Bon Jovi - Dirty Little Secret

Dyskusje na temat poszczególnych piosenek.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Bon Jovi - Dirty Little Secret

Post autor: Adrian »

20 lat czekania. Zapraszam do oglądania :)

Wersja 2 poprawiona i finalna:

Klip jest spełnieniem marzenia aby do piosenki powstał teledysk i wypromował ten genialny numer. Oczywiście nigdy do tego nie doszło, ale wiedziałem, ze kiedyś nowe technologie umożliwią stworzenie własnej wersji. Obecnie pojawiła się szansa na realizacje tego fanowskiego marzenia i postanowiłem je zrealizować. Efekt zdecydowanie zadowolił moje oczekiwania. Cieszy mnie też fakt, ze dla 99% oglądających klip też robi wrażenie i się podoba. Opinie, że jest to dla nich jeden z najlepszych klipów Bon Jovi w historii czy, ze puszczają go w kółko jest dla mnie oczywiście wielkim docenieniem. Oczywiście rozumiem pojedyncze głosy osób nie popierających wykorzystywanie nowych technologii w taki sposób. Zespół z tego już od wiele lat korzysta i ja osobiście z chęcią zobaczyłbym czyjeś teledyski do moich ulubionych piosenek.

SPOILER:
Sama historia to kontynuacja wydarzeń z teledysku "Always" i występują w nim Ci sami aktorzy, ale oczywiście po 12 latach od wydarzeń pokazanych na końcu teledysku (wybuch mieszkania). Zawarłem w nim wiele smaczków i nawiązań do innych klipów zespołu, do akcji fanowskich i do samych fanów. Aby połączyć pewne wątki i zrozumieć ideę samego klipu zazwyczaj potrzeba obejrzeć kilka razy, bo niektóre sceny specjalnie sugerują pewne rozwiązania.

Tych którym się podoba zachęcam do ponownego obejrzenia, bo poprawiłem pewne elementy i jest to wersja ostateczna ;)
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2026, o 23:49 przez Adrian, łącznie zmieniany 2 razy.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
EVENo
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Re: Bon Jovi - Dirty Little Secret

Post autor: EVENo »

:dokitu:

I chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego.
Telewizja kłamie, a Radio Epsilon
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

EVENo pisze: 8 stycznia 2026, o 18:33 :dokitu:

I chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego.
Rozumiem. Ja natomiast liczę, że jednak jest to szansa na powstanie kilku teledysków do innych moich ulubionych piosenek zrobionych przez obce osoby. Teledyski fan-made były robione od wielu lat, a teraz fani mogą je tworzyć na naprawdę fajnym poziomie. Oczywiście wymaga to masy pracy bo ja sam musiałem spędzić ponad 100 godzin, ale teraz efekt potrafi być naprawdę fajny.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Rozumiem i doceniam dobre chęci płynące z tej idei. Nie oceniam osób, które cieszą się z tego projektu. Jednak to tylko pokazuje, że zdecydowanie za mało mówi się o szkodliwości używania AI w taki sposób.
W 2025 AI zużyło więcej wody niż wyprodukowano wody butelkowanej na całym świecie... A to tylko jeden z problemów, które za tym idą. Chęci i zamysł piękne, ale cena zbyt wysoka i chyba nie jest tego warta... Polecam zgłębić ten temat przed kolejnym, wielkim projektem. Wszak nie trzeba słuchać mnie, można słuchać badań na ten temat.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piosenki”