Najlepsza balladka
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
Najlepsza balladka
hej! Jestem tu nowa, to jest moj pierwszy temat (ale z pewnoscia nie ostatni)
mam do was pytanie: jaka balladke uwazacie za najlepsza? bo ja mam kilka ulubionych: ALL ABOUT LOVIN YOU, ALWAYS i BED OF ROSES. Zastanawiacie sie pewnie czemu ten temat jest w rubryce o Jonym. Dlatego ze ja uwielbiam jego glos i te balladki podobaja mi sie glownie dlatego ze on je spiewa :zakochany: czekam na odpowiedzi
podrowionka :bj:
- Agata BJ
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Oj tak...wiele jest ballad BJ, które z dumą mogłabym śmiało umieścić w pierwszej piątce swojego rankingu. Ale najlepszymi z najlepszych są, jak dla mnie napewno:
<b>"I'll Be There For You"</b> za niesamowity tekst, zwłaszcza refrenu. Uważam go za idealne, słowne odzwierciedlenie tego, jak powinna wyglądać ludzka miłość
<b>"Always"</b> również za tekst, jak i za clip. Całokształt tej piosenki jest świetny i nie dziwię się, że akurat tę piosenkę znają chyba wszyscy - zarówno fani, jak i zwykli "śmiertelnicy".
<b>"Bed of Roses"</b> w tej piosence podoba mi się chyba wszystko, bez wyjątku...od tekstu, poprzez muzykę, aż po teledysk.
No to chyba te trzy najważniejsze dla mnie ballady. Jak mi się przypomni jeszcze jakaś to dopiszę...
<b>"I'll Be There For You"</b> za niesamowity tekst, zwłaszcza refrenu. Uważam go za idealne, słowne odzwierciedlenie tego, jak powinna wyglądać ludzka miłość
<b>"Always"</b> również za tekst, jak i za clip. Całokształt tej piosenki jest świetny i nie dziwię się, że akurat tę piosenkę znają chyba wszyscy - zarówno fani, jak i zwykli "śmiertelnicy".
<b>"Bed of Roses"</b> w tej piosence podoba mi się chyba wszystko, bez wyjątku...od tekstu, poprzez muzykę, aż po teledysk.
No to chyba te trzy najważniejsze dla mnie ballady. Jak mi się przypomni jeszcze jakaś to dopiszę...
- Twisted Sister
- Have A Nice Day
A ja może zacznę od tego, że ja w balladkach BJ kocham dwa elementy, bez których żadna nie byłaby taka sama: śpiew Jonny'ego i łkające brzmienie gitarki Richiego :mrgreen: ..... Stąd też mój ranking. Alors, voila:
-Dry County: wydaje się, że to zwyczajna, senna balladka.... ale po prostu kocham moment, w którym Jon zaczyna się tak słodko wydzierać, a ogniste Rysiowe solo przechodzi wszystko. Uwielbiam tę piosenkę za wszystko: solówkę, clip, rozdzierająco smutny tekst "if I could choose the way I die, make it by the gun or knife, cause the other way...." i przepiękną muzykę....;
-My Guitar Lies Bleeding In My Arms-Misery likes company, I like the way that sounds.... I'd like to jump, but I'm afraid to hit the ground... I can't write a love song the way I feel today... trochę jakbym czytała swój pamiętnik, ta piosenka mi bardzo kiedyś pomogła;
-Bed Of Roses: najpiękniejsza moimz zdaniem balladka o miłości (i prawdę mówiąc trochę także i o zdradzie) z przepiękną solówką gitarową;
-Never Say Goodbye -nostalgiczna to pieśń i przepiękna, co tu dużo mówić^-^.
No, i OCZYWIŚCIE Wanted Dead Or Alive-piękne brzmienie 12-string akustyka i ten "hymnowy"
klimat.....
Ogólnie wszystkich ich balladek mogłabym słuchać i słuchać <rozpływa się> A z solowych kawałków Jovisów-mam łezki w oczkach przy Father Time i Santa Fe....

-Dry County: wydaje się, że to zwyczajna, senna balladka.... ale po prostu kocham moment, w którym Jon zaczyna się tak słodko wydzierać, a ogniste Rysiowe solo przechodzi wszystko. Uwielbiam tę piosenkę za wszystko: solówkę, clip, rozdzierająco smutny tekst "if I could choose the way I die, make it by the gun or knife, cause the other way...." i przepiękną muzykę....;
-My Guitar Lies Bleeding In My Arms-Misery likes company, I like the way that sounds.... I'd like to jump, but I'm afraid to hit the ground... I can't write a love song the way I feel today... trochę jakbym czytała swój pamiętnik, ta piosenka mi bardzo kiedyś pomogła;
-Bed Of Roses: najpiękniejsza moimz zdaniem balladka o miłości (i prawdę mówiąc trochę także i o zdradzie) z przepiękną solówką gitarową;
-Never Say Goodbye -nostalgiczna to pieśń i przepiękna, co tu dużo mówić^-^.
No, i OCZYWIŚCIE Wanted Dead Or Alive-piękne brzmienie 12-string akustyka i ten "hymnowy"
Ogólnie wszystkich ich balladek mogłabym słuchać i słuchać <rozpływa się> A z solowych kawałków Jovisów-mam łezki w oczkach przy Father Time i Santa Fe....
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
Wszystkie!!!
A tak na serio, to mało oryginalnie:
Bed Of Roses
Always
Living In Sin
hmmm...
no i oczywiście wszystkie z These Days
Nie. Ja naprawdę uwielbiam je wszystkie :| chociaż czasami niektóre bardziej mnie ruszają, ale to się bardzo często zmienia więc nie mogę określić teraz które.
A tak na serio, to mało oryginalnie:
Bed Of Roses
Always
Living In Sin
hmmm...
no i oczywiście wszystkie z These Days
Nie. Ja naprawdę uwielbiam je wszystkie :| chociaż czasami niektóre bardziej mnie ruszają, ale to się bardzo często zmienia więc nie mogę określić teraz które.
KTF in Bon Jovi!!!
Wanted dead or alive w wersji z OWN - to jest to, co powala mnie na kolana, zwłaszcza końcówka śpiewana z Ryśkiem
Living in sin - za tekst i ten fragment w teledysku na początku drugiej zwrotki, w którym Jasiek składa łapki a Rychu nachyla się do mikrofonu - aż uginają się kolana :mrgreen:
Dry county - ponownie za tekst, i, jak już ktoś wymienił, te "rozdzierające" partie Jaśka :mrgreen:
I want you - aaa... polubiłam niedawno i to ze względu na okoliczności :mrgreen:
Always - tego nie trzeba tłumaczyć
Bed of roses - jak wyżej

Living in sin - za tekst i ten fragment w teledysku na początku drugiej zwrotki, w którym Jasiek składa łapki a Rychu nachyla się do mikrofonu - aż uginają się kolana :mrgreen:
Dry county - ponownie za tekst, i, jak już ktoś wymienił, te "rozdzierające" partie Jaśka :mrgreen:
I want you - aaa... polubiłam niedawno i to ze względu na okoliczności :mrgreen:
Always - tego nie trzeba tłumaczyć
Bed of roses - jak wyżej
...Don't you know that all my heroes died...?
And I guess I'd rather die than fade away...
"Rock N Roll is the spiritual release of the youth"
http://www.olcat.mylog.pl
And I guess I'd rather die than fade away...
"Rock N Roll is the spiritual release of the youth"
http://www.olcat.mylog.pl
- CRUSHynka
- Junior Admin
-
Keep The Faith
My Guitar Lies Bleeding In My Arms - za to, że jest niezwykła, nawet jak na klimat TD
This Ain't A Love Song - za to, że jest piosenką o miłości, a i tak ją lubię
Wanted Dead Or Alive - to chyba oczywiste... ?
Secret Dreams(ha, zaskoczenie! X]) - za wspomnienia z nią związane.
This Ain't A Love Song - za to, że jest piosenką o miłości, a i tak ją lubię
Wanted Dead Or Alive - to chyba oczywiste... ?
Secret Dreams(ha, zaskoczenie! X]) - za wspomnienia z nią związane.
Proszę państwa, oto pyza
:
- Twisted Sister
- Have A Nice Day
These Open Arms? Muszę powiedzieć, że na mnie ta piosenka zrobiła też całkiem spore wrażenie ^-^. W zasadzie szkoda, że chłopaki z niej zrezygnowali-z jednej strony niby lepiej, że na HAND nie ma żadnej ballady miłosnej (czegoś w rodzaju np. "Mystery Train", który mnie, delikatnie mówiąc, do gustu nie przypadł), ale These Open Arms pasowałoby mi na HAND np. w miejscu "Wildflower". Z całą pewnością TOA to powrót do jovisowej tradycji wspaniałych power-ballad.... jak te wymienione wyżej xD.Teena pisze:A propos balladek, czy wam też się tak podoba These Open Arms? Bo ja byłam zszokowana lekko, przy pierwszym słuchaniu, bo dawno już nowa ballada Bon Jovi nie zrobiła na mnie takiego wrażenia!
Ostatnio zmieniony 18 października 2005, o 10:46 przez Twisted Sister, łącznie zmieniany 1 raz.
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
A ja z ballad lubie najbardziej Dry County - dla mnie wypasik, szczególnie jak sie rozkręca. W sumie balladka ale taka nie do konca. A z nowej płytki lubie Welcome to Wherever You Are. Poza tym generalnie lubie wiekszosc ballad BJ, ale zeby ich sluchac musze miec nastroj odpowiedni, bo tak na codzien to lubie cos zywszego.
Keep The Faith
- sobol_77
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW
Jest tego troche...
Wanted Dead or Alive - za solo przede wszystkim
Lining in Sin - za calosc
I Want You - wspaniale wspomnienia z moja byla pania (a bylismy 8 lat...)
Dry County - juz ktos pisal o tym atomowym przyspieszeniu
Lie To Me - ten tekst...
My Guitar Lies Beeding In My Arms - w ogole lubie klimat These Days
Always - wszyscy wiedza o co chodzi
Welcome To Wherever Yoy Are - zaspiewy w finale sa boskie
Ale i tak w ogole wole bardziej rockowe oblicze Bon Jovi
:evil:
Wanted Dead or Alive - za solo przede wszystkim
Lining in Sin - za calosc
I Want You - wspaniale wspomnienia z moja byla pania (a bylismy 8 lat...)
Dry County - juz ktos pisal o tym atomowym przyspieszeniu
Lie To Me - ten tekst...
My Guitar Lies Beeding In My Arms - w ogole lubie klimat These Days
Always - wszyscy wiedza o co chodzi
Welcome To Wherever Yoy Are - zaspiewy w finale sa boskie
Ale i tak w ogole wole bardziej rockowe oblicze Bon Jovi
:evil:
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
The ups and downs will make you scream sometimes...