Lost Highway na listach

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Adrianku dość już może tej ironii co?. Jak na tamte czasy to album był komerchą niczym LP teraz czy inne Rihanny itp, co do tego nie ma żadnej wątpliwości. Tak naprawdę, to każdy album jest na swój sposób hmm komercyjny ;]
Hmm
tutaj nie było ironi. SWW było komercyjne a LHighway przy niej to płyt undergroundowa... (tu też nie dałem żadnej ironi bo uważam, ze tk jest).
Otóż to, a teraz wszyscy wzdychają: to byly czasy! i SWW to album kultowy! Kto wie, co za 10 lat będziemy mówic o albumie LH? Może na wszystko potrzeba czasu?
Nie, nie nie ja nie wzdycham. Może na początku jak kilka osób wmawiało na forun jakie to czasy SWW to nie był genialne. Teraz mam własne zdanie i wzdychać to moge do albumu Have A Nice Day.
Awatar użytkownika
Daroo
It's My Life
It's My Life

Post autor: Daroo »

Ludziska...to jest show biznes, tutaj takie sprawy jak daty premiery albumów są już dużo wczesniej omawiane i wybierane - niczym terminy, mają być najlepsze i najkorzystniejsze. Jeżeli chodzi o komercję to każdy album Bon Jovi wydany od 2000r. jest komercyjny mniej czy bardziej, jeżeli by tak nie było to nadal by nagrywali płyty typu "Keep The Faith" i "These Days" gdzie większość piosenek trwa ponad 5-6 minut, a tematy utworów często zmuszają do reflekcji itp. Ale bez komercji nie było by sukcesu (no pewnie bywały wyjątki), "Slippery When Wet" też było albumem komercyjnym kierowanym głównie do nastolatków z jakim efektem wszyscy dzisiaj wiemy. Mnie osobiście sukces "Lost Highway" bardzo cieszy, super sprawa ale wolałbym aby nagrali bardziej wyszukany album (czyli mniej komercyjny, dłuższe utwory, solówki itp. sprawy jak np. było na "These Days" czy "Keep The Faith").

Hmm...Spice Girls i Backstreet Boys i inne tego typu to były maszynki do robenia kasy i to grubej kasy, dzieciaki musiały czegoś słuchać a to było w tym wypadku najlepsze rozwiązanie i nie mówie że złe, nie mam nic przeciwko takim zespołom. Myśle tylko że nie wolno porównywać muzyki rockowej do muzyki prezentowanej przez boysbandy itp. a przedewszystkim popularności obu tych gatunków.

Jeszcze troszke co do Linkin Park - fajna muzyka (nu-metal czy coś takiego), ale wolę Nickelback.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Kończąc temat komercji powiem, ze kiedyś komercja inaczej wyglądała niż dziś i Bon Jovi nie stali sie komercyjni od 2000 roku tylko byli od 1984 roku, ale Bon Jovi to zupełnie inna komercja niż LPark, BSpears czy Rihanna.

Miejsca Na Bilboardzie w Tygodniu debiutu:
1# BIllboard Top 200
1# Billboard Comprehensive Albums
1# Top Internet Albums
1# Top Rock Albums
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Adrian pisze:Kończąc temat komercji powiem, ze kiedyś komercja inaczej wyglądała niż dziś i Bon Jovi nie stali sie komercyjni od 2000 roku tylko byli od 1984 roku, ale Bon Jovi to zupełnie inna komercja niż LPark, BSpears czy Rihanna.

Cieszę się, że wreszcie mogę się z tobą zgodzić.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Bon Jovi pobiło Beatlesów - super nic tylko sie cieszyc.Teraz po takim sukcesie bedziemy mieli tylko plyty country - nic tylko sie cieszyc.

Zreszta jak kazdy chyba zdaje sobie sprawe ilosc sprzedanych plyt nie swiadczy o wspanialej zawartosci krążka.Poza tym skad wiemy czy wiekszosc z tych co zakupilo plyte nie rzucila ja ze zloscia w kat po pierwszym przesluchaniu :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Teraz po takim sukcesie bedziemy mieli tylko plyty country - nic tylko sie cieszyc.
Ja tam płakać nie zamierzam. Jesli będą to płytki takie jak LH to bardzo dobrze.
Zreszta jak kazdy chyba zdaje sobie sprawe ilosc sprzedanych plyt nie swiadczy o wspanialej zawartosci krążka.
No jasne, ale jesli chcesz zdystansować tym sposobem sukces LH to nie tędy droga.
Poza tym skad wiemy czy wiekszosc z tych co zakupilo plyte nie rzucila ja ze zloscia w kat po pierwszym przesluchaniu :lol:
Myśle, ze nie ma tak wielu idiotów jak myślisz, zęby w czasach gdzie można przesłuchać płyty w każdym sklepie i kiedy można przesłuchac piosenki w internecie 200 tys ludzi kupowało płyte tak dla jednego przesłuchnia,

Owszem wielu fanów może kupić do kolekcji bo t ich ulubiony zespół. Ale jest wielu fnów którzy powiedieli przed tym jak jakakolwiek piosenka nie była nagrana, że jej nie kupią i się tego trzymają.
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

No parę postów wcześniej Adrian napisał w końcu to o co mi chodziło w moich postach o komercji. Sie doczekałam ..;p a tak ogólnie rzecz biorąc ciesze sie z sukcesu LH :D
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze: Ja tam płakać nie zamierzam. Jesli będą to płytki takie jak LH to bardzo dobrze.
No widzisz,a ja na przyklad chce plyty rockowej.Przynajmniej czegos podobnego do HAND, juz i tak moje wymagania co do BJ sie zmniejszyly.

Sukces LH doceniam,zdaje sobie sprawe ,ze trafili ta plyta w bardzo chlonną widownie popowo-country.Co jak co ale przeboje,hity czy piosenki wpadajace w ucho to akurat tworzyc potrafia.Ja plyty nie kupilem mimo iz BJ to nadal moj ulubiony zespol.Mam tylko gleboka nadzieje,ze mimo tak wielkiego sukcesu nastepna plyta bedzie juz normalna,bez nalecialosci country.
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

No widzisz,a ja na przyklad chce plyty rockowej.
Nie pytaj się co Ameryka może zrobić dla Ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla Ameryki.

Chce, pragnę, potrzebuje, a co jako fan oferujesz zespołowi ?? Bo widze, ze nawet płytki nie kupiłeś ostatniej ?
Przynajmniej czegos podobnego do HAND, juz i tak moje wymagania co do BJ sie zmniejszyly.
Myśle, ze Jon czy Richie nie będzie płakał z tego powodu.
ze trafili ta plyta w bardzo chlonną widownie popowo-country
Skad wiesz ? Masz jakieś wyniki że trafili do tej części publiczności ??
Bo Country na tej płytce jest tyle, że ho
Zresztą płyta trafiła na Bilboard Rock a nie Country a ja myślę, ze Billboard jakieś ankiety prowadzi. Jakoś musieli się sugerować umieszczając ten album na tej liscie. Na pewno nie zasugerowali się Jonem który mówił, że jest z domieszka Country.
Mam tylko gleboka nadzieje,ze mimo tak wielkiego sukcesu nastepna plyta bedzie juz normalna,bez nalecialosci country.
Tak jak mówiłem przyjmij że następna płytka będzie w stylu techno i nie miej nadzieji to lepiej będzie Ci się żyło. I będzie mniej narzekani jk jednak płytka bedzie Country-Rockowo-Popowa.
Cieszę się, że wreszcie mogę się z tobą zgodzić.
Ja tym bardziej się ciesze.
No parę postów wcześniej Adrian napisał w końcu to o co mi chodziło w moich postach o komercji. Sie doczekałam ..;p a tak ogólnie rzecz biorąc ciesze sie z sukcesu LH :D
Też się ciesze i to tym bardziej, ze są "Fani" nie trylko narzekajacy ale tez są tacy którzy doceniaja ich wysiłek.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze:Nie pytaj się co Ameryka może zrobić dla Ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla Ameryki.

Chce, pragnę, potrzebuje, a co jako fan oferujesz zespołowi ?? Bo widze, ze nawet płytki nie kupiłeś ostatniej ?
Nie kupilem tylko ostatniej plytki to juz nie mam prawa sie wypowiadac jakiej plyty oczekuje od BJ ? Wybacz ,ze nie akceptuje country.Wybacz ,ze nie kupilem LH.Wybacz ,ze mysle ,ze to gniot.Mimo to uwazam sie za fana rownego tobie,moge miec tak samo prosby,pragnienia wobec BJ co ty.Co ja niby mam im oferowac ? Mam zrobic oltarzyk i codziennie sie do nich modlic ? Chcialbym plyty rockowej,to nie jest moja potrzeba,po prostu chcialbym,nic wiecej.
Myśle, ze Jon czy Richie nie będzie płakał z tego powodu.
HE HE HE
Skad wiesz ? Masz jakieś wyniki że trafili do tej części publiczności
Nie musze robic badan i obserwacji by domyslac sie ,ze zagorzali rockmani nie beda wzdychac do "I love this town".To tak jakbys sie zastanawial czy ludzie sluchajacy hip hopu kupia plyte 50 Centa czy moze jednak na ilosc sprzedanych plyt beda mieli znaczacy wplyw osoby kochajace jazz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Nie kupilem tylko ostatniej plytki to juz nie mam prawa sie wypowiadac jakiej plyty oczekuje od BJ ? Wybacz ,ze nie akceptuje country.Wybacz ,ze nie kupilem LH.Wybacz ,ze mysle ,ze to gniot.Mimo to uwazam sie za fana rownego tobie,moge miec tak samo prosby,pragnienia wobec BJ co ty.Co ja niby mam im oferowac ? Mam zrobic oltarzyk i codziennie sie do nich modlic ? Chcialbym plyty rockowej,to nie jest moja potrzeba,po prostu chcialbym,nic wiecej.
Masz prawo do ocekiwan itp ale jeśli zespół chce rozwinąć sie artystycznie i zrobić płytkę w jakimś stylu to jako "fan" nie musisz się odwracać się od nich plecami.
Nie musze robic badan i obserwacji by domyslac sie ,ze zagorzali rockmani nie beda wzdychac do "I love this town".
Ja wzdycham czyli nie jestem zagorzałym rockanem ??
To tak jakbys sie zastanawial czy ludzie sluchajacy hip hopu kupia plyte 50 Centa czy moze jednak na ilosc sprzedanych plyt beda mieli znaczacy wplyw osoby kochajace jazz.
Płyta jest rockowa z domieszką popu i country więc nie myślisz chyba, ze te 292 tysiące to fani Country ?
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

jako "fan" nie musisz się odwracać się od nich plecami.
Odwracam sie plecami od ostatniej plyty, bron Boze nie od samego Bon Jovi,powiem jeszcze raz - BJ to moj ulubiony zespol,LH nie przekresla przeciez calego ich dorobku.
Ja wzdycham czyli nie jestem zagorzałym rockanem ?
Ty po prostu kochasz BJ bezkrytycznie,czasem nawet slepo. ;]
Płyta jest rockowa z domieszką popu i country więc nie myślisz chyba, ze te 292 tysiące to fani Country ?
Nie.Pisalem wczesniej o widowni popowo-country.Plyta jest popowa/country z domieszka rocka(we got it going on).Wiem,ze juz argumentowales gdzie wg ciebie na tej plycie jest rock wiec sie do tego nie odnos,znam Twoje zdanie ale sie nie zgadzam.
Obrazek
player_one
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: player_one »

Dandi pisze: No widzisz,a ja na przyklad chce plyty rockowej.Przynajmniej czegos podobnego do HAND, juz i tak moje wymagania co do BJ sie zmniejszyly.
Ten tekst mnie rozwalił. Ludzie, naprawde nikt nie karze wam słuchać Bon Jovi.
Ale dobrze że łaskawym okiem na nich spojrzałeś bo już pewnie się zamartwiali że nie zdołają sprostać twoim wymaganiom. Przynajmniej po premierze LH ludzie zaczeli doceniać HAND. ;]
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ten tekst mnie rozwalił
Hehehe ciesze sie ,ze cie rozwalil,mam nadzieje,ze spadles z krzesla :D Moze slowo "wymagania" rzeczywiscie nie bylo tutaj trafne,mialem na mysli bardziej cos na ksztalt "marzenia" co do BJ a nie wymogu- "zrobcie to tak bo ja tak chce".Nie myslalem ,ze ktos to moze tak zrozumiec.
Obrazek
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Dandi pisze:Hehehe ciesze sie ,ze cie rozwalil,mam nadzieje,ze spadles z krzesla :D Moze slowo "wymagania" rzeczywiscie nie bylo tutaj trafne,mialem na mysli bardziej cos na ksztalt "marzenia" co do BJ a nie wymogu- "zrobcie to tak bo ja tak chce".Nie myslalem ,ze ktos to moze tak zrozumiec.
NIe wiem czy oglądałeś, bądź słuchałeś wywiadu Jona dla tej niemieckiej telewizji ostatnio. Tam wyraźnie powiedział, że nagrali to co chcieli, a nie to czego od niech oczekiwano.MUZYCZNA WOLNOść, czas aby to zrozumieć i sie z tym pogodzić...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”