Gdańsk 19.06.2013!

Gdańsk, 19 czerwca 2013 r., PGE Arena

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Zadna tam pesymistka. Wiem, ze ostro sie do tego przygotowuja i organizuje to grupa odpowiedzialna za Udine. Oczywiste jest, ze beda chcieli to przebic. Ja tam zlosliwa nie jestem, ale oby im nie wyszlo :D
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
Awatar użytkownika
mst
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: mst »

Dobrze piszecie, ale nie muszą przecież zapomnieć o Gdańsku...
Chłopaki powiedzą: rewelacyjnie było na San Siro, ale ten Gdańsk też był super. Te koncerty nie muszą siebie wykluczyć nawzajem.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

A ja nie do końca się zgadzam. Wiadomo, że jak cały stadion zrobi oprawę to się takie coś dobrze zapamięta i generalnie będzie fajnie, ale ... chyba jednak bardziej się pamięta coś czego wogólę się nie spodziewasz. Przyjeżdżasz do kraju gdzie nie byłeś 30 lat, nie wiesz jak Cię publika przyjmie czy idziesz na wojnę czy Cię pokochają. Po czym publika Ci odwala takie show, że sam jesteś pod wrażeniem... Flaga, Światła, BWCan, Wanted, Koszulka z pozdrowieniami, piłki, Oświadczyny itp...

Wszystkie te rzeczy kontra zaplanowana akcja, której się spodziewają?.. bez szans na zapomnienie Gdańska ;)

Jak oglądałem reakcję Jona na Udine i ich akcję oraz na naszą flagę, to nie ma żadnego porównania. U nas to były prawdziwe emocje. Tam na chwile przerwał grać, ale u nas robił przez pół piosenki gesty okazujące podziw. No i potem miał doskonały humor przez cały koncert.

Myślę, że Gdańsk będzie jednym z barwniejszych wspomnień z tej trasy. Tym bardziej, że na pewno miał jakieś obawy jak ich przyjmiemy.
KondZik

Post autor: KondZik »

Adrian pisze:A ja nie do końca się zgadzam. Wiadomo, że jak cały stadion zrobi oprawę to się takie coś dobrze zapamięta i generalnie będzie fajnie, ale ... chyba jednak bardziej się pamięta coś czego wogólę się nie spodziewasz. Przyjeżdżasz do kraju gdzie nie byłeś 30 lat, nie wiesz jak Cię publika przyjmie czy idziesz na wojnę czy Cię pokochają. Po czym publika Ci odwala takie show, że sam jesteś pod wrażeniem... Flaga, Światła, BWCan, Wanted, Koszulka z pozdrowieniami, piłki, Oświadczyny itp...

Wszystkie te rzeczy kontra zaplanowana akcja, której się spodziewają?.. bez szans na zapomnienie Gdańska ;)

Jak oglądałem reakcję Jona na Udine i ich akcję oraz na naszą flagę, to nie ma żadnego porównania. U nas to były prawdziwe emocje. Tam na chwile przerwał grać, ale u nas robił przez pół piosenki gesty okazujące podziw. No i potem miał doskonały humor przez cały koncert.

Myślę, że Gdańsk będzie jednym z barwniejszych wspomnień z tej trasy. Tym bardziej, że na pewno miał jakieś obawy jak ich przyjmiemy.
Polać Mu ;) Dobrze rzecze.
Awatar użytkownika
DefLeppard
It's My Life
It's My Life

Post autor: DefLeppard »

Adrian pisze:Przyjeżdżasz do kraju gdzie nie byłeś 30 lat, nie wiesz jak Cię publika przyjmie czy idziesz na wojnę czy Cię pokochają
a to 30 lat temu byli? ;)
Do You Wanna Get Rocked???????????
Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Ulubiona płyta: NJ - KTF - TD

Post autor: 99-in-the-shade »

Tomker pisze:99, ja też bardzo żałuję, że nie udało nam się zobaczyć chociaż przez chwilę (no i oczywiście, że nie usłyszałem jak śpiewasz! :) )
Widzisz, możliwe, że przegapiłeś jedyną i niepowtarzalną okazję ;)
Tomker pisze::D niesamowite masz te swoje teksty! :) Chyba znowu będą musieli Cię zacytować w mediach ;)
Dziękuję za uznanie, ale co do cytowania w mediach - how about no? :D

Karcia, Twoje hasło i reakcja na nie zdecydowanie made my day ;)
'A drifter I was meant to be with noone there for company.'
Mania
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Mania »

A jak oceniacie nasze wykonanie zwłaszcza pierwszej zwrotki Wanted ? Czy udowodniliśmy że : Yes, we know this song . ?
I am a rock, not just another grain of sand .
Awatar użytkownika
Kama97
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Kama97 »

Oczywiście, ze tak :) Moim zdaniem każdą piosenkę zaśpiewaliśmy świetnie, prawie zagłuszaliśmy zespół, a Wanted wogóle wyszło genialnie :)
10.06.2011 - Drezno
27.07.2011 - Barcelona
19.06.2013 - GDAŃSK, moje miasto !
05.07.2013 - Londyn
Awatar użytkownika
takjakja
It's My Life
It's My Life

Post autor: takjakja »

Tez mysle,że tak.Śpiewaliśmy ogolnie każdą piosenke,wiec było jak bardziej dobrze :lol:
http://www.lastfm.pl/user/lemuryy

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000264659045 - zapraszajcie,piszcie czy tam co chcecie,lubie gadac o muzyce! ;)
Awatar użytkownika
Thalion
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Thalion »

O Gdańsku mówili już przed trasą, że są ciekawi jak tam będzie, jacy będą ludzie, jak wyjdzie koncert.
Myślę, że są pod dość dużym wrażeniem, żeby nas zbyt szybo z pamięci nie wymazać. Zdzieraliśmy gardła znając i śpiewając / wrzeszcząc (niepotrzebne skreślić) każde słowo, zachowywaliśmy się entuzjastycznie i w znacznej mierze spontanicznie, a to bardzo dobrze widać i właśnie takie reakcje robią największe wrażenie.
Zorganizowane akcje im się spodobały, niezorganizowane (i często ciężkie do okiełznania) zachowania też ;)

Niezależnie od tego jak fajne będą kolejne koncerty, myślę, że Polska zostanie wpisana na kolejną trasę. Oby jak najszybciej i razem z Richiem.
Swoją drogą w jakimś wywiadzie Richie mówił, że jeśli w jakimś miejscu dobrze się gra, publiczność jest fajna i zespół jest lubiany, to trzeba w te miejsca przyjeżdżać regularnie, żeby podtrzymywać te reakcje i pracować nad relacjami z fanami. Ja wierzę, że niedługo znowu przyjadą.
11 VI 2008, Southampton
19 VI 2013, Gdańsk
If there is no future, there must be no past...
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Mania pisze:A jak oceniacie nasze wykonanie zwłaszcza pierwszej zwrotki Wanted ? Czy udowodniliśmy że : Yes, we know this song . ?
Właśnie mi się przypomniało jak publiczność śpiewała partie Richiego :) Przez pewien moment byłem Jonem, a chłopak obok mnie Richiem :) Zresztą tak było przez cały koncert :)
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
jadzik
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: jadzik »

Witam wszystkich, z góry przepraszam jeśli takie pytanie już się na forum pojawiło. Czy w sieci jest już może dostępny jakiś bootleg koncertu z Gdańska? W internecie krążą pojedyncze piosenki, ja poszukuje całości.
Awatar użytkownika
harriet
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: harriet »

O ile nie jestem w błędzie bootleg/DVD się robią.
http://www.bonjovi.pl/forum/topics59/gd ... .htm#97660
We wszystkim co warto robić, warto przesadzać.
Awatar użytkownika
alniac
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: alniac »

harriet pisze:O ile nie jestem w błędzie bootleg/DVD się robią.
http://www.bonjovi.pl/forum/topics59/gd ... .htm#97660
Boże, w podglądzie nowego postu zrozumiałam, że robi się oficjalne DVD...
19.06.2013 – Gdańsk, Polska
12.07.2019 – Warszawa, Polska
Awatar użytkownika
harriet
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: harriet »

Nie pogardziłabym. :D
We wszystkim co warto robić, warto przesadzać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”