M.J. pisze:Wracając do naleśników: kiedy chcę się poczuć jak w raju a nijak nie zanosi się na koncert BJ w Polsce to robię czekoladowe naleśniki z bitą śmietaną i bananami. To jest istne Niebo, mówię Wam. Wcinasz naleśnik za naleśnikiem i nie martwisz się o dodatkowe centymetry w biodrach.
A dżem ostatnio robiłam truskawkowo-rabarbarowy, taki słodko-kwaśny. Pycha!
Ojjjj, ale bym zjadła takie naleśniki
A jakie dokładnie proporcje truskawek:rabarbaru:cukru dawałaś ?
Moja babcia ostatnio zrobiła słoik dżemu truskawkowego bo zostało truskawek ... Matko, te słoiki ze sklepów niech się chowają!
10.06.2011 - Drezno
27.07.2011 - Barcelona
19.06.2013 - GDAŃSK, moje miasto !
05.07.2013 - Londyn
W ubiegłym roku robiłam wszystko zgodnie z przepisem i konfitura wyszła bardziej kwaśna, niż słodko-kwaśna. W tym roku nie chciało mi się iść po cukier żelujący, miałam za dużo truskawek i chyba zapomniałam o soku z cytryny (ale nie jestem pewna), więc wrzuciłam truskawki i rabarbar (2:1), gotowałam aż się zrobiło gęste, posłodziłam do smaku... i jest. xD Tylko wyszło za bardzo truskawkowe, w przyszłym roku zrobię jeszcze inne proporcje...
His momma said he was crazy - he said 'Momma, I've got to try'.
Ostatnio pisałaś o fasolce szparagowej, więc od razu sprawdziłam czy są jakieś przepisy z nia. Niestety nie ma, ale jest z 15 z innymi rodzajami fasoli, gdybyś chciała.
Właśnie natrafiłam na Zupę dyniową z nasionami konopi. Przepisać?
A co do naleśników to nasmażyłam dziś i kombinowałam coś, bo chciałam zrobić jakieś takie a'la tajskie. Próbowałam ubić mleko kokosowe, ale nie wyszło, więc wlałam je do garnka dodałam cukru i trochę pogotowałam, na naleśnika pokrojone brzoskwinie i polać kokosowym sosem. Jeszcze sypnełam troche cukru pudru na górę. Pyszne wyszły xD Tylko przeraźliwie słodkie
10.06.2011 - Drezno
27.07.2011 - Barcelona
19.06.2013 - GDAŃSK, moje miasto !
05.07.2013 - Londyn