Powstaje nowy album Bon Jovi...

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: kikusia28 »

Scrooge pisze:Słuchają, czy oglądają, bo teraz to chyba opisujesz przypadki fanatycznych pustaków jeżdżących za BJ ze względu na wygląd Jona (fanki białych ząbków itp.)... Cały komizm sytuacji polega na tym, że proces wielkiego przyrostu tego typu osobników zatrzymał się już dawno temu i teraz te piszczące fanki to w 80% podstarzałe kaszaloty z nadwaga i tłustymi włosami, na dodatek mega agresywne, gotowe stratować każdego kto stanie na ich drodze do barierki (własne, naoczne obserwacje) ;]
Ej ,ale nie rozpędzaj się tak młody człowieku , bo koncertu w Polsce jeszcze nie było ,więc nie wiesz jakie te pustaki są , czy mają tłuste włosy czy umyte , czy są grube ,czy chude itd itd ;]
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

Nie o wyglądzie pisałem tylko o Twoim podejściu, powinnaś więc była napisać, "nie zapominaj o dziewczynach które idą POOGLĄDAĆ..." i tu fakt, takich jest sporo i je opisałem powyżej.
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kikusia28 »

Scrooge pisze:Nie o wyglądzie pisałem tylko o Twoim podejściu, powinnaś więc była napisać, "nie zapominaj o dziewczynach które idą POOGLĄDAĆ..." i tu fakt, takich jest sporo i je opisałem powyżej.
Dlaczego skasowałeś tekst , że fanki BJ należą do najbrzydszych ? :D
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Bo wszyscy o tym wiedzą i w realu wręcz się z tego naśmiewają, uznałem, że nie ma potrzeby pisać tego na forum :)
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Scrooge pisze:Bo wszyscy o tym wiedzą i w realu wręcz się z tego naśmiewają, uznałem, że nie ma potrzeby pisać tego na forum :)
Nie kłam. Zauważyłem 2 fajne dziewczyny w Monachium, w tym jedna była Azjatką.
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Generalnie wszyscy jeździliśmy do Niemiec a więc to wszystko wyjaśnia w sprawie kobiet.
Niemki są delikatnie mówiąc beznadziejne. Angielki zresztą też. Tak więc Słowianki w Gdańsku do dzieła!!!Pokażcie jak to jest u nas! ;)
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Re: :)

Post autor: Adrian »

TheRock pisze:Adrian, mam czasem wrażenie, że interpretujesz wypowiedzi pod swoje odpowiedzi. Innymi słowy, manipulujesz sensem opini forumowiczów, aby Twoje treści były zawsze poprawne. Jest to bardzo sprytna technika, ale większość z autorów postów nie pisze wierszem więc nie możesz interpretować ich wypowiedzi jak chcesz - to burzy sens dyskusji. "Studentowi" zupełnie o co innego chodziło niż o to, do czego Ty się ustosunkowałeś w swoim poście. Rezultat był taki, że my o niebie a Ty o chlebie. Sens tematu nie dotyczy tego czy John i kiedy jest w formie tylko tego, że kiedyś był luźny a teraz jest spięty. Pisząc inaczej - obecnie w jego artyźmie jest więcej aktorstwa, sztuczności, samokontroli niż spontanu i muzyki. To nie ma nic wspólnego z jego formą na koncertach.
Sens tematu nie dotyczy tego czy John i kiedy jest w formie tylko tego, że kiedyś był luźny a teraz jest spięty. - Widzisz The Rock to są uroki internetu i każdy może sobie dopowiadać interpretacje. Jednak jak najbardziej odniosłem się do tego co tu piszesz. W Treat Her Right czy Bad Medicine widzisz Jona spiętego? Owszem, zgadzam się, że teraz częściej jest spięty, ale jak widać to tylko zależy od humoru, nastroju itp.
Ja podałem 2 przykłady, ale byłem na 3 koncertach gdzie ni H*ja na 2ch z nich Jon nie był spięty a na jednym po prostu dostał zmęczenia więc wyglądał na spiętego.
Jak chcesz takiej manipulacji to masz występ z 1995 roku
http://www.youtube.com/watch?v=6zVWjppBEFQ
Wokalnie cudo (aż podejrzewam playback), ale gdzie ten wszechobecny luz? Tu się podrapie, tu się popatrzy w lewo, prawo itp. Momentami stoi jak kołek. Wyuczone schematy? Tak standardowo nachyla się z mikrofonem co przy Always często robił. Pod koniec lekko się rozkręcił.

Mnie właśnie chodzi o taką manipulacje. Wrzuci się jeden dobry występ i porówna do innego średniego i wiadomo, ze wyjdzie na plus.

A jak widzisz po odpowiedzi prezesa interpretacja zależy od punktu siedzenia.
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

prezes1 pisze:Generalnie wszyscy jeździliśmy do Niemiec a więc to wszystko wyjaśnia w sprawie kobiet.
Niemki są delikatnie mówiąc beznadziejne. Angielki zresztą też. Tak więc Słowianki w Gdańsku do dzieła!!!Pokażcie jak to jest u nas! ;)
Dla uściślenia ;p miałem na myśli członkinie BS, im dalej od sceny tym lepiej :D
bartekbb23

Scrooge pisze:Dla uściślenia ;p miałem na myśli członkinie BS, im dalej od sceny tym lepiej :D
E no w Diamondzie była w Monachium ładna dziewczyna MŁODA :p A wiesz przecie, że mamuśki też są fajne, a jak mają kase to są dobrze zrobione :P
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Re: :)

Post autor: Damned »

Adrian pisze:Jak chcesz takiej manipulacji to masz występ z 1995 roku
http://www.youtube.com/watch?v=6zVWjppBEFQ
Wokalnie cudo (aż podejrzewam playback)
Ta wersja jest o tyle zaskakująca, że mieszana. Wokal jest na żywo do gitarowej solówki, po niej jest playback. Natomiast instrumentalnie w pełni z taśmy.
Jon zaśpiewał faktycznie bardzo czysto i dobrze, ale jest to spowodowane tym, że nagranie odbyło się w studio bez publiczności. To zupełnie inna bajka niż koncert Live.
Malkolit
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Malkolit »

Ten Amen to lipa straszna. Nudne, sam początek trąci mocno Hallelujah, nudne, monotonne, nijakie, zaraz, czy pisałem już, że nudne?
That's what the water made me - wokal Jona okropny, brzmi nie najgorzej w porównaniu z paroma innymi.
Because You Can - zupełnie przyzwoicie.
Army Of One - lipa straszna, kawałek, jakich wiele już było i pewnie niejeden będzie.... wokal przerażający (never, never give up... facet zwariował...)
What About Now - lipa, znów ten wokal... instrumentalnie nijaki.. rośnie nam lipowy las...
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Spoko. Ja tam nie widziałem różnicy z przodu czy z tyłu. BS czy nie, jeden #!^%!
A takie mamuśki są ok, to fakt :D (byle na drutach nie robiły w trakcie)
A wracając o tematu -tak, powstaje nowy album BJ...
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

bartekbb23 pisze:
Scrooge pisze:Dla uściślenia ;p miałem na myśli członkinie BS, im dalej od sceny tym lepiej :D
E no w Diamondzie była w Monachium ładna dziewczyna MŁODA :p
może się zgubiła ;p

Ostatnio na koncercie w USA Jon zauważył młode ciałko pod scena to w szoku zaprosił na scenę żeby sprawdzić, czy mu się nie przewidziało ;p
bartekbb23

prezes1 pisze:Niemki są delikatnie mówiąc beznadziejne. Angielki zresztą też. Tak więc Słowianki w Gdańsku do dzieła!!!Pokażcie jak to jest u nas! ;)
Cycki im pokażcie, niech będize rockowo :D
Adrian pisze:Wokalnie cudo (aż podejrzewam playback), ale gdzie ten wszechobecny luz? Tu się podrapie, tu się popatrzy w lewo, prawo itp. Momentami stoi jak kołek. Wyuczone schematy? Tak standardowo nachyla się z mikrofonem co przy Always często robił. Pod koniec lekko się rozkręcił.
Jak śpiewam Always, też się drapie. To taka piosenka po prostu. Każdy się drapie śpiewają ją.

Ten czas, to taki okres, że on to mógł zaśpiewać tak dobrze na takim $*^&&%. Widziałem drugą wersję Niagary, która jest całym playbackiem razem z wokalem. Natomiast video jest inne, ruchy Jona są inne trochę w danych momentach, więc jak mówię, ciekawie z tą Niagarą, sądzę, że ta wersja co zapodałeś, była po prostu śpiewana wtedy, a nie nagrywana w studio.
Scrooge pisze:Ostatnio na koncercie w USA Jon zauważył młode ciałko pod scena to w szoku zaprosił na scenę żeby sprawdzić, czy mu się nie przewidziało ;p
Na własne życzenie ma stare grube baby pod sceną. Jakby ceny biletów były normalne, a miejsca stojące a nie siedzące, to masa młodzieży by była pod sceną, a tak się dziwić musi :P
Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

bartekbb23 pisze:Cycki im pokażcie, niech będize rockowo
Czlowieku, to by byla prawdziwa petarda. W umowionym momencie fanki pokazuja milosc do chlopakow xD
Nie wiadomo, jakby sie zachowal powazny artysta Jon-Springsteen-Cohen-Bongiovi, ale reszta, mysle, mialaby prawdziwa frajde i Polske zapamietaliby na pewno.
Z reszta, kto wie? Moze by sie Jonowi otworzyly oczy i od tego momentu koncertu graliby same solidne, zywe rockery a sam Jon rzucilby gitare w tlum jak w klipe 'Bad Name' i biegalby po scenie jak dawniej.

Rety, a myslalem, ze juz sie dobrze czuje :D Jeszcze brakuje, zebym dodal, ze chlopakom odrosna wlosy! :D

Tak czy inaczej jak najpowazniej uwazam, ze Cycuszki zasluguja na szanse! :)
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”