zamieszczamy i oglądamy

Tutaj możesz zamieścić, linki i informacje jakie znalazłeś w prasie i internecie. Tutaj informuj także o nadchodzących programach, webcastach itp.

Moderator: Mod's Team

Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Beznadzieja! Jestem rozczarowana! :(
Nie ma jak pierwsza wersja, najlepsza :brawo:
http://www.youtube.com/watch?v=-w7jyVHocTk
BJ - It's my life - Always !
KondZik

Post autor: KondZik »

Awatar użytkownika
medicineman90
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: medicineman90 »

Beznadzieja... Ma w sobie coś z "Welcome to Wherever You Are", ale ogólnie, to kaplica. Kolejna radiowa papka :) A jak widzę tego gbura - Piotra K. to mi sie nóż w kieszeni otwiera :)
Harlem rain coming down,
Another shattered soul, in the lost and found.
One more night, on the street of pain,
Getting washed away by the Harlem rain.
KondZik

Post autor: KondZik »

medicineman90 pisze:
Beznadzieja... Ma w sobie coś z "Welcome to Wherever You Are", ale ogólnie, to kaplica. Kolejna radiowa papka :) A jak widzę tego gbura - Piotra K. to mi sie nóż w kieszeni otwiera :)
Radio oszaleje z zachwytu. Tak m się wydaje. Jak to piszą młodzi "mega".
Nawet przypomina mi to jakiś ich utwór. Wokal tradycyjnie momentami troszkę chrypki która kiedyś zachwycała. Szkoda, ale cóż.
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Dand pisze:Pewnie wielu nie podzieli mojego zdania ale chciałbym płyte w stylu Not running czy Old habits. Taką klimatyczną, którą odpalisz w ciemny, zimny wieczór ze szklaneczką dobrego trunku i się będziesz rozkoszować dźwiękiem. Myśle,że jest na to spora szansa bo obserwując Jona wydaje mi sie być w takim lekko nostalgicznym nastroju.
Dokładnie!

Poza tym taki album nie musiałby przecież składać się z dziesięciu klonów Not Running Anymore. Na pewno pojawiłyby się też bębny i jakieś żywsze kawałki, natomiast chodzi o samą stylistykę krążka. Skoro obecnie stoimy przed opcją tandetny pop-rock z banalnym riffem lub coś mniej rockowego, mniej komercyjnego, mniej przebojowego, ale ambitniejszego, to wybieram to drugie.
Awatar użytkownika
alniac
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: alniac »

Damned pisze:Skoro obecnie stoimy przed opcją tandetny pop-rock z banalnym riffem lub coś mniej rockowego, mniej komercyjnego, mniej przebojowego, ale ambitniejszego, to wybieram to drugie.
Ale wiemy też, co wybierze Jon - człowiek pędzący za mamoną jak królik za marchewką (czy jakoś tak).
19.06.2013 – Gdańsk, Polska
12.07.2019 – Warszawa, Polska
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ

Post autor: madm »

Jak myślicie, czy Jon będzie jeszcze kiedykolwiek w stanie zaśpiewać z takim powerem jak tu? https://www.youtube.com/watch?v=Wm5d2E7QZec.

Wszyscy płaczemy za Richiem, ale ja mam wrażenie, że zespół utracił jednak więcej. W zespole nie ma też Jona bo przy mikrofonie teraz stoi jedynie jego własna karykatura, udająca faceta sprzed lat.

A tak BTW, moim zdaniem to Always kładzie na deski Wembley 95'. Zwłaszcza pod względem wokalu.
It's my life!
Awatar użytkownika
mst
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: mst »

Zgadzam sie. To lepsze wykonanie niz te z Londynu. Moim zdaniem jeszcze lepsze jest Always z Madison Square Garden 2008.
Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Oba są z Londynu :P
It's my life!
EVENo

Post autor: EVENo »

Krzyżyk na formie wokalnej Jona postawiłem już dawno, kiedy na trasie bodajże z Cyrkla porwał się na wykonanie Wild Is The Wind. Właśnie wtedy zrozumiałem jak wielkim błędem byłoby pójście na koncert i jak wielkim bólem okazałoby się spełnienie marzenia o usłyszeniu tej piosenki na żywo.

Gdy pierwszy raz przesłuchiwałem WAN i trafiło na Amen, nie mogłem się powstrzymać i spauzowałem album (co rzadko robię, szczególnie przy pierwszym odsłuchu), aby sprawdzić, jakim pieprzonym cudem on to wyciąga. Trafiłem na filmik z koncertu, w którym za pierwszym razem udało mu się to naprawdę rewelacyjnie, zaś za drugim przekomicznie (czyli żałośnie).

Lata 90. to zdecydowanie złoty okres Jona. Wprawdzie jego cover Sympathy For The Devil daleki jest od najlepszych wykonań tego utworu, ale to właśnie tutaj jego głos brzmi niemal jak w studiu:
https://www.youtube.com/watch?v=NAJAEfVTFLM
Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Nie zgodzę się. Właśnie na trasie Circle w 2010 miał genialny przebłysk, począwszy właśnie od Londynu aż do końca trasy w 2010 - gdzie w Sydney rozłożył mnie wykonaniem Something To Believe In. Dałbym się pokroić, żeby przypomniał sobie, jakim był Wokalistą (przez duże W) 4 lata temu.

Nie potrafię zrozumieć, co się stało przez te 4 lata. Zadawałem to pytanie wielokrotnie, ale zadam jeszcze raz: czy 4 lata to aż tak dużo, żeby postarzeć się o 20 lat?
It's my life!
Awatar użytkownika
medicineman90
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: medicineman90 »

Odniose się do filmiku "Always" z o2 Areny. Moim zdaniem cała ta trasa w odniesieniu do Jona przypominała taki "syndrom wypalonej świecy". Z wokalem Jona - biorąc pod uwagę poprzednie i przyszłe lata - wszystko było ekstra! To był chyba ten ostatni TOP który mógł osiągnąć. Teraz, wybaczcie mi, ale to jest masakra. Na koncerty akustyczne z cyklu Runaway Tours, czy na występy z Kings of Suburbia to może wystarczy. Ja odnoszę niestety wrażenie, że Bon Jovi umiera śmiercią naturalną, a przy życiu podtrzymać to może jedynie nieustające zapotrzebowanie na ich koncerty, bo jest wielu takich, którzy przychodzą obejrzeć, a nie posłuchać. Wokalnie zarówno Jon jak i Richie się kończą... i proszę, niech nie linczują mnie osoby, które były na koncercie RS w Berlinie, bo zdania nie zmienie :)
Harlem rain coming down,
Another shattered soul, in the lost and found.
One more night, on the street of pain,
Getting washed away by the Harlem rain.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

medicineman90 pisze:Wokalnie zarówno Jon jak i Richie się kończą... i proszę, niech nie linczują mnie osoby, które były na koncercie RS w Berlinie, bo zdania nie zmienie :)
Tu nie chodzi o lincz ale serio ja sam byłem w szoku jak inaczej brzmi Richie na youtube a na żywo. Ja sobie zdaje sprawę,że trudno w to uwierzyć bo sam oglądając filmiki czasem łapie się za głowe co on z siebie wydobywa ale w Berlinie miał niesamowitą moc. W 2012 większą niż teraz ale i teraz było super.
Jak dla mnie nie masz wyjścia - na następną trasę musisz jechać na koncert i sam sie przekonać :)

Co do Jona to moim zdaniem tu się rozchodzi o wyeksploatowanie głosu bo nawet teraz miejscami potrafił bardzo pozytywnie zaskoczyć. Jeśli by się troche uspokoił ze śpiewaniem, zrobił dłuższą przerwę, zadbał o głos to jeszcze może być dobrze. Nie mówie o powrocie do lat 90tych ale wg. mnie jeszcze może dobrze śpiewać.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „TV - Radio - Internet”