TELEDYSK do MAM

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
mrok
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: mrok »

A mi się skojarzył z duchem jednak :P
...To co najpiękniejsze jest dla oczu niewidoczne ...
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Jak się zaczęłam zastanawiać czy Jon gra tu ducha czy raczej wspomnienie to doszłam do wniosku, że jest to jednak to drugie. Dlaczego? Ano chociażby dlatego, że sam tytuł piosenki daje nam powody do tego by tak właśnie sądzić. Nie zagłębiałam się jeszcze dokładnie w tekst, ale jak widzę jovizna już się o to postarała. Jestem więc zdania, że Jon gra wspomnienie tej kobietki z czasów gdy byli parą lub małżeństwem mieszkającym w pokazanym w teledysku domu :)
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

taki sobie kilp, mało resezty zespołu prawie wcale:/
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Annna
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Annna »

Po dość pobieżnym przeczytaniu tekstu i obejrzeniu jeszcze raz teledysku myślę, że to jednak historia miłości, która się skończyła i Jon gra tu wspomnienie, a nie ducha. Mało tego wydaje mi się, że on liczy na to, że jeszcze do siebie wrócą "You can sing the melody to me
And I can write a couple lines "

Czy ktoś z Was jest w stanie zauważyć co jest na zdjęciu, które ogląda ta dziewczyna???? Być może to zdjęcie z ich ślubu ?????
Warszawa 12.07.2019 r.
Awatar użytkownika
Sharmi
I Believe
I Believe

Post autor: Sharmi »

Może..Co do teledysku to taki sobie zresztą jak piosenka,mało co nie usnełam :P Wg mnie za mało chłopaków,a widać ze Rychu schudł i wyładniał :brawo:
A co do Jona kurde znów przystojny i znów blond czuprynka normalnie pozazdroscić stylisty :D
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Nie wiem co z wami ludziska. Więcej tu komentarzy o tym, jak wygląda Jon, w jakim stanie są jakie zęby i fryzura niż cała reszta. Teledysk dla mnie pierwsza klasa. Każdy interpretuje go na swój własny sposób. Dawno nie mieliśmy takiej historyjki, która dałaby do myślenia. Dosyć teledysków, w których Jon i cała reszta skaczą po scenie.
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
mrok
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: mrok »

oo popieram wreszcie jest treśc chwila na zastanowienie się ... a nie wszystko dosłownie i na tacy ...dla mnie to najlepszy teledysk w ich karierze
...To co najpiękniejsze jest dla oczu niewidoczne ...
Ptysia
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Ptysia »

Taka analiza scena po scenie nie ma sensu. Co to da? kazdy z nas ma prawo interpretować teledysk po swojemu. Jak dla mnie Jon jest tu duchem - umarł, odszedł i teraz "błąka" się tu na ziemi- woli byc pare chwil z nią na zmiemi niż cała wieczność w niebie... ale pewnie projektuje swoje doswiadczenia .....
Zagraj się takim, jakim nigdy nie byłeś, tak byś mógł zaczać być takim, jakim byś mógł być. Bądź swą własną inspiracją, swym własnym autorem, swym własnym aktorem, swym własnym terapeutą........
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Teledysk współgra z tekstem. Nie ma mowy o żadnej śmierci. Dopóki on pojawia się obok niej.. jest nawet trochę zadowolony hihi :) gdy jednak ona wychodzi z baru i z domu... Jon wie, że to już koniec i nic nie powróci. W szybie odbija się Richie i jednoznaczne dla mnie jest to, że mowa tu o nim i o heather.
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

W szybie odbija się Richie i jednoznaczne dla mnie jest to, że mowa tu o nim i o heather.
Kompletnie nie jarze o jakim momencie mówicie ... Oglądnąłem jeszcze raz i nie widzę gdzie mógłby pojawić się Rychu poza klubem.

A to coś na temat zdjęcia. Wiadomo iż na zdjęciu nie ma prawdziwego Jona i laski, ale ono ma coś symbolizować

Obrazek
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Ptysia pisze:Taka analiza scena po scenie nie ma sensu. Co to da?
Jak to co? :D Forum jest do wyrażania własnego zdania, a ja chętnie "wysłucham" co ludzie mają na ten temat do powiedzenia i jak ta historyjka wygląda według nich. Właśnie to ma sens jak najbardziej.
Ptysia pisze: kazdy z nas ma prawo interpretować teledysk po swojemu.
Otóż TO :D

Ptysia pisze: Jak dla mnie Jon jest tu duchem - umarł, odszedł i teraz "błąka" się tu na ziemi- woli byc pare chwil z nią na zmiemi niż cała wieczność w niebie... ale pewnie projektuje swoje doswiadczenia .....
A ja dalej bym się upierała przy tym, że Janek jest wspomnieniem. Prześledź tekst piosenki i jeszcze raz zanalizuj teledysk :)

Jovizna, powiedz dokładnie w której minucie i w której sekundzie jest ten Richie, nie mogę go wypatrzeć :D
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Jovizna wg Ciebie tam w odbiciu szyby jest postac Richego? Coz ja ogaldalem tylko ta wersjie teledysku ktora umiescilas na serwerze.Jest to kopia slaba , i nie widze tam takiego szczegolu . Bede musial sciagnac teledys z emule :]
Co do teledysku robi sie coraz bardziej ciekawy.
Kompletnie nie jarze o jakim momencie mówicie ... Oglądnąłem jeszcze raz i nie widzę gdzie mógłby pojawić się Rychu poza klubem.
Jest to moment pod sam koniec piosneki gdy Jon patrzy przez szybe , zas w szybie wydac odbicie jego postaci, i wg Jovizny jest to postac Richego . Powiem szczerze ze jest to bardzo mozliwe.
...dla mnie to najlepszy teledysk w ich karierze
Wg mnie nie jest to najlepszy teledysk w ich karierze . Lecz mozliwe ze bedzie jednym z lepszych , ciekawszych innych .Ja sadze ze najlepszym teledyskiem jest Bed of roses . Make a memory jest jednak nie duzo gorszy. Dla mnie jest to niespodzianka ze nagrali taka piosenke , ktora nie jest nastawiona na komercje(w takim duzym stopniu jak ostanio), tyko piosenke o czyms, lecz sadze ze album jako calosc bedzie slabyszy od Make a memory (czyt. bardziej komercyjny.. Postawie 50 groszy ze 2 singlem bedzie Lost Highway).
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Ptysia
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Ptysia »

Jasiek dla mnie jest duchem i zdania nie zmienie. Słowa... przecież one też pasują do mojej wersji historii. Wszystko zależy jak się słucha, jak sie patrzy i przede wszytkim co się CZUJE.

[ Dodano: 2007-05-06, 20:43 ]
A to coś na temat zdjęcia. Wiadomo iż na zdjęciu nie ma prawdziwego Jona i laski, ale ono ma coś symbolizować

[url=http://images20.fotosik.pl/313/a749edd7a3d08317.jpg]Obrazek[/URL][/quote]

fotka mi sie kojarzy z testem rochacha.

Moim zdaniem nie są/nie jest to zdjęcie ze ślubu. Raczej ich fotograie, jak byli po prostu razem
Zagraj się takim, jakim nigdy nie byłeś, tak byś mógł zaczać być takim, jakim byś mógł być. Bądź swą własną inspiracją, swym własnym autorem, swym własnym aktorem, swym własnym terapeutą........
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Jovizna wg Ciebie tam w odbiciu szyby jest postac Richego?
Jeśłi mówimy o tym zdjęciu poniżej to na pewno to nie jest Rychu. To jest zwykłe odbicie Jona. Popatrzcie na rozmiar kurtki normalnie i w odbicie, włosy, kierunek głowy czy wzrost.

Poza tym myślę, że Rychu nie rozpacza po Heather aby pokazywać to w teledysku.

Obrazek
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
M.Ssed
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: M.Ssed »

ja już nie wiem czy to Jon czy to Richie ;) wiem żę Jon to wspomnienie i tego się trzymam (żaden duch ;P) i żę teledysk jest bardzoooo dobry :D i to mi starczy :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”