Offtop

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Wchodisz do pokoju i widzisz Toma Hanksa myjącego zęby Twoją łyżką. Co robisz?

Wytrącam się z równowagi i upadam na dywan
12
13%
Dzwonię do Gabryśki, bo nie mam w domu orzechów
15
16%
Biorę szklankę i uderzam nią mojego kota
3
3%
Wypluwam Domestos, który chciałem wypić
9
10%
Budyń
54
58%

Liczba głosów: 93

Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Ulubiona płyta: NJ - KTF - TD

Post autor: 99-in-the-shade »

Kasety, kasety... moje pierwsze BJ ('Crossroad', 'Crush' i 'One Wild Night', a także 'Undiscovered Soul' RS) były na tym nośniku - i na dobrą sprawę, musiałabym je wymienić na płyty, bo aktualnie moje odtwarzacze kasetowe są martwe. Ale sentyment pozostanie. :)
(No i sentyment do pierwszych samodzielnie tworzonych 'składanek' z radia, mam tego ponad 20 i na wielu są całkiem sympatyczne zestawy :D)

A tak w ogóle to siedzę w środku przedwyjazdowego bałaganu i zastanawiam się, czego jeszcze nie mam, bo po raz pierwszy od dłuższego czasu wygląda na to, że ja pójdę z plecakiem a nie on ze mną - i to jest czemuś podejrzane ;)
'A drifter I was meant to be with noone there for company.'
Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

(No i sentyment do pierwszych samodzielnie tworzonych 'składanek' z radia, mam tego ponad 20 i na wielu są całkiem sympatyczne zestawy :D)
Wyobraź sobie że coś podobnego ja też robię, tyle że nagrywam sobie piosenki z komputera. Ściągam sobie pliki mp3 z wrzuty i na kasetę. Na kasety nagrałem sobie też kilka pełnych albumów, które ściągnąłem z YouTube'a. Te albumy to Laughing Stock Talk Talk, Californication Red Hot Chilli Peppers, Proceder TSA, The Mix-Up Beastie Boys i Congratulations MGMT. Chciałbym nagrać sobie jeszcze inne, ale na razie nie mam pomysłów.
Awatar użytkownika
alniac
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: alniac »

Mamy na forum kogoś z wojska? Mundurowi, przyznać się :D
19.06.2013 – Gdańsk, Polska
12.07.2019 – Warszawa, Polska
Geminiman019

Jeżeli ktoś płacze za upadkiem MTV, to mogę go pocieszyć. 1 czerwca tego roku wystartował nowy kanał naziemnej czeskiej telewizji cyfrowej. Nosi on nazwę Oćko Gold i można go nazwać starym dobrym MTV, które wskrzesili nasi południowi sąsiedzi. Jednak mogą go oglądać tylko mieszkańcy województw Dolnośląskiego, Opolskiego i Śląskiego, gdyż graniczą one z Republiką Czeską. Jeżeli mieszkasz na Mazowszu, Mazurach czy Pomorzu, możesz o czymś takim zapomnieć. Jednak życie na Dolnym Śląsku ma swoje plusy.
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Geminiman019 pisze:[Ja z taśmami magnetycznymi nigdy nie zerwałem i nie zamierzam w ogóle tego robić.
a ja mam jeszcze Destination Anywhere na taśmie i szczerze powiedziawszy ma dla mnie większą wartość sentymentalną niż użytkową. Niestety dźwięk ze starych, niezabezpieczanych magnetycznych nośników jest dość słaby...

Geminiman, spytam z ciekawości czy robisz coś by jakość dźwięku na kasecie pozostawała jak najdłużej dobrej jakości? Odmagnetyzowujesz i czyścisz głowice magnetofonu, nie wiem trzymasz kasety w specjalnym schowku itd...?
Geminiman019

Geminiman, spytam z ciekawości czy robisz coś by jakość dźwięku na kasecie pozostawała jak najdłużej dobrej jakości? Odmagnetyzowujesz i czyścisz głowice magnetofonu, nie wiem trzymasz kasety w specjalnym schowku itd...?
Ja trzymam kasety na stojaku w miejscu suchym z dala od ostrego światła i głośników emitujących pola magnetyczne. Jeśli chodzi o miejsce przechowywania kaset, to też o pomyślałem. Okno pokoju gdzie jest wieża, wychodzi na północ, dlatego światło słoneczne im nie zagrozi. Głośniki są wysoko na meblach, więc nie rozmagnesują taśmy. Ja mam magnetofon z dwoma kieszeniami w wieży, której raczej nie można rozkręcać. Moja wieża Kenwooda umożliwia słuchanie muzyki zarówno z kaset jak i płyt CD, bo jest z roku 1998. Co innego rozkręcać PRL-owski magnetofon Kasprzaka, a co innego wieżę Kenwooda z 1998 roku.
piterusa
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: piterusa »

Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 1989
Ulubiona płyta: New Jersey
Ostatnio zwracałem się z prośbą o przesłanie mi kilku zdjęć z koncertu Bon Jovi w Polsce i dostałem kilka fajnych fotek które wykorzystam. Dziękuję !! ! Tak, pisuję dla Trzody Chlewnej artykuły, ale mam tam wolną rękę i często w porady wplatam bieżące wydarzenia i łączę wątki ze sobą. Jestem zootechnikiem po AR w Poznaniu i pracuję dla amerykańskiej firmy. Jeszcze w Liceum zostałem fanem Bon Jovi ; wtedy wydali płytę Slippery When Wet, a na studiach słuchaliśmy non stop New Jersey. We Francji trafiłem też wtedy płytę Jona Blaze of glory. Gdy wyjechałem do Bangkoku miałem ze sobą oczywiście nagrania Bon Jovi. Na pierwszą gwiazdkę dostałem od żony w prezencie Keep the Faith, a gdy z wózkiem ganiałem, z pierwszą córką w środku, po ulicach, słuchałem These Days. Po wielu latach wyjechałem do USA do pracy, żyłem dwa lata na prowincji w Karolinie Północnej z Murzynami i Meksykanami, polowałem wtedy na koncert Bon Jovi w Filadelfii, a na miejscu słuchałem non stop płyty Have a Nice Day. Wtedy wydali też płytę Lost Highway i tak to szło. Chociaż słucham nie tylko Bon Jovi, moją muzyczną miłością jest również Linkin Park.
W każdym razie pozdrawiam wszystkich miłośników i fanów Bon Jovi, do zobaczenia na następnym koncercie. A przy okazji chciałbym dodać, że napisałem zabawną książkę MOJA KAROLINA opowieści z USA, można ją kupić w Internecie i ma dobre recenzje. Jeśli lubisz przygody, zabawne sytuacje ze zwierzętami, podróże po USA, napisz do mnie na adres: piotras6@wp.pl Dla FANÓW Bon Jovi będzie specjalna dedykacja, wyślę książkę pocztą. Uśmiech gwarantowany, może przyda Ci się na wakacje.
Piotr Włódarczak

Teraz podam wam kolejny powód, dlaczego lepiej kupować kompakty w plastikowym pudełku jewelcase niż tekturowym dipipaku. Wczoraj z rodzicami byłem w MediaMarkcie i w dziale z płytami CD widziałem album I Do not Want What I Haven't Got Sinead O'Connor, wydany zarówno w plastiku jak i tekturce. Ta płyta w pudełku jewelcase kosztuje 19,99 zł, a w digipaku 64,99 zł. No i widzicie że te tekturowe opakowania to sprytny sposób na dojenie ludzi z pieniędzy. Za tandetną tekturkę muszę płacić ponad trzy razy więcej, niż za solidny plastik; to się w pale nie mieści. Podejrzewam że te wszystkie albumy wydane w digipakach za ponad 50 złotych, w pudełku jewelcase kosztowałyby nieco ponad trzy dychy. A tak zawyżają ceny opakowując kompakt w lichą tekturkę, zamiast w solidny plastik.
Rokitka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rokitka »

dzień pod hasłem szukam nowej pracy bo inaczej kupię sobie nagrobek !! !! !!
Mam dość traktują jak bydło do roboty co ma tylko nr jak w getcie od 4 miesięcy mojego imienia nie znają a nazwisko przekręca przełożony. Pensja do dup... najniższa w kraju a za robotę bardzo odpowiedzialną :( płakać się chce przestrzegam przed krajowym......
Jak by ktoś wiedział czy poszukują we Wrocku fajną dziewczynę do biura gdzie nie muszę z 6 godz mim dziennie wisieć na tel to proszę o info wycałuję za to, pójdę na kolanach do Częstochowy :(
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

piterusa pisze:Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 1989
Ulubiona płyta: New Jersey
Ostatnio zwracałem się z prośbą o przesłanie mi kilku zdjęć z koncertu Bon Jovi w Polsce i dostałem kilka fajnych fotek które wykorzystam. Dziękuję !! ! Tak, pisuję dla Trzody Chlewnej artykuły, ale mam tam wolną rękę i często w porady wplatam bieżące wydarzenia i łączę wątki ze sobą.
Czy artykuł już wydrukowany? Dasz radę wkleić tu skan z tego zabawnego czasopisma? :)

P.S. Przyznać się kto wysłał zdjęcia? ;)

PS.II. A może głównym celem "akcji" jest reklama książki?
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2013, o 19:37 przez usunięty użytkownik 4858, łącznie zmieniany 1 raz.
KondZik

Post autor: KondZik »

Moi kochani co to za utwór ?! POMÓŻCIE !! PLEASE !!
http://www.youtube.com/watch?v=oIuHkSOgscE

Od 2:10
no chyba, że to żaden utwór
Geminiman019

Niedawno ujawniono nowe pokemony z okazji zbliżającej się premiery, gier Pokemon X i Pokemon Y. Jednym z nich jest Pangoro, czyli ewolucja Panchama, walczącej pandy. Czy mi się wydaję, czy GameFreak chce mieć własną pokemonową wersję Kung-Fu Pandy? Po wkrótce zostanie zastąpiony przez pokemona Pangoro. Poniżej jest jego obrazek.
Obrazek
Awatar użytkownika
koala555
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: koala555 »

Nie wiem gdzie o tym napisać, więc napiszę tutaj :D
Będzie może ktoś z was między 15.08 a 21.08 we Władysławowie bądź okolicach :D ??
Awatar użytkownika
Fantaghiro7
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Fantaghiro7 »

koala555 Ja mogę być. Czemu pytasz? :D
19.06.2013r. - Gdańsk
Awatar użytkownika
koala555
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: koala555 »

Bo ja właśnie mniej więcej w te dni jadę ze znajomymi i jakby ktoś był to chętnie bym się spotkała na piwko czy coś innego :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”