No i chciałbym dowiedziec się co Wy na ten temat sadzicie. Co sadzą o tym osoby które słuchaja od dawna BJ lub od Crusha czy "Świeższe" osoby. Domyślam się, że starsi fani moga narzekać, tym od Crusha może to latać koło nosa a nowym się nawet podobać (czy jakoś tak).
Chciałbym, aby była to rzeczowa rozmowa bez kłótni itp...
Moje Zdanie:
Powiem tak szczerze, że ostatnio postanowiłem posłuchac sobie kilka piosenek country i tym podobnych, aby wiedzieć cos o tym gatunku więcej. Ogólnie jest to dla mnie nudny rodzaj muzyki i jesli miałby to byc typowy album country to raczej nie będe miał z niego satysfakcji. Jednak Bon Jovi piosenką WSYCGHome udowodnili, że można połączyć rocka z muzyka country i stworzyć coś ... ciekawego.
Wiem, że WSYCGHome jest razem z Widlflower najbardziej krytykowaną piosenką z HANDa. Z drugiej jednak strony w głosowaniach na najlepsze utwory z płytki WSYCGH plasuje się w czołówce. Czemu tak ? Bo sa osoby któym ona wogóle to nie odpowiada i one sa głownymi przeciwnikami.
Dla mnie WSYCGH jest piosenką fajną. Taką radosną, lajtową i przyjemna w słuchaniu. Dodatkowo uwielbiam ja puszczać sobie jak ktos u mnie za długo siedzi a ja nie mam czasu
Jeśli nowy album ma być w takim stylu - czyli radosnym, a przedewszystkim lekkim w odbiorze to chce taki album. Dodatkowo na albumie mogłyby się znaleść piosenki Country w stylu piosenki You Can't Loose At Love czyli spokojniejsze z okrojoną ilością muzyki w tle.
Jeśli miałoby być jednak country w tym "standartowym" (Cash itp) stylu to będzie chyba dla mnie jedna z tych najrzadziej słuchanych płyt (tak jak TLFRight).
Nie uważam, że pójście w ta strone jest czymś złym i ciesze się, że już są jakieś piosenki nagrane i że nowa piosenka będzie promować Best Of, ale ja oczekuje bardziej normalny studyjny rockowy album najlepiej w stylu New Jersey, HAND czy TDays. Co jednak nie przeszkadza aby w czasie oczekiwania rozkoszowac się muzyczką Country (wierze, że nie stricto Country tylko bardziej rock-country).
Czekam na wasze refleksje.