Cześć Wszystkim!

Tutaj możesz się przedstawić oraz zapoznać z innymi fanami.

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
mr.bluesman
It's My Life
It's My Life

Cześć Wszystkim!

Post autor: mr.bluesman »

Wtargnąłem na forum bez formalnego przywitania tutaj, więc nadrabiam zaległości i witam Was! Z takich danych osobistych, to na koncie mam 25 lat, więc proces starzenia powoli się rozpoczyna :P. Moja przygoda z Bon Jovi rozpoczęła się od It's My Life, które po raz pierwszy usłyszałem będąc na wakacjach nad morzem, gdzie w pokoju mieliśmy tylko radio. Ale największe szaleństwo miało dopiero nadejść. Gdy pierwszy raz zobaczyłem w telewizji Richiego z jego pięknym Stratocasterem (jego sygnatura - sunburst z klonowym gryfem) zrobił na mnie tak ogromne wrażenie, że od razu zapragnąłem takiej gitary, chciałem grać jak on, no i oczywiście marzeniem stała się gra na scenie. Jak widzicie jestem chyba jedną z nielicznych osób, którą do zespołu przyciągnął nie Jon, a Richie ;). Przed tym wydarzeniem grałem na gitarze klasycznej menuety i kaprysy, ale zawsze ciągnęło mnie w kierunku gitary elektrycznej. Ostatecznie gitarę klasyczną porzuciłem i od tego momentu, mogę powiedzieć, że to Sambora był moim nauczycielem i jak dostałem swojego pierwszego elektryka, razem z Richiem poznawałem tę gitarę i nowe techniki. Początkowo poszukiwałem w internecie tabulatur, ale ich jakość mnie nie zadowalała, więc sam rozpracowywałem niemal wszystkie utwory Bon Jovi oraz Sambory i spisywałem, co moje jeszcze niezbyt wprawne ucho usłyszało. Pamiętam jak nie potrafiłem jeszcze grać sztucznych flażoletów i np. w If I Was Your Mother w intro przechodziłem w górę gryfu, aby uporać się z tymi flażoletami. Podobnie było w Wanted :P. Śmiało mogę powiedzieć, że był to najpiękniejszy czas mojego życia. I to właśnie Bon Jovi wprowadziło mnie do świata rocka i metalu odmieniając tym totalnie moje dotychczasowe życie.
Ok, na razie wystarczy, bo znowu mały elaborat mi wyszedł ;P

Pozdrawiam! :)
Bama
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: Bama »

Miło mi przywitać miłośnika gitary i słów, których przeciętny użytkownik Internetu zrozumieć nie jest w stanie! ;)

W końcu udało mi się być pierwszą, więc wyprzedzę prezesostwo (oby nie mieli nic przeciwko!) i zadam pytanie-legendę: Alec czy Hugh?
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Świetnie Bama! :D "Prezesi" mogą wreszcie odpocząć ;)
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2013, o 18:55 przez usunięty użytkownik 4858, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kasaid
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: Kasaid »

Taa, ja też się chciałam przywitać na forum nowego użytkownika, ale okazało się, że mówi w obcym języku, więc poczekałam na kogoś kompetentniejszego. Chociaż podoba mi się słowo flażolety... :)
Awatar użytkownika
M.J.
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: M.J. »

Witaj! :))
Obowiązkiem każdego nowego forumowicza z Warszawy jest przyjście na zlot. ;)

Więcej tutaj: http://www.bonjovi.pl/forum/topics62/wa ... 82,150.htm
His momma said he was crazy - he said 'Momma, I've got to try'.
Awatar użytkownika
Sasa
Save a Prayer
Save a Prayer
Ulubiona płyta: SWW i New Jersey
Kontakt:

Post autor: Sasa »

Kasaid pisze:podoba mi się słowo flażolety... :)
Mnie jako gitarzyście też :cfaniak:
Bama
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: Bama »

Tomker pisze:Świetnie Bama! :D "Prezesi" mogą wreszcie odpocząć ;)
Uff, wiele ryzykowałam zadając to pytanie, martwiłam się, że może nie jestem do tego odpowiednią osobą, że może się pomylę, może strzelę jakieś faux pas... Ale musiałam sprawdzić jak to jest! ;)

Więc czekamy na odpowiedź!

A odnosząc się do flażoletów... Jako początkująca gitarzystka mogę jedynie zakrzyknąć: Boże, jak opanować flażolety wyciskane?!?
Yana
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Yana »

Jak gitarzyście miło się tu zrobiło :D

mr.bluesman, witaj!:)
Stick to your guns.
Awatar użytkownika
fmk.
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: fmk. »

Witamy, witamy! Również zaczynałem od Richiego, wcale nie jest nas tak mało :D

Można gdzieś posłuchać jak grasz?
What a beautiful mess..
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kikusia28 »

Witam kolejnego fana Richiego ;)

My podobno się już znamy ,ale w związku z tym , że nie pamiętam za bardzo jak wyglądasz,musisz umieścić swoją fotkę w temacie "show yourselves" - tak na powitanie :D

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mr.bluesman
It's My Life
It's My Life

Bama Odpowiadając na legendarne pytanie: hmm... to są jakieś nazwy płatków owsianych, tak? Czy może rodzaje zaprawy murarskiej? :P
A na poważnie, wizualnie i zachowaniem scenicznym wygrywa Alec. Jak się ogląda stare koncerty, to świetne są momenty, kiedy Alec z Richiem biegali po scenie i wymieniali się miejscami. Bezcenne są też chwile kiedy np. podczas Livina, Alec zagrał niewłaściwy dźwięk ;). Dlatego też jeśli chodzi o umiejętności, to oczywiście wygrywa "wulkan energii" Hugh.

Chyba ten filmik powinien Ci pomóc z flażoletami
http://www.youtube.com/watch?v=e5HHl-SQRIo

A Wy wszyscy wiecie jak brzmią flażolety, tylko może nie wiecie, że to cudo tak się nazywa :D

M.J. miałem się pojawić na pierwszym spotkaniu z Wami, jeśli dobrze kojarzę w grudniu. Niestety nie udało się :/, więc tym razem, o ile nie pojawi się żadna przeszkoda, chętnie się z Wami spotkam. :)

fmk. Mam nagranych kilka coverów Bon Jovi, właściwie to tylko solówki, ale nigdzie ich nie udostępniałem. Jeśli pytasz się o to, czy gram na scenie, to poza paroma epizodami nic nie wyszło z mojej kariery muzycznej, więc gram tylko dla przyjemności i w celach relaksacyjnych, aby przenosić się w alternatywną rzeczywistość, w której dominują piękne dźwięki gitary. ;)

kikusia28 Jeśli nie pamiętasz jak wyglądam, to dobrze, bo jestem bardzo brzydki :P

A tak w ogóle - dziękuję wszystkim za miłe przyjęcie na forum :)
Fromasz1899
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: The Circle
Kontakt:

Post autor: Fromasz1899 »

M.J. pisze:Witaj! :))

widzę szefowa zadziałała już ;D
witam i ja :D i zapraszam na zlot :D
I'm still living, yeah, semper fi!

When you want to give up and your heart's about to break
Remember that you're perfect
God makes no mistakes
Awatar użytkownika
fmk.
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: fmk. »

mr.bluesman pisze: fmk. Mam nagranych kilka coverów Bon Jovi, właściwie to tylko solówki, ale nigdzie ich nie udostępniałem. Jeśli pytasz się o to, czy gram na scenie, to poza paroma epizodami nic nie wyszło z mojej kariery muzycznej, więc gram tylko dla przyjemności i w celach relaksacyjnych, aby przenosić się w alternatywną rzeczywistość, w której dominują piękne dźwięki gitary. ;)
Myślę, że wiele osób chętnie posłucha jak wychodzą Ci flażolety :D
What a beautiful mess..
Awatar użytkownika
M.J.
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: M.J. »

Fromasz1899 pisze:
M.J. pisze:Witaj! :))

widzę szefowa zadziałała już ;D
witam i ja :D i zapraszam na zlot :D
Trzeba trzymać rękę na pulsie. :P
mr.bluesman pisze:M.J. miałem się pojawić na pierwszym spotkaniu z Wami, jeśli dobrze kojarzę w grudniu. Niestety nie udało się :/, więc tym razem, o ile nie pojawi się żadna przeszkoda, chętnie się z Wami spotkam. :)
Tym bardziej zapraszamy! :))
His momma said he was crazy - he said 'Momma, I've got to try'.
Awatar użytkownika
mr.bluesman
It's My Life
It's My Life

fmk. pisze:Myślę, że wiele osób chętnie posłucha jak wychodzą Ci flażolety :D
Nie sądziłem, że te flażolety zrobią taką furorę :D, dla mnie to takie naturalne słowo codziennego użytku ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poznajmy się!”