HAND Tour - Najlepsza trasa od 16-tu lat ? !!!

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

HAND Tour - Najlepsza trasa od 16-tu lat ? !!!

Post autor: Adrian »

Wziąłem się ostatnio za przesłuchiwanie bootlegów z różnych lat, aby porównać koncerty z wszystkich tras. Chciałem sprawdziś jak na tle starszych koncertów wypada zespół w formie "muzycznej" tzn tylko audio.

Co spostrzegłem: obecne koncerty (mówie tylko o Europejskiej trasie) są świętne dużo lepsze niż trasa KTF, SWW, Crush Tour czy Bounce Tour. Koncerty które słuchałem z nowej trasy (Stuttgart i Dublin oraz pare poszczególnych piosenek z różnych koncertów) wypadają nawet lepiej niż koncerty z trasy These Days !!!

Co można uznać za plus:
- ?ywiołowość
- Świetny głos Jona (o wiele lepszy niż trasa Crush/ Keep THE Faith / BJ / Fahrenheit / Bounce Tour).
- Dobre rozwiązania w piosenkach
- Więcej wokalu Rycha
- Więcej wokalu Dava
- 3 gitarzystów ! Richie / Jon i ten ich przyjaciel (chyba Bobby Bandera)
- Niektóe piosenki nigdy nie brzmiały tak dobrze
- Świetna reakcja publiczności
- Śpiewanie przez publicznośc (dużo jest piosenek w których publicznośc może się wykazać YGLABN, BTBMB, WSYCGO, HAND - wcześniej np Born nie było w takiej mierze oddawane publiczności a my w Stuttgarcie śpiewaliśmy Na na na na przez dłuższy czas bo Jon na nas to wymuszał, a publicznośc chciała śpiewać).
- Powtórze głos Jona jest nadal w świetnej formie (to co zrobił w Shout i Bad Medicine było genialne)

Ogólnie moge stwierdzić, że tak dobra trasa miałą miejsce przynajmniej 10 lat temu jak nie 16-cie (New Jersey).

Wizualnie (z urywków koncertu i z koncertu ze Stuttgartu)
- zespól jest żywiołowy
- Jon rozmawia z Rychem / publicznością
- Jon wchodzi w publicznośc
- Jon (ew Rychu) robi sobie jaja
- Dobry kontakt z publicznością (Jon zabiera róze od publiczności , daje jakiejś lasce w piosence "In These Arms" ) itp
- Element zaskoczenia - Jon wychodzi z podziemia i śpiewa na platformie wśród widzów
- Jeszcze pewnie coś ale teraz nie pamiętam

Ogólnie mówiąc słuchając bottlegi, czy oglądając wideo mam wrażenie, że jest to najlepsza trasa od czasu New Jersey. Niektóe piosenki obecnie mają najlepsze wykonania w histori np Never Say Goodbye (Stuttgart) nie słyszałem lepszego wykonania niż to lub takie Keep The Faith no i np "In These Arms (Dublin) - wersja z trasy KTF może się schować.

Dla potwierdzenia moich słów podaje link do "Keep The Faith" i "Never Say Goodbye" z Stuttgartu.
Rozkoszujcie się :) (w Keep The Faith zwróccie uwage na śpiew Ryśka, a Never Say ogólnie na zajeb.. głos Jona).

http://rapidshare.de/files/22530777/Stuttgart.rar.html
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

are u ok? :P
eNZu
It's My Life
It's My Life

Post autor: eNZu »

HAND na pewno jest dobrą trasą pod względem wykonania utworów (nie setlist, choć wcześniej też ich zbytnio nie zmieniali).
Mam 80 koncertów w wersji audio (od ery "Bon Jovi" po HAND), więc mam porównanie.
Głos Jona jest niezły (na trasie KTF miał większe problemy z piosenkami). Teraz brakuje mi długich solówek i wstępów do piosenek, np wstęp do Lay your hands on me.
Mało też jest coverów wplatanych w utwory (nie ma już takich wykonań jak I'll sleep when I'm dead & Jumpin' Jack Flash & Papa was a rolling stone & Brown sugar podczas trzeciej nocy w Jokohamie).
Pod względem wizualnym się nie wypowiadam, bo mało koncertów video widziałem (choć z TDTour Wembley N2 i N3 oraz Dżakarta są niezłe).
o2 Arena 2010, Drezno 2011, Gdańsk 2013, Brisbane 2018, Sydney 2018, Wembley 2019, Monachium 2019 a Warszawa tuż-tuż :)
Awatar użytkownika
culles
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: culles »

Wszystko OK z Adrianem... a na dodatek to wszystko czru :) Jest bardzo, bardzo dobrze... Wiele elementow nigdy nie bylo dopracowane w takim stopniu jak przy obecnej trasie, co wiecej interakcja koncertu wcale na tym nie ucierpiala, BA! Ona ulegla diamertalnej przemianie, zespol czesto zartuje, wprowadza w piosenki wiecej elementow "dla publicznosci" Jak chociazby fanstastyczne zakonczenia I'll be there for you, czy Bad Medicine... ktore sa stworzone do wyladowania emocji tysiecznego tlumu :)
Co do glosu Jona to moim zdaniem nie jest w zyciowej formie, ale na pewno bardzo dobrej. Od strony technicznej jest co prawda jak nigdy dotad(vide "Shout"), ale jednak mlodziencze wrzaski pelne energii juz sie go nie trzymaja :P co chyba jasne. :)

EDIT: Co do "Lay your hands..." to jest to spowodowane tym, ze na "wjazd" grane jest bardzo pasujace na poczatek LMS... wiec po prostu brakuje miejsca dla LYHOM.
Do piachu z tematem: "BON JOVI do piachu??"
"Bon Jovi skonczyli sie na Kill'Em All..." -Haslo roku
.:blog:.
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

tia :) z Adrianem wszystko w porzadku bedziemy go odwiedzac w dlugich rekawach :)
ogolnie to ze Jon zartuje z rychem nie znaczy wogole ze koncerty sa na wysokim poziomie - czasami sie im udaje ale z tego co wiem to koncowka i juz wiedza ze bedzie odpoczynek wiec odwalaja "pańszczyzne" koncert w manchesterze byl rewelka - zobaczymy jak bedzie dalej w europie to na razie manchester rulez :) i nie wmawiajcie mi ze byliscie i slyszeliscie ;)
C'mon
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

tia z Adrianem wszystko w porzadku bedziemy go odwiedzac w dlugich rekawach
tak? nosisz dlugie rekawki ? nic nie wspominales wczesniej. ;] to w takim razie nie wiem czy wypuszczaCie na wizyte do adriana
koncert w manchesterze byl rewelka - zobaczymy jak bedzie dalej w europie to na razie manchester rulez
nawet sie nie pochwaliles ze byles ;]
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Adrian, zastanawiałeś sie kiedyś czy by się Jonowi nie oświadczyć?? :|
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Zapewniam, że ze mną wszystko w porządku.

Rattie - ja nie gustuje w płci "brzydkiej". Wiesz jeśli ty tak lubisz to twoja sprawa ja tam wole dziewczyny.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

To fajnie, ale to nie ja pisze ciągle o 'idealności' jakiegos gościa
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
aleks
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: aleks »

potwierdzam- koncert w Manchesterze był REWELACYJNY :D
pozdrawiam :mruga:
Keep The Faith
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

MUSZE ZOBACZYć D V D albo pojechac na koncert ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??

K T F
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”