Covery BJ
Moderator: Mod's Team
- mr.bluesman
- It's My Life
Ja w nadchodzącym tygodniu (no najpóźniej jeszcze w kolejnym ) będę miał talkboxa . Tylko trzeba będzie trochę poczekać zanim to wszystko nagram, więc nie wiem - jeśli zależy Wam na czasie i szybko chcecie wszystko nagrać, żeby jak najszybciej móc się cieszyć ze wspólnego dzieła , to będzie bez "łał łał".
No właśnie, a ilu w końcu mamy gitarzystów? Jedno jest wiadome - ich zawsze jest najwięcej
No właśnie, a ilu w końcu mamy gitarzystów? Jedno jest wiadome - ich zawsze jest najwięcej
- medicineman90
- Gdańsk Supporter
-
Keep The Faith
- Kontakt:
Nie ma się co spieszyć Skoro inwestujesz w taką zabaweczkę, to myślę, że warto poczekać Co do liczby gitarzystów, to też nie jest problem, jeśli wypali nagranie IML, to dalej będziemy bawić się z innymi kawałkami jeśli ktoś grał w jednym kawałku, to w drugim może zagrać ktoś inny Uf, jak dobrze, że na forum nie ma innych basistów
Harlem rain coming down,
Another shattered soul, in the lost and found.
One more night, on the street of pain,
Getting washed away by the Harlem rain.
- medicineman90
- Gdańsk Supporter
-
Keep The Faith
- Kontakt:
Na dobrą sprawę, to do rejestrowania chórków wystarczy stosunkowo dobry laptop i mikrofon za ok 50zł (czyli taki troche lepsiejszy ) oraz program do nagrywania (mixcraft, cubase, audacity - ostatecznie)werx :) pisze:Ja bym mogła coś z wokalem dodać, ale niestety nie mam żadnego sprzętu a bez tego to się chyba nie da
A dalej to już moja w tym głowa, żeby to obrobić, dodać jakieś delikatne efekty, pogłosy i cuda i co najważniejsze- spróbować wkomponować to w całość
Każda z osób deklarujących się musi wybrać sobie 1 głos, który będzie śpiewał - najłatwiej określić to na podstawie filmiku
Nagrywanie dobrze byłoby zacząć od głównego wokalu (linia Jona) i drugiego głosu (Richiego). Mając wmiksowane już te 2 wokale, można zabrać się kolejno za chórki w kolejności - niski głos, wysoki głos i harmonia.
Harlem rain coming down,
- medicineman90
- Gdańsk Supporter
-
Keep The Faith
- Kontakt:
- mr.bluesman
- It's My Life
Wrota mego haremu są zawsze otwarte dla fanek, więc serdecznie zapraszam . A w nagrodę za dotrzymanie obietnicy odstąpię Ci solówkę w DC. Tylko pamiętaj - musisz ją spaprać tak profesjonalnie, jak zrobiłby to Bobek! Jeśli nie uda Ci się osiągnąć jego nieziemskiego poziomu, to będziesz musiała się przekwalifikować i zostać krawcowąM.J. pisze:mr.bluesman, w końcu przesłuchałam (a widzisz! jak obiecałam, tak zrobiłam)! Dopisuję się do haremu Twoich fanek i największym zaszczytem będzie dla mnie zostanie Bobbym, który będzie psuł każdy występ. <3
- M.J.
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
TAKI ZASZCZYT?! Nie wiem, czy jestem godna tego starcia z Mistrzem Bandierą... w razie czego mogę dołączyć do stanikowych rzucaczek. Da radę wziąć na to dopłaty z Unii?mr.bluesman pisze:w nagrodę za dotrzymanie obietnicy odstąpię Ci solówkę w DC. Tylko pamiętaj - musisz ją spaprać tak profesjonalnie, jak zrobiłby to Bobek!
A żeby nie było offtopu to Twoje covery oczywiście bardzo mi się podobają. :p
His momma said he was crazy - he said 'Momma, I've got to try'.
- mr.bluesman
- It's My Life