muzyki, stylu jak uparte pryki i dlatego zaczeli "wypadac z finansowego rynku muzycznego" do tego problemy wewnetzrbe w zespole i cya. teraz sie pokazali... to moze nie to samo Guns n'Roses, ale jednak czuc to, ten klimat itrarartata
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

Mnie też jedno Last Man Standing nie wystarcza tym bardziej, że tą piosenką Richie udowadnia, że ciągle może.
o to trzeba by sie Denisse zapytac :)

Adrian dziwne pytanie - czy znasz kogos z kims moglbys pogadac na inny temat a nie na bon jovi? Pewnego dnia gdy zaczniesz znowu mowic " a bon jovi bla bla bla i tak przez ileśtam" Twoje odbicie z lustra sie załamie i sie wyprowadzi :) zapewne gdyby na maturze bylo pytanie "ja i bon jovi" zabrakłoby papieru na sali - toaletowego pewnie tez.

w nowym bon jovi nic nie brakuje bo to Ci sami faceci - troche starsi - inaczej patrzacy na swiat, nie jest problemem juz wyrywanie lasek tak jak na slippery when wet i pełnia zabawy tylko spokoj i harmonia. Mają pomysły na nowe plyty ale niektorzy starzy fani zalani jak w formalinie - ma byc slippery when wet 2 albo album to kicha :) to tak jakby powiedziec 60 letniemu dziadziowi masz miec bujną i czarna fryzure bo juz nie bedziesz czlowiekiem :)
C'mon
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Jovi twoj post jest żeby nie powiedzieć śmieszny w nawiązaniu do tego co tu piszemy :) Wyskakjesz ni z tąd, ni zowąd i walisz tekst Slipery When Wet 2 .... puk puk. Z czymś takim to daj se spkój :P :)
starzy fani zalani jak w formalinie - ma byc slippery when wet 2 albo album to kicha
Kto tak powiedział ?? :| chocby nawet zasugerował ??
Co do mnie to nie toleruje dublowania starych albumów, kazdy nastepny powinien wnosić coś "nowego"

w nowym bon jovi nic nie brakuje bo to Ci sami faceci - troche starsi
To co jak kupisz zaj***stą fure i za 20 lat zacznie Ci sie sypac w piach to pomalujesz ją na różowo i powiesz, ze to w koncu ten sam samochód ??
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

nie zrozumiales widocznie

chodzilo mi o to ze oczekujecie czegos co juz nie nastapi

a gdy widze wasze wypracowania maturalne i przekrzykiwanie sie tutaj i udowadnianie swoich racji to po prostu mijam te posty bo nei ma sensu po raz 100 na tym forum czytac racji Adriana i innych

ja nie odpowiedzialem wam w waszej dyskusji po prostu wypowiedzialem sie co sądze na temat - czego brakuje w nowym bj - a skoro Ty nie zauwazyles nic do tego tematu bo zająles sie Aerosmith to znaczy ze Ty straciles kontakt z tematem.
zacytowalem tylko jedna osobe do ktorej sie odnioslem a pozniej napisalem co sadze o temacie bo chyba o to chodzi???
C'mon
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Przeczytaj jeszcze raz to co napisalem. Nie napisalem tego w takim kontekscie na ktorego podtstawie mogłaś wyciągnać taki wniosek, wiec zkąd on się wziął. Po drugie pociągnąłem myśl mojego poprzednika
To po co ciągniesz? :P trzeba bylo urwac bezsensowny watek ktory nie ma prawa bytu. ;]
..albo to co dyktuje im wiekszy zarobek i mniej wysiłku, może tak
zarobek :hmmm: oni maja juz tyle kasy ze caly nasz kraj mogliby wykupic :P
Zdaje sie ze wszyscy zapominacie ze bj to nie roboty ani maszyny do robienia pieniedzy. Faceci maja juz prawie 50 lat... inny etap zycia i inne teksty inspirowane wlsnymi doswiadczeniami.
Niech sie facet wezmie za spiewanie a nie usmiechanie do panienek z pierwszych rzedow. Jon zatracil pewne proporcje, czesciej pajacuje zamiast zajac sie mikrofonem, strzela usmiechami na lewo i prawo i nadstawia tylek do macania... Zenujace.
Heh to jest niemozliwe do wykonania. Przeciez to zawsze bylo czescia tego zespolu i nie od dzis jon daje szypac sie po tylku i takie tam. Na koncertach kobiety zachowuja sie tak samo jak i 20 lat temu!!
piszac "plyta tragiczna " nie mialem na myli jakosc muzyki , tylko tematyke
TO samo co cytat wyzej . Nie wierze sadzisz ze to co pisze jest
doslowne
:| w ogole cie nie kumam. Masz na mysli teksty na bouunce czy to ze byla inspiriwana 11 wrzesnia i dlatego jest tragiczna??? bo jesli to drugie to jak strzal kula w płot.
To ze powodzi mu sie w kazdej dziedzinie nie ma nic do rzeczy wg mnie. Moze np zlapac "dola"
Hmmm jakigo doła mogłby złapac jon... moze wpasc w depreche bo sprzedali na swiecie tylko -ponad milion plyt,albo bilety na koncert sprzedaja sie juz nie w 90 000 sztuk tylko w 70 000 a moze przygnebia go to ze nie moze splodzic 5 dzieciaka ;] luuuudzie
To tak jakby powiedziec czlowiekowi ktory jest bliski samobojstwa zeby sie rozchmurzyl bo zycie jest piekne ;]
no przepraszam...z czego jon ma tworzyc te dolujace texty jak jest szczesliwym facetem!!!
Kto tu pisze na siłe ? Na siłe było pisane SWW bo była to ich ostatnia szansa i musieli coś porządnego zrobić. Jon jest naładowany pozytywnymi emocjami i stara się je przelac na papier a potem
:ok:
Mają pomysły na nowe plyty ale niektorzy starzy fani zalani jak w formalinie - ma byc slippery when wet 2 albo album to kicha
:ok:
Jovi twoj post jest żeby nie powiedzieć śmieszny w nawiązaniu do tego co tu piszem
Nie to wiekszosc z was jest tu smieszna ;] jovi bardzo dobrze to podsumowal. Oczekujecie czasem rzeczy niemozliwych
To co jak kupisz zaj***stą fure i za 20 lat zacznie Ci sie sypac w piach to pomalujesz ją na różowo i powiesz, ze to w koncu ten sam samochód
A Ty Piter jesli ozenisz sie z zajebista laska i za 20- 30 lat ona tez Ci sie zacznie sypac i nie bedzie w ogole przypominac tej w ktorej sie zakochales to co z nia zrobisz??? zniesiesz ja taka jaka jest..ze swiadomoscia ze jest Twoja czy zamienisz ja na inny model? ;]
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

chodzilo mi o to ze oczekujecie czegos co juz nie nastapi
Tow takim razie ja nie oczekuje tego co miałęs na myśli ani niczego co nie może nastapić. Oczekuje tylko/aż muzyki prezentującej taki poziom jak np. za czasów KTF itd i uwazam, że zespół stac na tworzenie dobrych piosenek.
a skoro Ty nie zauwazyles nic do tego tematu bo zająles sie Aerosmith to znaczy ze Ty straciles kontakt z tematem.
I widzisz. Nie czytałeś całego tematu, a sie wypowiadsz :P :) Nie zająłem się tematem Aerosmith czy Gunsów tylko dorzuciłem ich do pewnej grupy zespołów, które wcześniej się pojawiły i wokół których kręciła się rozmowa. To tyle dla objaśnienia.

[ Dodano: 2006-11-02, 20:31 ]
Oczekujecie czasem rzeczy niemozliwych
Sprecyzuj, bo ja niczego nie oczekuje tylko lepszej muzyki ;] Dla Ciebie to niemozliwe ?? Mnie temat nie przeszkadza mimo tego, ze być może to tylko takie gadanie. Od tego jest forum. Ja wchodze, patrze kto co napisał i ustosunkowywuje sie do tego. To na tyle. Takie trudne ;] ??
zapominacie ze bj to nie roboty ani maszyny do robienia pieniedzy
Niestety ale takimi "maszynami" sa. Chcby z racji tego, ze są członkami znanego zespołu rockowego. Czerpią dochody z większej liczby źrodeł niż możemy sobie wyobrazić
A Ty Piter jesli ozenisz sie z zajebista laska i za 20- 30 lat ona tez Ci sie zacznie sypac i nie bedzie w ogole przypominac tej w ktorej sie zakochales to co z nia zrobisz? zniesiesz ja taka jaka jest..ze swiadomoscia ze jest Twoja czy zamienisz ja na inny model?
Pominęłaś punkt z malowaniem na różowo, a jest on dość istotny. Na inny model nie zmienie !!
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

I widzisz. Nie czytałeś całego tematu, a sie wypowiadsz Nie zająłem się tematem Aerosmith czy Gunsów tylko dorzuciłem ich do pewnej grupy zespołów, które wcześniej się pojawiły i wokół których kręciła się rozmowa. To tyle dla objaśnienia.
gdybym chciał czytac wypracowania to zostałbym nauczycielem :P dorzucajac ich do tematu odbiegles od sedna - wiec offtopujesz, zmieniasz tor wlasciwej rozmowy a gdy ktos wypowiada sie w temacie - dziwisz sie? przy swoich aero gunsowych wypocinach zapomniales o istnieniu tematu "Czego wam brakuje w nowym BJ ?"
C'mon
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Już pomijam fakt, że tą "konwersacją" wprowadzilismy/wprowadziliście "kolejny watek, którego nie warto ciagnąć".
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”