Offtop
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
-
- Have A Nice Day
Hevisaurus – fiński zespół metalowy tworzony z myślą i troską dla dzieci, chociaż słuchają ich też dorośli. Występują zawsze w strojach dinozaurów.
http://www.youtube.com/watch?v=w4_k16696Es
Inne:
- Hellbent For Cooking: The heavy Metal Cookbook – książka poświęcona muzykom wykonującym „ciężkie brzmienia” o jedzeniu.
- Utwór „Nie płacz Ewka” zespołu Perfect nie jest miłosną balladą. Autor tekstu Bogdan Olewicz podczas pisania słów miał myśli samobójcze, a fragment „Idę sam, właśnie tam, gdzie czekają mnie. Tam przyjaciół kilku mam, od lat …” mówi o śmierci i przejściu w zaświaty.
- Bruce Lee uczył Romana Polańskiego sztuk walki, w zamian Polański udzielał mu lekcji jazdy na nartach.
- Niall Horan członek One Direction – nazwisko Horan po szwedzku znaczy ku … wa.
- Tytuł utworu „51” zespoły TSA nawiązuje do odkrycia próby przemytu 51 kilogramów narkotyków w Polsce w latach 80-tych. Tego samego dnia zmarł z przedawkowania narkotyków jeden z przyjaciół Andrzeja Nowaka – gitarzysty TSA.
- Queen to jedyny zespół, którego każdy członek skomponował przynajmniej jeden hit z 1. Miejsc list przebojów. Wszyscy zostali w 2003r uwzględnieni w Songwriter’s Hall of Fame.
- Ostatnimi rzeczami jakie Elvis Presley zjadł przed śmiercią były 4 gałki lodów i sześć chrupiących ciasteczek z kawałkami czekolady.
- 18.09.1983r legendarna grupa KISS po raz pierwszy pokazała się publicznie bez makijażu. Przez 10 lat ukrywali swoje twarze pod grubą warstwą farby.
- Pierwsze 4 wersy utworu „Nothing else matters” zespołu Metallica są ostatnimi słowami, jakie wypowiedział przed śmiercią dziadek wokalisty i autora tekstu Jamesa Hetfielda.
- Tekst przeboju U2 – New Year’s Day jest inspirowany ruchem Solidarności po wprowadzeniu stanu wojennego w Polsce.
- Dwóch uwięzionych górników w Australii poprosiło o spuszczenie im po linie iPoda z muzyką zespołu Foo Fighters. Dave Grohl dowiedział się o tym fakcie i do iPoda dołączył notatkę: Chcę abyście wiedzieli, że gdy już stąd wyjdziecie, to w domu czekają na was bilety na nasz dowolny występ oraz darmowe piwo w jego trakcie.
- Założyciel firmy Fender (Leo Fender) nigdy nie umiał grać na gitarze, mimo że wyrabiał najlepsze gitary na świecie.
- W 1984r Iron Maiden nagrał na zamku w Ogrodzieńcu w Polsce wstawkę filmową, która została użyta w filmie Live After Death.
- Lemmy Kilmister wokalista i basista Motorhead spytany co chciałby jeszcze zrobić przed śmiercią odpowiedział: Wiesz, mam 63 lata a ciągle nie przeleciałem Jennifer Lopez.
- Na liście wykonawców zakazanych przez kościół katolicki znajdują się: Queen, Behemoth, Madonna, Michael Jackson, Elton John, Iron Maiden, Mick Jagger, AC/DC, Red Hot Chilli Peppers.
Rock and roll is king!

Jeden jedyny szczęściarz!

Inne:
- Hellbent For Cooking: The heavy Metal Cookbook – książka poświęcona muzykom wykonującym „ciężkie brzmienia” o jedzeniu.
- Utwór „Nie płacz Ewka” zespołu Perfect nie jest miłosną balladą. Autor tekstu Bogdan Olewicz podczas pisania słów miał myśli samobójcze, a fragment „Idę sam, właśnie tam, gdzie czekają mnie. Tam przyjaciół kilku mam, od lat …” mówi o śmierci i przejściu w zaświaty.
- Bruce Lee uczył Romana Polańskiego sztuk walki, w zamian Polański udzielał mu lekcji jazdy na nartach.
- Niall Horan członek One Direction – nazwisko Horan po szwedzku znaczy ku … wa.
- Tytuł utworu „51” zespoły TSA nawiązuje do odkrycia próby przemytu 51 kilogramów narkotyków w Polsce w latach 80-tych. Tego samego dnia zmarł z przedawkowania narkotyków jeden z przyjaciół Andrzeja Nowaka – gitarzysty TSA.
- Queen to jedyny zespół, którego każdy członek skomponował przynajmniej jeden hit z 1. Miejsc list przebojów. Wszyscy zostali w 2003r uwzględnieni w Songwriter’s Hall of Fame.
- Ostatnimi rzeczami jakie Elvis Presley zjadł przed śmiercią były 4 gałki lodów i sześć chrupiących ciasteczek z kawałkami czekolady.
- 18.09.1983r legendarna grupa KISS po raz pierwszy pokazała się publicznie bez makijażu. Przez 10 lat ukrywali swoje twarze pod grubą warstwą farby.
- Pierwsze 4 wersy utworu „Nothing else matters” zespołu Metallica są ostatnimi słowami, jakie wypowiedział przed śmiercią dziadek wokalisty i autora tekstu Jamesa Hetfielda.
- Tekst przeboju U2 – New Year’s Day jest inspirowany ruchem Solidarności po wprowadzeniu stanu wojennego w Polsce.
- Dwóch uwięzionych górników w Australii poprosiło o spuszczenie im po linie iPoda z muzyką zespołu Foo Fighters. Dave Grohl dowiedział się o tym fakcie i do iPoda dołączył notatkę: Chcę abyście wiedzieli, że gdy już stąd wyjdziecie, to w domu czekają na was bilety na nasz dowolny występ oraz darmowe piwo w jego trakcie.
- Założyciel firmy Fender (Leo Fender) nigdy nie umiał grać na gitarze, mimo że wyrabiał najlepsze gitary na świecie.
- W 1984r Iron Maiden nagrał na zamku w Ogrodzieńcu w Polsce wstawkę filmową, która została użyta w filmie Live After Death.
- Lemmy Kilmister wokalista i basista Motorhead spytany co chciałby jeszcze zrobić przed śmiercią odpowiedział: Wiesz, mam 63 lata a ciągle nie przeleciałem Jennifer Lopez.
- Na liście wykonawców zakazanych przez kościół katolicki znajdują się: Queen, Behemoth, Madonna, Michael Jackson, Elton John, Iron Maiden, Mick Jagger, AC/DC, Red Hot Chilli Peppers.
Rock and roll is king!

Jeden jedyny szczęściarz!

BJ - It's my life - Always !
Ja chcę, żeby Bandiera zasłaniał swoje grymasy taka maską!Miracle-BJ pisze:Hevisaurus – fiński zespół metalowy tworzony z myślą i troską dla dzieci, chociaż słuchają ich też dorośli. Występują zawsze w strojach dinozaurów.
Dziś kupiłem sobie album studyjny grupy Dżem. Jest to płyta Być czy Mieć z 2000 roku, będąca jedynym studyjnym albumem tego zespołu, z Jackiem Dewódzkim na wokalu. Tydzień temu w niedzielę też kupiłem płytę studyjną Dżemu. Jest to album 2004, pierwszy z Maciejem Balcarem jako wokalistą. Ciekawe czy podobają się wam te albumy.
-
- Have A Nice Day
Tomker pisze:Ja chcę, żeby Bandiera zasłaniał swoje grymasy taka maską!Miracle-BJ pisze:Hevisaurus – fiński zespół metalowy tworzony z myślą i troską dla dzieci, chociaż słuchają ich też dorośli. Występują zawsze w strojach dinozaurów.

No ale popatrzcie jak rośnie liczba miłośników takiego grania!
http://www.youtube.com/watch?v=-krWOGBiEPo
[ Dodano: 2013-09-29, 15:57 ]
The Heavy Metal Ensemble of Lawrence University
http://www.youtube.com/watch?v=fqj-__y0J74
BJ - It's my life - Always !
Z Jackiem Dżem nagrał trzy studyjne albumy i jeden live - 'Kilka Zdartych Płyt' z 1995 roku, 'Pod Wiatr' z 1997 roku i 'Być Albo Mieć', do tego 'Dżem w Operze'.Geminiman019 pisze:Dziś kupiłem sobie album studyjny grupy Dżem. Jest to płyta Być czy Mieć z 2000 roku, będąca jedynym studyjnym albumem tego zespołu, z Jackiem Dewódzkim na wokalu. Tydzień temu w niedzielę też kupiłem płytę studyjną Dżemu. Jest to album 2004, pierwszy z Maciejem Balcarem jako wokalistą. Ciekawe czy podobają się wam te albumy.
I'll never grow up, and I'll never grow old
Blame it on the love of rock n' roll!
https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
Blame it on the love of rock n' roll!
https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
Powinieneś też wiedzieć, że płyta Być albo Mieć to enhanced CD. To znaczy, że oprócz piosenek, na krążku znajduje się też prezentacja multimedialna. Teledysk w tej prezentacji, jest w żenująco niskiej jakości (rozdzielczość 192x144, framerate 12fps). Należy wziąć pod uwagę fakt wydania tej płyty w 2000 roku. Wtedy jeszcze technologii HD, a komputery były dużo słabsze niż teraz.dobek994 pisze:Z Jackiem Dżem nagrał trzy studyjne albumy i jeden live - 'Kilka Zdartych Płyt' z 1995 roku, 'Pod Wiatr' z 1997 roku i 'Być Albo Mieć', do tego 'Dżem w Operze'.Geminiman019 pisze:Dziś kupiłem sobie album studyjny grupy Dżem. Jest to płyta Być czy Mieć z 2000 roku, będąca jedynym studyjnym albumem tego zespołu, z Jackiem Dewódzkim na wokalu. Tydzień temu w niedzielę też kupiłem płytę studyjną Dżemu. Jest to album 2004, pierwszy z Maciejem Balcarem jako wokalistą. Ciekawe czy podobają się wam te albumy.
fmk. pisze: Rap is like scissors - it always loses to rock
Hard rock ma się bardzo dobrze.

Oczywiście jeśli ktoś woli katować się mainstreamowymi mediami, to może odnieść wrażenie, że rock umarł, albo w najlepszym wypadku zszedł do podziemia.
Tyle, że kto dziś uważa Internet za podziemie? Kto traci czas na śmieci w TV czy radiu? Chyba tylko ktoś kto chce wygodnie chodzić jak koń w klapkach na oczach, nie dostrzegając Świata poza "główną drogą".
Czy tak trudno zrozumieć że rap to najpopularniejszym gatunkiem muzycznym w naszym kraju, z którym utożsamiają się młodzi ludzie. Na dowód tego powiem wam że maturzyści często wybierają tematy typu: "Teksty Utworów Hip-Hopowych jako..." "...głos pokolenia młodzieży" czy "...poezja XXI Wieku". Rock to już skamielina nie opoka, a jej miejsce jest w muzeum. Już widzę jak za kilkanaście lat dziennikarze lamentują wniebogłosy, że gwiazdy rocka zaczynają umierać. Ponadto całkowicie odrzuciłem istnienie wszystkich młodych zespołów, gdyż młoda krew jest całkowicie bezwartościowa i wyjaławia starą dobrą.
Geminiman019 pisze:Rock to już skamielina nie opoka, a jej miejsce jest w muzeum.
Dobra niech będzie, że ja dzień w dzień słucham hipo-hopu, a wszystkie rockowe płyty wydaje muzeum
[ Dodano: 2013-09-29, 22:57 ]
niedawny singiel znanego rapera:
https://www.youtube.com/watch?v=LaPBNRHUnEI
(przy czym płyty SH&F jako całości akurat nie polecam)
Ostatnio zmieniony 29 września 2013, o 21:00 przez usunięty użytkownik 4858, łącznie zmieniany 1 raz.
- DirtySecret
- It's My Life
matkoboskoGeminiman019 pisze:Czy tak trudno zrozumieć że rap to najpopularniejszym gatunkiem muzycznym w naszym kraju, z którym utożsamiają się młodzi ludzie. Na dowód tego powiem wam że maturzyści często wybierają tematy typu: "Teksty Utworów Hip-Hopowych jako..." "...głos pokolenia młodzieży" czy "...poezja XXI Wieku". Rock to już skamielina nie opoka, a jej miejsce jest w muzeum. Już widzę jak za kilkanaście lat dziennikarze lamentują wniebogłosy, że gwiazdy rocka zaczynają umierać. Ponadto całkowicie odrzuciłem istnienie wszystkich młodych zespołów, gdyż młoda krew jest całkowicie bezwartościowa i wyjaławia starą dobrą.

A z ciekawostek powiem Wam, że byłam kilka dni temu na koncercie Kalibra 44 (powrót do klubowego koncertowania po 13 latach), któremu na scenie oprócz dj towarzyszył jeszcze żywy band - gitarka elektriszien, perkusja, klawisz, bas/kontrabas. Kawałki, które zresztą naprawdę lubię, nabrały nowej jakości i takiego "rockowego sznytu". Bardzo to było dobre i bardzo mi się podobało

- Collie
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: Keep The Faith
- Kontakt:
Nie wiem czy najpopularniejszy, ale popularny. Rock w żadnym wypadku do muzeum się nie nadaje, młode zespołu mogą czerpać ciekawe wzorce właśnie z tych ''skamielin''. Co nie czyni ich bezwartościowymi na starcie. A teraz idę nauczyć się wiązać krawatGeminiman019 pisze:Czy tak trudno zrozumieć że rap to najpopularniejszym gatunkiem muzycznym w naszym kraju, z którym utożsamiają się młodzi ludzie. Na dowód tego powiem wam że maturzyści często wybierają tematy typu: "Teksty Utworów Hip-Hopowych jako..." "...głos pokolenia młodzieży" czy "...poezja XXI Wieku". Rock to już skamielina nie opoka, a jej miejsce jest w muzeum. Już widzę jak za kilkanaście lat dziennikarze lamentują wniebogłosy, że gwiazdy rocka zaczynają umierać. Ponadto całkowicie odrzuciłem istnienie wszystkich młodych zespołów, gdyż młoda krew jest całkowicie bezwartościowa i wyjaławia starą dobrą.
In a world that gives you nothing, we need something to believe in
https://www.instagram.com/qeeriefire/
https://www.instagram.com/qeeriefire/
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
No i fajnie! Kaliber zawsze dawał radę. Zarówno w tekstach, jak i w tych owo zapętlonych podkładach muzycznych. Ciekawie to musi brzmieć z live bandemDirtySecret pisze:A z ciekawostek powiem Wam, że byłam kilka dni temu na koncercie Kalibra 44 (powrót do klubowego koncertowania po 13 latach), któremu na scenie oprócz dj towarzyszył jeszcze żywy band - gitarka elektriszien, perkusja, klawisz, bas/kontrabas. Kawałki, które zresztą naprawdę lubię, nabrały nowej jakości i takiego "rockowego sznytu". Bardzo to było dobre i bardzo mi się podobało