Gdańsk Multicam DVD
Moderator: Mod's Team
- Collie
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: Keep The Faith
- Kontakt:
Świetna robota, zapowiada się niesamowicie 

In a world that gives you nothing, we need something to believe in
https://www.instagram.com/qeeriefire/
https://www.instagram.com/qeeriefire/
- Din_Winter
- Have A Nice Day
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Książeczka do DVD jest wciąż aktualnym pomysłem. Pracujemy nad nią.krzyu pisze:pisaliście wcześniej, że zamierzacie stworzyć książeczkę (z fotkami z koncertu itd itp), i do tego oczywiście multicam - więc,
1. Czy wrzucacie to wszystko do sieci i każdy się bawi z tym jak chce?
czy może...
2. ...planujecie drukować książeczkę na jakimś sensownej jakości papierze o dużej gramaturze, dodawać do tego dvd zadrukowane lightscibem czy czymś podobnym, to wszystko z jewelcase i pocztą do chętnych?? (oczywiście za stosowną opłatą za wszelkie poniesione koszta ;P)
Co do dystrybucji, to opcja nr 2 byłaby dość pracochłonna, a poza tym nie wiem czy jest to legalne. Załóżmy że będzie 50-100 zamówień, więc trzeba to wszystko wydrukować, pociąć, złożyć, nagrać i powysyłać. Wydaje mi się, że opcja nr 1 będzie lepsza, bo pobieranie jakichkolwiek opłat za ten projekt, byłoby na pewno nielegalne. Najlepiej będzie jak każdy sobie sam kupi czystą płytkę i pudełko DVD, nagra film i wydrukuje okładki na własną rękę, a my w tym temacie udzielimy wszystkich niezbędnych rad, co do papieru, drukarni itp, tak aby w efekcie było dobrze
Chyba że ktoś jest właścicielem drukarni i chciałby pomóc...
jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje
Dzięki wszystkim za słowa wsparcia!
-
- Gdańsk Supporter
-
I Believe
Jak robić to robić do końca
i również wole zapłacić te 10 albo nawet po 20 zł ale dostać komplecik gotowy (płytka w gotowym opakowaniu plus książeczka jeśli się uda) / robimy to w naszym forumowym gronie fanów BJ i wcale dla mnie to nie jest nielegalne. A skoro komuś chciało się wybierać, składać , ściągać montować materiały, tracić swój czas na fanklubowy mega projekt to kasa jak najbardziej za ten wysiłek się należy.
Zrobimy listę chętnych do kupna (za te 10-20zł) żeby wiadomo było ile zrobić kopii dvd i opakowań, taniej wyjdzie bo hurtowo się zamówi opakowania i płytki (ps. Na płytce tez można by zrobić nadruk i będzie miodzio ! ) każdy z listy przeleje kasę na konto, dostanie gotowy gorący produkt a producenci między sobą rozdysponują kasę sprawiedliwie
no chyba że ma ktoś coś przeciwko...
a Jak nie no to każdy sobie zgrywa za free i opakowania czy okładkę robi na własną rękę a producentom zostaje satysfakcja
Zrobimy listę chętnych do kupna (za te 10-20zł) żeby wiadomo było ile zrobić kopii dvd i opakowań, taniej wyjdzie bo hurtowo się zamówi opakowania i płytki (ps. Na płytce tez można by zrobić nadruk i będzie miodzio ! ) każdy z listy przeleje kasę na konto, dostanie gotowy gorący produkt a producenci między sobą rozdysponują kasę sprawiedliwie
a Jak nie no to każdy sobie zgrywa za free i opakowania czy okładkę robi na własną rękę a producentom zostaje satysfakcja
- Thalion
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Nie wiem czy sprzedaż tego nie jest sprzeczna z prawem. Fajnie by było, gdyby wypowiedział się ktoś nieco bardziej w tym biegły, ale nie mam pewności jak to jest.
Obraz rejestrowaliśmy my, a przesyłając go pozwalamy na przetwarzanie i ta część, tak samo jak robienie książeczki z naszych fotek, jest raczej ok. Nie wiem jak ze ścieżką dźwiękową i mam wątpliwości co do samej "sprzedaży". Wiem, że to pokrycie kosztów wytworzenia, ale właśnie to może być ten punkt "projektu", który może być sprzeczny z prawem.
Nie zrozumcie mnie źle, ja też chcę mieć to DVD i wolałabym zapłacić i dostać do ręki fajnie wydrukowaną książeczkę z elegancko wypaloną płytą. Chętnie zapłacę za to 20zł, ale wolałabym mieć pewność, że to jest jednak legalne... Udostępnienie zrobionego przez siebie filmiku raczej jest, ale rozprowadzanie w ten sposób może nie być - nie znam się na tym, mam po prostu takie wrażenie.
BTW mam kilka całkiem niezłych zdjęć, którymi chętnie się podzielę mając na myśli książeczkę. Załadować je gdzieś na forum czy komuś przesłać np. na maila?
Obraz rejestrowaliśmy my, a przesyłając go pozwalamy na przetwarzanie i ta część, tak samo jak robienie książeczki z naszych fotek, jest raczej ok. Nie wiem jak ze ścieżką dźwiękową i mam wątpliwości co do samej "sprzedaży". Wiem, że to pokrycie kosztów wytworzenia, ale właśnie to może być ten punkt "projektu", który może być sprzeczny z prawem.
Nie zrozumcie mnie źle, ja też chcę mieć to DVD i wolałabym zapłacić i dostać do ręki fajnie wydrukowaną książeczkę z elegancko wypaloną płytą. Chętnie zapłacę za to 20zł, ale wolałabym mieć pewność, że to jest jednak legalne... Udostępnienie zrobionego przez siebie filmiku raczej jest, ale rozprowadzanie w ten sposób może nie być - nie znam się na tym, mam po prostu takie wrażenie.
BTW mam kilka całkiem niezłych zdjęć, którymi chętnie się podzielę mając na myśli książeczkę. Załadować je gdzieś na forum czy komuś przesłać np. na maila?
11 VI 2008, Southampton
19 VI 2013, Gdańsk
If there is no future, there must be no past...
19 VI 2013, Gdańsk
If there is no future, there must be no past...
- Fantaghiro7
- Have A Nice Day