Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Re: Nowy album Bon Jovi (2016)

Post autor: monjovi »

M pisze:Kurcze, chyba jednak wzięło mnie na mały sentyment...

Wydaje mi się, że "Saturday Night Gave..." to takie pożegnanie z Rychem. Wystarczy posłuchać "Saturday...." po "We Don't Run" i... cholera, od razu inaczej się ten kawałek odbiera. Gdzieś tam Richie i Jon. Cholera, sentymentalnie się zrobiło :( "We Don't Run" to juz inne BJ. Inna gitara. Już wiem, że będzie mi brakowało tej Samborowskiej gitary, którą można usłyszeć w outro kawałka,którego poznaliśmy jako pierwszy. Cóż, palimy mosty...

Tyle narzekań, a koniec końców to wszystko gówno warte. Koniec.
No tak a teraz u Sambory będziesz miał głos blondyny i rapujące chórki ... Coś się kończy coś zaczyna. Cóż też musimy, nie uciekać, spalić mosty bo sobotnia noc da nam niedzielny poranek :D Teraz szczerze powiedziawszy umieram z ciekawości co do nowego albumu. A wracając do Saturday Night Fever to bridge (nomen omen) w utworze jest super.
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
Iwa
It's My Life
It's My Life
Ulubiona płyta: NJ

Post autor: Iwa »

M pisze:Kurcze, chyba jednak wzięło mnie na mały sentyment...

Wydaje mi się, że "Saturday Night Gave..." to takie pożegnanie z Rychem. Wystarczy posłuchać "Saturday...." po "We Don't Run" i... cholera, od razu inaczej się ten kawałek odbiera. Gdzieś tam Richie i Jon. Cholera, sentymentalnie się zrobiło :( "We Don't Run" to juz inne BJ. Inna gitara. Już wiem, że będzie mi brakowało tej Samborowskiej gitary, którą można usłyszeć w outro kawałka,którego poznaliśmy jako pierwszy. Cóż, palimy mosty...

Tyle narzekań, a koniec końców to wszystko gówno warte. Koniec.
Zgadzam się z tobą. Też będzie mi brakowało brzmienia gitary Richiego ale cóż ....nic z tym nie zrobimy. Trzeba będzie się przyzwyczaić do muzyki BJ bez Sambory :(
Ale głos Jona......mmm :D
Ciekawa jestem koncertöw live :PPP
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2015, o 20:32 przez Iwa, łącznie zmieniany 1 raz.
[font=Georgia]Nothing is as important as passion.
No matter what you want to do with your life,
be passionate.[/font]
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

M pisze: Wydaje mi się, że "Saturday Night Gave..." to takie pożegnanie z Rychem. Wystarczy posłuchać "Saturday...." po "We Don't Run" i... cholera, od razu inaczej się ten kawałek odbiera. Gdzieś tam Richie i Jon. Cholera, sentymentalnie się zrobiło :( "We Don't Run" to juz inne BJ. Inna gitara. Już wiem, że będzie mi brakowało tej Samborowskiej gitary, którą można usłyszeć w outro kawałka,którego poznaliśmy jako pierwszy. Cóż, palimy mosty...
Ale mnie zmuliłeś...Siedze sobie podekscytowany aż tu po przeczytaniu tego złapałem doła,że aż pare kropel łychy musiałem sobie polać. Fakt, tej gitary już nie usłyszymy i mimo iż nowe numery mogą być dobre to jednak przykro sie robi.
Obrazek
M

Post autor: M »

Iwa, nie rozumiem twojego stwierdzenia "nic z tym nie zrobimy" bo po co mielibyśmy coś z tym robić czy coś zrobić? Sambora w Bon Jovi to przeszłość. Dziwne ale zamiast cieszyć się niezłym kawałkiem (We Don't Run) zrozumiałem,że... mojego Bon Jovi już nie ma i jakkolwiek dobrego albumu nie nagrałby Jon i reszta - już nie będzie. To ciężkie i smutne... To jak strata bardzo bliskiego przyjaciela. Dziwię się, że dopiero teraz to poczułem.

Przeżyłem szmat czasu z tym zespołem by po 20-tu latach stwierdzić, że to już koniec. Nic innego nie potrafię napisać.
yanni
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: yanni »

WOW WOW WOW :o to jest świetne....
A co jeżeli to Richie był hamulcem BJ ??????.... A nie znienawidzony przez większość Shanks...
Ten kawałek nie może się znudzić, dużo się w nim dzieje, dobra produkcja.
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2015, o 20:48 przez yanni, łącznie zmieniany 1 raz.
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/

22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
M

Dand pisze:
M pisze: Wydaje mi się, że "Saturday Night Gave..." to takie pożegnanie z Rychem. Wystarczy posłuchać "Saturday...." po "We Don't Run" i... cholera, od razu inaczej się ten kawałek odbiera. Gdzieś tam Richie i Jon. Cholera, sentymentalnie się zrobiło :( "We Don't Run" to juz inne BJ. Inna gitara. Już wiem, że będzie mi brakowało tej Samborowskiej gitary, którą można usłyszeć w outro kawałka,którego poznaliśmy jako pierwszy. Cóż, palimy mosty...
Ale mnie zmuliłeś...Siedze sobie podekscytowany aż tu po przeczytaniu tego złapałem doła,że aż pare kropel łychy musiałem sobie polać. Fakt, tej gitary już nie usłyszymy i mimo iż nowe numery mogą być dobre to jednak przykro sie robi.
Wybacz. Takie przemyślenia wieloletniego słuchacza. W życiu bym nie przypuszczał...

Pozdr ;)
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

No no kawałek niczego sobie. Połączenie Unbrekable + One Republic + Fall Out Boy
Na ironie kawałek z gitarami Shanksa jest najostrzejszym kawałkiem od czasów hmmm We Got It Going On?

Wole póki co jeszcze Saturday Night bardziej, ale ten też jest dobry.
W tym kawąłku jest to co brakuje SNSM czyli wyraźna oprawa muzyczna.
yanni pisze:WOW WOW WOW :o to jest świetne....
A co jeżeli to Richie był hamulcem BJ ??????.... A nie znienawidzony przez większość Shanks...
Ten kawałek nie może się znudzić, dużo się w nim dzieje, dobra produkcja.
Jakie będzie BJ bez Sambory usłyszymy niebawem. Sambore solowego też usłyszymy. Wtedy zobaczymy czy to co się stało to dla fanów to jednak nie jest bardzo dobrym rozwiązaniem. A powroty po latach też się zdarzają.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Adrian jak zwykle pod prąd. :D Gdy my coś hejtujemy/średnio nam się podoba, on się zachwyca/bardzo mu się podoba. A gdy my się zachwycamy, to jest tylko kawałek niczego sobie. ;)
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

.
.
Monika, mówiłem, żeby jeszcze w nich wierzyć? ;)
M pisze:Ogólnie na PLUS. Tom, ile dajesz? ;)
Fajny wakacyjny utwór.
W lepszym odbiorze całości przeszkadza mi brak uwypuklenia gitary (zauważa się tylko tę mikrosolówkę) i miękki refren w stylu starej(?) szkolnej dyskoteki. Z drugiej strony nie miałbym nic przeciwko temu, żeby WDR puszczali w nadmorskich dyskotekach ;D
Całość nie jest tak nudna jak SundayMorning i można to śmiało puścić kilka razy z rzędu. Największy plus: wreszcie zadzior w głosie Jona!! :)
(wejście wokalu kojarzy mi się z fragmentem Livin' on the edge Aerosmith)

Gdyby nie boysbandowy refren dałbym co najmniej 7, bo jest w tym wreszcie życie i 10x mniej nudy niż w SundayMorning czy musicalowym BeautifulDay.

Po pierwszych 3 odsłuchach daję 6/10! :)
M

Mi nie wiedzieć czemu kojarzy się z... Hammerfall. Trochę takie rycerskie. Czegoś takiego Bon Jovi jeszcze nie nagrali. Przełamanie przed solówką pierwsza klasa i solo... mocne. Monika, z tym refrenem chyba jednak miałaś rację :D Zbyt rycerskie. Było nie było "nowa jakość". Tom, cztery plus ;)
usunięty użytkownik 4858

M pisze: Monika, z tym refrenem chyba jednak miałaś rację :D Zbyt rycerskie.
LOL, właśnie wyobraziłem sobie boysbandowych giermków śpiewających na dziedzińcu zamkowym :D
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

M pisze:Monika, z tym refrenem chyba jednak miałaś rację :D Zbyt rycerskie. Było nie było "nowa jakość". Tom, cztery plus ;)
Racja, takie trochę średniowieczne chorały przepuszczone przez syntezator, to mnie tutaj najbardziej zniechęca, aczkolwiek dopatruje się tutaj wręcz rewolucji w muzyce BJ na miarę It's My Life - bo czegoś takiego jeszcze nie słyszeliśmy.

Obrazek

:diabel: :D
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Bolesne i trudne decyzje bywają zbawienne...

Kawałek jest solidny i ma potencjał na wielki sukces! To coś co w ostatnich latach Panowie serwowali nam niezwykle rzadko, żeby nie powiedzieć wcale. To powiew świeżości i (dla mnie) najlepszy singiel od czasu "Make a Memory" (o ile nim zostanie).

Po wielu latach większych, lub mniejszych rozczarowań, czuję wreszcie promyk nadziei na dobry album Bon Jovi, bo poprzednie single typu "Born to Follow" czy "Because We Can" niczego podobnego nie zwiastowały. Paradoksalnie będzie to pierwszy krążek bez Sambory, czyli tego, który definiował największe przeboje naszego zespołu. Szanuję jego suwerenną decyzję. Być może okaże się jednak, że była ona zbawienna dla reszty kolegów.

PS. cieszę się, że pierwszy raz od niepamiętnych czasów premiera nowego utworu Bon Jovi wzbudziła wśród fanów więcej entuzjazmu, niż zawodu. Przynajmniej tak to tutaj wygląda. Warto zapamiętać tą datę ;)
Awatar użytkownika
ts
It's My Life
It's My Life
Ulubiona płyta: Crush

Post autor: ts »

Ta piosenka mnie po prostu zniszczyła... Nie mogę zebrać szczęki z podłogi. to jest zajebiste!!! Ale się cieszę! :) "Saturday Night GMSMorning" bardzo mi się podoba i właśnie takiej piosenki - na dobrym poziomie - spodziewałem się po zespole, ale "We don't run" zniszczyło system. Całkowicie mnie zaskoczyli. Kurde, może przesadzam, ale to naprawdę ma szansę być hitem! :)
usunięty użytkownik 4858

Monika, ja oczami wyobraźni po rycerskiej wzmiance Mariusza zobaczyłem coś takiego:
Obrazek
;)
M pisze: Tom, cztery plus ;)
w mojej skali 9/10, tak? :D Muszę sprawdzić co to jest ten Hammerfall ;D
(tymczasem mi chodzi po głowie tylerowskie "Tell me what you think about your sit-u-a-tion; Complication - aggravation " z Livin on the edge... Zawsze to lepsze skojarzenia niż nikelblack ;D )

P.S. Tymczasem pierwsze teksty spisane ze słuchu, opracowane na JT:

Aaah, take a look around you
Yeah the sky is falling
Sinners say your prayers
This train is off the tracks
Nothing is forever when
Tomorrow's calling
Dancing with the devil
Take you one day back now

Not afraid of burning bridges
'cause I know they're gonna light my way
Like a phoenix from the ashes
Welcome to the future, it's a new day

We don't run
I'm standing my ground
We don't run
And we don't back down
There's fire in the sky
There's thunder on the mountain
Bless this shield and this dirt I was born in

Run
We don't run
We don't run

Take me to the banks of your muddy water
Where the flesh and blood and the spirit meet
Only takes your touch for me to find salvation
You're the only reason that I still believe

Not afraid of burning bridges
'cause I know they're gonna light my way
Like a phoenix from the ashes
Welcome to the future, it's a new day

We don't run
I'm standing my ground
We don't run
And we don't back down
There's fire in the sky

Run
We don't run
We don't run

(Fire in the sky, there's thunder on the mountain)

[Guitar solo]

We don't run
I'm standing my ground
We don't run
And we don't back down
There's fire in the sky

Run
We don't run
We don't run

We don't run
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”